MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hokkageke4

Pages: [1] 2
1
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 13 November , 2018, 10:54:14 AM »
nvx ni tank 4.5L .. mmg baik sgt dah tu, bole pegi jauh  8) 8)

Ni NMAX la, bukan NVX...hihihi...NMAX kalo x silap tank dia 6 liter...NVX ye tank kecik, 4 liter lebih...tp ade je dah jual tank NVX size
7-8 liter...

2
Suzuki / Re: SUZUKI V100 V1-
« on: 13 November , 2018, 10:51:01 AM »
Ade yg nak jual murah2 tak?hihihi

Ade je.. cash ready ke? heheh

Nak tiptop...murah...hahhaa...moto rosak jangan tag aku...
nk tiptop murah eh? beli lerai la baru tau harga berape... hahahah...

Prennngggggggg~~~~~ ade ejos lebih2 nk ks pakai x caswel...

3
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 13 November , 2018, 10:49:07 AM »
salam abam2 semua.,sy nubis baru sebulan pkai belang ni..sy zack dri bandar baru selayang..mohon tunjuk ajar abam2 semua..😀✌

DAh 7 bulan pakai belang...camna, ok ke? Hehehe...

4
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 01 February , 2018, 11:13:01 AM »
Bereh, tengkiu.
BTW baru pasang monorack +box 27liter,
total damage RM129.84+RM134.33

Cukup ke 27 liter tu...hehehe...saya pakai 39 liter, rasa puas sikit letak barang...

5
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 24 January , 2018, 17:12:52 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang
Tayar stended IRC den dah guna dekat 17k km.. Ulang alik MEX hari2

Harga tayar irc ni bape? Kalo NVX ade ke brand IRC...dengarnya utk saiz 14 premium tayar je....huhu

6
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 24 January , 2018, 15:38:44 PM »
sape pasang voltmeter? ade ni tak pasang pun nak cari guide haha

voltmeter biasanya ada dua wire. satu merah (positive) & hitam (negative).

Yang merah (+ve) tap ke ignition key
Yang hitam (-ve) tap ke body

Siap.

Yup...buat camni je...tap kat wayar kunci...

7
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 23 January , 2018, 10:47:56 AM »
Thread ni akan saya mergekan dengan thread lagi satu tu. Sepatutnya tak perlu buka thread lain bila da ada thread ni.
Harap maklum

Lain moto ni bang....ni NMAX...satu lagi NVX...lain...hehehehe

ni NMAX...


ni NVX...


8
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 22 January , 2018, 14:22:45 PM »
Tayar nmax ni standard range berapa km ?
Kalau pirelli atau michelin. Tak pernah pakai skuter haha

Tengok range harga tayar 400-500 sepasang

Adoi...harga tayar tak menahan skuter ni...yg biase2 je xde ke?

9
Benelli / Re: ~Benelli rfs150i~
« on: 18 January , 2018, 16:14:25 PM »
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

Selalu nampak kat NKVE on the way ke tempat kerja...pagi-pagi mesti ada...he he he

10
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 18 January , 2018, 16:11:17 PM »
Aku rase bush tu bukan besi....logik tak? Tap kat wayar kunci je la...aku pun wat gitu,selit2 je kat soket...pasang voltmeter ek...

11
Yamaha / Re: Yamaha NMAX 155 - Version 1
« on: 18 January , 2018, 16:08:23 PM »

hahaha santai 80kmh boleh ler kot. main gitu Nmax pun boleh jejak 300km full tank sampai berkelip fuel indicator ;D

Dasat sampai 300km
Ada tengok kat fb 6liter 281km bawak 70-100kmj
Menarik tapi takut tak tahan naik skuter pegi keje.rasa slow huhu
Perasaan sendirii je ni haha

Nvx boleh masuk tank 8liter tapi custom yang tak best tu


Kat mana iklan tank 8liter tu bro.. boleh share.....


Boleh wat jelajah siam kurang berenti isi minyak ni...

Boleh dah ni lan...moto keluar terus tukar,selesa tu 8 liter....

12
Suzuki / Re: SUZUKI BELANG 150 R V1
« on: 17 January , 2018, 15:57:39 PM »
salam,

tanye sket.. grounding belang kt area kepale kt mane? yg ade charge kt rumah kunci n batang chrome.. lain tempat xde.. kenape?

Kat braket kepala mmg xleh buat  grounding sbb ade getah kan...xtouch dgn body...agaknya la....teka je ni...

13
Suzuki / Re: SUZUKI V100 V1-
« on: 12 January , 2018, 09:27:14 AM »
Ade yg nak jual murah2 tak?hihihi

Ade je.. cash ready ke? heheh

Nak tiptop...murah...hahhaa...moto rosak jangan tag aku...

14
Mana-mana semua tempat dia ada....hahaha...power ni,jom war....

15
Yamaha / Re: Yamaha NVX 155 - Version 1
« on: 11 January , 2018, 16:11:51 PM »
Tgk pada rider, kalo berat seseorg raider kurang laju...kalo ringan seseorg rider laju sikit dr rider berat...kakakakakaka

Pages: [1] 2