Malaysian Bikers Community

Maklumat Teknikal dan Pengetahuan Am Tentang Motorsikal / Aksesori Motorsikal dan Penunggang => Modenas / Demak => Topic started by: antusiang on 04 February , 2018, 23:44:17 PM

Title: Kriss 100,110,120 SG
Post by: antusiang on 04 February , 2018, 23:44:17 PM
salam,
ade x geng kriss yg dh register?
area central, mane port nk cr performance part murah2 ye
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: -mamodd- on 15 March , 2018, 16:23:09 PM
aiseh.. xde org reply ke.. siaannn :P
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: haiisuan on 10 April , 2018, 10:50:34 AM
 8) mohon add MR1 kat title  :P
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG , MR1
Post by: pirateofyoursoul on 10 April , 2018, 14:58:44 PM
8) mohon add MR1 kat title  :P
baik boss... :D
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: KawiSaibot on 23 April , 2018, 08:02:54 AM
EFI 118 leh masuk gak ker.....?huhu

Motor injection pelik modenas.... :-[
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: enlogam on 08 June , 2018, 16:54:14 PM
user ct110 tumpang port ..
lgpn barang dah kacuk kriss  ;D ;D
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: pirateofyoursoul on 30 July , 2018, 10:47:51 AM
senyap jer bilik ni.... 8)
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: enlogam on 30 July , 2018, 14:38:21 PM
senyap jer bilik ni.... 8)
ramai dah upgred ni .. kriss bagi adik pakai hehee
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: pirateofyoursoul on 30 July , 2018, 16:18:19 PM
kriss kalau pakai windscreen lebar macam abol pakai tu pun cun gak...style
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: papagoines on 26 September , 2018, 13:59:56 PM
Pin Pin Pin  :D
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: KawiSaibot on 10 January , 2019, 15:40:09 PM
Geng...ada tak service manual ct110 atau kriss120..?

Jenuh cari kat google....

Aku nyer EFI118 pening tgk part2 enjin dalam.....huhu  :-[
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: pirateofyoursoul on 15 January , 2019, 12:18:58 PM
Geng...ada tak service manual ct110 atau kriss120..?

Jenuh cari kat google....

Aku nyer EFI118 pening tgk part2 enjin dalam.....huhu  :-[
Enlogam ada kot...
Title: Re: Kriss 100,110,120 SG
Post by: KawiSaibot on 22 January , 2019, 23:07:26 PM
Geng...ada tak service manual ct110 atau kriss120..?

Jenuh cari kat google....

Aku nyer EFI118 pening tgk part2 enjin dalam.....huhu  :-[
Enlogam ada kot...
Owhhh....thanks bro.

Setakat ni yang tau, camshaft efi118 sama ngan ct110, blok sama ngan kriss120.....

Cuma tuning injection yang pening, sistem dari company Synerject.....

Nak kena tanya modenas depa ada tak software@tools ntuk diagnostic@tuning....