Malaysian Bikers Community

Aktiviti Rasmi MBC 2018 => Friday Nite Fever - FNF => Topic started by: arelane on 13 January , 2018, 11:34:44 AM

Title: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: arelane on 13 January , 2018, 11:34:44 AM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: ~maxXximus~ on 14 January , 2018, 19:51:20 PM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 15 January , 2018, 00:13:49 AM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: arelane on 15 January , 2018, 21:11:52 PM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Caswell87 on 16 January , 2018, 14:27:16 PM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....
meh la sepang/putrajaya... hahahhaha
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: arelane on 16 January , 2018, 18:40:16 PM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....
meh la sepang/putrajaya... hahahhaha


Putrajaya pun menarik.... Kat arwa mana mau... Foodtruck?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 17 January , 2018, 08:47:53 AM
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: arelane on 17 January , 2018, 12:28:30 PM
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.

tempat luas tak terlalu bising yang pastinya bukan kedai makan la cerita dia... hahaha...

2.916682, 101.684518    -  kiosk laksa kat putrajaya ni macam sesuai je..... tapi tak tahu la tutup pukul berapa.

Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Abg Acid on 20 January , 2018, 12:10:16 PM
Putra Jaya tu mcm menarik je.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 20 January , 2018, 21:21:46 PM
Ada tak tempat yang luas dan tidak terlalu bising? CYberjaya pun menarik.

saya rekemen foodcourt precint 9 👍🏼👍🏼👍🏼
sambal lontongnya bagai ditabrak kenderan
perang!
pergh....bagaimana dengan kawasan parkirnya tuan? Maksud tuan Precint 9 Putrajaya kan? Tuan biasa ke situ ke?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: trunksz on 22 January , 2018, 00:33:26 AM
selalu klu gather2 ni... geng2 motor ni lebih prefer motor park depan mata punya area.. dan biasanya mamak... kedai melayu pun ok.. lg best klu ada wifi... mkn apa ni biasanya no. 2 bagi kaki lepak ni.. melainkan dtg sbb nak mkn best lah.. so.. saya vote tpt yg senanng park dan nampak motor.. jenis melepak berejam oder teh tarik saja pun xda hal.. kedai camni..  ;D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: ecto6453 on 22 January , 2018, 19:32:40 PM
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 22 January , 2018, 20:21:17 PM
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu

Tu kedai mamak atau food court ye geng?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: ecto6453 on 23 January , 2018, 09:48:14 AM
Putrajaya ek...klu kat mamak sekitar Ayer@8 tu pun ok kot, ada parking depan n belakang tu

Tu kedai mamak atau food court ye geng?

kedai mamak tu, tuan..shahnaz maju klu xsilap nama kedai tu
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: BORN2KILL on 24 January , 2018, 12:29:42 PM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....

Jom FNF di kampung baru KL nnt. hehe  ;D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: mnormk on 25 January , 2018, 20:44:20 PM
Sup salim sentul. Mmg mkn tepi moto je  ;D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: antusiang on 25 January , 2018, 22:37:20 PM
jadi x FNF malam sok?
dh decide tempat?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: matdin97 on 26 January , 2018, 22:40:06 PM
Masa awal2 dulu, zek, mizi asrulz derang akan pusing2 semua tempat. Masa ni awal2..
Minggu ni kat a&w
Minggu depan bangsar
Minggu lagi satu kelana jaya
Minggu seterusnya putrajaya
Jadi semua org merasa dekat/jauh.
Skdr cadangan..
Usahlah disalahertikan kata-kataku ini..
Bullet in my head
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 27 January , 2018, 01:36:14 AM
Masa awal2 dulu, zek, mizi asrulz derang akan pusing2 semua tempat. Masa ni awal2..
Minggu ni kat a&w
Minggu depan bangsar
Minggu lagi satu kelana jaya
Minggu seterusnya putrajaya
Jadi semua org merasa dekat/jauh.
Skdr cadangan..
Usahlah disalahertikan kata-kataku ini..
Bullet in my head
Saya pun cadang macam tu jugak. Tq tuan
NoShelter
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: arelane on 29 January , 2018, 09:10:13 AM
Masa awal2 dulu, zek, mizi asrulz derang akan pusing2 semua tempat. Masa ni awal2..
Minggu ni kat a&w
Minggu depan bangsar
Minggu lagi satu kelana jaya
Minggu seterusnya putrajaya
Jadi semua org merasa dekat/jauh.
Skdr cadangan..
Usahlah disalahertikan kata-kataku ini..
Bullet in my head
Saya pun cadang macam tu jugak. Tq tuan
NoShelter




Saya setuju....
Cadangan lagi...
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 29 January , 2018, 22:22:20 PM
Salam, saya cadang kita buat FNF dekat Maliís Corner Taman Bunga Raya ok?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 30 January , 2018, 15:53:16 PM
Salam, saya cadang kita buat FNF dekat Maliís Corner Taman Bunga Raya ok?
Geng, sebagai ucapan terima kasih saya kepada Tarmizi, saya minta beliau cadangkan FNF untuk minggu ni. So minggu ni kita
Jumaat 2  Februari 2018.
Masa 845pm till to be discussed.
 FNF di Mali's Corner Taman Bunga Raya. Mohon Tarmizi bagi alamat lengkap. Mana tau yang beliau maksudkan Taman Bunga Raya kat GeorgeTown Penang ker..perghhh
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 30 January , 2018, 19:26:24 PM
Gerai Makan Radziah, Jalan Malinja 2, Taman Bunga Raya, 53300, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Taman Bunga Raya, 53000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 01 February , 2018, 10:29:38 AM
Salam.. Rasanya Mali's Corner di Taman Bunga Raya dah tutup..
dgrnya diorg skrg di Danau Kota sahaja
Tarmizi, nampaknya kena pastikan dulu...atau ada cadangan tempat lain?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 01 February , 2018, 19:22:52 PM
Mali tu tutup setiap hari isnin. Semalam baru lepak dekat sana.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 01 February , 2018, 20:02:28 PM
Jadinya begini.
Date : 02-02-2018
Time: 830pm till (?).
Tempat : Gerai Makan Raziah, Jalan Malinja 2 Taman Bunga Raya 53300 K Lumpur.
In shaa Allah hadir:
1 - pirateofyoursoul
2- Tarmizi86

Sapa sudi kasi letak nama.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: -fazly- on 02 February , 2018, 15:14:18 PM
Jadinya begini.
Date : 02-02-2018
Time: 830pm till (?).
Tempat : Gerai Makan Raziah, Jalan Malinja 2 Taman Bunga Raya 53300 K Lumpur.
In shaa Allah hadir:
1 - pirateofyoursoul
2- Tarmizi86
3- Fazly
Sapa sudi kasi letak nama.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 02 February , 2018, 17:10:13 PM
Jadinya begini.
Date : 02-02-2018
Time: 830pm till (?).
Tempat : Gerai Makan Raziah, Jalan Malinja 2 Taman Bunga Raya 53300 K Lumpur.
In shaa Allah hadir:
1 - pirateofyoursoul
2- Tarmizi86
3- Fazly
Sapa sudi kasi letak nama.

Ni yang best ni dapat jumpa tuan -fazly-
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 02 February , 2018, 19:07:16 PM
Ini malam kita ON fnf 1st edition  . Saya solat dulu so kalau lewat sikit ampun yer.  Surau dekat je..5 minit
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 05 February , 2018, 14:35:09 PM
Ist edition FNF MBC :: 02/02/2018
Lokasi : Mali's Place, Taman Bunga Raya.
Terima kasih le yang datang walaupun cuma 4 orang jer yang ada..


(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/27629171_10214076662726564_195293133571471573_o.jpg?oh=c708ec35c6617cc1c2199862bcf77f67&oe=5AE45C94)

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/27629098_10214076662766565_5847009688829919049_o.jpg?oh=27a9ea665cecfd1e3591d677e17fc817&oe=5B16AA11)

Test la kejap...
Terima kasih makaii

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27336749_10214076662806566_6551412122004424734_n.jpg?oh=b70f5c59fd0027e9c9180d31f7e3d82d&oe=5B1D93E2)

This week kita set tempat lain pulak...ada cadangan?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: sidqara on 05 February , 2018, 15:07:06 PM
Wah. Jentera berat ikut kanan ni

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 05 February , 2018, 15:43:24 PM
Wah. Jentera berat ikut kanan ni

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
Bukan jentera berat ikut kiri?  :P :P
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: sidqara on 06 February , 2018, 13:17:26 PM
ni jenis ikut kanan kan.  ;D ;D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: -fazly- on 07 February , 2018, 06:28:23 AM
Ist edition FNF MBC :: 02/02/2018
Lokasi : Mali's Place, Taman Bunga Raya.
Terima kasih le yang datang walaupun cuma 4 orang jer yang ada..


(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/27629171_10214076662726564_195293133571471573_o.jpg?oh=c708ec35c6617cc1c2199862bcf77f67&oe=5AE45C94)

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/27629098_10214076662766565_5847009688829919049_o.jpg?oh=27a9ea665cecfd1e3591d677e17fc817&oe=5B16AA11)

Test la kejap...
Terima kasih makaii

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27336749_10214076662806566_6551412122004424734_n.jpg?oh=b70f5c59fd0027e9c9180d31f7e3d82d&oe=5B1D93E2)

This week kita set tempat lain pulak...ada cadangan?

maaf tak dapat hadir ada masalah kesihatan...next time insya allah
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 08 February , 2018, 08:25:03 AM
Tarmizi, minggu ni kat mana FNF? Kelana Jaya? Mana arelane, sarjan tulang and the geng ni...
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 08 February , 2018, 15:39:55 PM
Hrh steak house kampung baru ok tak sekadar cadangan. Dekat dengan masjid kampung baru.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 08 February , 2018, 15:54:46 PM
Hrh steak house kampung baru ok tak sekadar cadangan. Dekat dengan masjid kampung baru.

Kg Baru? OK jer.
Jom jom geng...
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 09 February , 2018, 09:21:12 AM
Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

biasanya FNF ni ape aktiviti ye ? maaf tak tau apa2 ... newbies ...  :-\

Aktiviti FNF ni biasanya ada sesi meramas mesra.. temuramah... Interview... Kenal2... Tengok motor.... Jalan2 naik motor.... Cite pasal motor.....cite lepas ride.... Cerita kenangan2.... Cerita kawan2.. cerita bisnes.... Cerita hantu.... Cerita trmpat makan.... Cadangan nak buat event.... Cadangan nak buat ride.... Cadangan nak kawin.... Cadangan modi motor... Cadangan perihal hidup.... Borak2 lepak2 minum2 makan2 geletek2 latah2 godek2
Hahaha...



Mari kita mulakan dimana cadangan untuk diadakan FNF.

Cadangan tuan arelane?


Cadangan tu belom pasti.....

Geng2 terpencil kami sesi lepak kat bukit jalil... Kalau tuan hamba sudi bersidang... Marila join....

En pirate pun mesti ada tempat tercadang kan....


Kalau nak cuba old place MBC pun ok....

Tempat2 MBC central pernah berFNF dulu kala....

Foodcourt bangsar...
Leeyas corner bangsar....
Alia cafe bangsar....
Supp kaww kelanajaya....
Faris maju kelana jaya....

Tapi tak salah kita cuba tempat baru.....
Ditengah2 kota KL pun ok....

Jom FNF di kampung baru KL nnt. hehe  ;D

Haaa...malam ni tuan Tarmizi86 arrangekan FNF kat kg baru...jom...
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: arelane on 09 February , 2018, 12:55:25 PM
Hrh steak house kampung baru ok tak sekadar cadangan. Dekat dengan masjid kampung baru.


Hr steak house tempat ok... Risau tempat parking dia macam tak ok....


Klu ade area sekitar parking luas... Sambil makan sambil tengok motor pun ok...
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 09 February , 2018, 14:40:51 PM
Hrh steak house kampung baru ok tak sekadar cadangan. Dekat dengan masjid kampung baru.


Hr steak house tempat ok... Risau tempat parking dia macam tak ok....


Klu ade area sekitar parking luas... Sambil makan sambil tengok motor pun ok...
arelane...onXon?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 20 February , 2018, 16:36:56 PM
Assalammu'alaikum and good day mates!
FNF untuk minggu ini.
Date:23/02/2018
Hari : Jumaat
Masa : 900 PM - 1200 PM
Tempat : Restoren D'bayu rimba,
Jalan forest Height 8, Taman Tan Chee Hoe,
70450 Seremban Negeri Sembilan.

https://goo.gl/maps/hsA3B7mynRG2

Jom kita.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 23 February , 2018, 12:11:31 PM

Hari : Jumaat
Tarikh: 23-02-2018
Jam 900pm
Tempat : Restoran DRimba Bayu
Forest Height Senawang
Semoga rahmat Allah bersama kita. Terima kasih. bersama kita. Terima kasih.


D'bayu Rimba
Jalan Forest Heights 8, Taman Tan Chee Hoe, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

https://goo.gl/maps/hsA3B7mynRG2

Saya mohon Dato / Tuan / Puan untuk menyelesaikan bayaran sendiri ATAU meletakkan wang didalam bekas yang disediakan. Sekiranya terdapat wang lebihan akan disumbangkan kepada Jawatankuasa Pembangunan Wakaf Masjid Lama Bukit Apeng , Serdang , Kedah.
Sila lawati http://masjidwarisan.blogspot.my/ untuk maklumat




Kita jumpa disini ya
RV: SHELL EXIT TOL SENAWANG
Tarikh: 23 Feb 18 (Waktu Malaysia)
TIME: 8.30PM(SHELL)
           8.50PM(TAYAR GOLEK)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 24 February , 2018, 22:55:20 PM
Jumaat : 23 Februari 2018
Lokasi : Jam 900pm
Tempat : Restoran DRimba Bayu
Forest Height Senawang

(https://scontent.fkul4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28166709_10214258230705650_8412975649020470141_n.jpg?oh=4a3148643e9ec0d883fd4be94bd2a3f8&oe=5B45F52E)

Sedang menunggu yang lain

(https://scontent.fkul4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28277091_10214252620805406_4910871636919117721_n.jpg?oh=e3730e4048e384d0f5d4cf076ccc3d40&oe=5B0BB46D)

Sedang bergumbira

(https://scontent.fkul4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28168127_10214252623845482_1322912188127869434_n.jpg?oh=f0e2a41e2ed80fdbe8ae8a32b9577243&oe=5B0896FA)

Sedang nak balik. See ya minggu hadapan!
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 27 February , 2018, 08:08:25 AM
Assalamualaikum and Good Morning everyone
Next FNF
Date : 2 March 2018
Time : 9:00 PM - 11:30 PM
Vanue : Cafe Ustaz Abdullah Khairi (Boleh search dekat google maps #cafeuak)
Makan sambil beramal
Kutipan untuk Madrasah Ustaz Abdullah khairi.

 
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 27 February , 2018, 08:19:51 AM
Assalamualaikum and Good Morning everyone
Next FNF
Date : 2 March 2018
Time : 9:00 PM - 11:30 PM
Vanue : Cafe Ustaz Abdullah Khairi (Boleh search dekat google maps #cafeuak)
Makan sambil beramal
Kutipan untuk Madrasah Ustaz Abdullah khairi.

Jom kita FNF. Lokasi berhampiran dengan Tol Batu Tiga Shah Alam, menuju Glenmarie.
Kita boleh RV di AlIhsan & A&W sebelum plaza tol Batu Tiga arah ke Shah Alam . Boleh kan?

(https://scontent.fkul14-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/28336673_10214280044170973_1311487286835776292_o.jpg?oh=df26e8c0232efc5a8e0206150ca095e9&oe=5B17EF48)

(https://scontent.fkul14-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28168108_10214280044210974_360946983565782959_n.jpg?oh=d9fb00639f9ccc5b6722c0b7e97a7a2b&oe=5B1A14FF)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: xabi14alonso on 01 March , 2018, 15:46:36 PM
Cun...kalau sempat saya join... 8)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 01 March , 2018, 15:59:23 PM
Cun...kalau sempat saya join... 8)
Cun. Jom bro
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 03 March , 2018, 21:17:57 PM
FNF 02-03-2018 Friday Nite Fever
Lokasi : UAK Kafe, Shah Alam

(https://scontent.fkul2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28471830_10214323638820812_2697453775566536018_n.jpg?oh=b1e0a80ad1bdb0eccafd56fc92d1dcda&oe=5B47AA30)

(https://scontent.fkul2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28379597_10214323639220822_4606585454140687061_n.jpg?oh=56747a19aa629f832a3296038ce6e94f&oe=5B12A4C2)

(https://scontent.fkul2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28379139_10214323639780836_2646167610412773370_n.jpg?oh=ba6b13e54f90ce762e215790efb6d5b2&oe=5B46D516)

Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 07 March , 2018, 10:29:48 AM
FNF minggu ni
Date : 09/03/2018
Jumaat

Lokasi : MAEPS Bistro Seri Kembangan
Jam : 900 PM
FNF kali ini kita buat style buffet.
Kalau attendance 20 pax ke atas, bayaran seorang rm25.
Kalau attendance kurang dari 20, bayaran seorang rm35.
Jom kita. Jumpa. Kenal. Borak. Minum. Makan. RIDE! 
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 09 March , 2018, 08:08:45 AM
Takda sapa ke nak gi FNF ni.? Mmmm...Kalau macam tu minggu ni kita OFF
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: haziqismyname7 on 09 March , 2018, 23:32:03 PM
Baru nak join huhu.. Takda rezeki..
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 10 March , 2018, 02:35:36 AM
Baru nak join huhu.. Takda rezeki..
Bri dari mana? Next week kalau ada yg nak attend FNF kita ON. Ok?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: haziqismyname7 on 16 March , 2018, 11:50:49 AM
Saya dari cyberjaya bro.. Saya on je hehe
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 16 March , 2018, 16:39:25 PM
Saya dari cyberjaya bro.. Saya on je hehe
Cyberjaya? Dekat juga tu tuan. Next week ok?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: haziqismyname7 on 16 March , 2018, 22:48:05 PM
Boleh.. Takdop masalah hehe. Nanti rogee kat sini je tuan
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 05 April , 2018, 20:37:45 PM
FNF minggu ni
Date : 06/04/2018
Jumaat

Lokasi : RESTORAN ASNEYA KELANA JAYA
Jam : 900 PM
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 05 April , 2018, 20:39:14 PM
Ade western food harga kasih sayang.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 05 April , 2018, 21:10:55 PM
Jom FNF
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 06 April , 2018, 20:50:46 PM
Kelana Mall, 4a, Jalan SS 6/14, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor
Alamat lokasi FNF malam ni.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: trunksz on 19 April , 2018, 23:44:32 PM
minggu ni xda fnf kah?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 22 April , 2018, 22:42:52 PM
minggu ni xda fnf kah?
nick nih forumer lama ni. saya ingat. Kalau ada yang nak FNF silakan. Bukak je topik kat mana. Saya kadang tak larat nak FNF. Maklum la umur meningkat. Tuan dekat dengan KL ke?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 23 April , 2018, 20:16:33 PM
Assalamualaikum and good evening everybody

FNF minggu ni
Date : 27/04/2018
Jumaat

Lokasi : RESTORAN ASNEYA KELANA JAYA
Alamat : Kelana Mall, 4a, Jalan SS 6/14, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor
             Belakang Public Bank Kelana Jaya
Jam : 9:00 PM
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 25 April , 2018, 15:06:51 PM
Haaaa....jom geng....kita FNF..
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: trunksz on 25 April , 2018, 17:49:32 PM
tpt tu menarik ke.. tpt jauh dr parking x.. sama level ka atau camna... fnf kena dkt dgn moto  ;D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 26 April , 2018, 09:59:15 AM
tpt tu menarik ke.. tpt jauh dr parking x.. sama level ka atau camna... fnf kena dkt dgn moto  ;D
jangan risau tuan. memang dekat dengan moto. hihi
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: Tarmizi86 on 27 April , 2018, 11:21:12 AM
Maaf saya tak dapat hadir malam ini kerana outstation.
Jadi FNF malam ini diteruskan bagi kawan kawan lain yang ingin datang, boleh listkan nama.

1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
 
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 04 August , 2018, 17:46:22 PM
Date: 03082018
FNF adhoc
Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya

Pirate, Enlogam , Hazim.

Haha...tts ni adhoc.
(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/38391751_10215555158248028_4133083995724316672_o.jpg?_nc_cat=0&oh=86a6183fb2cdf51ef629a73af9b49615&oe=5C0D5D4D)




Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Central - Version 1
Post by: enlogam on 04 August , 2018, 19:31:08 PM
Date: 03082018
FNF adhoc
Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya

Pirate, Enlogam , Hazim.

Haha...tts ni adhoc.
(https://www.facebook.com/1112016261/posts/10215555158408032/)
alhamdulillah sempat bersua .. next time kita set lain pulak hehee
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 19 September , 2018, 15:57:47 PM
Salam
Geng, jom FNF
Date : 21/09/2018 FRIDAY  / JUMAAT
Lokasi : Restoran G Claypot Salai, Jalan S2 B8, Seremban 2
Time : 900 pm - sampai kedai tutup
boleh search kat google Maps.
Jom!
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 24 September , 2018, 10:51:48 AM
Salam
Geng, jom FNF
Date : 21/09/2018 FRIDAY  / JUMAAT
Lokasi : Restoran G Claypot Salai, Jalan S2 B8, Seremban 2
Time : 900 pm - sampai kedai tutup
boleh search kat google Maps.
Jom!

meraikan sahabat penunggang dari Singapura . Tuan Fadhil yang menunggang Ducati MultiStrada. Terima kasih geng!


(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42449892_10215934864500447_4088582830253146112_o.jpg?_nc_cat=102&oh=12cef72e2158f43043d33570ebb4051e&oe=5C2B0DD7)
bersama Tuan Fadhil dan family



(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42371200_10215934877900782_5801249821771694080_o.jpg?_nc_cat=104&oh=aa556f1b136f3c358f5198a121b1d143&oe=5C205E4C)
ada penghibur !
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 24 September , 2018, 11:03:45 AM
Terima kasih kepada sahabat yang dari Shah Alam, Klang dan Nilai. Sessi TTS tak sengaja. Date : 22/09/2018 Jam 1000pm ( ada sahabat yang nak repeat sup power! )

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42460091_10215934672455646_2399699318920445952_o.jpg?_nc_cat=102&oh=0d0646df35bd10b4d284505d47a8c31a&oe=5C195872)
Y125 pun join TTS. errr...MBC kan untuk semua penunggang...

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42422068_10215934673055661_8331158212506025984_o.jpg?_nc_cat=101&oh=e5fb8761c5c224b80a4f7413444054d5&oe=5C2BCF29)
Sejak bila rossi bawak MV Agusta nih?  ;)

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42398879_10215934674855706_632452926681382912_o.jpg?_nc_cat=109&oh=a82d7da38d0ebdc4be575260feb21b65&oe=5C5F069C)
Bergambar sebelum pulang...

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42386040_10215934676535748_8187907910584500224_o.jpg?_nc_cat=111&oh=e0221d043a66039bb403dd2f1bc64c16&oe=5C1DE8BB)

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42366689_10215934675295717_8825057319579549696_o.jpg?_nc_cat=104&oh=7c89fbad6366e0c50950facc7328599d&oe=5C2D4CA2)

Sampai tak cukup parking!

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42374648_10215934995543723_4927903453746823168_o.jpg?_nc_cat=107&oh=fd686d3d49468c6f4fd18289da5971df&oe=5C627029)

Jumpa lagi tuan tuan!



Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: enlogam on 24 September , 2018, 11:11:57 AM
terbaik ...
insyaAllah nnt kena try claypot salai ni  :P
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 24 September , 2018, 11:15:28 AM
Date : 23/09/2018 5PM...
terima kasih geng ...nak pekena masak lemak cili padi udang galah katanya...

(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42424653_10215935015784229_4293830658674917376_o.jpg?_nc_cat=103&oh=fd7f0a4f1f37fdc35be0aeb244a93e6d&oe=5C20D493)



(https://scontent.fkul8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42424658_10215935021584374_7669932750152925184_o.jpg?_nc_cat=108&oh=ba8b0972056557201c4586980a6b3aa3&oe=5C163171)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: enlogam on 25 September , 2018, 09:14:10 AM
ngidam punya pasal, malam tadi start motor pelan2 kayuh hehee
dapatlah merasa asam pedas tenggiri buat juadah makan malam
terbaik G Claypot  ;D ;D

maaf gambar guna phone ciken hahaa

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42507572_2147141708642968_5579018472890826752_n.jpg?_nc_cat=111&oh=615f9a449c3e781a231920bd97a47e55&oe=5C2130DC)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 25 September , 2018, 11:42:28 AM
ngidam punya pasal, malam tadi start motor pelan2 kayuh hehee
dapatlah merasa asam pedas tenggiri buat juadah makan malam
terbaik G Claypot  ;D ;D

maaf gambar guna phone ciken hahaa

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42507572_2147141708642968_5579018472890826752_n.jpg?_nc_cat=111&oh=615f9a449c3e781a231920bd97a47e55&oe=5C2130DC)

Waaa...ini tidak adil...senyap senyap jer bossku pergi...lalu depan rumah saya tuhhhh
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: enlogam on 25 September , 2018, 12:32:56 PM
maaf bang, benda tak plan hahaa. singgah kejap je dinner
takpa dah tau tempat, esok lusa senang sikit nak tt  :D
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 28 September , 2018, 10:50:18 AM
Date : 28/09/2018
Jom FNF ( Friday Nite Fever ) malam ni
Jam 900pm till late
Lokasi : G Claypot Salai, Jalan S2 B8, Seremban 2
Time : 900 pm - sampai kedai tutup
boleh search kat google Maps.
Jom!
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 28 September , 2018, 10:54:55 AM
ngidam punya pasal, malam tadi start motor pelan2 kayuh hehee
dapatlah merasa asam pedas tenggiri buat juadah makan malam
terbaik G Claypot  ;D ;D

maaf gambar guna phone ciken hahaa

(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42507572_2147141708642968_5579018472890826752_n.jpg?_nc_cat=111&oh=615f9a449c3e781a231920bd97a47e55&oe=5C2130DC)
harap abam naik jentera legend ni boleh datang malam ni
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 29 September , 2018, 16:11:14 PM
Date FNF: 28092018
Alhamdulillah. Bang Enlogam memang kental dari Ampang datang untuk sama sama FNF. Kami yang lain dari area sini je. Naik jentere legenda pulak. Terima kasih la Enlogam!

(https://scontent.fkul3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42691351_10215969910936586_6973189231111831552_n.jpg?_nc_cat=108&oh=aa07bbacf6d0c780786ad3de436fc4c7&oe=5C5FC99F)

(https://scontent.fkul3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42800775_10215969911256594_6659234096801120256_n.jpg?_nc_cat=101&oh=b5c6ea34efac547a499f1aff60b52789&oe=5C230682)
teringat jentera lama ke? :-X

(https://scontent.fkul3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42703652_10215969911576602_645443776822640640_n.jpg?_nc_cat=106&oh=8bf50a612eb9d269a99bbe31f3d12bf0&oe=5C285F71)
gambar tak clear. my bad ???

(https://scontent.fkul3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/42711094_10215969912336621_6828112155045265408_n.jpg?_nc_cat=106&oh=2296d3c6c488ab7da7e10599d7961a89&oe=5C254DDE)
geram ke?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: enlogam on 29 September , 2018, 16:35:44 PM
xda legend nya bang pirateofyoursoul, motor dah tua ... boleh scrap je ni kih3
terima kasih atas layanan tuan rumah
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 04 October , 2018, 14:36:18 PM
Geng,
Jom FNF Friday Nite Fever
Date : 09112018 Friday
Jam 900pm till late
Lokasi : G Claypot Salai, Jalan S2 B8, Seremban 2
Time : 900 pm - sampai kedai tutup
boleh search kat google Maps.
Jom!
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 08 March , 2019, 10:33:42 AM
Dah lama tak FNF ni. Malam ni jom kita FNF

Friday Nite Fever FNF
Lokasi : WOM cafe
            RNR Air Hitam, LDP
            Puchong
Date : 08 Mac 2019
Ok juga kat sini. Ada surau . Cafe pun sedap. Western lah.
9:00 PM onwards!

Jom
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: FelixTheCat on 08 March , 2019, 11:28:47 AM
Dah lama tak FNF ni. Malam ni jom kita FNF

Friday Nite Fever FNF
Lokasi : WOM cafe
            RNR Air Hitam, LDP
            Puchong
Date : 08 Mac 2019
Ok juga kat sini. Ada surau . Cafe pun sedap. Western lah.
9:00 PM onwards!

Jom



(https://scontent.fkul16-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/51364574_1003556546699336_8670454628820713472_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent.fkul16-1.fna&oh=00a46550c7efb986aa876f8eff0df4b6&oe=5CDB9056)

Lokasi
https://goo.gl/maps/YnDo2h4Gbmy (https://goo.gl/maps/YnDo2h4Gbmy)

Maklumat lanjut
https://www.facebook.com/IMMONAAZSincereSdnBhd (https://www.facebook.com/IMMONAAZSincereSdnBhd)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 08 March , 2019, 11:47:16 AM
Jom Mr Felix!
Saya da sampai
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 09 March , 2019, 21:04:02 PM
Terika kasih Mr FelixTheCat, Mr Jeffrey, Mdm Aiza, Mr Rafee dan Tuan Meor untuk sessi FNF mlm tadi.
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 11 March , 2019, 09:14:47 AM
(https://scontent.fkul13-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53362999_10217157716990995_3248582412220760064_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_oc=AQlm5CcECxurr56MgrpyAyzKxCaeihKPqBnCdXTlpwG2DhDo1cGpxF-AF62dSQblWbw&_nc_ht=scontent.fkul13-1.fna&oh=1e1bb9b6902df6eb22f8dd19fe20507b&oe=5D16630E)

Thank you Mr Meor, Mr FelixTheCat and Me Jeffrey !
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: enlogam on 13 March , 2019, 21:53:48 PM
terbaik kalian  8) 8)
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 14 March , 2019, 09:09:34 AM
terbaik kalian  8) 8)
lama tak park sebelah mesin legend nihhhh
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 20 March , 2019, 15:24:31 PM
takde sapa sapa nak propose sesi FNF minggu ni ke?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: mf_yamato on 21 March , 2019, 18:32:30 PM
up.... ada tts ke?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 22 March , 2019, 08:32:53 AM
up.... ada tts ke?
Bole je bro...beri cadangan lokasi lah. Boleh FNF mlm ni
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 08 July , 2019, 14:18:05 PM
Dah lama tak FNF .... :'(
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: Jo on 12 July , 2019, 19:06:05 PM

Katne malam nih... :P
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 13 July , 2019, 14:44:39 PM

Katne malam nih... :P
alah....malam ni takde yang nak propose lak....tuan jo propose le lokasi...next week ...ok?
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: Jo on 17 July , 2019, 15:48:32 PM

err...jgn la bertuan2 dgn sy...sy muda lg...baru awal 20an :D

segan la nak set2...kalo ada, xde halangan, insha'allah sy join
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 18 July , 2019, 23:07:52 PM

err...jgn la bertuan2 dgn sy...sy muda lg...baru awal 20an :D

segan la nak set2...kalo ada, xde halangan, insha'allah sy join
baik la. saudara, jangan a segan segan...bagi saya semua sama je...cc je lain...takper...ada topic FNF tu...so kala nak kasi up date...dan tempat...saya ON jika saya berkesempatan..
Title: Re: FNF (Friday Night Fever) - Version 1
Post by: pirateofyoursoul on 31 October , 2019, 09:36:34 AM
ada sesapa nak plan untuk kita FNF ke esok malam? 01/11/2019?