Malaysian Bikers Community

Aktiviti Rasmi MBC 2020 => Friday Nite Fever - FNF => Topic started by: Abg Jaa on 13 January , 2018, 16:45:00 PM

Title: Soalan utk mbcian.
Post by: Abg Jaa on 13 January , 2018, 16:45:00 PM
Soalan utk MBCian... Siapakan member MBC yg beri nama unik "FRIDAY NIGHT FEVER"?... jeng..jeng...jeng... Stormrider mesti tau history MBC ni.... Hehehe
Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: pirateofyoursoul on 17 January , 2018, 08:48:49 AM
Soalan utk MBCian... Siapakan member MBC yg beri nama unik "FRIDAY NIGHT FEVER"?... jeng..jeng...jeng... Stormrider mesti tau history MBC ni.... Hehehe

alamak...saya newbie tuan...kalau salah tolong tunjukkan....hihihi
Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: Abg Jaa on 17 January , 2018, 14:40:17 PM
Soalan utk MBCian... Siapakan member MBC yg beri nama unik "FRIDAY NIGHT FEVER"?... jeng..jeng...jeng... Stormrider mesti tau history MBC ni.... Hehehe

alamak...saya newbie tuan...kalau salah tolong tunjukkan....hihihi
Saya pun org baru gak... Tapi ada otai mbc yg citer kat saya... Ntah betul, ntah tak... Itu yg saya tanya tu....

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: Abg Acid on 18 January , 2018, 21:50:24 PM
Tribute kepada abg MY, (Mohd Yasin)
Beliau meninggal tahun 2004, taksilap.
Beliau la yg start guna istilah fnf.
Al Fatihah
Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 08:49:08 AM
Tribute kepada abg MY, (Mohd Yasin)
Beliau meninggal tahun 2004, taksilap.
Beliau la yg start guna istilah fnf.
Al Fatihah

AlFatihah..
Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: Abg Jaa on 19 January , 2018, 10:26:18 AM
Yes... Tepat sekali. Tapi sorrylah Tuan Acid, takda hadiah lah.... Hehehe.. Pak Cik My ada lah salah seorang yg terawal join MBC.

Lagi satu soalan.... Siapakah yg memberi slogan MBC yg famous tu.... "We are not just bikers, We are brothers"?

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 23:39:41 PM
Salam..
Rasanya elok juga kalau dibuka thread tentang sejarah penubuhanMBC dari awal, cerita pahit maung hinggalah nafas baru skrg ni.. Terus terang sebenarnya saya pun clueless pasal titik mula mbc ni.. Dulu masa mula2 beli motor cuma terfikir nak cari maklumat & teman yang mempunyai minat yang sama.. Lepas terjumpa MBC (totally accidental) baru paham langit tinggi rendah..Saya yakin members yang lebih otai tentu boleh berkongsi cerita2 dan pengalaman lepas2..
saya pun newbie ni tuan...saya join pun sekitar 2005 /2006 rasanya...
Title: Re: Soalan utk mbcian.
Post by: BORN2KILL on 24 January , 2018, 12:34:23 PM
Tribute kepada abg MY, (Mohd Yasin)
Beliau meninggal tahun 2004, taksilap.
Beliau la yg start guna istilah fnf.
Al Fatihah

(https://pbs.twimg.com/media/CB4mU5qW8AAxu4Q.jpg)