Malaysian Bikers Community

Maklumat Teknikal dan Pengetahuan Am Tentang Motorsikal / Aksesori Motorsikal dan Penunggang => Jentera Jepun - Japanese Bike => Suzuki => Topic started by: blade99 on 04 February , 2018, 22:36:18 PM

Title: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: blade99 on 04 February , 2018, 22:36:18 PM
Ada sesiapa yang pakai motor GSX650F. Susah nak jumpa model ni berbanding GSXR. Selesa untuk daily commute dan juga boleh dijadikan mesin untuk meratah selekoh2 best.

blade99
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: blade99 on 04 February , 2018, 22:40:00 PM
<br />(http://thumb.ibb.co/kK3hqc/P_20171024_090700.jpg) (http://ibb.co/kK3hqc)<br />hwcubh(http://)
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 04 February , 2018, 23:24:28 PM
<br />(http://thumb.ibb.co/kK3hqc/P_20171024_090700.jpg) (http://ibb.co/kK3hqc)<br />hwcubh(http://)
Ini di Birmingham ke hj blade?
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: RiduanFixxer on 09 April , 2018, 11:50:51 AM
Aslmkm bang.. saya baru pakai gsxs750.. boleh tak share info group wassap atau facebook untuk suzuki big bike.. sebab saya baru nak berjinak2 dgn big bike suzuki ni.. sebab nak bersedia untuk spare part dan aksesori motor big bike suzuki.. terima kasih..
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 10 April , 2018, 09:04:58 AM
Aslmkm bang.. saya baru pakai gsxs750.. boleh tak share info group wassap atau facebook untuk suzuki big bike.. sebab saya baru nak berjinak2 dgn big bike suzuki ni.. sebab nak bersedia untuk spare part dan aksesori motor big bike suzuki.. terima kasih..
Tuan pakai model yang mana ya?
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: RiduanFixxer on 21 April , 2018, 01:15:07 AM

Tuan pakai model yang mana ya?
[/quote]

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 22 April , 2018, 22:38:37 PM

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
[/quote]
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: RiduanFixxer on 28 April , 2018, 02:16:47 AM
<br />(https://thumb.ibb.co/h0h7Gx/GSX_S750_AL7_Action_8.jpg) (https://ibb.co/h0h7Gx)<br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
[/quote]
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 28 April , 2018, 16:16:18 PM
<br />(https://thumb.ibb.co/h0h7Gx/GSX_S750_AL7_Action_8.jpg) (https://ibb.co/h0h7Gx)<br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D
[/quote]

wah...modelni rupanya...saya pun newbie tuan....baru belajar..nak tambah ilmu dengan tuan hj Blade99.
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: blade99 on 24 April , 2019, 18:50:26 PM
Hahaha... Saya smpi harini masih pki FZ150i je. Blom berpeluang lagi
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 24 April , 2019, 20:30:53 PM
Hahaha... Saya smpi harini masih pki FZ150i je. Blom berpeluang lagi
hahaha...tengah tunggu kannnnn
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: blade99 on 25 September , 2019, 15:08:05 PM
Alhamdulillah. Motor dah start ride dah. Boleh berforum semula insyaallah
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 25 September , 2019, 15:10:57 PM
<br />(https://thumb.ibb.co/h0h7Gx/GSX_S750_AL7_Action_8.jpg) (https://ibb.co/h0h7Gx)<br />

Tuan pakai model yang mana ya?

Model gsxs750 yg tahun 2017 tu bang..maaf kalau x boleh masuk dalam group gsx650f ni..
isk...takda masalah tuan...model 2017? wow...model baru tu...tapi exactly yang mana satu eh? belanja la pic satu tuan
model ni je tuan..boleh la..impian dari bangku sekolah ingin memiliki sbk suzuki.. mohon tunjuk ajar tuan dan share teknik mengendalikan sbk suzuki ni..  ;D ;D ;D ;D ;D
[/quote]
mana member kita ni hiang ke? meh arr sini...hi hj blade..
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: RiduanFixxer on 25 March , 2020, 12:54:54 PM
ada lagi tuan..
musim PKP ni..
tinggal jejak sikit..
dah 2 tahun pakai big bike suzuki..
boleh la.. cuma susah tak ada geng sangat kat area johor ni...
huhuhuhu
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 01 April , 2020, 12:39:40 PM
ada lagi tuan..
musim PKP ni..
tinggal jejak sikit..
dah 2 tahun pakai big bike suzuki..
boleh la.. cuma susah tak ada geng sangat kat area johor ni...
huhuhuhu

moto ni agak rare juga. ada sorang member di Kuantan pakai ni. mmmm...johor kat area mana tu?
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: RiduanFixxer on 02 April , 2020, 23:17:33 PM
johor area kluang ni tuan.. mencari jugak geng big bike kat johor ni.. tapi mcm tak jumpa lagi yang sesuai... hahahha
Title: Re: GSX650F Daily comfort with sport spirit
Post by: pirateofyoursoul on 03 April , 2020, 23:26:44 PM
johor area kluang ni tuan.. mencari jugak geng big bike kat johor ni.. tapi mcm tak jumpa lagi yang sesuai... hahahha
wow...kluang...kalau tak pkp boleh layan jalan kluang - mersing lalu Felda Nitar...