Author Topic: Demak DMS 110 Special Edition  (Read 9815 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #20 on: June 26, 2012, 10:49:52 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login

Aku nampak arm dia macam cast iron jer.. betul ke. Dulu macam besi welding aje..

Jaga-jaga nanti ada yang rembat.. huhuhuhu
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline dosnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 141
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #21 on: June 26, 2012, 10:59:44 AM »
parking sini untuk melihat perkembangan model ini.

Offline alongfxr

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1878
  • saya x pandai nk leper.. kona tegak sudah
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #22 on: June 27, 2012, 10:28:24 AM »
camne ngn brg brg yg perlu tukar selalu mcm spoket, brek pad, dan lain lain? blh kawen ngn motoi lain? enjin parts share blh ke?
Fesbuk You are not allowed to view links. Register or Login,
Video Gallery You are not allowed to view links. Register or Login

Offline aljafree

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #23 on: July 08, 2012, 11:57:02 AM »
Xbley kot..mcm customized je part dierr..tapi quality lahh..mmg takut kena rembat ni yang pasang solex dpn blakang n parking dpn mata jerrr

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #24 on: July 09, 2012, 04:54:47 PM »
jom ramai2 beli... pastu tukar swing arm masuk ke motor kita pulakk... ha ha.. rim dia design mcm NSR SP gak, dan agak lebar utk kapcai, tapi takde lah selebar mcm NSR SP punya.

kedai kat klang paksa aku test ride... masa koner yg best tu dia melawan balik... ada karakter sendiri tu...

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #25 on: July 09, 2012, 05:04:56 PM »
lawa gila
beli tak payah mod dah

modenas mmg kedekut , demak harga murah bg lebih brg
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline muss90

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
  • WRF 7690
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #26 on: July 09, 2012, 09:54:37 PM »
style jugak..ekzos dia nmpak smart

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 321
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #27 on: July 09, 2012, 10:23:37 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Macam LC...









Macam Lagenda115z














Dimension(mm): 2070*671*1150
Net Weight: 95kg
Engine: Single Cylinder, Air-Forced Cooled, 4 Strokes
Engine Capacity(cc): 110cc
Starter: Electric/Kick
Battery: 12V 5AH    
Front Brake: Disk
Rear Brake : Disk
Front Rim    
Rear Rim
   
Front Tyre: 70/90-17
Rear Tyre: 80/90-17
Gear: Manual

Harga : MYR 3,930.00


comel boh...
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline Ochoi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #28 on: July 09, 2012, 11:03:26 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

comel boh...
ni  model lama.. tgk model baru lagi umphhh
ekzos naik ke ats, single arm ala NSR
spotrim dah upgrade :afro:
SPAREPART 2ND UNTUK DIJUAL
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline suhaimie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 42
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #29 on: July 11, 2012, 03:16:07 PM »
orang kata enjin dia mcm enjin ex5...

so, kalau2 enjin dia rosak nanti, boleh ler kita swap enjin ex5 seketul masuk??  mounting enjin sama tak?

atau pakai brg2 dalam enjin guna ex5 punya???

Offline dosnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 141
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #30 on: July 11, 2012, 03:38:11 PM »
bila demak nak keluarkan sport bike 250cc?
buat design macam meggeli.
hehehe

Offline Panjang_zhan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 27
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #31 on: July 12, 2012, 12:06:44 AM »
Wahh bagus motot ni , pg service motor kat kawasaki telok gadong klang , ada nmpk motor ni , agak menarik , single arm , mono , ekjos padat . Good job by demak .. Why not motot ni letak liquid qooled ke , baru layan higway hehe  :grin:
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline xafee

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 473
  • CuBRiDa
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #32 on: July 24, 2012, 08:58:15 AM »
pro arm dia boleh msuk dekat kips tak..? hehe
---Fullface Sol 44S untuk dijual, jika berminat sila PM, TQ---

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #33 on: July 27, 2012, 10:43:01 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
pro arm dia boleh msuk dekat kips tak..? hehe

tak boleh! takk boleyyy!!! :BangHead:

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline andika

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #34 on: August 19, 2012, 05:49:28 PM »
ada 1 lg model sebijik mcm legenda 110zr tp siap disk brek blakang.kalau x silap cuma rm3200/=

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #35 on: August 22, 2012, 08:22:03 PM »
Walaupun ada kelainan pada swing arm dan ekzos, tetapi kenapa rupa bentuk kena tiru LC, Lagenda? Banggakah Demak tiru buta buta?
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline D-Techz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #36 on: August 23, 2012, 07:37:35 PM »
Enjin dia sebijik mcm Ex5 Class1 a.k.a wanten:)

Aku modi skit je, rebore 52 masuk piston 200 ex5

Carb ts125+tengkuk universal

Mj110 pj27.5

Top leh dpt 150.

Akan datang nk try spec baru:

-53 tokahi
-ikk s4
-CDI racing bee

Offline ginagong

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 427
  • my rider......
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #37 on: August 24, 2012, 07:33:44 PM »
meter dia ringan tak?
Nak jimat minyak petrol / diesel hingga 50%? klik link di bawah
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline niez84

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 182
  • Mengidam RG sport 6 gear :P
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #38 on: September 10, 2012, 11:55:32 PM »
tuan tanah mungkin dh jual motor dia kowt, tue yg senyap je

nampak iklan dia kat You are not allowed to view links. Register or Login

gambo same je
SuzukiRiDeRs


my fb You are not allowed to view links. Register or Login
my gerai fb You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: Demak DMS 110 Special Edition
« Reply #39 on: September 11, 2012, 08:01:17 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tuan tanah mungkin dh jual motor dia kowt, tue yg senyap je

nampak iklan dia kat You are not allowed to view links. Register or Login

gambo same je

tuan tanah sendiri tak percaya ngan demak ke?
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????