Author Topic: Kawasaki D-Tracker 150  (Read 20484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cronos

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • Saya nak cepat sampai jer, bukan nak berlumba.....
Kawasaki D-Tracker 150
« on: June 10, 2012, 11:23:06 am »
Waa...baru baca dalam CBT. Motard version untuk KLX 150 sudah keluar. Cayalah Kawasaki.



Offline Ghazx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • R1 619 M6 926
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #1 on: June 11, 2012, 08:49:58 pm »
Petang tadi kebetulan ternampak kat 1 kedai di Jalan Ipoh masa pegi repair motor saya. warna hitam. mula2 tu ingatkan KLX 150, tapi nampak pakai fork USD, tengok tepi ada sticker D-Tracker 150...wah, model baru rupanya, . . Ia di park sebelah dgn KLX 150, mmg nampak beza yg ketara hanya pada fork USD dgn rim yg nampak kecil dari KLX 14 inci, tayar standard jenis motard. lain2 nampak sama spt panel meter dan chasis. tawkey dia bagitau harga RM 10,200. rasanya harga KLX 150 tak sampai RM10k kan?
Tapi langsung terlupa nak ambik gambar :BangHead:, kalo tak dpt dah belanja gambar kat geng MBC mlm ni. esok saya singgah lagi ambik gambar (kalo balik keja awal).

.
ini contoh gambar.
« Last Edit: June 11, 2012, 08:57:38 pm by Ghazx »
Motorsikal untuk semua

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #2 on: June 11, 2012, 10:39:01 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
 :hello2: :hello2: :hello2:

Offline namme

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #3 on: June 14, 2012, 10:53:58 am »
nampak beza dr segi fork,side mirror,rim and tayar,front fender,pastu xde chain guide,sprocket 41, yg lain semua sama mcm KLX 150s rasenye..

Offline arai14

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #4 on: June 16, 2012, 08:45:05 pm »




antara mod untuk KLX D-tracker..cool
« Last Edit: June 16, 2012, 08:48:46 pm by arai14 »

Offline Ghazx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 232
  • R1 619 M6 926
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #5 on: June 16, 2012, 09:12:01 pm »
D-Tracker 150 ke ni bro? nampak besar spt 250 je.
Motorsikal untuk semua

Offline raup88

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 401
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #6 on: June 17, 2012, 10:23:16 am »
You are not allowed to view links. Register or Login




antara mod untuk KLX D-tracker..cool
ini model 250
enjin twin-cam
I yam deri ming yi yar sick

Offline mdfarid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 33
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #7 on: June 17, 2012, 02:24:37 pm »
Aku harap kawasaki Malaysia dapat bawa masuk yang D-Tracker x 250cc versi 2012 untuk menggantikan versi 2011.
« Last Edit: June 17, 2012, 02:43:28 pm by mdfarid »

Offline raup88

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 401
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #8 on: June 17, 2012, 02:28:46 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Aku harap kawasaki Malaysia dapat bawa masuk yang 250cc sekali.... :laugh:
kan dah bawak masuk... model D-tracker X
I yam deri ming yi yar sick

Offline mdfarid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 33
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #9 on: June 17, 2012, 02:45:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kan dah bawak masuk... model D-tracker X

 Maksud aku versi 2012 jika ada dengan warna baru

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 320
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #10 on: June 19, 2012, 06:30:27 pm »
Salam...
sedikit info di harian metro
You are not allowed to view links. Register or Login
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 320
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #11 on: June 20, 2012, 03:46:33 pm »
dari  You are not allowed to view links. Register or Login

LIGHT WEIGHT MOTARD FOR MAXIMUM ON-ROAD FUN!
For those seeking a nimble user-friendly bike with motard styling, the new Kawasaki D-Tracker 150 is the ideal choice. The D-Tracker dual sport is specifically tuned to deliver maximum on-road fun. Its 14-inch wheels, radial sport bike tires, a big front brake rotor and lowered suspension give it an air of purposeful aggression.

▪ The extra bright Diamond Crystal headlamp illuminates a larger than normal area for a more visible and safer adventure.

▪ The compact exhaust is tucked off-centre; right-side biases under the seat for a more streamlined and neat look.

▪ The 5-steps adjustable Uni-trak shock absorber sets up the bike to meet most riding conditions with ease and comfort.

▪ The Uni-trak swing arm offers progressive handling feedback for better control and balance at all speed.

▪ The electric ignition system allows effortless and convenient startup any time, any where all the time.

▪ High tensile steel frame for rock solid handling in extreme and rugged conditions.

▪ The front and rear disc brakes pack enough stop power to bring the D-Tracker 150 to stop on the dot, safely and confidently.

▪ The 35mm inverted cartridge style front telescopic fork is designed to provide better stability and handling.

Domo
 

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline TheTaj

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #12 on: June 20, 2012, 05:12:01 pm »
dah pi tengok kat kedai, memang menarik, planning nak jual kapchai ganti ngan yang ni, insya Allah... :hello2:

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1172
  • argon
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #13 on: June 20, 2012, 09:26:31 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

sedikit info..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline arai14

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #14 on: June 22, 2012, 09:45:47 pm »
mahal sikit dari KLX 150S.. tapi berbaloi lah boleh guna onroad terus.. kalau klx nak cari tayar/rim motard pun dah 1+++.. coverset menarik!

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 320
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #15 on: June 23, 2012, 11:47:11 am »
Salam.
yg versi motar ni guna USD fork. nk convert versi semi off roed bak kata arai, rim dh mkn rm1k.
USD fork brapa plak nk kono ???
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline cronos

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • Saya nak cepat sampai jer, bukan nak berlumba.....
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #16 on: June 23, 2012, 05:11:09 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam.
yg versi motar ni guna USD fork. nk convert versi semi off roed bak kata arai, rim dh mkn rm1k.
USD fork brapa plak nk kono ???
Domo
Mahal ke benda-benda macam USD fork yang lawan hukum graviti ni? Tahan lama ker? Dulu masa pakai rxz pun, fork kerap gak meleleh minyak kat tepi tu. Lama lama nak membrek pun tak sedap. Tokay kedai senang je cakap, "Ini fork sudah rosak maa, kena tukar fork baru. nanti kalu lu tukar minyak, seal, etc saja, lagi tiga minggu bocor lagi". Kena la tukar fork skali. Next year jadi lagi. Motor aku la. Motor orang lain aku x tau. Itu pun pakai Down Side Up fork.

Offline warque

  • AFD2012
  • *****
  • Posts: 1230
  • NOKIA 3310 user
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #17 on: June 23, 2012, 05:34:26 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mahal ke benda-benda macam USD fork yang lawan hukum graviti ni? Tahan lama ker? Dulu masa pakai rxz pun, fork kerap gak meleleh minyak kat tepi tu. Lama lama nak membrek pun tak sedap. Tokay kedai senang je cakap, "Ini fork sudah rosak maa, kena tukar fork baru. nanti kalu lu tukar minyak, seal, etc saja, lagi tiga minggu bocor lagi". Kena la tukar fork skali. Next year jadi lagi. Motor aku la. Motor orang lain aku x tau. Itu pun pakai Down Side Up fork.

KENE FAHAM GAK.. sebab2 apa seal selalu bocor dan fork cepat kondem... mana tau batang fork tu dah calar.. sbb tu lama2 seal boleh rosak.. pas tu kene pikir nape batang fork calar... nak citer detail tak? heheheheeee....
wasap : 011 2385 4070

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 320
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #18 on: June 24, 2012, 09:46:37 am »
Salam..  :hello2:btui tuh.. nk kenen jaga ok ler...
Domo

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tumblurs

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 23
Re: Kawasaki D-Tracker 150
« Reply #19 on: June 24, 2012, 10:30:18 am »
ape kelebihan USD fork ni?
kebanyakan sbk pkai.. tp nmpk same jer fungsi die
>>KDB<<