Malaysian Bikers Community

Maklumat Teknikal dan Pengetahuan Am Tentang Motorsikal / Aksesori Motorsikal dan Penunggang => Pengeluar dari Negara lain:: GPX / SYM / KYMCO / KTNS => GPX => Topic started by: Abg Jaa on 13 January , 2018, 08:08:44 AM

Title: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Jaa on 13 January , 2018, 08:08:44 AM
Gpx gentleman 200, motor buatan Siam ni bila nak masuk Malaysia? Dgr khabar nya tahun ini. Siapa ada info mengenai motor ni?

Regards,
Pcx Warrior(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180113/b5557fb552b6d2ad225961ee830336a6.jpg)

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 16 January , 2018, 11:29:20 AM
Buatan Siam sepenuhnya ke tuan? Atau ada kerjasama dengan syarikat lain? Rekabentuk menarik.
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Jaa on 16 January , 2018, 12:38:34 PM
Buatan Siam sepenuhnya ke tuan? Atau ada kerjasama dengan syarikat lain? Rekabentuk menarik.
Buatan Siam. Buatan Siam memang menarik... Itu sebab ramai bikers MBC pergi Siam nak tengok org Siam... Ahakksss.... Hehehehe

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: myth7 on 19 January , 2018, 08:04:54 AM
tk silap sy pemasangan siam buatan china
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 08:55:34 AM
tk silap sy pemasangan siam buatan china
mmm...ada peluang masuk pasaran malaysia kah?Anggaran harga?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Jaa on 19 January , 2018, 09:31:36 AM
Ini review dan link nya;
https://paultan.org/2017/12/22/2018-malaysian-debut-for-gpx-racing-motorcycles/

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Jaa on 19 January , 2018, 10:29:27 AM
tk silap sy pemasangan siam buatan china
mmm...ada peluang masuk pasaran malaysia kah?Anggaran harga?
Anggaran harga sekitar rm12k..

Sent from my HM NOTE 1S using Tapatalk

Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 23:41:05 PM
tak sabar tunggu masuk..
saya minat gpx demon 150, mrsp 9k++.. bakal bersaing dgn
Kawa Z125 & Honda MSX125.. nampaknya makin meriahla
scene motor nanti  8)
kawa z125? wah...akan dilancarkan ye tuan?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 20 January , 2018, 00:36:34 AM
dah lancar dah pun Tuan POYS.. Tak lama lepas Honda MSX (Grom) keluar tahun lepas rasanya.. Z125 nama baru urk Kawasaki KSR110.. bukan 125Z ye, huehue..
sahih la saya ini newbie.....terima kasih tuan
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Acid on 05 February , 2018, 10:42:36 AM
Buatan Siam sepenuhnya ke tuan? Atau ada kerjasama dengan syarikat lain? Rekabentuk menarik.

Teringin nak main motot ini lah. Kstanya March dtart jual
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 05 February , 2018, 11:38:22 AM
Buatan Siam sepenuhnya ke tuan? Atau ada kerjasama dengan syarikat lain? Rekabentuk menarik.

Teringin nak main motot ini lah. Kstanya March dtart jual

memang ada double disk brek depan ke tuh?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Acid on 06 February , 2018, 07:52:30 AM
Double disc depan ti buat gempak je. Setakat 200cc satu pon cukup
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Encik Best on 06 February , 2018, 17:58:04 PM
ya betul tu.. tapi motor dulu 200cc atas mmg dah ada double disc. masih menunggu pelancaran rasmi saja.. berkenan pulak dengan motor ni.. boleh gantikan moto FXR tukun kat rumah tu.. buat ride dan santai2 hujung minggu..
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: aHLengChai on 15 August , 2018, 11:23:46 AM
gpx ni mcm tak lepas masuk.. tapi penganti dia dh masuk


italjet siam

(http://www.mekanika.com.my/wp-content/uploads/2017/09/Italjet-Buccaneer-250i-mekanika13.jpg)
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: aHLengChai on 15 August , 2018, 11:24:44 AM
maybe siam atau china sebab under CMC
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: cypher on 15 August , 2018, 14:28:06 PM
kedai pon dah bukak utk pre-oder...x silap kat v-power batu caves...
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 16 August , 2018, 17:15:01 PM
gpx ni mcm tak lepas masuk.. tapi penganti dia dh masuk


italjet siam

(http://www.mekanika.com.my/wp-content/uploads/2017/09/Italjet-Buccaneer-250i-mekanika13.jpg)

cun jugak motor nih...
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: aHLengChai on 17 August , 2018, 15:27:40 PM
otr 16k.. jiran dah pakai.. vtwin.. topspeed 130 je.. tapi ekjoz bila buang silencer fuhh.. berdengung 1 kampong hahaha.. finishing nampak kemas.. plastik panel bole la.. italjet buccaneer 250i
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 20 August , 2018, 09:02:35 AM
ItalJet ni motor dari pengeluar mana eh? Italy ke?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: aHLengChai on 21 August , 2018, 10:34:24 AM
kalau dedulu italjet ni italy.. scooter dia paling digeruni.. dragster 180.. taun 2000 dedulu.. skang ni kompeni china ke siam CMC tu dah take over..


buccaneer tu 16k otr..
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 23 August , 2018, 10:28:45 AM
kalau dedulu italjet ni italy.. scooter dia paling digeruni.. dragster 180.. taun 2000 dedulu.. skang ni kompeni china ke siam CMC tu dah take over..


buccaneer tu 16k otr..
nama macam Italian based tapi belakang China / Siam punye company...tak kisah la tapi ada review tak motor ni?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: hitz on 29 August , 2018, 16:54:05 PM
Ah Hong kat kedai Tenaga motor beritahu bulan depan GPX ni masuk Malaysia.
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 01 September , 2018, 10:50:29 AM
Ah Hong kat kedai Tenaga motor beritahu bulan depan GPX ni masuk Malaysia.
Kat mana tu boss? Kajang ke?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: aHLengChai on 03 September , 2018, 10:13:07 AM
Ah Hong kat sentul
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: hitz on 14 September , 2018, 09:31:23 AM
Ah Hong kat kedai Tenaga motor beritahu bulan depan GPX ni masuk Malaysia.
Kat mana tu boss? Kajang ke?

Kat Taman Tenaga Cheras.
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abg Acid on 26 September , 2018, 13:09:12 PM
Dah berjanggut nunggu motor ni, tak keluar keluar pon. Vietnam, Cambodia pon dah dapat. Kelemahan pengimport Malaysia ke ni?
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: pirateofyoursoul on 27 September , 2018, 14:30:20 PM
takpa bang, janggut tu mahal  8)
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: hitz on 28 September , 2018, 12:46:10 PM
Kat Klang, Kapar dah ada stok utk motor.
Iklan kat mudah.
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: Abol on 03 October , 2018, 12:44:22 PM
Bawa masuk senang, nak jual tu susah. Nak buat promo pun tak nak keluar modal...hajajja
Title: Re: Gpx Gentleman 200
Post by: LightRider on 06 January , 2019, 21:15:22 PM
aku minat giler dgn Demon 150GN tu macam Duke 390 hihihi
ada berita tak nak masuk Malaysia?