Author Topic: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)  (Read 9147 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #60 on: May 10, 2013, 10:12:13 pm »
kat sek.7 shah alam ada kedai moto baru buka..banyak part racing dgn ekjos..tapi kat situ harga cj rm2++ gak..sape tau kat mana area slangor cj ipoh cutting standard harga murah skit??..kat sck lupa lak nak tengok..
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sharulez

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 193
  • bawak moto guna akai!! bukan macam sakai!!
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #61 on: May 14, 2013, 03:38:34 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat sek.7 shah alam ada kedai moto baru buka..banyak part racing dgn ekjos..tapi kat situ harga cj rm2++ gak..sape tau kat mana area slangor cj ipoh cutting standard harga murah skit??..kat sck lupa lak nak tengok..

harga CJ ipoh mmg tgh naik even harga emas turun  ;D
New upcoming project =)

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #62 on: May 14, 2013, 10:48:53 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
harga CJ ipoh mmg tgh naik even harga emas turun  ;D

Kalu camtu kena sambar cepat nih..kang naik lg harga  :P
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline epyy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 84
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #63 on: May 20, 2013, 01:14:02 pm »
mencari cj ipoh cutting ex5 hp.. area kl. ktna bleh dpt?
sayangi Class/Class1 anda

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #64 on: May 21, 2013, 09:26:28 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
mencari cj ipoh cutting ex5 hp.. area kl. ktna bleh dpt?

Try usha kat sentul..situ banyak barang moto..mgkin kat situ ada..kalu jauh skit dari kl ada nampak kat y&e kajang..
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline slenge

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
  • hidup sentiasa tenangg
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #65 on: May 21, 2013, 09:38:58 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
mencari cj ipoh cutting ex5 hp.. area kl. ktna bleh dpt?

kat sentul ade. kat shah alam pun ade. kat area sek.7 tu  ;)
sedikit barang untuk diniaga..absorber TSR(baru)..berminat silalah pm...

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #66 on: May 24, 2013, 10:03:07 pm »


Meh aku blanje gambar skit ;D ;D ;D
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline afterlife_0909

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • sy orang baru,kurang ilmu..:)
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #67 on: May 25, 2013, 11:50:24 am »
Salam pagi semue...

tumpang tanye ye otai2 ;D
sejak due menjak ni aku pakai ekzos cj cutting stendet ex5, ade bunyi letup - letup lak lepas tutup throttle >:(
dah syok2 berembat, tutup je throttle bunyi letup macam mercun mancis  ;D
risau kalau tangkap valve bile letup2.. :(
sebelum ni ok je..dah sebulan kene macam ni..
mintak tolong bg idea otai2 :D

kondisi moto:
blok 53.5mm
cam tokahi racing
carb wave 125 mj 85,pj 42.5 ( tak pakai kotak angin, hadang dgn zink je)
lain sume stendet
ex5 old skool...melaka mari...

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #68 on: May 26, 2013, 04:28:27 pm »
mak aih besornye pilot...
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline afterlife_0909

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • sy orang baru,kurang ilmu..:)
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #69 on: May 26, 2013, 04:50:59 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
mak aih besornye pilot...

haha, tu la pasal...  ;D
sebelum ni pakai pj 40, awal - awal ok la, 2 bulan lepas tu, terus ade letup - letup.. >:(
tu pasal naik kn pj, tapi masalah tak selesai gak
pelik lak ???
ex5 old skool...melaka mari...

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #70 on: May 26, 2013, 07:09:45 pm »
dah pakai airbox tak payah besarkan pj..
memang angin dah lebih masuk pon..
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline epyy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 84
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #71 on: May 27, 2013, 09:47:29 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kat sentul ade. kat shah alam pun ade. kat area sek.7 tu  ;)

You are not allowed to view links. Register or Login
Try usha kat sentul..situ banyak barang moto..mgkin kat situ ada..kalu jauh skit dari kl ada nampak kat y&e kajang..

tq abg2 otai suma.. :D agak2 brapa hrga cj ipoh skrg neh?
« Last Edit: May 27, 2013, 09:52:26 am by epyy »
sayangi Class/Class1 anda

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #72 on: June 02, 2013, 06:47:45 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tq abg2 otai suma.. :D agak2 brapa hrga cj ipoh skrg neh?

skarang macam dah naik harga..mungkin rm170 ke atas kot..

nak tanya sape2 yang tau..apa kesan kalu motor yg dah modi blok, head besar tapi pakai ekzos standard?..ada efek tak elok kat motor tak? sorila kalu tanya salah tempat..
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lantzo

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 301
  • adoyai....
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #73 on: June 04, 2013, 09:14:14 am »
You are not allowed to view links. Register or Login


Meh aku blanje gambar skit ;D ;D ;D

teringat kat janda...... :'( :'( :'(

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1004
  • Semakin Pekak
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #74 on: June 04, 2013, 09:21:10 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
skarang macam dah naik harga..mungkin rm170 ke atas kot..

nak tanya sape2 yang tau..apa kesan kalu motor yg dah modi blok, head besar tapi pakai ekzos standard?..ada efek tak elok kat motor tak? sorila kalu tanya salah tempat..
modi la ekzos tu..
pernah nampak kereta tukar enjin tapi pakai ejos standard tak?

compression dah tinggi..mana nak keluar semua compression tu kalau tak ejos?
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline Mugiwara

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
  • smell like racing spirit
    • Cilexx Bro
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #75 on: June 04, 2013, 03:17:32 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
teringat kat janda...... :'( :'( :'(

rujuk la balik bro  ;D ;D ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
modi la ekzos tu..
pernah nampak kereta tukar enjin tapi pakai ejos standard tak?

compression dah tinggi..mana nak keluar semua compression tu kalau tak ejos?

hahah..btol3..so conclusion dia enjin jadi panas sgt la ye..bole jem..
~Jiwa Kelajuan~
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lantzo

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 301
  • adoyai....
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #76 on: June 04, 2013, 03:45:06 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
rujuk la balik bro  ;D ;D ;D




haha...barang yang lepas usah dikenang.......mujur kat page 1 ada gambar si die.....pengubat rindu....hahaha ;) ;)

Offline Edwin

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #77 on: July 25, 2013, 06:44:22 pm »
Assalam, ada sedikit pertanyaan : -

1- Ekzos CJ Ipoh cutting standard Wave125x/ultimo dijual sekali dengan manifold ke atau hanya tabung saje?
2- Kalau jual tabung sahaja, silencer asal kena gergaji/kasi potong ke? atau biarkan saje
3-Brpa harga semasa cj ipoh cutting waveX ni sekarang?

Kalau ada gambar yg dh pasang kat Wave125 X/Ultimo bleh share kan kat sini x?

Offline kapchai_boy

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 321
  • Cupin
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #78 on: July 26, 2013, 09:01:18 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Assalam, ada sedikit pertanyaan : -

1- Ekzos CJ Ipoh cutting standard Wave125x/ultimo dijual sekali dengan manifold ke atau hanya tabung saje?
2- Kalau jual tabung sahaja, silencer asal kena gergaji/kasi potong ke? atau biarkan saje
3-Brpa harga semasa cj ipoh cutting waveX ni sekarang?

Kalau ada gambar yg dh pasang kat Wave125 X/Ultimo bleh share kan kat sini x?

1. full system. manifold + tabung.
2. rujuk no 1
3. lingkungan RM120 - 180 bergantung kedai.

gambar? same je bentuk macam ekzos stended. cuma ada emblem merah cj ipoh dekat tabung. pastu kalau btol2 ori ada stiker serial number dekat bracket.
Ride safely, Ride defensively
Think of ur loved ones

Offline Edwin

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #79 on: August 06, 2013, 10:30:47 am »
boleh beri gambar bracket yg ada stiker serial number tu tak?
kalau beli ejos ni, plug and plug je ke utk wave125x?


Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: CJ Ipoh Ekzos Version 7 (Version Nak Puasa + Raya)
« Reply #79 on: August 06, 2013, 10:30:47 am »