Author Topic: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat  (Read 2947 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« on: January 01, 2013, 08:20:36 am »
Alhamdulillah lesen telah dapat semalam tq Abg Acid mgkin ade hikmah aku jadi mangsa hit n run semalam..

Baik2,kwn intro balik.bisnes pelaburan brdasarkan jual beli emas dgn dividen bulanan 10% minima.paling tinggi setakat ni pernah dpt 15%.
Ade yg bertanye smalam samada halalan toyyiban.honestly sy tidak pasti sbb sy kurg arif.jika ade sbrg pertanyaan blh pm sy atau no 0167134203


Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #1 on: January 01, 2013, 11:11:53 am »
Nama company vgmc.info blh cek di vgmc.com .rasenye rmai yg tau pasal vgmc.
Yg sy buat skrg platinum iaitu emas putih.sasaran company ke ipo pd 2016.tp biase akn awal setahun.jd lpas masuk ipo.cmpany akn stop kasi monthly divident sbb ade kne buat filing taxing stuff mybe about a year.then akn offer amik div 6 bulan sekali.sy rase byk lg yg perlu dijelaskan cume klu rase ade soalan just tanye shj.company berdaftar di frankfurt germany,ade office di dubai.
Tdk berdaftar di malaysia,jd rush oleh bnm mcm yg jd pd geneva xkan berlaku
« Last Edit: January 01, 2013, 02:13:58 pm by fishes »
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #2 on: January 01, 2013, 02:17:39 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nama company vgmc.info blh cek di vgmc.com .rasenye rmai yg tau pasal vgmc.
Yg sy buat skrg platinum iaitu emas putih.sasaran company ke ipo pd 2016.tp biase akn awal setahun.jd lpas masuk ipo.cmpany akn stop kasi monthly divident sbb ade kne buat filing taxing stuff mybe about a year.thrn sie akn offer amik div 6 bulan sekali.sy rase byk lg yg perlu dijelaskan cume klu rase ade soalan just tanye shj.
semoga usaha anda berjaya dan diberkati.
sedikit teguran, saya berpendapat post saudara menggunapakai kata sms yang agak (amat!) keterlaluan; malah bercampur aduk pula sms bahasa melayu dan english.
selain sukar difahami (terutamanya warga emas dan platinum seperti saya), ia juga mencacatkan pembacaan... tulis lah dengan sepenuhnya kerana saya rasa ia lebih memudahkan kepada bakal pelanggan dan sedap mata memandang seiring mencerminkan ketelusan saudara menguruskan perniagaan setelah bersusah payah mendapatkan lesen sebagai seller di sini.

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #3 on: January 01, 2013, 04:29:33 pm »
Rasanya saya ada baca pasal tulisan sms ni dalam peraturan posting.maafkan saya.memang da terbiasa.da jadi tabiat
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline Snow Skye

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #4 on: January 01, 2013, 08:51:38 pm »
bg la pencerahan yg lebih... ;)

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #5 on: January 01, 2013, 09:09:28 pm »
Baik baik.vgmc ialah Virgin Gold Mining Company mula menawarkan pembelian share atau stok kepada orang awan pada 2010.Vgmc menawarkan pelaburan emas,platinum(emas putih) dan silver(perak).tujuan vgmc menawarkan pembelian adalah supaya syarikat dapat modal yang kukuh untuk pergi ke ipo iaitu bursa saham di UK.Antara tarikan syarikat ialah penawaran dividen setinggi 10-14% secara bulanan dan juga bonus 10%dari orang yang anda bawa untuk melabur.contoh amad mengajak ali untuk melabur di vgmc sbanyak rm10k maka amad akan mendapat 1k dari ajakannya itu.
Vgmc mempunyai lombong emas sendiri di Panama,dan wang yang disumbang oleh pemegang saham digunakan untuk membayar gaji pekerja,mencari peluang-peluang baru dan hasil dari emas yang dilombong akan dijual.hasil dari jualan inilah yang akan dipulangkan semula kepada pemegang saham.
Vgmc menawarkan pelaburan emas pada 2010 dan menjangkakan pelaburan emas ini ke ipo pada 2014 tetapi pada 2012,mereka telah register untuk ipo kerana dana yang telah mencukupi untuk emas ini.
Tidak dapat dinafikan ramai yang telah berjaya kerana menjadi pelabur vgmc.TETAPI terdapat  juga mereka yg tidak sempat merasa dividen kerana bila mereka melaburkan duit mereka vgmc telah membawa pelaburan emas ini ke ipo.dan segala aset telah dibekukan untuk tujuan kenalpasti,dokumentasi dan sebagainya.duit mereka tidak hilang cuma bila sudah clear ipo ini mereka akan dapat baalik dividen bukan bulanan tetapi 6 bulan sekali.
Pelaburan yang saya buat ini ialah platinum emas putih yang mungkin tidak setinggi harga emas tetapi masih menjanjikan dividen sebanyak 10%minimum.kerana ianya masih baru,peluang untuk merasa dividen adalah lebih banyak kerana vgmc mensasarkan tahun 2016ke ipo.jika ada kemusykilan sila tanya
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #6 on: January 01, 2013, 09:14:19 pm »
Harga 1 lot sekarang ialah 1100 usd.dan setiap bulan harga lot ini akan meningkat sebanyak 50usd.sesiapa yang ingin mencuba boleh mencuba 1 lot dahulu genap 30hari anda akan mendapat semula dividen anda.jika anda ras nak tarik diri ,wang pelaburan akan dapat semula selepas 45hari dari hari anda minta untuk menarik diri
Seperti saya membuat pelaburan sebanyak 38k pinjaman.bayaran balik pinjaman sebanyak 1k ,manakala dividen yang diperoleh ialah 5.2k.jadi bulanan saya masih ada 4k untuk disimpan.jika selepas 10 bulan saya akan ada sebanyak 40k dividen yang diperoleh dan jika saya nak buat pengeluaran 38k yang saya pada mulanya boleh.lepas tolak pinjaman bersih saya akan ade 30k dalam tangan dalam 10 bulan InsyaAllah
« Last Edit: January 01, 2013, 11:11:30 pm by fishes »
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline Meiwah

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 505
  • Boboi Boy. . . . . . . Contact Me if u want ||
    • Visit my website okay!
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #7 on: January 02, 2013, 02:10:49 pm »
Berapa nilai mininum untuk melabur?

Via MBC Tapatalk

JUAL IPTV BOX You are not allowed to view links. Register or Login
TONTON TANPA PIRING!FULL HD!!017 7546865

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #8 on: January 02, 2013, 03:00:01 pm »
Untuk bulan ni da jadi 1150 usd.setiap bulan kenaikan 50usd
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline ally58

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 61
    • Pocket Bike Parts & Accessories
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #9 on: January 02, 2013, 08:07:42 pm »
Maaf bertanya, dividen yang diberikan dalam bentuk cash atau barang?
Pocketbike Parts & Accessories----> You are not allowed to view links. Register or Login

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #10 on: January 02, 2013, 08:36:24 pm »
Dividen dalam bentuk cash terus bank in ke akaun anda.boleh cuba 1 lot kalau ragu2.
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline Meiwah

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 505
  • Boboi Boy. . . . . . . Contact Me if u want ||
    • Visit my website okay!
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #11 on: January 02, 2013, 08:38:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Untuk bulan ni da jadi 1150 usd.setiap bulan kenaikan 50usd

dalam RM berapa tu ya?
Ada sebarang hitam putih ke bila melabur ni, jumlah yang besar,risiko pon besar... 8)
JUAL IPTV BOX You are not allowed to view links. Register or Login
TONTON TANPA PIRING!FULL HD!!017 7546865

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #12 on: January 02, 2013, 08:44:43 pm »
Bulan lepas 1 lot tukar jadi rm3600.hitam putih online bro jadi boleh print .betul risiko ade bile melabur,jadi sebaiknya kaji dahulu da yakin baru melabur
« Last Edit: January 02, 2013, 08:50:04 pm by fishes »
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline maell

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 662
  • AhLong Bukit Beruntung
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #13 on: January 03, 2013, 09:57:28 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Untuk bulan ni da jadi 1150 usd.setiap bulan kenaikan 50usd

nie dah boleh kira masuk kategori spekulasi
no talipon : 019 - 316 3 800 ...

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #14 on: January 03, 2013, 12:07:41 pm »
Spekulasi?mohon pencerahan
Rasenye dlm post dulu yang kene lock saya ade cakap tentang referral bonus.
contoh amad melabur vgmc selama 3bulan.setelah puas hati debgan dividwn yang diperoleh,amad mengajak ali untuk melabur di vgmc.oleh kerana tertarik dengan dividen yang diberi kepada amad,ali melabur sebanyak 10k.maka amad akan mendapat 10% dari pelaburan ali iaitu 1k.
Bonus sebegini memerlukan modal yang besar selain dari keuntungan jual beli,dengan menaikkan harga 1lot emas akan cover semula referral bonus yang diberi.jika company tidak menaikkan harga lot emas ini, tapi masih mampu membayar dividen tinggi setiap bulan dan referral bonus,rasenya itu scam
Semua pelaburan,perniagaan ade risiko, tapi dengan ilmu yang cukup risiko boleh dikurangkan.



 
« Last Edit: January 03, 2013, 12:45:02 pm by fishes »
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #15 on: January 03, 2013, 04:58:15 pm »
Brader brader yang tinggal are johor bahru boleh la bagitau,kalau berminat.jumpa berdepan lagi senang nak tanya apa pun bole.
Fb:wanz jbee
Instagram:sama
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline maell

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 662
  • AhLong Bukit Beruntung
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #16 on: January 04, 2013, 09:01:07 am »
ok...selamat meniaga... ;D

ape ape hal...rasanya....pelabur tanggung sendiri....

You are not allowed to view links. Register or Login
no talipon : 019 - 316 3 800 ...

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #17 on: January 04, 2013, 10:19:42 am »
Terima kasih en Mael Ahlong Bukit Beruntung.Skali lagi saya nk terangkan di sini,kaji dan buat selidik sebelum melabur.dengan ilmu yang cukup,risiko boleh dikurangkan.cuba tanya kenapa bnm letak bawah pemerhatian?untuk mengelakkan orang awam dari mengeluarkan duit mereka dari bank dan seterusnya melabur di tempat yang mampu memberi lebih untung dari institusi bank yang sedia ada.adakah bnm melindungi orang awam atau melindungi pihak bank?jika ada soalan boleh kemukakan terima kasih.
Sekadar berkongsi anda tidak akan tahu baik buruk sesuatu barang,kecuali anda sendiri yang membeli dan memakainya :)
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Offline maell

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 662
  • AhLong Bukit Beruntung
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #18 on: January 04, 2013, 11:06:50 am »
bank memang tetap untung sebab....PDIM lindung pun...sampai Rm250K aje rasanye....
no talipon : 019 - 316 3 800 ...

Offline fishes

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 72
  • Investor.xsuke makan gaji
Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #19 on: January 04, 2013, 11:22:51 am »
Em cuma untungnya sikitla.nak yang dilindungi kenalah bayar balik betul tak
Wave S,Suzi RGV,Wave X,Ego,LC,n coming soon Wave Dash

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Pelaburan Stabil.Dividen Setiap Bulan Dapat
« Reply #19 on: January 04, 2013, 11:22:51 am »