Author Topic: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]  (Read 16630 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« on: March 23, 2013, 11:12:35 PM »
As salam dan salam sejahtera..

Info :-

Adjusting : The airscrew requires a flathead screwdriver for adjustments. Start by turning the screw clockwise all the way in until it reaches its closed position. A good rule of thumb is to go all the way in and then back it out one and a half turns. From there, turn it in or out until your bike feels like it has just the right amount of snap on the bottom end. The minimum adjustment is generally about one full turn out, and the maximum that you'll ever want to go is about two and a half turns out. If you're anywhere out of that range, look at changing the size of the pilot jet.


kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak = terlalu lean.




camni:
*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)
*kalo setting carb rich= agak sukar nk hidup waktu sejuk(sebab myk lebih n plug masih sejuk-pembakaran kurg sempurna)...tp kalau terlalu rich plug juga cepat "kong"(sebab plug ada heat range khas utk membolehkan fungsi self-cleaning pd elektrod plug)...(combustion chamber pun kotor@performance drop)...
**jadi kene carik setting yg balance antara dua tersebut...


sedikit panduan ..
1. Cari kamus
2. Bace ni ;D

BIKE WON'T START AFTER A CRASH HEAVY USAGE/ENGINE TEMPERATURE HIGH

-Pilot too lean

-Idle set too high

-Improper starting procedure

-Bike wants hot-start button (KTMs and 400Fs)

-BIKE RUNS ON OR WONT IDLE DOWN WHEN THROTTLE IS CHOPPED

-Idle set too high

-Air leak in intake or engine

-Pilot too rich (when bike is hot)

BIKE WONT START WHEN COLD OUTSIDE, BIKE SPUTTERS/WONT CLEAN OUT AT HIGH RPM.

-Main jet too rich

-Air filter over-oiled

-Spark plug has debris on electrode

BIKE COUGHS & STALLS IN SLOW TURNS

-Pilot jet too lean

-Idle set too low

-Valves set too tight

-Decompressor is set too tight, so turning the bars engages release slightly

BIKE HESITATES OR BOGS OVER DEEP WHOOPS OR G-OUTS

-Float level too low

-Carb vent tubes blocked

-Main jet splash shield not installed

-Float level too high, gas is trapped in vent tunes (install T-vents)

BIKE STARTS BUT WONT TAKE THROTTLE WITHOUT SPUTTERING

-Pilot jet too rich

-Water in fuel

-Debris in main jet

BIKE SUDDENLY STARTS SPUTTERING/GAS FLOWS FROM VENT TUBES

-Stuck float check valve

-Debris in gas or carb

BIKE RUNS HOT/FEELS SLOW & FLAT ON STRAIGHTS

-Main jet too lean

-Fuel octane too low, causing detonation

BIKE COUGHS & STALLS WHEN YOU WICK OPEN THROTTLE

-Needle too lean

-Slide cutaway too lean

-Pumper circuit blocked or too lean


Ermmm.. Ni bab ni dah kire masuk dalam pengeluwapan petrol kat dalam carb tuh..

(kalau sape tau camne air-cond berfungsi akan faham mende nih)

-petrol menyerap tenaga haba untuk menjadi wap....maka apabila haba disekitar(dekat carb) dah kene serap maka body carb turut menjadi sejuk....(biler dah sejuk kondensasi berlaku maka carb pun berpeluh)


jarum lbh baik jgn adjust lgsg...letak kt takuk tgh je klip jarum tu....

plug perang dh cukup bagus lar tu...lbh2 nnt minyak kuat + bwk slow blh sbbkan plug cpt kong..
melainkan nk setting jln jauh/ men highway, mmg kene bg jd coklat gelap skit...

ni setting yg biase aku lalui lar...lain org lain skill...
ada org setting men pulas2 minyak smpai nk pecah enjin, pastu tgk plug..
ada org setting try set kt jln, kalo rasa tak cun, baru setting blk..

tmpt aku punya setting, try bwk,tarik gear 1,2,3 pastu mati enjin,tgk plug...
nk set tgk plug ni lbh baik pakai plug yg lama, biar ada carbon skit2...
plug baru nnt ssh plak nk tgk die punya color..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
tgk kt plug...
-kalau semua putih = main jet kecik , pilot jet besar
-kalau tgh putih , tepi hitam = main jet kecik , pilot jet kecik
-kalau tgh hitam , tepi putih = main jet besar , pilot jet besar

-kalau tgh coklat , tepi putih = main jet dh cun , pilot jet kene kecikkan
-kalau tepi coklat , tgh hitam = pilot jet dh cun , main jet kene kecikkan

-kalo plug dh coklat cun tp mcm ada kelabu2 skit = 2T kurang

-up main jet - plug tgh tgh jd itam klu bsar sgt.
-up pilot jet - plug tepi jd putih klu bsr sgt.

lain bengkel, lain cara...yg penting, hasil akhir, dpt setting yg cun....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku ader satu cara setting carb yg lain dari semua,
biasanya aku setting untuk carb Uma racing...
caranya sangat senang bagi mereka yg tak tau
nak set carb jenis powerjet nih,
first cari moto yg sama pakai carb tu,
start dan rem biar sama bunyi ngan moto kita.
tune sampai betul2 sama.
aku tak gerenti 100% jadi,
tapi comform bole jalan....

-step dia::

1) tinggikan timing dalam 3k (agak-agak)
2) pusing skru angin tutup sampai enjin semput-semput nak mati
3) bukak skru angin perlahan-lahan sampai rpm naik maksimum (meraung paling tinggi masa bukakn skru angin tuh)
4)ejas timing bagi stended..
5)test...
6)check plug
7)kalau ok..berjaya
8)kalau plug itam sangat atau putih sangat cuba rujuk dekat link dalam page1 apa yang kene buat


*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)

4 stroke memang cepat panas dan lambat sejuk..
lagi panas lagi sedap..
cuma kalau panas sebab setting lean memang jadi seperti yg dinyatakan di atas... ;D


aku nak terai jawab..kalau ko dah set dgn air filter dapat cun,pastu baru nak buka filter tu jawabnya lari balik la setting tu nanti sbb flow rate angin tu dah lain..mula2 set dgn halangan (filter),tiba dapat udara direct pulak tanpa halangan (filter)..mahu tersedak carb tu nanti..(membobok la tu)..so kalau nak setting carb ni,kena set dgn suma barang yang ko nak pakai..macam air filter tu..kalau ko nak pakai air filter,ko pasang n set carb..kalau taknak pakai,juz buka n set carb tu..

pasal susah senang dapat setting tu aku ta berapa pasti bagi moto dah modi..tapi bagi moto stended kuar kilang,senang kalau pakai filter rasenya..sbb kuar kilang pon mmg dah ade dgn filter yang mmg dah jurutera kaji masa design..

dah buat dan sukses sukses ( bak kater ajis do re mi )




-perasan x kalau kita bukak skru ejas angin nanti timing akan naik lepastu kalau bukak lagi sampai satu tahap timing akan turun kembali dan semput-semput...itu kalau pilot jet sesuai....tapi kalau pilot jet tak cukup besar pusing sampai skru angin tercabut pun timing takkan turun semula...

To re-emphisize: If the idle never drops when you're turning the fuel screw in, you need a smaller pilot jet. If the idle never drops when you're turning the fuel screw out, you need a bigger pilot jet.


-katakan kita mula set dengan pilot saiz #20.0....dari skru setting angin tutup habis..kita bukak pelan-pelan dan rpm akan naik dengan sendiri....tapi bila dah bukak habis skru setting pun still xdapat lawas (akan dengar dekat ekjoz letup-petup halus)....jadi sebab pilot xcukup besar untuk membenarkan angin masuk dalam takung carb untuk tolak minyak masuk melalui ruang-vakum...jadi minyak xsampai...

-kalau pilot terlebih besar pulak akan jadi bila dah tutup trottle tapi RPM lambat turun....sebab::minyak still masuk dalam ruang pembakaran melalui lubang vakum pilot jet... (pilot jet=bypass slide carb)


-jumlah udara yang masuk dimalarkan/ditetapkan...dan kita perlu melaraskan jumlah minyak untuk mencapai pembakaran yg sempurna....jika pilot jet kecik...kita perlu open screw dengan besar(bukak abis) untuk mencapai pembakaran yang sempurna...sebaliknya jika pilot besar...kita bukak sikit je fuel screw pun dah memadai untuk mencapai pembakaran yg sempurna....


-katakan pilot jet terlalu kecil...kita dah bukak abis screw..tapi pembakaran belum sempurna....so kita perlu upkan pilot(besarkan pilot--seperti yg bro pomen sarankan sebelum nie)...


*rasenye bro sendiri yang keliru ni...fungsi PJ tu cube bro fahamkan semula...PJ pada carb "air screw" mahupun "fuel screw" tetap sama..iaitu membenarkan minyak masuk berpandukan aliran udara tekanan vakum...

*rujuk semula 2 gambar ni...kalau bro ibaratkan paip air dengan "shutter valve" *anggap sebagai "air" atau "fuel" screw dan pilot jet pulak kita bayangkan sebagai meter air...





*bro tengok kedudukan shutter valve tu sebelum serta selepas meter bacan meter tetap sama jika penggunaan air pada kedua-dua meter sama...(anggap meter sebagai pilot jet yang sama saiz)

*jadi jika perlu pilot besar maka bacaan meter menjadi besar....jika perlu pilot kecil bacaan meter menjadi kecil....tidak kira kedudukan shutter valve dimana (dalam kes carb tidak kira skru tu jenis "air" atau jenis "fuel"


-rujuk gambar...area biru...pilotjet lengkapkan coverage semua area..(dari 0 trottle sampai full trottle) *tengok area 0 trottle sampai 1/4 trottle hanya pilot jet yg ada kaler biru=fungsi utama pilot




kes pilot ngam>>dgn "fast-idle@1800" cube bro tutup skru angin sampai habis...and then bro bukak skru tu pelan2 timing akan naik tinggi maksimum contohnya@2700rpm betul x???bila sampai tahap tu dah kira ngam....tapi katakan kita gatal tangan bukak lagi skru tu beberapa pusingan..idle yang dah naik tadi akan jatuh semula ke tahap contoh@1600rpm dan akan dengar dekat ekjoz semput2(tuss tuss tuss)

kes pilot kecik>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis....and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalahnya dah bukak sampai habis pun even cabut skru tu pun timing cuma naik tinggi sikit jer contoh@2300rpm jer...(skru jadi kurang sensitif pada perubahan)

kes pilot besar>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis...and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalanya baru bukak 0.6 pusingan timing dah naik maksimum ke You are not allowed to view links. Register or Login even terbukak lebih sikit 0.65-0.7 pusingan timing akan terus jatuh mendadak dan semput (skru jadi super-sensitif pada perubahan)



Sekian, terima kasih kerana sudi membaca.. ;D

SILA BINCANG DENGAN PENUH SOPAN SANTUN AND STICK TO TOPIC.. HORMATILAH USER LAIN ANDAI DIRI MAHU DIHORMATI..[/size]


Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline torrenter31

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 380
  • JKK 6*8*
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #1 on: March 24, 2013, 12:03:16 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
moto ex5 dream modi blok 53mm, cam racing dan carb 125z..carb ni bru pasang..tgh try nk setting..sebelum ni pkai TS..masalah carb 125z ni timing dia tak sekata dan bila rev dia lambat turun..MJ 100 PJ 22.5..

You are not allowed to view links. Register or Login
Cuba kecikkan MJ dan PJ.. Jarum slide takuk tengah atau 2 dari atas.. Angin bukak 1 pusingan penuh.. :D


rumah baru sudah !!

sorry2..silap pasal mj dan pj tu..MJ85 PJ15

MJ dgn PJ carb TS/RXZ boleh masuk kt carb 125z tak?
« Last Edit: March 24, 2013, 12:34:54 PM by torrenter31 »

Offline khairulKCV8410

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 68
  • Big Or Small,Lies are Lies.
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #2 on: March 24, 2013, 03:39:50 PM »
park sat nooh....
Bila kau berdiri diatas. kau akan rasa dihormati. dalam seribu umat mesti ada satu yang iri hati. yang satu tu kau kena hati hati. punca dia kau akan tenggelam.

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #3 on: March 24, 2013, 10:36:57 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

rumah baru sudah !!

sorry2..silap pasal mj dan pj tu..MJ85 PJ15

MJ dgn PJ carb TS/RXZ boleh masuk kt carb 125z tak?

Kalau sama masuk jelah.. Aku bukannya tau pasal carb ni.. Belasah jer.. ;D
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline torrenter31

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 380
  • JKK 6*8*
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #4 on: March 24, 2013, 11:15:51 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau sama masuk jelah.. Aku bukannya tau pasal carb ni.. Belasah jer.. ;D

dh try..memang sama..tgh try cari jetting yg betul  ???

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #5 on: March 24, 2013, 11:30:21 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
dh try..memang sama..tgh try cari jetting yg betul  ???

Try n error..
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #6 on: March 25, 2013, 11:31:05 AM »
carb tak jetting lagi pakai pom pom..lepas minyak keluar api biru kat ejos :(
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #7 on: March 25, 2013, 12:34:38 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
carb tak jetting lagi pakai pom pom..lepas minyak keluar api biru kat ejos :(

Hahaha macam PJ tersumbat jer..
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #8 on: March 25, 2013, 12:44:33 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hahaha macam PJ tersumbat jer..
tak kot..kalau pakai ekzos standard balik elok je..huhu..
plug cantik pulak perang sikit..
nak kena naik MJ kot..

tapi tak pasti ape punca api tu..
ade cakap angin lebih, ade cakap minyak lebih, minyak kurang pon ade..
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline sharulez

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 193
  • bawak moto guna akai!! bukan macam sakai!!
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #9 on: March 25, 2013, 05:01:07 PM »
park.. masih menuntut cara nak set carb nih  ;D
New upcoming project =)

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #10 on: March 25, 2013, 05:50:36 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tak kot..kalau pakai ekzos standard balik elok je..huhu..
plug cantik pulak perang sikit..
nak kena naik MJ kot..

tapi tak pasti ape punca api tu..
ade cakap angin lebih, ade cakap minyak lebih, minyak kurang pon ade..

Angin lebih tu.. Besarkan sikit PJ dan MJ..
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #11 on: March 25, 2013, 05:55:32 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Angin lebih tu.. Besarkan sikit PJ dan MJ..

top memang ade..sekali laju terus laju..
ade masa2 pergi pon taknak..semput je..haha

akan diusahakan cadangan itu ;)
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline ROCKIDZ87

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #12 on: March 25, 2013, 08:01:29 PM »
klau polish carb standard perfomance cun x???nk polish kt mne ek???

Offline ginagong

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 427
  • my rider......
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #13 on: March 27, 2013, 03:28:55 PM »
park sedas..  8)
Nak jimat minyak petrol / diesel hingga 50%? klik link di bawah
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zulim82

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 19
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #14 on: March 27, 2013, 09:14:02 PM »
salam, kalau mula2 start time enjin sejuk klua sedikit asap hitam apa maksud?

Offline Yusri1977

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1298
  • Shogun Rider
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #15 on: March 28, 2013, 10:49:31 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam, kalau mula2 start time enjin sejuk klua sedikit asap hitam apa maksud?

penuh karbon dalam enjin... sekali sekala kena main rem-rem pada gear neutral..

Offline semut_merah

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 334
  • biar xlaju asalkan boleh fullthrotle spanjang masa
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #16 on: March 28, 2013, 10:51:42 AM »
tumpang nyemak jap tokei auto..
Si EX5 nak mengejar LC, Si LC ingin menapau Duke200, Si bla bla bla. Bila nak habes daa!

Offline wafi maciba

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 175
  • nama aku sebenarnya macibai bukan maciba .. hahah
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #17 on: March 28, 2013, 01:07:28 PM »
bes  ;D ;D
honda c50 - suzuki fxr 150 - ?

Offline zulim82

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 19
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #18 on: March 28, 2013, 02:10:47 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
penuh karbon dalam enjin... sekali sekala kena main rem-rem pada gear neutral..

sebab setting carb tak cun ke bro? motor memang ada bunyi letup2 time release throttle.

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: Panduan Setting Carburetor ----> V21 [Versi FINE TUNE]
« Reply #19 on: March 29, 2013, 01:19:01 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tumpang nyemak jap tokei auto..

Hahahaha ada lagi hang dalam ni..
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983