Author Topic: MotoGP - Monster Energy Grand Prix de France (Le Mans) 19 Mei 2013  (Read 35094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Lulus jugak akhirnya permohonan pindah rumah baru...

alamat yang lama sini~

You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: May 16, 2013, 02:47:09 pm by payid23 »


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline isz_macabrez

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 323
  • isz_modizigner
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #1 on: November 09, 2012, 06:55:09 am »
park tgu last race  ;)

Offline speedrider

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 272
    • Speedrider Networks
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #2 on: November 09, 2012, 09:57:02 am »
Park.

Persoalannya, sapa ada link yang mengesahkan Zulfahmi #63 Moto3 ke KTM Redbull Ajo?
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8434
  • hands-on habbits
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #3 on: November 09, 2012, 02:59:54 pm »
dia masuk redbull ajo pun motor yang sama jugak....

bg aku takda significant effect pun....cuma maybe layanan atau setting lebih mantap jer la kot?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline soundpill

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #4 on: November 09, 2012, 04:47:33 pm »
 :D

You are not allowed to view links. Register or Login
SEMAKIN DI DEPAN!!!

Offline mpower

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 15
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #5 on: November 09, 2012, 05:06:36 pm »
Watch live streaming here:

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zulhirosue

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 769
  • yamaha or yamahai, i beli pkai duit i.. bkn duit u
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #6 on: November 09, 2012, 05:20:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
dia masuk redbull ajo pun motor yang sama jugak....

bg aku takda significant effect pun....cuma maybe layanan atau setting lebih mantap jer la kot?

motor sama tp team management lain.. mungkin leh guna kepakaran diorang utk setup lg haluuuuuuusssss huhuhu

Offline PAPAbikes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #7 on: November 10, 2012, 08:29:29 am »
park untuk tengok2....  ;D

Offline The_Stroke

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1674
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #8 on: November 10, 2012, 10:36:22 pm »
aku tunggu test motogp minggu depan esp mark marquez dgn RC213V kemudian Rossi dgn M1, Dovi & Ianone dgn ducati.... teringin nak tau M.marquez first test RC213v dia kat mana kedudukan..kalau terpantas alamat rookie yg sgt kuat kalau dia berjaya jd konsisten seawal musim bersama mesin power barangkali ade potensi merebut kejuaraan di tahun rookie....  rossi dgn M1 dah tak berapa teruja sgt nak tgk sbb mesti sekompetatif mcm rider yamaha lain...

aku edit : M marquez buat hal lg..kali ni mangsa simon corsi....  hukumannya dia kena race esok di petak belakang....yg ni kat motogp nanti dia kena berjaga2...nanti tak sendiri jd mangsa, rider lain yg jd mangsa....

You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: November 10, 2012, 11:39:18 pm by The_Stroke »

Offline gt150

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 234
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #9 on: November 11, 2012, 07:38:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
dia masuk redbull ajo pun motor yang sama jugak....

bg aku takda significant effect pun....cuma maybe layanan atau setting lebih mantap jer la kot?
kalau xsilap aku, motor yg dia akan dpt nanti adalah motor factory.. maknanya full support latest sparepart by factory..  ::)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #10 on: November 11, 2012, 08:54:54 pm »
tahniah zulfahmi #63 atas podium ke 2 di valencia..

marquez selamba menang even start dari belakang...mmg superb...ade gak org pertikai motor y dia pakai tu "lain" sikit dari yang lain...ntah ye ke ntah idak...

thn depan semua pakai ECU ngn datalogger std.....hah....semua nk disamaratakan...patutlah encik batu bersara awal.... ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline The_Stroke

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1674
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #11 on: November 12, 2012, 12:58:28 am »
tahniah utk zulfahmi..race moto3 aku tak dpt tgk kerana remote control telah dipegang oleh peminat cerita adam hawa... :(

tapi race moto2 dpt tgk 70%...race yg luar biasa esp m. marquez...gila betul la budak ni..... bermula petak belakang selekoh pertama punya byk rider dia cantas...  sampai aku fikir tak mungkin//logik dia akan potong terol dgn J.simon kerana jarak yg terlalu jauh dgn traffic-nya lg...tp mmg dia berjaya potong..jd aku tgk pun jd rasa terhibur-hibur...

motogp agak unik jugak.. pedrosa menang memulakan perlumbaan dr pit...  yang tak berbaloi komentar asik puji pilihan tayar lorenzo tak habis2...yg menghabiskan pujian bila lorenzo tergolek...nasib lah.. apa boleh buat... :)


Offline abol

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 6189
    • From Bikers To Bikerz
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #12 on: November 12, 2012, 02:38:48 am »
Marquez, memang selayaknya dia champion...  semalam rekod ramai gila dia potong masuk lap ke 3, 23 rider rasanya...
Rider gantian Yamaha, naik podium.... tak sempat tengok motogp.... :P
"The Imam is a sheild from the back of which the Muslims fight and protect themselves. If the Imam commands to fear Allah and guides, his will be a big Reward, if he orders other than this he will bear the burden of it." [Muslim]?al-ummah turid Khilafah Islamiyyah?

Offline valen46

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 945
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #13 on: November 12, 2012, 09:15:21 am »
langgar org,kena start dari belakang...pun menang jugak!berbulu je race direction,haha...
rover,wanderer,nomad,vagabond,call me what u will....

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8434
  • hands-on habbits
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #14 on: November 12, 2012, 11:31:34 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau xsilap aku, motor yg dia akan dpt nanti adalah motor factory.. maknanya full support latest sparepart by factory..  ::)


tahun ni pun memang dia dah pakai motor full factory bro....

motor SIC-Air Asia Ajo tu adalah motor yang sama dari KTM-Redbull Ajo punya team....memang diorang yang handle motor fahmi...cuma kaler motor jer lain sbb air-asia bayar lebih....  ;)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline nkarul

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 128
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #15 on: November 12, 2012, 12:18:03 pm »
Ape full result smlm?? Nk tgk kat website motogp susah kalo pakai phone ne

Offline Md_Noh

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #16 on: November 12, 2012, 01:54:23 pm »
tahniah fahmi,telah di sahkan oleh Aki Ajo bahawa motor cortese adalah spec 2013, dan diaorg gunakan cortese utk ujikaji dan wat kajian masa winter break . 8)

Offline antraxx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 109
  • meow-meow......
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #17 on: November 12, 2012, 01:58:32 pm »

PODIUM kedua Zulfahmi - Pelumba muda negara, Zulfahmi Khairuddin (kanan) mengakhiri musim 2012 dengan sekali lagi mencipta nama apabila menduduki tempat ketiga pelumbaan Moto3 GP Sepanyol di belakang juara dari Britain, Danny Kent (tengah) dan Sandro Cortese (Jerman).


tahniah... 8)

Offline SRV

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 100
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #18 on: November 12, 2012, 02:05:00 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tahniah utk zulfahmi..race moto3 aku tak dpt tgk kerana remote control telah dipegang oleh peminat cerita adam hawa... :(



Repeat sekarang sampai pukul 1730pm kat channel 832 (HD)..semalam race tak HD..

Offline hariz125z

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 422
Re: motogp - Valencia 11-11-12 (final round of the season)
« Reply #19 on: November 12, 2012, 05:38:28 pm »
assalam.
dah lama tak jengah tread ni.
btw....sedikit selingan  ;D



goodbye stoner. whatever u do....wish u luck!  ;)

tak sabar nak tunggu testing kat sepang.
rider baru team baru.
adakah marquez akan membuat kejutan dgn honda rcv?
adakah rossi akan kembali kompetetif bersama yamaha m1?
adakah dovi mampu jinakkan ducati?
sama-sama kita nanti kan  8)


~~~~Faith rarely calls upon us at the moment of our choosing~~~~