Malaysian Bikers Community

Maklumat Teknikal dan Pengetahuan Am Tentang Motorsikal / Aksesori Motorsikal dan Penunggang => Jentera Jepun - Japanese Bike => Honda => Topic started by: pirateofyoursoul on 09 January , 2018, 12:02:35 PM

Title: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 09 January , 2018, 12:02:35 PM
Assalammu'alaikum and good day. Saya harap kita dapat berkongi maklumat dan ilmu tentang jentera kesukaan saya ini. Antara mesin legenda yang pernah dihasilkan HONDA. Rekabentuk yang tak lapuk ditelan zaman. Teknologi yang sentiasa diperbaharui dan enjin yang tahan lasak.
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: JM PatriotSupra on 11 January , 2018, 01:46:03 AM
Mencari jugak kot ada cb900 mampu milik.. Hehehe
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 11 January , 2018, 23:18:53 PM
Mencari jugak kot ada cb900 mampu milik.. Hehehe
Wow. Hornet 900.. best juga tu tuan...
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 16 January , 2018, 15:54:28 PM
Manual untuk CB 400 di sini

 https://www.4shared.com/office/qnn3ORhoca/CB400SF_Vtec_Revo_Manual.html  (https://www.4shared.com/office/qnn3ORhoca/CB400SF_Vtec_Revo_Manual.html)
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 18 January , 2018, 09:48:30 AM
mencari cb250  ;D tumpang parking
lagi menangis mau cari CB250 tuan....saya pernah jumpa sekali jer...mmmm...
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: hitz on 22 May , 2018, 11:14:09 AM
CB400 utk malaysia ada ke?
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 22 May , 2018, 12:43:37 PM
CB400 utk malaysia ada ke?
ada boss.
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 28 June , 2018, 09:27:12 AM
takde ke berita kastam nak lelong CB4 ni?  8)
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 25 July , 2018, 08:57:28 AM
senyap je thread ni. takda sapa pakai cb4 kah? 8)
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: Archangel on 29 November , 2018, 16:00:39 PM
Hi all,

Have a unit of used cb400 super four variant for sale.
Manu. Year is 2013
Mileage 9380km.
Good no plate too wxx 7744

Interested parties can call or whatsapp me at 014-933 1509. Pics can be sent on whatsapp (dua kali cuba upload tak jadi plak)
Title: Re: Honda CB 400 :: Thread # V1
Post by: pirateofyoursoul on 30 November , 2018, 10:36:12 AM
Hi all,

Have a unit of used cb400 super four variant for sale.
Manu. Year is 2013
Mileage 9380km.
Good no plate too wxx 7744

Interested parties can call or whatsapp me at 014-933 1509. Pics can be sent on whatsapp (dua kali cuba upload tak jadi plak)
the seller is my trusted friend. sapa sapa nak bole terus wasap no tu.