Author Topic: Nimota CK9 Sport  (Read 137559 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sleeper

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #240 on: January 29, 2013, 12:24:48 pm »
Motor ni body besar dan berat...pikap sesuai sgt dgn body tapi top hanya 113km/h test kat Duke. Moto ride smooth je, gear change lancar dan stabil bila full throttle. Gegaran kira acceptable, FZi lagi kuat gegarannya. Banyak gak nak kena buat kalo nak layan top.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Raad4316

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #241 on: January 30, 2013, 09:39:31 am »
salam bro mohd khairur, mungkin bro beli ck9 second generation ke? handle bar mcm FZi tu. Meter dier ringan bro, lau ck9 lame meter dier berat..sy sndiri da test ngn GPS. Bro leh rujuk di facebook group nimota ck9, situ ada mcm2 info. :)

Offline muhammad_zfy

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
  • kecik BESAR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #242 on: February 03, 2013, 07:51:19 am »
ye ke fz lg kuat gegar..

Offline Levinz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 57
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #243 on: February 04, 2013, 04:37:33 pm »
nimota .. nimota.. nimota.. kebelakangan ni jumpa kengkawn asyik cerita nimota ck9 saja.. geram betul la.. sampai aku pun teruja rasa macam nak amik satu.. apa kaler cantik aa??  ;D
silver - full body silver
black - full body black
red/blue - body red/blue but tail colour is black
dah lama tak naik moto gear sungkit...

Offline fadzly98upm2003

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #244 on: February 04, 2013, 04:45:16 pm »
Amik merah......saya dah tak leh tak tahan-tahan perasaan nak beli motor ni ..petang ni nak pegi booking

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #245 on: February 04, 2013, 06:46:57 pm »
Tak pasti kaler mana yang best... hahahahha.. Tapi yang penting amik V2 punya.. hehehehe. sebab dia pakai carb jepun.
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline enkil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 102
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #246 on: February 04, 2013, 07:25:21 pm »
Beli jangan tak beli  ;D
Having fun while at it!

Offline Levinz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 57
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #247 on: February 05, 2013, 08:57:52 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tak pasti kaler mana yang best... hahahahha.. Tapi yang penting amik V2 punya.. hehehehe. sebab dia pakai carb jepun.

Ada yang versi 1 ke? Tak tau pulak.. tengok kat kedai tu ada satu bentuk tu jer Nimota CK9..  :o
dah lama tak naik moto gear sungkit...

Offline fadzly98upm2003

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #248 on: February 05, 2013, 09:16:19 am »
OK dah booking warna merah dengan Balakong Bikers....sama ada minggu ini atau selepas Tahun Baru Cina baru dapat...no plat selangor

Offline cokelatpanda

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 59
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #249 on: February 05, 2013, 10:07:39 am »
Tahniah. Nanti dapat belanja la gambar.

Offline Levinz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 57
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #250 on: February 05, 2013, 10:31:53 am »
Antara gambar CK9 yang sempat ditembak kat kedai moto..

 
 
   

selamat menjamu selera mata..   ;D
« Last Edit: February 05, 2013, 10:35:57 am by Levinz »
dah lama tak naik moto gear sungkit...

Offline EmO [ReN]

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 999
  • Semakin Pekak
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #251 on: February 05, 2013, 10:34:02 am »
minat kat rear hugger tu... ::)
Wave RS 110 -> Smash V115 -> Wira 1.5 + Vios 1.5 + Belang R 150

Offline dmendjacq

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 19
  • Wear Your Helmet properly
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #252 on: February 05, 2013, 10:57:30 am »
tank steady.. warna merah menambah keganasannya..
AkU Yang MeNgInginkaN... POketKu Belum MenGizinkaN... :(

Offline Levinz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 57
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #253 on: February 06, 2013, 05:20:05 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tank steady.. warna merah menambah keganasannya..

Boleh la order 1..  ;D
dah lama tak naik moto gear sungkit...

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #254 on: February 06, 2013, 10:48:18 pm »
Dah Pakai 500km
Review:

Power: tak Ada top, try 95km/j dah 8k rpm, tune utk torque, typical street fighter. Bawa di town mmg best! Pulas dah pick up dah. Meterberat, bawa 95km/j dah rasa lj betoi

Handling : stabil! Tp ori tyre tak best, licin bila corner

Style : best !!! Dah biasa org pandang moto. Rear light led, day time small light , flash light, meter Ada short trip record

Quality : mmg kurang banding jap, modenas atau Naza. Dah Ada Besi karat Walau tak kena dedah matahari. Wiring seraput, cat sgt nipis

Overall : best dgn harga ni, 150 tak banyak pilihan selain fz
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Levinz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 57
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #255 on: February 07, 2013, 10:50:50 am »
kalau 95 km/j jer dah laju sangat.. dia orang kata boleh lari 120 ~ 130km/j tu.. agak-agak macamana punya laju??  :o
dah lama tak naik moto gear sungkit...

Offline alimamat

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #256 on: February 18, 2013, 11:15:12 am »
Salam semua,

Saya dah guna nimota ck-9 (black) selama 4 bulan. Dah cecah 12k perjalanan. Saya nak share pengalaman

1. Tukar spoket dapat maksimum 115km/h.......pernah sekali 119.....tapi tak pernah dapat 120.
2. Masalah dengan starter. First two month ASYIK BERULANG (setiap minggu rasanya) ke kedai motor. sekarang dan sebulan n 24 hari takda rosak starter.
3. Pernah sekali wayar karat.
4. Beli di Batu Caves dan duduk di Seri Kembangan. Susah gak nak pergi betul motor.
5. Tak boleh pasang box.
6. Gear ketat, susah sangat nak tukar time mula2 tu. Dan pernah tercabut sekali.................apek kedai motor lapik dengan besi untuk ketatkan.

Tu jer kot.

Menunggang motor nie memang best. saya terpaksa bergerak 100km plus plus setiap hari atas keperluan kerja. Bawak bini pergi, balik kerja tiap2 hari. Every 500km tukar minyak hitam.

Malah saya lebih selesa menunggang motor nie dari naik kereta untuk ke mana-mana. Cepat, no traffic dan tak sakit pinggang macam naik kris 100 dulu. Hehehehe. Pakai jaket, tapi full face tak berani pakai lah..........memang smart.

Kesimpulannya..........kalau sehari tak naik nimota ck9...............memang gian. Kelajuan 90 to 100 ke mana-mana destinasi............menyelit pun senang tapi hati2 side mirror aku selalu langgar side mirror kereta lain. Disebalik kepayahan peringkat awal namun motor nie memang mantap..............

Keburukan paling jelas- tak boleh pasang box. Kalau ada sesiapa ada idea di mana tempat pasang box. Tolong bantu...........

Menarik rasanya kalau kita start komuniti ck-9. Jumpa borak2........bantu satu sama lain untuk upgrade motor plus aku memang tahu bawak motor jerk. Sebut nama part pada motor pun gagap. Rasanya kalau dapat 130km sejam dah cukup cantik untuk berada dalam kategori motor laju. Hahahahha

Tapi yang best, kalau jumpa nimota ck9 lain mesti aku horn atau rider nimota lain horn aku............So jangan segan silu.............horn jerlah.................

Pernah sekali satu brother nimota ck9 black yang dah make-up motor dia, horn aku kat depan IJN.........tayar belakang ada lining merah............nampak menarik............


« Last Edit: February 18, 2013, 10:20:21 pm by alimamat »

Offline wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1233
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #257 on: February 18, 2013, 06:09:00 pm »
Aku nampak pun hon dan bagi tanda good :)

Offline xretiapa

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #258 on: February 19, 2013, 10:22:49 pm »
Salam Sejahtera, Bang... :
Saya memang xtau apa sgt berkenaan motor dan enjin nih, tau bawak je...

Sekadar berkongsi info:
Wife saya order CK9 dr December 12'...tp salesman kat Tesco Saujana Impian suggest tunggu ckit utk amik 2013 pya edition. Januari 13' akhirnya dapat...yayayaya.

Service centre di area Kajang..TAG Motor dekat Sg Chua.
You are not allowed to view links. Register or Login

Sebab kaki kitorang xpanjang sgt, sy dah bwk ke TAG Motor tukar kpd shock absorber Racing Boy yg pendek ckit.(kena drill jugak-lubang xsama). Awas, kakitangan kedai tu ada racun paraquat'...rekomen tukar mcm2. Hati mau kering....
Skrg padan muka, nak dual stand dah xboleh sebab berat sgt.

Try bawak g KL hari Khamis minggu lepas[KL jln clear:raya]...full throttle top speed dpt dlm 130jer...[eh,digital meter tu tipu ka?..nk kata turun bukit, jln straight jaa..).kalah lak tu dgn sorang mamat naik 125Z.[dulu pakai SSII dual clutch pon leh g 170(meter Yamaha'...la).
Saya masuk cni sebab nak belajar dr otai2 yg ada dn baca info2 yg berpatutan:-...
**tukar ekzos boleh tambah speed?? [racun' kat kedai tu ckp rm450...berbaloi x?]
Tamat....sekian, terima kasih dan Wassalam.



Offline isz_macabrez

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 323
  • isz_modizigner
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #259 on: February 19, 2013, 10:49:46 pm »
moto ni sparepart dh ade jual ke?berminat plak dgn headlamp tu..nk kasi masuk kt fz.hehe..