Author Topic: Almera Special September Promotion  (Read 7351 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Almera Special September Promotion
« on: August 06, 2012, 10:33:17 am »
Promosi September dari Nissan

Nissan Almera auto kini PERCUMA Multimedia Navigator System

atau rebate RM3,500.00

Almera E (A/T) warna hitam - tambahan lagi rebat khas~

Nissan Serena S-Hybrid kini dengan Multimedia Navigator System bernilai RM3,300.00.

Nissan Sylphy (penghabisan stok) - Rebate sehingga RM9500. 7 unit terakhir sahaja.

atau

Upgrade Comfort/Premium Spec kepada Full IMPUL spec - PERCUMA

Upgrade Comfort to Premium Spec - PERCUMA


 

« Last Edit: September 05, 2013, 02:16:42 pm by payid23 »


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Re: Semua model Nissan (utama) dan model-model yang lain (sampingan)
« Reply #1 on: August 28, 2012, 01:05:13 pm »
Nissan Grand Livina Baru

model "Facelift" 2013

1.6 (M/T) 86,880.00
1.6 (A/T) 89,880.00

1.8 (A/T) CVTC 98,880.00






« Last Edit: September 25, 2013, 11:18:51 pm by payid23 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Re: Semua model Nissan (utama) dan model-model yang lain (sampingan)
« Reply #2 on: December 03, 2012, 06:09:45 pm »
Perbezaan antara variant Nissan Almera E, V dan VL

Senarai pakej-pakej tambahan untuk dipilih oleh pelanggan



You are not allowed to view links. Register or Login

Uploaded with You are not allowed to view links. Register or Login

« Last Edit: May 29, 2013, 03:24:26 pm by payid23 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
Untuk iklan yang lebih lanjut, sila lawati

You are not allowed to view links. Register or Login

promosi untuk raya bermula sekarang

pinjaman penuh bagi yang layak

servis pintu ke pintu
pengambilan dokumen
penghantaran kereta terus ke rumah/pejabat

dail/whatsapp 012-5920952 untuk keterangan lanjut

twitter: payid23
email: You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline antusiang

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1167
  • "Anda buat, anda dapat"
payid....aper promo latest? d/p n monthly.......
bajet monthly below rm500, d/p below 5k ker, 3k ker....aper model bule dpt?
interest rate skang baper? bank mane plg rendah?

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
alamak...permintaan tinggi tuh ;D

almera E auto basic boleh ejah d/p RM3k, tp monthly RM7++
nk monthly below 500 kalau nissan ni d/p 50% bulih kut dpt..huhu
interest rate biasa 2.49%..rate berdasarkan statement hirer biasanya~

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
Abis tajuk thread ni amat mengelirukan lah kalau gitu.

Xde rm499 utk dp rm3000 kan.

Tukar tajuk lain lah... downpayment 50percent dar8 harga kereta too big bro.
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
Abis tajuk thread ni amat mengelirukan lah kalau gitu.

Xde rm499 utk dp rm3000 kan.

Tukar tajuk lain lah... downpayment 50percent dar8 harga kereta too big bro.

RM499 untuk Nissan Almera E manual, selama 2 tahun pertama dengan kadar faedah 1.99%
tahun ke 3 hingga ke 9 kadar faedah 2.75% dengan tambahan bulanan sebanyak lebih kurang RM300.00

Bayaran muka RM3000 untuk Nissan Almera E auto sahaja...

Boleh semak dengan mana-mana Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd.

Besar kecil bayaran muka bergantung kepada kemampuan individu. tiada paksaan. Malah kalau nak buat pinjaman penuh pun boleh cuba pada yang layak

;)


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 56
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
You are not allowed to view links. Register or Login
RM499 untuk Nissan Almera E manual, selama 2 tahun pertama dengan kadar faedah 1.99%
tahun ke 3 hingga ke 9 kadar faedah 2.75% dengan tambahan bulanan sebanyak lebih kurang RM300.00

Bayaran muka RM3000 untuk Nissan Almera E auto sahaja...

Boleh semak dengan mana-mana Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd.

Besar kecil bayaran muka bergantung kepada kemampuan individu. tiada paksaan. Malah kalau nak buat pinjaman penuh pun boleh cuba pada yang layak

;)

Brapa minimum gaji untuk beli Almera E auto tu? D/p dgn bulanan brapa?
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
Brapa minimum gaji untuk beli Almera E auto tu? D/p dgn bulanan brapa?

Dengan bayaran muka RM3000, bayaran bulanan Almera E Auto lebih kurang RM712, dengan kiraan kadar faedah sebanyak 2.5%

gaji minimum (ikut kiraan kasar bank) bersih dlm RM2100...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 56
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
You are not allowed to view links. Register or Login
Dengan bayaran muka RM3000, bayaran bulanan Almera E Auto lebih kurang RM712, dengan kiraan kadar faedah sebanyak 2.5%

gaji minimum (ikut kiraan kasar bank) bersih dlm RM2100...

Kalu d/p 5k brapa bulanan? Bole trade in tak?
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Kash

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 213
aku nampak almera dgn bodykit tu versi apa ye? dh mcm sylphy aku tgk...
bodykit kedai ke bodykit nissan tu? (x mampu nak beli, tanya je)

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
Kalu d/p 5k brapa bulanan? Bole trade in tak?

kalau 5k, lebih kurang 700..tak beza sgt...

trade in boleh, tgk kereta mcm biasa..  :)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
aku nampak almera dgn bodykit tu versi apa ye? dh mcm sylphy aku tgk...
bodykit kedai ke bodykit nissan tu? (x mampu nak beli, tanya je)

itu bodykit IMPUL

boleh beli bodykit sahaja atau (RM1500)

amik full package IMPUL yang ada (RM9500)
bodykit dgn frontgrill
rim 16"+tayar Goodyear Eagle F1
suspension system
muffler

boleh tambah kat mana-mana variant (E, V atau VL)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Luqmanurhakim

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
bro aku berminat untuk membeli almera..brp jumlah gaji bersih jika aku nk beli..sebb kat payslip aku da ada bayaran kete rm350 n personal loan rm450..klau aku nk beli almera dgn down payment sebanyak 10k-15k..brp monthly dia.. :D

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
bro aku berminat untuk membeli almera..brp jumlah gaji bersih jika aku nk beli..sebb kat payslip aku da ada bayaran kete rm350 n personal loan rm450..klau aku nk beli almera dgn down payment sebanyak 10k-15k..brp monthly dia.. :D

bro minat variant mana? E ke V ke VL?

gaji bersih min utk almera (lulus tanpa guarantor) utk E dengan d/p 10k lebih kurang RM2100..itu lepas siap dah tolak 2,2 loan tuh la..kalau tak cukup biasanya bank akan minta provide guarantor
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Luqmanurhakim

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
klau boleh nk amik v spec je..
oo ye ke..ok la mcmtu..
klau booking brp lame leh dpt n tempoh untk loan lulus brp lame..
promosi rebet 3k tu ada ag x..dgr2 sampai 15 jun je..

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
klau boleh nk amik v spec je..
oo ye ke..ok la mcmtu..
klau booking brp lame leh dpt n tempoh untk loan lulus brp lame..
promosi rebet 3k tu ada ag x..dgr2 sampai 15 jun je..

tempoh normal proses loan sy estimate dalam seminggu (bergantung kepada dokumen, ada jugak y hantar pagi, ptg dah approve)

so lepas loan approve dlm masa 3 minggu - sebulan insyaAllah boleh deliver kereta. Masa y sy  bagi ni realistik lah, sbb almera mmg tgh hot sales sekarang. so 3 minggu tu untuk setelkan semua proses pembelian, antara kampeni dgn bank, nk ready kereta, registration etc

buat masa ni masih ada.. ;)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Luqmanurhakim

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
1 lg bro..yg sy musykil mengenai rm499 sebulan tu..klau sy bg d.payment 15k..brp kenaikannye bila da 3 tahun..klau ikut e spec + full eksoseri rm9500 tu..

Offline payid23

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 576
  • Sales Advisor at Nissan
    • De'ArtDirector
You are not allowed to view links. Register or Login
1 lg bro..yg sy musykil mengenai rm499 sebulan tu..klau sy bg d.payment 15k..brp kenaikannye bila da 3 tahun..klau ikut e spec + full eksoseri rm9500 tu..

syarat RM499 sebulan tuh loan maximum RM60k... tak kira lah nk tambah aksesori apa....so baki tu semua byr as downpayment... promo ni Tan Chong capital punya, bukan bank biasa...

jadi kalau e spec+IMPUL RM9500
RM66,800+RM9,500 = RM76,300

loan RM60,000
D.p  RM16,300

jadi masih sama, 2 thn pertama RM499, tahun ke 3-9 RM799

berbanding kalau amik loan bank biasa

OTR  RM76,300
D/P   RM15,000
Loan RM61,300

monthly utk 9 thn = RM696 (interest rate 2.5%)


You are not allowed to view links. Register or Login