Malaysian Bikers Community

Pembuka kata dari admin => Cadangan Penambahbaikan => Topic started by: zek on 10 January , 2018, 23:23:01 PM

Title: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: zek on 10 January , 2018, 23:23:01 PM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: JM PatriotSupra on 11 January , 2018, 01:27:14 AM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: JM PatriotSupra on 11 January , 2018, 02:03:09 AM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Penambahan, buka satu Thread di main page "Senarai bengkel yg dipercayai" mengikut kawasan, daerah, jajahan, negeri, jln2 utama, highway2, runner mekanik tiub pecah tyar boco, kot ada servis 24 jam ke, kdai buka jam 7am dan kdai yg ada tutup jam 12am ke.. Itu serba sdikit kot boleh tmbah
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: zek on 11 January , 2018, 08:54:17 AM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)

Tuan Patriot,

fungsi tu dah mmg boleh digunakan  ;)
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: zek on 11 January , 2018, 08:57:35 AM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Penambahan, buka satu Thread di main page "Senarai bengkel yg dipercayai" mengikut kawasan, daerah, jajahan, negeri, jln2 utama, highway2, runner mekanik tiub pecah tyar boco, kot ada servis 24 jam ke, kdai buka jam 7am dan kdai yg ada tutup jam 12am ke.. Itu serba sdikit kot boleh tmbah

Cadangan yang baik.
Dah dibuka. Boleh senaraikan ikut negeri.

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: -fazly- on 15 January , 2018, 22:24:00 PM
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 15 January , 2018, 23:28:22 PM
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 16 January , 2018, 14:10:56 PM
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..

Saya guna 4shared. Kena ada akaun.
1. Login
2. Upload fail berkenaan
3. Pilih untuk "KONGSI" fail berkenaan dan link akan diberi
4. masukkan link didalam forum dengan option 'Insert Hyperlink' atau [url] link [\]
5. Preview dan kemudian Post.

Terima kasih.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: -fazly- on 16 January , 2018, 15:42:03 PM
Salam mod,

Nak tanya..cane nak upload pdf ek? Hehehe..

Saya guna 4shared. Kena ada akaun.
1. Login
2. Upload fail berkenaan
3. Pilih untuk "KONGSI" fail berkenaan dan link akan diberi
4. masukkan link didalam forum dengan option 'Insert Hyperlink' atau [url] link [\]
5. Preview dan kemudian Post.

Terima kasih.

Maksud saya, direct upload...mcm kita upload gambar direct..tak perlu hyperlink..mcm reply saya ni upload gambar terus
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 17 January , 2018, 08:30:10 AM
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Baik tuan. Saya akan usahakan. Terima kasih atas cadangan tuan.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 17 January , 2018, 09:29:43 AM
Cadangan... moto yg jenama dari korea, china dan taiwan elok disatukan sekali sbb model depa pun x byk sgt... sekadar cadangan..
Baik tuan. Saya akan usahakan. Terima kasih atas cadangan tuan.
SamaČ tuan..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 08:50:21 AM
Forum MBC sedang dalam proses 'dibina' semula. Jadi, tentu banyak kekurangan dan  juga ada perkara yang terlepas pandang. Segala cadangan/maklumbalas untuk penambahbaikan adalah dialu-alukan.

Assalamualaikum Tuan Admin/Moderator, cadangan pembukaan/pengaktifan modul Karma (Popularity +0/0-)

salam.. mohon penjelasan dari para otai apadia kegunaan karma/popularity module nih?
saya dah try google tapi kurang faham..
tuan...saya pun tidak tahu tentang itu...nanti kita sama sama explore ye. boleh?
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 22 January , 2018, 12:07:49 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 22 January , 2018, 12:56:40 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: mkadzmi on 22 January , 2018, 13:15:28 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...

kena ada syarat jugak tu untuk menjual bang...untuk mengelakkan penipuan....dulu ada verified utk meniaga...
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 22 January , 2018, 14:21:32 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 22 January , 2018, 14:22:20 PM
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,134.0.html

ini polisi yang ada sekarang dan akan sentiasa dikemaskini. Sila beri cadangan untuk saya kemaskini ya. Terima kasih
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 22 January , 2018, 14:24:21 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 22 January , 2018, 14:31:39 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Ooo.. sbb x boleh pun.. ke nak kena buka thread kat dlm insuran motorsikal?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: FireStarter on 22 January , 2018, 15:27:40 PM
kita bukak tadi ok jer . cuba abang try sekali lagi.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 22 January , 2018, 15:31:11 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Ooo.. sbb x boleh pun.. ke nak kena buka thread kat dlm insuran motorsikal?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

tuan, boleh kah bukak thread?
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/board,15.0.html
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 22 January , 2018, 15:37:31 PM
Maaf nak tnya.. bila admin nak buka bilik utk jual beli barang motorsikal ni... hihi...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dah ada tu tuan...silakan menjual...
Xboleh pun nk start topik baru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kat sini seksyen untuk penjualan barang...kalau tak boleh buka new topic tolong PM saya...posting perlukan approval...terima kasih tuan
Ooo.. sbb x boleh pun.. ke nak kena buka thread kat dlm insuran motorsikal?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

tuan, boleh kah bukak thread?
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/board,15.0.html
Alhamdulillah dh boleh.. terima kasih..


Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Skyjorkko on 23 January , 2018, 18:44:03 PM
Variations in the content can not be read without any interpretation.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 24 January , 2018, 08:29:57 AM
Variations in the content can not be read without any interpretation.
what do you mean actually ? can u be more specific? I would really appreciate if you can give suggestion with example..
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Mozac on 29 January , 2018, 03:09:56 AM
segmen sukan motor antarabangsa xde ke? motogp n wsbk

Sent from my M631Y using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 29 January , 2018, 09:30:25 AM
segmen sukan motor antarabangsa xde ke? motogp n wsbk

Sent from my M631Y using Tapatalk
Baik tuan. Akan diperhalusi dan dilaksanakan. Terima kasih..
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: antusiang on 29 January , 2018, 18:48:50 PM
Variations in the content can not be read without any interpretation.
what do you mean actually ? can u be more specific? I would really appreciate if you can give suggestion with example..
rase nie mamat spambot nie......
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: mkadzmi on 30 January , 2018, 11:02:38 AM
Variations in the content can not be read without any interpretation.
what do you mean actually ? can u be more specific? I would really appreciate if you can give suggestion with example..
rase nie mamat spambot nie......
dia naik bot ke?
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: soul on 31 January , 2018, 10:24:10 AM
Salam tt / tuan admin,

Terima kasih sediakan ruangan cadangan/feedback disini.


Sekadar cadangan utk adakan ruangan atau segmen DIY, Tips & Tricks Motorsikal.

Objektif - Dapat berkongsi apa jua kaedah yang dipostkan boleh dijadikan panduan pada bila2 masa yang kritikal dan memerlukan kreativiti method.
Mungkin jenis bike yang berbeza, tapi prinsip / basic ada yang sama.

Contoh-contoh topic yang terlintas difikiran :

     1. Cara jimat bersihkan rantai & rim motor
     2. Memasang fog lamp didada yang seksi  ;D
     3. Grindvalve (atau bahasa KL - grenbal) semudah ABC
     4. Cleaning throttle body with Ridsect.

Sekian.




Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: soul on 31 January , 2018, 10:39:34 AM
indian cialis
 viagra without a doctor
 (http://viagrawithoutdoctorus.org)  cost of cialis and cialis
 <a href="http://viagrawithoutdoctorus.org">viagra without a doctor
</a> - cialis 10 mg effectiveness the team
 canadian pharmacy cialis

kenape lately byk btol spammer ek .. dua post russian words kat thread belang.
ni mai jual viagra plak ..


Rasanya, admin perlu tingkatkan level security for registration kot. ke guane eh.

ha selit jgak cadangan ni kan.

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Abol on 31 January , 2018, 18:18:13 PM
Auto spanner tu Nanti Kita Cuba selesaikan
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 31 January , 2018, 18:51:45 PM
Auto spanner tu Nanti Kita Cuba selesaikan

Tq tuan abol
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Drak on 17 February , 2018, 23:14:30 PM
Ade x file2 dr mbc lama. Archieve2 dan semua ride report di upload semula.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 19 February , 2018, 10:28:47 AM
Ade x file2 dr mbc lama. Archieve2 dan semua ride report di upload semula.
Sedang diusahakan tapi tak tau la bole recover atau tidak
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: Zan Al Motobaik on 19 February , 2018, 10:35:40 AM
Ade x file2 dr mbc lama. Archieve2 dan semua ride report di upload semula.
Tu lah. Kalau ada boleh amik balik den punya harga part dlm mbc dulu.. huhu..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 12 March , 2018, 11:28:40 AM
Ade x file2 dr mbc lama. Archieve2 dan semua ride report di upload semula.
Tu lah. Kalau ada boleh amik balik den punya harga part dlm mbc dulu.. huhu..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Itu dalam server yang lama tuan. Kita sekarang host kat server yang baru. Kita cuba restore balik. Tapi bukan saya ye yang ada akses ke server. So harap maklum
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: serez on 12 April , 2018, 10:58:00 AM
Allahu setelah sekian lama akhirnya hidup semula MBC.
Title: Re: Cadangan/Maklumbalas Untuk Penambahbaikan Forum
Post by: pirateofyoursoul on 22 April , 2018, 22:39:55 PM
Allahu setelah sekian lama akhirnya hidup semula MBC.
Alhamdulillah...