Malaysian Bikers Community

Sembang Kedai Kopi => Sembang Apa saja => Topic started by: pirateofyoursoul on 23 August , 2019, 09:16:01 AM

Title: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: pirateofyoursoul on 23 August , 2019, 09:16:01 AM
Salam geng,
Ada idea ke camana nak jadikan BC ni forum motor yang meriah macam dulu?lowyat.net tu forum gak, meriah je. Ada cadangan ke?
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: pirateofyoursoul on 31 October , 2019, 10:05:02 AM
sedih juga le...yang view / read ada 316users...yang reply 0...hahaha..
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: KawiSaibot on 04 November , 2019, 09:55:47 AM
Errr....nak bagi cadangan taktau camner....huhu

Faktor media sosial facebook agak payah sikit generasi baru nak join forum...

Ataupun iklan@share forum mbc kat mana2 group ker...... :-\

Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: patrickstar on 04 November , 2019, 12:06:14 PM
forum mbc ni lama sangat hilang dari radar. dlam masa yg sama mcm2 platform media sosial muncul.
dalam facebook sendiri ada bermacam2 group motor.so banyak forumer tegar mbc daulu terpaksa beralih arah ke media sosial lain untuk cari/kongsi info.

Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: pirateofyoursoul on 05 November , 2019, 10:36:07 AM
forum mbc ni lama sangat hilang dari radar. dlam masa yg sama mcm2 platform media sosial muncul.
dalam facebook sendiri ada bermacam2 group motor.so banyak forumer tegar mbc daulu terpaksa beralih arah ke media sosial lain untuk cari/kongsi info.
betul. MBC ni lama sangat hilang dari radar. walaupun media sosial memainkan peranan, tapi saya yakin forum ni masih lagi relevan dan lebih mudah untuk kita kumpulkan, cari maklumat. cuba tengok gtrider.com atau singaporebikes.com.
kalau kat FB nak cari thread tentang sesuatu isu tu, jenuh nak mencari . nak scroll.
tq for feedback boss
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: KawiSaibot on 05 November , 2019, 11:21:43 AM
Forum bagi aku terbaik dari segi perbincangan ilmiah atau teknikal......kurang merapu...

Media sosial aku tengok dok reply merepek2 pun ada, yang tanya merapu2 pun ada....tu belum bahan membahan lagi.....
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: pirateofyoursoul on 05 November , 2019, 11:37:16 AM
Forum bagi aku terbaik dari segi perbincangan ilmiah atau teknikal......kurang merapu...

Media sosial aku tengok dok reply merepek2 pun ada, yang tanya merapu2 pun ada....tu belum bahan membahan lagi.....
betul le bang....saya ni pun newbies gak ni...banyak teknikal yang at least kalau kita tahu, banyak membantu...nak cari pasal rantai pun satu hal kat fb...asyik kena bahan je...hihi
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: 1010101 on 04 January , 2020, 02:09:19 AM
Zaman sekarang ni susah nak tarik minat berforum kembali, semangat tu dah x sama, kalu masih ada mindset yg suka berkongsi ilmu mcm dulu pun dah tinggal berapa kerat ja

SBM dah berkubur gak, pastu naik SBM v2 pun sama gak mati segan hidup x mahu
Title: Re: Camana nak tarik forumer baru dan MBC aktif meriah seperti dulu?
Post by: pirateofyoursoul on 06 January , 2020, 15:55:37 PM
Zaman sekarang ni susah nak tarik minat berforum kembali, semangat tu dah x sama, kalu masih ada mindset yg suka berkongsi ilmu mcm dulu pun dah tinggal berapa kerat ja

SBM dah berkubur gak, pastu naik SBM v2 pun sama gak mati segan hidup x mahu
sayang la MBC, SBM ni...adoi...tapi pada aku tu platform terbaik berbanding media sosial sekaarang ni