Malaysian Bikers Community

Aktiviti Rasmi MBC 2018 => Aktiviti MBC => Topic started by: pirateofyoursoul on 03 January , 2019, 17:23:00 PM

Title: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 03 January , 2019, 17:23:00 PM
Hello brothers and sisters
Ride Pos Kuala Mu
Date : 9/2 to 10/2
Rv : RNR Sg Buloh
Time : 07:30 hrs


Sapa mau kasi  join up nama . Ramai "orang lama" ni..


Geng Khemah

1. Mohdi n Son  - vts 200
2. Bernam scooter KIV
3. Sakti..fzi or nmax 😊 rm20
4. Wak -rs second boleh join ke. rm20
5. Pak Non CB500X ADV rm20
6. Meor Elegan klasik
7. Shamsul - nmax
8. Adi..scooter dr Sg Petani
9. Musket FZi/Z2suku
10. Kriss maroon. RS150R rm20
11. Mizi - Versys
12. PakLah Fzi ( masuk nama je dulu kot2 bulih join )
13. Erwin & son- pulsar
14. Irwan Jamingan
15. Abg acid
16.Hairul Ump & Anak Kuantan (kereta) rm40
17. Cikgu Os rm30

Geng Chalet rm80
1.wan-( 3-4org)
2. Hezeri Samsuri
3. Sepul n man & Ijam
4. TakTahu

Geng chalet rm60
1. Alias n faliq rm60
2. Han n faizal
3. Abg kassim n razalan
4. Fahmi n herley
5. Shidee n wife
6. Cima n lela
7. Shah gs
8. colt2001my/ibnu arshat + family (kereta)


list setakat ini.
Mari mari mari.
Sapa nak join sila sis nama. Pilhan tempat bermalam adalah berkhemah atau chalet.

Tarikh tutup penyertaan : 15/01/2019

Pada yg ingin buat bayaran sila bank in ke akaun tuan AdiManap
Rashidi Abdul Manap
CIMB 8002488514

Bole PM saya atau tuan AdiManap . Nanti akan diupdate lagi

Initerary Ride:
09.02.2019 Sabtu
0800 Berkumpul di RNR Sg Buloh
0830  - tayar golek
1st stop RNR Tapah -                           breakfast and refuel
1000AM Selera D' Kebayan Chemor       Lunch and refuel
1300 Cemor - Kuala Mu
14:30 sampai di Kuala Mu
14:30 - 15:30 Solat / pasang khemah / buat apa yang patut
15:30 - 17:00 Aktiviti bebas
17:00 -19:00 Minum petang tepi sungai, yang nak mandi mandilah
19:00 Maghrib berjemaah di surau
2030 : Isya berjemaah di surau
Lepas isya' kita makan malam, BBQ dan sembang sampai lebam

10022019 Ahad
0600 Subuh berjemaah di surau
0800 Sarapan dan aktiviti bebas
1000 Balik KL
Aktiviti seperti jungle trekking, menyumpit dan memancing adalah urusan sendiri.

Sedikit bayaran akan dikenakan untuk menampungh kos makanan. Nak tambah makan dipersilakan.
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu
Post by: Abg Acid on 08 January , 2019, 19:28:37 PM
InshaAllah AA.
Kemah.
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu
Post by: antusiang on 09 January , 2019, 01:12:16 AM
mcm besh je,
harap2 sempat prepare moto a, lame xride.......
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu
Post by: pirateofyoursoul on 09 January , 2019, 09:42:21 AM
mcm besh je,
harap2 sempat prepare moto a, lame xride.......

dari tahun lepas tunggu nak ride dengan antu ni tau
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu
Post by: pirateofyoursoul on 09 January , 2019, 09:43:52 AM
InshaAllah AA.
Kemah.
ini legenda. memang best la ride ni
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: Abol on 09 January , 2019, 12:42:43 PM
tak dapat jadual lagi....insyallah...kalau sempat kita join... :) :)
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: Tak Tahu on 09 January , 2019, 21:04:59 PM
Macam berminat. Jalan ke Pos Kuala Mu macam mana ? Off-road ke ?
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu
Post by: antusiang on 11 January , 2019, 01:41:53 AM
dari tahun lepas tunggu nak ride dengan antu ni tau

hehe.....moto xsetting lg, br nk setting modal hala ke kete lak nie, mcm xsmpt je.....
best tu, ramai giler a.......terigt kenangan dl2
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 14 January , 2019, 16:31:14 PM
Setakat ni
Peserta 43 org
Bil Moto 30 biji
Bil kereta 3 biji
Tido kemah 17 org
Calet rm60 8 unit
Calet rm80 3 unit
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 14 January , 2019, 16:32:33 PM
Macam berminat. Jalan ke Pos Kuala Mu macam mana ? Off-road ke ?
Saya pun tak pernah sampai. Tapi kalau tengok list peserta tu, takde la off road sangat kot. Lecak sikit tu biasa. Jom ler..
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 14 January , 2019, 16:58:19 PM
Initerary Ride:
09.02.2019 Sabtu
0700 Berkumpul di Shell Jalan Duta
730 Shell Jalan Duta - tayar golek
1st stop RNR Tapah -                           breakfast and refuel
1000AM Selera D' Kebayan Chemor       Lunch and refuel
1300 Cemor - Kuala Mu
14:30 sampai di Kuala Mu
14:30 - 15:30 Solat / pasang khemah / buat apa yang patut
15:30 - 17:00 Aktiviti bebas
17:00 -19:00 Minum petang tepi sungai, yang nak mandi mandilah
19:00 Maghrib berjemaah di surau
2030 : Isya berjemaah di surau
Lepas isya' kita makan malam, BBQ dan sembang sampai lebam

10022019 Ahad
0600 Subuh berjemaah di surau
0800 Sarapan dan aktiviti bebas
1000 Balik KL
Aktiviti seperti jungle trekking, menyumpit dan memancing adalah urusan sendiri.

Sedikit bayaran akan dikenakan untuk menampungh kos makanan. Nak tambah makan dipersilakan.

10.02.2019 Ahad
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: Tak Tahu on 15 January , 2019, 19:31:27 PM
Dah transfer RM80. Count me in 8)

Nik - R15
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 17 January , 2019, 09:52:26 AM
Dah transfer RM80. Count me in 8)

Nik - R15
Baik bossku
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: kojal on 27 January , 2019, 16:21:02 PM
Assalammualaikum dan salam sejahtera....
masih boleh join lagi ke ride ni?
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: LUNASIA on 29 January , 2019, 12:15:18 PM
menarik ni ride ni...

semuga terlaksana... selamat, selamat enjoy dan selamat kembali...

saya pong blm sampai lagi ke Pos Kuala Mu ni...
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 04 February , 2019, 09:15:27 AM
Assalammualaikum dan salam sejahtera....
masih boleh join lagi ke ride ni?
Wa'alaikumussalam ...errr...untuk chalet rasanya dah fully booked...untuk khemah saya tak pasti ...nak join ke?
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: LUNASIA on 19 February , 2019, 12:02:46 PM
admin2 group...

boh la report dengan gambar2...
tadi tengok dlm AtM kt facebook ... mesti meriah program ride ni...

tahniah kepada semua pengelola dan peserta..

semoga boleh buat lagi next time dan ke lain destinasi pulak..

tahniah semua
Title: Re: RIDE Pembuka 2019 :: Kuala Mu Back To Nature
Post by: pirateofyoursoul on 19 February , 2019, 12:14:59 PM
admin2 group...

boh la report dengan gambar2...
tadi tengok dlm AtM kt facebook ... mesti meriah program ride ni...

tahniah kepada semua pengelola dan peserta..

semoga boleh buat lagi next time dan ke lain destinasi pulak..

tahniah semua

bang, report kat sini


http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/board,29.0.html (http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/board,29.0.html)

tq..