MBC Forum Banner

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - aHLengChai

Pages: [1] 2
1
Yamaha / Re: Yamaha R15 V3
« on: 28 January , 2019, 11:32:49 AM »
tapi ade owner R15 dah tuka spoket depan lebih kecik.. dan speedo meter sudah ralat dekat 10kmh.. dari spoket asal punya reading

2
gambir pleis

3
Yamaha / Re: Yamaha R15 V3
« on: 23 January , 2019, 11:58:23 AM »
tp lepas tukar spoket depan.. hehehe..

4
Sembang Apa saja / Re: Sembang proton la pulak
« on: 20 December , 2018, 17:46:57 PM »
owner 1st waja 2001 1.6.. dah tersadai tepi jalan sebab amat jarang pakai kereta skang... 2 bulan maybe baru sekali dua je pakai kete..

saga BLM baru je jual sebab driver nya nak kete lain.. huhu..

5
Suzuki / Re: SUZUKI RGV 250 Γ ~ VJ21 / VJ22 / VJ23
« on: 18 September , 2018, 17:03:49 PM »
malam last nak handover ke owner baru

https://postimg.cc/dkyCpjjm

https://postimg.cc/sQmQZfyq

mana lebih sedap naik bang vj22 vs rs250 ? rs pun enjin dari vj juga kn ..
body position, fuel consumption & power .. hehehee

kalau tanya owner aprilia dia akan kata apiliar.. kalu tanya owner rgv.. dia akan kata rgv..

tp aku sebab 2-2 dh ade.. aku akan kata rgv.. power enjin kalau rgv SP ori vs GP1 apilia.. RGV  SP  lg ngancam power.. terutama top end.. sb tu GP1 byk masuk enjin RGV SP dry clutch.. dan head SP

tapi rgv SP tak boleh celen nett weight GP1 yg mmg ringan brg2 dia..

handling pun RGV mmg terbaik dari apilia tak kesah MK1 ke GP1 ke.. MK2 ke.. sebab rgv dia padat pendek..
so kelincahan mmg terdapat pd rgv.. tank yg pendek.. clearance body to ground yg cantik jarak dia.. mmg amat stabil.. sb tu aku bw g KIC ke Bkt tinggi..
rgv mmg sgt best... tak macam apiiliia rs250.. respon lambat.. tak lincah agak pemalas..

6
Suzuki / Re: SUZUKI RGV 250 Γ ~ VJ21 / VJ22 / VJ23
« on: 18 September , 2018, 09:46:10 AM »
malam last nak handover ke owner baru

https://postimg.cc/dkyCpjjm

https://postimg.cc/sQmQZfyq

7
Modenas / Demak / Re: Modenas DOMINAR 400
« on: 15 September , 2018, 15:21:15 PM »
ade test baru ni.. kat gtmax s.a..

ntah la.. haha.. build kualiti cam ntah la..

wiring agak byk terdedah terutama bhg sensor dan tps sensor..

kualiti besi ekjoz pun ntah la.. haahaha..

enjin respon low to mid.. ntah la.. mcm agak lemah semangat.. tak tinggi semangat pergi nye..

berat overall.. ringan sikit dr er6.. panjang motor pun pendek jauh dr er6.. kalau rider comel pillion pun comel.. agak seksa kut..

10
Suzuki / Re: SUZUKI RGV 250 Γ ~ VJ21 / VJ22 / VJ23
« on: 15 September , 2018, 15:12:39 PM »

11
Aktiviti Hujung Minggu / Re: Ride Hujung Minggu Part 1
« on: 06 September , 2018, 10:23:17 AM »
moto pulak rdtx mati.. batt xpired skali pakej.. tak dpt juin  :'(

12
Kawasaki / Re: kawasaki ninja/z 250 SL
« on: 06 September , 2018, 10:21:50 AM »
so far ade memember pakai dah bertahun ok je.. daily + konvoi used.. ada yg siap buat racing partime.. ok pulak.. maybe ade beberapa yg luck xbaik

13
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 03 September , 2018, 10:13:07 AM »
Ah Hong kat sentul

14
Sembang Apa saja / Re: Kamera aksi murah
« on: 30 August , 2018, 15:25:14 PM »
dia apa2 kamera ni ok je.. cuma yela kalau dh murah tu mmg kualiti lens dia ade kureng sikit la.. iso dia semua..

cuma yg perlu skg ni .. pastikan FPS (frame persecond) dia tinggi.. at least 60.. jangan beli kalau 30.. tu zmn tok kadok dah tu..

kalau 60.. mode 480/720 pun dah cantik.. tak perlu 1080..

15
GPX / Re: Gpx Gentleman 200
« on: 21 August , 2018, 10:34:24 AM »
kalau dedulu italjet ni italy.. scooter dia paling digeruni.. dragster 180.. taun 2000 dedulu.. skang ni kompeni china ke siam CMC tu dah take over..


buccaneer tu 16k otr..

Pages: [1] 2