Malaysian Bikers Community

Maklumat Teknikal dan Pengetahuan Am Tentang Motorsikal / Aksesori Motorsikal dan Penunggang => Continental Bike : Aprilia / BMW / Ducati /HARLEY DAVIDSON / KTM / Triumph / Royal Enfield => Benelli => Topic started by: @wave_pailang@ on 13 January , 2018, 00:08:49 AM

Title: ~Benelli rfs150i~
Post by: @wave_pailang@ on 13 January , 2018, 00:08:49 AM
 ;D ;D buat pemilik2 rfs dan ahli2 group berkongsi info dengan jenama ini
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: Abol on 15 January , 2018, 13:43:32 PM
berapa harga motor ni, berapa pula anggaran untuk kos penyelenggaran bila cukup masa servis???
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: soul on 15 January , 2018, 14:22:12 PM
berapa harga motor ni, berapa pula anggaran untuk kos penyelenggaran bila cukup masa servis???

jiran saya otw amek motor ni .. katanya 6k. almost same price dgn V15 modenas bajaj.
sekadar itu yang saya tahu.

once dah kluar, boleh test ride and share review kt sini.  ;)
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: pirateofyoursoul on 18 January , 2018, 12:01:22 PM
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: mkadzmi on 18 January , 2018, 12:05:08 PM
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

3 spark plug sama macam enjin modenas pulsar200
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: hokkageke4 on 18 January , 2018, 16:14:25 PM
Tak pernah nampak motorsikal ni di jalanan. Di kedai mungkin saya yang tak perasan. Dengar citer pakai 3 spark plug. ye ke?

Selalu nampak kat NKVE on the way ke tempat kerja...pagi-pagi mesti ada...he he he
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: sarjantulang on 18 January , 2018, 16:17:13 PM
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: mkadzmi on 19 January , 2018, 08:57:19 AM
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: sarjantulang on 19 January , 2018, 15:09:42 PM
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang

kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

damn..salah taip.hampeh...hahahaa

kilang gula lah...CSR...kekekeek

eh~

sarjantulang
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: pirateofyoursoul on 19 January , 2018, 23:42:37 PM
terjumpa ahad lepas di persimpangan traffic light seksyen 13 hala kilang guna..dgn ekjos pom pom..

nampak mantap dan design menarik bila tengok depan2...laju juga dia perah haritu..


sarjantulang
kekekeke
kilang guna tu guna apa? apa kilang tu guna? guna untuk apa?

damn..salah taip.hampeh...hahahaa

kilang gula lah...CSR...kekekeek

eh~

sarjantulang
kekekeke
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: serez on 08 May , 2018, 12:37:32 PM
oh dh ada tered bagus2. nk tanya ada sape yg pernah buat waranti claim dkt sc segambut? kena by appointment saja ke?
Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: pirateofyoursoul on 12 May , 2018, 20:31:51 PM
oh dh ada tered bagus2. nk tanya ada sape yg pernah buat waranti claim dkt sc segambut? kena by appointment saja ke?

Oh...tak tau pulak kalau nak claim warranty kena appointment gak...tapi RASAnya kena la buat appointment proper sikit kan...

Title: Re: ~Benelli rfs150i~
Post by: 1010101 on 18 July , 2018, 09:38:26 AM
oh dh ada tered bagus2. nk tanya ada sape yg pernah buat waranti claim dkt sc segambut? kena by appointment saja ke?

Oh...tak tau pulak kalau nak claim warranty kena appointment gak...tapi RASAnya kena la buat appointment proper sikit kan...
ya, sebab moto bersusun kat SC, cuba pi Segambut nuu tngok banyak moto que, kalu pi balik ari mmg x sempat rasanya, kena tinggal gak 2,3 ari untuk kasi depa buat elok2, better follow pro & cons moto2 Benelli ni moga jadi panduan untuk jaga2 kalu ada tanda2 nak jd problem

* MBC ni salah satu sumber rujukan teknikal permotoran suatu ketika dulu, harap dapat kembalikan semula content2 lama tu