Author Topic: Nimota CK9 Sport  (Read 157358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bro858

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Nimota CK9 Sport
« on: June 14, 2012, 06:47:18 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

Ada sapa2 tau pasal motor ni?

Sapa2 yg reti kluarkan gambar  tu kat sini tolong buat la, aku xreti.
« Last Edit: June 14, 2012, 06:49:01 PM by bro858 »



Offline aWe89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 182
    • my FB
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #1 on: June 14, 2012, 07:34:40 PM »

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #2 on: June 14, 2012, 11:29:52 PM »
Lawa juga model ni
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tumblurs

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #3 on: June 15, 2012, 12:07:25 AM »
dh serupe macam fz16 :grin: :grin:
>>KDB<<

Offline bro858

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #4 on: June 15, 2012, 12:24:10 AM »
Tgk laman web NIMOTA Motorcycles dia kata 150cc tp ada salesman NIMOTA kata 150cc tu atas kertas je tp sebenarnya 200cc. Ntah betul ke tak. Tgk luaran enjin macam sama ngan Ranger X1, tp tau la.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #5 on: June 15, 2012, 06:33:31 AM »
Klu betul moto ni 200cc spt salesman tu ckp, moto ni sure tak laju sbb belakang pakai drum brake je  :grin:
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #6 on: June 15, 2012, 07:08:08 AM »
Enjin pun nampak macam air cooling. Bukan water cooling.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #7 on: June 15, 2012, 08:43:33 AM »
lawa  :hello2:

harga macam mana ?
dah launch ?
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline syahruulaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
  • Sahaja aku menunggang motor lillahita'ala...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #8 on: June 15, 2012, 11:19:51 AM »
wah.copycat yamaha FZ16 @ Byson...
beli, pastu convert sticker yahama.mmg style dan kacak..performance blakang kira.hahaha
katenye dah ade dalam market..
harga RM7000..
« Last Edit: June 15, 2012, 11:33:36 AM by syahruulaa »
A.Setar - Meru - Bachok
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline rihuhs

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2788
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #9 on: June 15, 2012, 11:43:14 AM »
saya mau rim diaaaaaaa (!!!!!!!!!) :icon_biggrin:

dammit Nimota. fotostat terus sebijik FZ16 hahaha :police:
eh?

Offline syahruulaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
  • Sahaja aku menunggang motor lillahita'ala...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #10 on: June 15, 2012, 11:47:18 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
saya mau rim diaaaaaaa (!!!!!!!!!) :icon_biggrin:

dammit Nimota. fotostat terus sebijik FZ16 hahaha :police:

haha..rim mau masuk kat moto ape?
A.Setar - Meru - Bachok
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #11 on: June 15, 2012, 12:53:45 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
wah.copycat yamaha FZ16 @ Byson...
beli, pastu convert sticker yahama.mmg style dan kacak..performance blakang kira.hahaha
katenye dah ade dalam market..
harga RM7000..

7K  :hello2:
rasa beli 2nd cbr150r
baik beli ni , baru ni

tp ada owner nimota?
quality ok ker ?
local make rasa spare part no problem kut
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline syahruulaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
  • Sahaja aku menunggang motor lillahita'ala...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #12 on: June 15, 2012, 02:18:52 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
7K  :hello2:
rasa beli 2nd cbr150r
baik beli ni , baru ni

tp ada owner nimota?
quality ok ker ?
local make rasa spare part no problem kut

even cbr150 2nd, kuality dan performance tetap reliable..
nimota ni takut beli baru, tp tak lama pastu dah nmpk lama..mungkin ade yg ok, leh la tahan lama..
RM7k utk moto camni, paham2 je la...
kalu aku ade duit lebih, mungkin aku beli moto ni sbb design je..buat 2nd bike naik pusing dekat2 amik angin..bwk dlm 80-100kmph berani la..huhu
« Last Edit: June 15, 2012, 02:23:11 PM by syahruulaa »
A.Setar - Meru - Bachok
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline rihuhs

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2788
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #13 on: June 15, 2012, 02:37:46 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
haha..rim mau masuk kat moto ape?

FZ150i :glasses10:

rim ori FZ16 nak dekat RM1k sepasang :lipsrsealed:
eh?

Offline syahruulaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
  • Sahaja aku menunggang motor lillahita'ala...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #14 on: June 15, 2012, 02:57:59 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
FZ150i :glasses10:

rim ori FZ16 nak dekat RM1k sepasang :lipsrsealed:

haha..dah agak dah..tu yg aku teringin sgt nak buat time pkai FZ dulu..
xpe2, boleh la bro try rim nimota tu..
A.Setar - Meru - Bachok
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline bro858

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #15 on: June 15, 2012, 09:41:08 PM »
Ni specs Yamaha Byson

You are not allowed to view links. Register or Login tp

Byson pun guna air-cooled sytem jgk.
Dari segi kualiti CK9 ni saya xberani nak cakap pasal xpernah guna brand ni tp saya ada terbaca geng2 scrambler Nimota redah trail yg agak hardcore without problem. Saya perasan review dari user motor2 China sekarang ni dah semakin positif. Mungkin pengeluar2 motor China ni dah improve product mereka utk comply dgn regulation negara2 yg mereka nk market. Ye la mereka pun nak meniaga lama jgk. Kalu harga berpatutan dan after sales service yang berkualiti saya rasa CK9 ni ada potensi untuk saingi FZi.

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #16 on: June 15, 2012, 10:18:54 PM »
Tak sabar nak tunggu review nimota model ni. Kalau review positive boleh ler nanti kira2 budget utk angkat sebijik. Hehe. Cuma nak kepastian meter motor ni analog ke digital ye.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline bro858

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 72
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #17 on: June 15, 2012, 11:05:58 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #18 on: June 15, 2012, 11:28:53 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ni specs Yamaha Byson

You are not allowed to view links. Register or Login tp

Byson pun guna air-cooled sytem jgk.
Dari segi kualiti CK9 ni saya xberani nak cakap pasal xpernah guna brand ni tp saya ada terbaca geng2 scrambler Nimota redah trail yg agak hardcore without problem. Saya perasan review dari user motor2 China sekarang ni dah semakin positif. Mungkin pengeluar2 motor China ni dah improve product mereka utk comply dgn regulation negara2 yg mereka nk market. Ye la mereka pun nak meniaga lama jgk. Kalu harga berpatutan dan after sales service yang berkualiti saya rasa CK9 ni ada potensi untuk saingi FZi.

nimota ni china ataupun malaysia ?!
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #19 on: June 15, 2012, 11:53:02 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Meter dia digital. Memang lawa. Ada sesapa tau gear dia ada berapa ye? Kalau mtr ni top speed gps dia 140km memang aku angkat sebijik. Confirm. Hehe.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login