Author Topic: honda Ex5 Dream EXTREME Modified [USING DOHC CBR150 head attached to engine]!!!  (Read 13179 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
ni lah paling extreme honda ex5 dream yg pernah kawe tengok dimodified!!!


PERGHHH!!!!


DASHYAT!

 :o :o :o







Quote
Kevin Le, a MM reader has sent to the MM Facebook fan page a couple of pictures about this superbly engineered Honda Dream (a.k.a EX5 Dream) with 4-valve and DOHC engine from Vietnam. I can see that this machine is using Honda CBR150R cylinder head and block attached the engine of the stock EX5 Dream machine.

The execution of this project is very well done with the fitting of the cylinder head and block of the CBR150R looks clean and tidy. I don?t know the actual modification for this machine. If anyone knows, please comment!



sos---> You are not allowed to view links. Register or Login


PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline jerong

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
kompom dua2 tayar terangkat  :P
~run,live to fly,fly to live,do or die~

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
kompom dua2 tayar terangkat  :P
;D ;D ;D
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8454
  • hands-on habbits
enjin wave125 nih
You are not allowed to view links. Register or Login

Online mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
kat thai ngan indon dah banyak base engine wave125 pakai topset dohc macam cbr150 & raider150 tu....
masalahnya benda ni kurang sesuai untuk daily use....
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
kat thai ngan indon dah banyak base engine wave125 pakai topset dohc macam cbr150 & raider150 tu....
masalahnya benda ni kurang sesuai untuk daily use....

tapi kat malaysia takde pulak org yg buat ye.

 ;D ;D ;D
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline zaihany88

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 713
  • Syg kriss Kuat2..;D
You are not allowed to view links. Register or Login
tapi kat malaysia takde pulak org yg buat ye.

 ;D ;D ;D

budak yg maen moto kat malaysia ni tak kaye mane pon,kalo dorg kaye tros maen kete pulak...jarang nak stick kat moto lagi  :)

Offline fiq5116

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 132
You are not allowed to view links. Register or Login
tapi kat malaysia takde pulak org yg buat ye.

 ;D ;D ;D

boleh je nak buat, tapi kat malaysia parts cbr (bahagian enjin) senang ke nak dapat?? Silap2 sebijik cbr akan jadi korban... :o :o :o

p/s: moto ni working condition ke?? ada video dia x??

Online mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
You are not allowed to view links. Register or Login
tapi kat malaysia takde pulak org yg buat ye.

 ;D ;D ;D

head cbr150 sahaja harga RM1500 complete kalo tak silap....berbaloi ke?
boleh aje nak suruh orang Malaysia pakai macam ni ramai2 tapi jangan komplen lah kalo cbr150 & belang150 makin banyak kena curi lepas ni hahaha....
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8454
  • hands-on habbits
banyak jer kalo carik kat utube tu....


You are not allowed to view links. Register or Login



You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
banyak jer kalo carik kat utube tu....


You are not allowed to view links. Register or Login



You are not allowed to view links. Register or Login

macam kat indon je. kat malaysia xde lagi ni.
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Offline AbangKL

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 20
Radiator diorang taruk maner ek?

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 744
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
You are not allowed to view links. Register or Login
Radiator diorang taruk maner ek?

kat bawah headlamp.. tengok radiator hose naik ke atas...

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
kat bawah headlamp.. tengok radiator hose naik ke atas...

aku rasa dia dah seal ruang / liang2 water jacket. so, aku rasa dah tak pakai watercooled.

water pump pun tak visible.

ke kawe salah lihat?

otai mesti tahu.

otai---->"sekilas ikan diair, dah tau jantan betina"



 ;D ;D ;D
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Online mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
tgh confuse jugak ni....cbr150 pakai coolant + radiator atau pakai oil cooler?
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline zaihany88

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 713
  • Syg kriss Kuat2..;D
teringin nak tgok timing chain dier... ;D ;D

Offline hailiss8384

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 313
  • lawati: http://kanopikanvasrack.blogspot.com/
You are not allowed to view links. Register or Login
tgh confuse jugak ni....cbr150 pakai coolant + radiator atau pakai oil cooler?

:o :o :o
PROMOSI 2012 UNIFI TERHANGAT!!Nak register UNIFI VIP5/Streamyx COMBO?Tiada line telefon rumah lg?sila pm/call 013-5013966!!!Free Call dAri tel rumah ke tel rumah yg lain! Jimat RM163. Kanopi Kanvas.

Online mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
You are not allowed to view links. Register or Login
:o :o :o

rasanya cbr pakai liquid cooled....belang pakai oil cooler
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline awie5940

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1003
  • Kalau padi katakan padi.....
ada video dia x? :P
ada brg ckit2..

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jerong

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
kat mesia ni tak men la DOHC ni.masuk turbocharger atau supercharger ja teruih.kompom gear 4 terangkat lagi  :laugh:     
~run,live to fly,fly to live,do or die~

Malaysian Bikers Community (MBC)