Author Topic: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X  (Read 76474 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline akubudu

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #100 on: January 21, 2013, 02:00:24 pm »
confirm bro..aku pn ada g sana n tanya kt sales dia n mmg diorg cakap xtau lg bila nk masuk. masuk ke idak pun xtau status dia. just keep our finger cross

Offline dosnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 141
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #101 on: January 21, 2013, 03:35:51 pm »
harap2 la tak masuk mesia. hahaha. jgn marah...

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #102 on: January 21, 2013, 11:42:03 pm »
Boon Siew ngan Kawa tgh main guessing cak cak ke agaknya? Tgk siapa release dulu? Sbb trtanya2 memikirkan apakah tak byk beza price antara Ninja 250r ngan CB500f (yg paling murah antara 3 beradik ni) yg membuatkan rasa kureng berbaloi kalo masuk meminang 250r tu walaupun segmen dah agak berbeza.
Bayangkan kalo Ninja 250r 2013 OTR price RM24000 dan CB500f 2013 OTR price RM27000. Beza 3-4k tu buat dilema gak walaupun sekor tu sport full fairing seksi dan sekor tu naked dan x berapa seksi.

Offline Dk_aiman

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #103 on: January 21, 2013, 11:56:58 pm »
salam,

halo halo halo , ehem. sy pi tny kedai moto aritu, dekat semban. die ckp moto ni akan dilaunch oleh honda bone siew ling bulan 6/7. maybe otr dlm bulan 8. kat kedai cina tu ada honda crossrunner 800. review > selesa kalau jalan jauh. tp jumpe koner tajam skit, kalau bwk laju mcm gayat je...  :-\ saje la test duduk motor touring ni sbb dah terpikat dekat cb500x. ekeke, kene start menabung ni ..  :-*
Bia laju, tp jgn smpai lupe diri 

Offline Angkasa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 53
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #104 on: January 22, 2013, 08:44:20 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam,

halo halo halo , ehem. sy pi tny kedai moto aritu, dekat semban. die ckp moto ni akan dilaunch oleh honda bone siew ling bulan 6/7. maybe otr dlm bulan 8. kat kedai cina tu ada honda crossrunner 800. review > selesa kalau jalan jauh. tp jumpe koner tajam skit, kalau bwk laju mcm gayat je...  :-\ saje la test duduk motor touring ni sbb dah terpikat dekat cb500x. ekeke, kene start menabung ni ..  :-*

ko g kdai kt rasah tu ke?XL motor??hehehe....

Offline T2 Dikwan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #105 on: January 22, 2013, 09:53:36 am »
nak mencelah skit bole..arini terbace kat papper hairan metro YAMAHA XJ6 diversion naked series 13 (engin r6 2012 info yamaha) dah launch herga mcm biasa MYR38k...4 inline peace yauu....

Offline Angkasa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 53
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #106 on: January 22, 2013, 10:56:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak mencelah skit bole..arini terbace kat papper hairan metro YAMAHA XJ6 diversion naked series 13 (engin r6 2012 info yamaha) dah launch herga mcm biasa MYR38k...4 inline peace yauu....

38k tanpa otr....klu otr,40k plus...

Offline GIlera_Owner

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2400
  • KTM
    • klik jer... malu? lak
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #107 on: January 22, 2013, 12:01:05 pm »
dekat siam cbr 500 harga lebih kurang 22k jer duit malaysia..
info : At the moment Honda launch out price only in Thailand 215,000 THB

You are not allowed to view links. Register or Login
100cc.. 690cc.. 1500cc dvvt

Offline cempedak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #108 on: January 22, 2013, 04:07:33 pm »
kalau bulan 7/8 sakit sikit la kot... ataupun kawa & boon siew tunggu lepas PRU! bijak jugak..


You are not allowed to view links. Register or Login
confirm bro..aku pn ada g sana n tanya kt sales dia n mmg diorg cakap xtau lg bila nk masuk. masuk ke idak pun xtau status dia. just keep our finger cross

yang muslim doa tadah tangan bro.. cross finger ke heart ke kalau christian silakan...  ;D

Offline kay01

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 519
  • hidup mesti terus... walau perjalanan jauh......
    • Forum Rasmi CBR150R di Malaysia
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #109 on: January 22, 2013, 05:09:47 pm »
klu lepas PRU masak la....

Offline Dk_aiman

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #110 on: January 22, 2013, 08:04:31 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
ko g kdai kt rasah tu ke?XL motor??hehehe....

angkat hantaran di atas bahu,
bagaimana adinda tahu?  ::)

hehe, tatawu la kalau cina tu kencing apa yg dikatakan nya itu.

tak disangkal lagi bhwa honda kini semakin membuka mata kita dgn design dan engine yg bagus contohnya seperti cbr250r yg terkenal dengan penjimatan serta handling. namun begitu, masyarakat kita lebih tertarik kepada model-model daripada pengeluar motosikal yg lain seperti kawasaki dan suzuki. ini kerana, kawasaki menyediakan lebih bnyk model-model sbgai pilihan yg telah dilancarkan pada akhir suku ke tiga tahun lepas. kawasaki di malaysia telah menambah baik kualiti dan value for money dari masa ke semasa contoh nya pada model er6 dan ninja 250 yg banyak memberi saingan kepada honda di malaysia.

tak salah untuk kita membahaskan tentang model terbaru honda ini malah lebih banyak info-info dan idea-idea bernas yg sedikit sbnyk dpt membuka mata pengeluar motosikal lain khususnya pihak honda bone siew ling. harapan sy agar pengeluar motosikal lain dpt membuka mata dan melabur untuk menambah lagi pilihan pada segmen 250cc & 500cc ke atas dgn harga berpatutan seiring dgn kehendak rakyat di malaysia yg lebih cenderung untuk membeli sebuah motosikal berkuasa tinggi yg praktikal untuk ke tempat kerja. Pepatah belum cuba belum tahu amat bersesuaian untuk ditujukan kpda pngeluar motosikal yg masih dlm tanda tanya dan kurang pasti tentang pulangan perniagaan atau keuntungan untuk mengeluarkan model2 dalam segmen ini.

Akhir kata, model honda cb 500cc ini pasti akan memberi saingan kepada pesaing dengan harga terdekat iaitu kawasaki  er6 dan ninja 250r disamping membuka segmen motosikal 500cc yang moden serta praktikal kepada mata dunia.
Bia laju, tp jgn smpai lupe diri 

Offline maciva8

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #111 on: January 22, 2013, 08:36:58 pm »
zaman GPZ500 2 SILINDER telah kembali....

Offline dosnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 141
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #112 on: January 22, 2013, 08:41:39 pm »
saya harap modenas akan buat motor 500cc
dengan harga seperti modenas kriss 1 malaysia.
hehehe

Offline jalall_67

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #113 on: February 04, 2013, 10:08:41 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kerajaan Malaysia merasakan rakyat Malaysia lebih sesuai menggunakan produk Honda yg lain cth macam EX5, Wave, Wave Dash.. motor2 besar dan lebih safety ini biarlah golongan berada yg pakai.. yg tak berapa berada tapi teringin nak pakai dipersilakan buat loan bertahun2 dgn interest yg sangat tinggi (7-10%) utk dapatkan motor idaman masing2..


Saya sangat bersutuju dan menyokong pandangan encik Galol yang mempunyai sikap menegur dan mengkritik(Check and Balance ). Sebenarnya telah lama diajar oleh khalifah Pertama Islam Saidina Abu Bakar. Bayangkan negara jiran kita yang rakyatnya dapat memiliki motosikal Big Bike. Meluncur laju di lebuhraya dari selatan Tanahair.Jiran Kita di Utara pula harga motosikal  CBR500 at 204,000Bhat (RM20,249.92), the CB500X at 209,000Bhat (RM20,746.24) and the naked CB500F at 199,000Bhat (RM19,753.60).

Ekonomi dan industri alat ganti akan berkembang pesat jika ramai rakyat malaysia memiliki Big Bike dengan harga munasabah. Road tax motosikal 500cc ke atas sama dengan kereta 2000cc ke atas.

Offline Lazri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #114 on: February 05, 2013, 12:54:33 am »
wah wah..murahnya motor ni kat thailand.. :o
apa siam takdak cukai ke? err tapi tak bankrap pulak depa? ::)

sapa sapa tahu, kalau motorsikal yang bawah 5oocc struktur cukainya macam mana pulak? kurang sikit dari 65occ ke?
katalah cukai kurang sedikit,boon siew tamak tak? mark up lebih sikit sebab ni brand honda kira -mcm kereta hondalah..nama honda pun dah boleh mark up lima nam ribu..

honda series ni kurang dekat dua ratus cc dari kawasaki er series..jadi boon siew hampa jangan dok tamak sangat ambik untung lebih..

Offline BHX_TOUHU

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 223
  • JDM U12 SSS ATTESA
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #115 on: February 05, 2013, 08:10:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
wah wah..murahnya motor ni kat thailand.. :o
apa siam takdak cukai ke? err tapi tak bankrap pulak depa? ::)

sapa sapa tahu, kalau motorsikal yang bawah 5oocc struktur cukainya macam mana pulak? kurang sikit dari 65occ ke?
katalah cukai kurang sedikit,boon siew tamak tak? mark up lebih sikit sebab ni brand honda kira -mcm kereta hondalah..nama honda pun dah boleh mark up lima nam ribu..

honda series ni kurang dekat dua ratus cc dari kawasaki er series..jadi boon siew hampa jangan dok tamak sangat ambik untung lebih..

x silap aku cukai murah je malaysia ni sejak ada AFTA...tp yg wat harga ttp mhl tu duti eksais yg tinggi.....Thai lak cukai dan duti eksais yg mmg rendah...sbb benda ni gak malaysia ketinggalan dlm bidang automotif..skrng yg tgh naik indonesia dan vietnam....

Kulaan Niring Napa Takurihing...

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #116 on: February 05, 2013, 05:29:14 pm »
..tapi petrol kat siam lagi mahal..
geng exora aritu pi travel siam trkejut beruk gak isi full tank sampai RM200 lebih.


aku tak expect rege moto/kenderaan kat Msia ni jadi semurah tu, tapi at least dpt kurang beberapa ribu dr rege yg ada ni pun something la.

Offline GIlera_Owner

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2400
  • KTM
    • klik jer... malu? lak
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #117 on: February 07, 2013, 12:01:14 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
..tapi petrol kat siam lagi mahal..
geng exora aritu pi travel siam trkejut beruk gak isi full tank sampai RM200 lebih.


aku tak expect rege moto/kenderaan kat Msia ni jadi semurah tu, tapi at least dpt kurang beberapa ribu dr rege yg ada ni pun something la.

geng moto kuasa tinggi pon byk ride dlm thailand.. sy penah ride krabi dan phuket.. petrol kat sana seliter rm3.80 ron95..
kire ade pro n cons la.. kete moto murah.. tapi minyak mahal.. malaysia kete moto mahal minyak murah.. haha
100cc.. 690cc.. 1500cc dvvt

Offline cokelatpanda

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 59
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #118 on: February 07, 2013, 12:04:12 pm »
Tapi minyak mahal jem kurang, semua orang nak pakai motor, terbukti zaman *sensored* tempoh hari. Sekarang jem giler babbi, gelap-gelap 630pagi pun kereta dah bersusun.

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #119 on: February 07, 2013, 04:03:55 pm »
Haha pi mai pi mai kluar duit gak ...

Ok la jom back to topic, benda ni kalo layan nnti semua cerita kluar sampai politik pun masuk.. nanti pak mod sound.

Walopun naked Z250 dah launch, desktop wallpaper aku masih selang seli gamba CB500F & CB500X.. paras rupa yg just sedap dipandang mata aku, nothing too sharp and angular, design yg ada balance antara future and past..

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: NEW 2013 Honda CBR500R, CB500F, CB500X
« Reply #119 on: February 07, 2013, 04:03:55 pm »