Author Topic: SYM SYMPHONY 150 SR version 3  (Read 8861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #20 on: December 25, 2012, 07:22:35 am »
Alix, klu ride long disten mcm tu ko ikut hiway ke? Berapa jam boleh sampai penang. Average kelajuan berapa?
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline PJW407

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #21 on: December 30, 2012, 10:11:24 pm »
Salam sahabat semua.... Ada plan nak ke penang ke? Ok jgk tue....blh kite lepak2 kat sini. Bile lg org kl nk mai utara. Group EX5 dah bnyak kali ride ke  sini.....klu time hari keje blh g kilang kat Mega fortune Bm skali.... Jom ride ke Gunug Jerai....ada berani???

Offline Mr.alix

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
  • tungganglah dgn motor bkn nye wanita kekekeke
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #22 on: January 02, 2013, 04:09:31 pm »
depends la cc kecik kot mmg lama..tp yg penting enjoy ride.. hehehe..

pjw ko la mai kl hehehe....

aku na tolak leovince aku sapa nak beli meh2 kat uncle rm650 nego tipis.. aku dh sarung balik ekzos standart tp dh costumed... hehehe sapa nak roger2 k 0123034252 sapa nak buat ekzos pun bley meh sini saya bawakkan...

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #23 on: January 02, 2013, 04:30:56 pm »
weh alix, pesal ko tukar ekzos standard balik? leo vince pe kes? bunyi pom2 kuat sgt ke?
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline Mr.alix

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
  • tungganglah dgn motor bkn nye wanita kekekeke
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #24 on: January 02, 2013, 05:53:59 pm »
bkn bunyi pom2 tp after market nye ekzos n custum nye akzos lain....kustum nie mmg dia buat ikut spec enjin kite semua disukatnye so sedap la lagi..tp leovince nie diadh mmg dtg dgn spec dia sarung je pun ada umph jgk tp nak banding dgn custum lg la sedap.. amek la.... hehehe...

btw hari tue pki carb jaguh tue pun punca sbb tukar ekzos sbb setting x dapat... dh custum balik ekzos standart buang srg dlm operate kaw2.. baru lah dapat ngam dgn carb jaguh nie... :D

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #25 on: January 03, 2013, 08:05:15 am »
ooo begitu..  :o :o :o giler tol ko nie modi, da tahap gaban+kamen rider
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline abunaufal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #26 on: January 14, 2013, 08:55:57 am »
lama tak jenguk,dh masuk page baru rupanya 8).moto teman masuk 1300,lum buat servise 1000 lg,tak sempat nak gi segambut sesambil poket dh nipis,he he ;D.aper cita best abam-abam otai sekalian

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #27 on: January 14, 2013, 09:00:04 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
lama tak jenguk,dh masuk page baru rupanya 8).moto teman masuk 1300,lum buat servise 1000 lg,tak sempat nak gi segambut sesambil poket dh nipis,he he ;D.aper cita best abam-abam otai sekalian
better kene cr wet gak bro abunaufal ganti minyak itam tu, bukan pe takut ader serbuk2 besi lg dalam minyak itam tu... nnti rosak blok+enjin...
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline anid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #28 on: January 19, 2013, 06:58:08 am »
salam otai2 semua...

Minggu lepas booking moto ni..tapi bila jumpa forum ni moto ni mcm bnyk problem je.. :'(
Pagi semalam gi balik kedai moto nak cancel ambik moto lain tapi dah x dpt sebab dah
daftar JPJ dah.. :'(

Harap2 otai2 kat sini boleh bagi sedikit maklumat ttg penjagaan moto ni sebab ni 1st
time saya pakai scooter..

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #29 on: January 21, 2013, 08:28:18 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam otai2 semua...

Minggu lepas booking moto ni..tapi bila jumpa forum ni moto ni mcm bnyk problem je.. :'(
Pagi semalam gi balik kedai moto nak cancel ambik moto lain tapi dah x dpt sebab dah
daftar JPJ dah.. :'(

Harap2 otai2 kat sini boleh bagi sedikit maklumat ttg penjagaan moto ni sebab ni 1st
time saya pakai scooter..
yg penting minyak enjin... yg len2 part penting gak tp kalo minyak enjin tara, sendri mau ingat... hahaha... seme motor ader masalah sendri abam anid, yg penting kiter sebgai owner musti jage kesihatan motor kiter sendri...
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #30 on: January 21, 2013, 05:15:15 pm »
Moto ni memang ada problem. Problem dia ialah kurang laju  ;D. Kalau tak kisah kena tapau dgn cepai, yg len tak jadi masalah 8)
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline anid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #31 on: January 21, 2013, 09:10:01 pm »
Kalau takat jaga sevice mcm x ada masalah..takutnya yg factory defect atau problem dari motor 2 punya quality pembuatannya ini yg letih nak jaga.Kalau kena tapau dgn moto lai  2 saya no hal sbb jenis yg x bawa motor laju..Lagi satu kalau tinggal kat area seri kembangan ( pasar borong ) kat mana boleh hantar service moto ni??sbb saya tgk otai2 semua gi sevice kat segambut.

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #32 on: January 22, 2013, 08:06:31 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau takat jaga sevice mcm x ada masalah..takutnya yg factory defect atau problem dari motor 2 punya quality pembuatannya ini yg letih nak jaga.Kalau kena tapau dgn moto lai  2 saya no hal sbb jenis yg x bawa motor laju..Lagi satu kalau tinggal kat area seri kembangan ( pasar borong ) kat mana boleh hantar service moto ni??sbb saya tgk otai2 semua gi sevice kat segambut.
ce tye mr alix... dy kaki punye olang.. haha
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #33 on: January 22, 2013, 08:24:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalau takat jaga sevice mcm x ada masalah..takutnya yg factory defect atau problem dari motor 2 punya quality pembuatannya ini yg letih nak jaga.Kalau kena tapau dgn moto lai  2 saya no hal sbb jenis yg x bawa motor laju..Lagi satu kalau tinggal kat area seri kembangan ( pasar borong ) kat mana boleh hantar service moto ni??sbb saya tgk otai2 semua gi sevice kat segambut.
Sya service (tukar minyak itam + gear oil) buat kat kedai tempat saya beli je. Tapi masa service jgn tinggal moto. Kalu boleh duduk peratikan depa buat keje. Sorang pomen kedai tu ok, yg sorang lagi tu buat keje kasar. Tempat letak barang bawah seat aku ada sikit pecah sbb pomen yg kasar tu, tapi aku tak dpt 'tangkap' sbb masa tu aku tgh tengok arah lain.  :'(

Aku akan service sendiri bila dah tak dpt free lagi (kedai tu beri 20x service percuma).
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #34 on: January 22, 2013, 08:38:27 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sya service (tukar minyak itam + gear oil) buat kat kedai tempat saya beli je. Tapi masa service jgn tinggal moto. Kalu boleh duduk peratikan depa buat keje. Sorang pomen kedai tu ok, yg sorang lagi tu buat keje kasar. Tempat letak barang bawah seat aku ada sikit pecah sbb pomen yg kasar tu, tapi aku tak dpt 'tangkap' sbb masa tu aku tgh tengok arah lain.  :'(

Aku akan service sendiri bila dah tak dpt free lagi (kedai tu beri 20x service percuma).
mak aii, service percuma sampai 20x mr kay?
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline anid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #35 on: January 23, 2013, 12:55:58 am »
Wah 20x byk 2...saya beli moto kat SQ motor depan stesen komuter serdang..kat situ pomen dia ok x?? Sbb tanya kedai 2 boleh hantar sevice kat kedai dia.x pasti berapa kali free service dpt.Ada juga tanya voucher service kat symsegambut katanya x ada...yg ada cuma voucher warranty je.so far setakat hari ni motor ok je cuma ada sikit bau hangit.

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #36 on: January 23, 2013, 08:01:44 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Wah 20x byk 2...saya beli moto kat SQ motor depan stesen komuter serdang..kat situ pomen dia ok x?? Sbb tanya kedai 2 boleh hantar sevice kat kedai dia.x pasti berapa kali free service dpt.Ada juga tanya voucher service kat symsegambut katanya x ada...yg ada cuma voucher warranty je.so far setakat hari ni motor ok je cuma ada sikit bau hangit.
baser la bau2 hangit mule2 nie bro anid... cam aku pakai memule, cuak gak takut terbako motor skuter nie tp xde pape
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #37 on: January 26, 2013, 06:07:32 pm »
Kalu x silap aku ada boleh dpt 2 servis voucher utk buat servis kt segambut. Kalau ko nk gi segambut takde masalah. Cuma jgn lupa bwk photocopy geran moto. Boleh call dulu utk make sure
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline hishamdn

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #38 on: January 26, 2013, 08:09:37 pm »
motor ni ok tp kdi aku beli (wah motor klang) ni slack ckit ar. masa jual ckp mlambung kalu rosak kat rmh pn sgup dtg servis. alih2 masuk 2 bln aku pki gear meter rosak dia srh aku g sgmbut sndiri. tp servis cntre segambut mmg bagus la mlgnya aku dok putra prdana, jauh tu! so, td bru servis kat kdi sini je (sory nama dia lupe la), pomen cdgkn aku servis engin (caj rm18), taruh oil treatment n pakai semi syntethic jenama nasa. peh tu naik test power sampai IOI pusing dua kali, enjin senyap n pikap terbaek!

Offline syam3682

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 105
  • layan motor la best!!
Re: SYM SYMPHONY 150 SR version 3
« Reply #39 on: January 29, 2013, 04:38:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
motor ni ok tp kdi aku beli (wah motor klang) ni slack ckit ar. masa jual ckp mlambung kalu rosak kat rmh pn sgup dtg servis. alih2 masuk 2 bln aku pki gear meter rosak dia srh aku g sgmbut sndiri. tp servis cntre segambut mmg bagus la mlgnya aku dok putra prdana, jauh tu! so, td bru servis kat kdi sini je (sory nama dia lupe la), pomen cdgkn aku servis engin (caj rm18), taruh oil treatment n pakai semi syntethic jenama nasa. peh tu naik test power sampai IOI pusing dua kali, enjin senyap n pikap terbaek!
bro, yg servis enjin tu servis camne?
bawak moto sambil menyanyi~ best wooo...