Author Topic: Keeway RKV200G  (Read 83901 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Keeway RKV200G
« on: July 17, 2012, 03:49:16 pm »
Pasaran motorsikal Malaysia semakin meriah. Terkini Keeway motor 'Engineered by Benelli' sampai. mari kite sembang model RKV200G


Laman web rasmi Benelli Keeway Malaysia
You are not allowed to view links. Register or Login

RKV200G


You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Lagi gambar di  You are not allowed to view links. Register or Login ucapan terima kasih pada ZTH
Quote dr ZTH
" But if it?s low-key looks that appeal to you, although the headlamp seems to take after the TnT899, there comes a more conventional-looking Keeway RKV200G (RM7,299 OTR) that should help you get the daily work-load done."

Spesifikasi & Ciri-ciri RKV200G



Domo
« Last Edit: July 19, 2012, 11:50:16 am by comat »



-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ah beng kapcai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • i am a easy rider...speed kills
Re: Keeway RKV200G
« Reply #1 on: July 17, 2012, 05:55:10 pm »
Inilah yang dinantikan oleh peminat sukan permotoran Malaysia, moto ni memang berbaloi la kalau beli.
kalau dibandingkan ngan FZ150i, memang jauh beza. harga pon memang agak mengejutkan, FZ lebih mahal mungkin kerana jenama yang telah lama bertapak di negara ini. KEEWAY adalah nama baru di malaysia, namun bukan di antarabangsa. moto ni memang terbukti daya tahannya, jika dilihatkan dari segi specs nyer, memang menarik, disc brake depan dan belakang, USD fork, rear hugger, semi fork cover depan, meter digital analog, brake lamp LED, tayar stock Pirelli, oil coolant (sama ngan Blade 250), ada hazard light function(boleh guna untuk kecemasan atau MARSHALING).

harga FZ150i boleh kata 8000.00++
RKV200 7299.00++

memang takleh compare la dari segi harga dan specs. namun, saya rasa baik kita lihat dari lebih dekat dan tunggu kemunculannya di kedai-kedai seluruh Malaysia.

showroom buka dalam September ini.

peace riders semua......ini pendapat saya....
saya bawak cepai jer.....ejos Faito....

wa jalan dulu ah.....
be proud of your ride..

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #2 on: July 17, 2012, 06:12:11 pm »
yup, lebih baik tgk dpn mata... tp pada gambor ni
kemasan cantik juga
dari umah umum Benelli-Keeway oleh abam abol kite.
You are not allowed to view links. Register or Login
Selamat brader, semalam perasmian kami pegi...
kalau bro berani ambil jer motor keeway ni memang berbaloi dengan harga dan tidak akan menyesal dengan servis.
cuma duduk mana bro, kalau sekitar KL memang boleh dapat servis yg menarik buat masa ni sebelum mereka kembangkan ke serata malaysia.

Semalam saya cuba, yg ni RKV 200g guna oil cool. riding posision dia best dan selesa, motor tak tinggi rasanya tinggi lagi FZi yg bestnya tempat duduk dia luas lebar, span dia memang lembut.
ermmm nanti saya update gambar....
dengan harga Rm 7299.00 memang berbaloi dengan product yg kita dapat.
1 benda yg buat aku terkejut tentang plastik part motor ni, dari segi kekemasan sambungan semua poly plastik dia macam motor jepun, malahan lebih lagi saya tengok.
Kemas gila, mungkin sebab diorang guna teknologi dari givi, sebab owner yg sama kerja kat givi juga ada dalam Benelli keeway ni. Korang tengoklah givi box punya part bertahun2 kita boleh pakai tak kusam.

Dari macam2 motor China yg dilancar di malaysia motor ni kompeni Benelli KeeWay yg paling saya yakin. Malahan dari segi kekemasan mengalahakn motosikal jenama korea.

Cuma satu jer, motor china punya enjin ni agak kasar sikit berbanding dengan motor jepun.
Walaupun saya tak berapa suka dengan lambakan motorsikal China ke Malaysia, tapi yg ini saya kena terima kerana kuailiti buatanya memang super hebat.
Kali kolabirasi antara Italy+China+Malaysia memang menjadi.

Diorang dah siapkan dah talian bebas Toll 1300 untuk servis mereka.

petikan sedikit dari You are not allowed to view links. Register or Login
"BENELLI KEEWAY MOTORCYCLES SDN. BHD has secured a strong tie-up with the QianJiang Group of China, the largest motorcycle producing and selling company in China, which now owns the European registered KEEWAY, motorcycle brand as well as the renowned and prestigous, Italian motorcycle brand, BENELLI. The Qianjiang Group, established in the 80's has over 9,000 employees and generates approximately USD1Billion revenue. The Group is listed in 1999 on Shenzhen Stock Exchange in China.

KEEWAY's headquarters and its high-tech R&D Center is located in Hungary. Keeway's worldwide reach includes branches in Europe, North and South America, Africa, Central and Southeastern Asia. others in the European and South American community. KEEWAY has more than 15 years of experience in the motorcycle industry. Their strength to invest and develop new models of motorcycles and ATV's supported by the know-how of BENELLI is already making an impact in the ASEAN market. "

hebat juga saudagar dari china nih yer.
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ah beng kapcai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • i am a easy rider...speed kills
Re: Keeway RKV200G
« Reply #3 on: July 17, 2012, 06:24:11 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
yup, lebih baik tgk dpn mata... tp pada gambor ni
kemasan cantik juga
dari umah umum Benelli-Keeway oleh abam abol kite.
petikan sedikit dari You are not allowed to view links. Register or Login
"BENELLI KEEWAY MOTORCYCLES SDN. BHD has secured a strong tie-up with the QianJiang Group of China, the largest motorcycle producing and selling company in China, which now owns the European registered KEEWAY, motorcycle brand as well as the renowned and prestigous, Italian motorcycle brand, BENELLI. The Qianjiang Group, established in the 80's has over 9,000 employees and generates approximately USD1Billion revenue. The Group is listed in 1999 on Shenzhen Stock Exchange in China.

KEEWAY's headquarters and its high-tech R&D Center is located in Hungary. Keeway's worldwide reach includes branches in Europe, North and South America, Africa, Central and Southeastern Asia. others in the European and South American community. KEEWAY has more than 15 years of experience in the motorcycle industry. Their strength to invest and develop new models of motorcycles and ATV's supported by the know-how of BENELLI is already making an impact in the ASEAN market. "

hebat juga saudagar dari china nih yer.
Domo


wa....manyak lawa wo.....wa punya cepai pon kalah....
tak leh compare la....
hmm....aku rasa kan.....mesti banyak orang nyesal kalau amek FZ sebelum moto ni kuar...

haha.....aku nak tunggu motot ni kuar kedai....baru aku duduk dan rasa dulu...klo minat...aku sambar jer..
be proud of your ride..

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #4 on: July 17, 2012, 06:34:37 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

wa....manyak lawa wo.....wa punya cepai pon kalah....
tak leh compare la....
hmm....aku rasa kan.....mesti banyak orang nyesal kalau amek FZ sebelum moto ni kuar...

haha.....aku nak tunggu motot ni kuar kedai....baru aku duduk dan rasa dulu...klo minat...aku sambar jer..
:crybaby2: :crybaby2:
You are not allowed to view links. Register or Login xrugi mana kot....  :afro:
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ah beng kapcai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • i am a easy rider...speed kills
Re: Keeway RKV200G
« Reply #5 on: July 17, 2012, 06:41:57 pm »
kena tunggu pembeli pertama di malaysia......tgk review camner....
tapi mmg tak rugi klo beli....harga murah.....
be proud of your ride..

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #6 on: July 17, 2012, 08:13:56 pm »
yup.. pendapatan aku gitu ler.. :afro:
alah beli mng pakai

You are not allowed to view links. Register or Login

wa....manyak lawa wo.....wa punya cepai pon kalah....
tak leh compare la....
hmm....aku rasa kan.....mesti banyak orang nyesal kalau amek FZ sebelum moto ni kuar...

haha.....aku nak tunggu motot ni kuar kedai....baru aku duduk dan rasa dulu...klo minat...aku sambar jer..
yg under linu tuh bro, xnyesal gak  :hello2:
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ah beng kapcai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • i am a easy rider...speed kills
Re: Keeway RKV200G
« Reply #7 on: July 18, 2012, 07:35:40 am »
u pakai FZ ker???

i ingat nak amek fz gak.....

tapi bile motot ni kuar.....

tros tukar angin....
be proud of your ride..

Offline KawiSaibot

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 647
  • Oggy and The Cockroaches
Re: Keeway RKV200G
« Reply #8 on: July 18, 2012, 07:58:20 am »
Ayat nyesal ambik FZ yang aku tak tahan tu...haha

Anyway, mutu ni potensi agak besar ngan features yang ada, buleh tambah persaingan.....

Ada variety jugaklah dalam market kat Malaysia ni.....

Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: Keeway RKV200G
« Reply #9 on: July 18, 2012, 08:09:31 am »
wa pun terasa cam nk sambar satu...apapun park dulu..
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline semut_merah

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 334
  • biar xlaju asalkan boleh fullthrotle spanjang masa
Re: Keeway RKV200G
« Reply #10 on: July 18, 2012, 08:50:54 am »
park~ :afro:
Si EX5 nak mengejar LC, Si LC ingin menapau Duke200, Si bla bla bla. Bila nak habes daa!

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #11 on: July 18, 2012, 09:47:12 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
u pakai FZ ker???
i ingat nak amek fz gak.....
tapi bile motot ni kuar.....
tros tukar angin....
guna kupcai jer bro, LaiCi.... fxr : park
ada hajat nk sambar fz mula2 kuar, penasihat nk minat plak..
You are not allowed to view links. Register or Login
Ayat nyesal ambik FZ yang aku tak tahan tu...haha

Anyway, mutu ni potensi agak besar ngan features yang ada, buleh tambah persaingan.....

Ada variety jugaklah dalam market kat Malaysia ni.....
You are not allowed to view links. Register or Login semakin byk pilihan... bru bleh jadi kuasa pengguna. boleh  :huh:
You are not allowed to view links. Register or Login
wa pun terasa cam nk sambar satu...apapun park dulu..
itulah, dlm perancangan jugak  :hello2:
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline rihuhs

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2788
Re: Keeway RKV200G
« Reply #12 on: July 18, 2012, 10:06:51 am »
hmm.. fork dah ready untuk double disc depan :evil:
eh?

Offline ashes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 174
Re: Keeway RKV200G
« Reply #13 on: July 18, 2012, 10:33:20 am »
kalau apa yang dikehendaki ada pada motor ni blh la masukkan dalam senarai  :grin:
Dia sudah datang..

Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: Keeway RKV200G
« Reply #14 on: July 18, 2012, 10:36:17 am »
fork depan kaler gold ala2 ohlins dah..
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau apa yang dikehendaki ada pada motor ni blh la masukkan dalam senarai  :grin:
nk macam kt atas tu blh..harga xmau tambah... :happy3: :happy3: :happy3:
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline amarshad

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Keeway RKV200G
« Reply #15 on: July 18, 2012, 11:20:52 am »
bila agaknya motot ni dok atas jalan... da berminat sangat tgk rkv nih... ade yang da booking ke???

Offline bslashz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Keeway RKV200G
« Reply #16 on: July 18, 2012, 11:37:56 am »
smart la motor ni... harap2 cepat la display kat kedai....
x sabar nak belek... kalo ok leh beli...

Offline ah beng kapcai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
  • i am a easy rider...speed kills
Re: Keeway RKV200G
« Reply #17 on: July 18, 2012, 11:44:42 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bila agaknya motot ni dok atas jalan... da berminat sangat tgk rkv nih... ade yang da booking ke???

bro can have a look at kapar motors, i guess they are the first dealer in Malaysia..

showroom akan dibuka september ni, atas jalan klo nak tgk boleh gi bukit beruntung rawang, ade org buat QC sana.

kilang dia pon kat sane..

harap maklum.
be proud of your ride..

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #18 on: July 18, 2012, 12:38:14 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

sapa yg dkt2, tlglah servey2...  :hello2:
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 353
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Keeway RKV200G
« Reply #19 on: July 18, 2012, 12:50:51 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro, sorry Gordon mmg teramat busy sekarang..aku sendiri ada kerja nak suruh dia settle tak sanggup mintak..ada apa2 boleh pm saya insyaAllah kalau dalam kemampuan saya tolong terangkan..saya PIC Benelli Operation..Gordon Marketing Manager..

You are not allowed to view links. Register or Login

En. EyraYus,
yg adik2 benelli jgn lupe update..
rkv200
Domo
You are not allowed to view links. Register or Login
Yes bro. Sorry tgh busy,sabtu ahad riding dgn motor tester. sesaper nampak motor pelik2 atas jalan jngan pelik aaa :grin:
en. EsyaYus PIC dr BKM ada dlm MBC utk update kite.

Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Keeway RKV200G
« Reply #19 on: July 18, 2012, 12:50:51 pm »