Author Topic: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"  (Read 25847 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mie-G

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 752
  • penunggang siput gondang
    • Pru-BSN Takaful
SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« on: January 20, 2012, 08:46:10 am »
Rumah lama:
version 2: You are not allowed to view links. Register or Login
version 3: You are not allowed to view links. Register or Login
version 4: You are not allowed to view links. Register or Login
version 5: You are not allowed to view links. Register or Login
version 6: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 7: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 8: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 9: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 10: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 11: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 12: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 13: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 14: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 15: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 16: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 17: You are not allowed to view links. Register or Login
Versian 18: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 19: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 20: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 21: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 22: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 23: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 24: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 25: You are not allowed to view links. Register or Login

Laman Web Rasmi SYM Malaysia :
You are not allowed to view links. Register or Login

Forum tak rasmi utk Owner SYM:
You are not allowed to view links. Register or Login

No. Plat Senarai Owner GTS/VTS
1. Mie-G -  WTY6468 - Hitam - Wangsa Maju - Bukit Damansara - Balakong
2. Tenno - WTG2497 - Hitam - Bandar Saujana Putra - Putrajaya
3. AsriSR - WSP6448 - Depan evo 250 (warna hitam) + belakang gts (warna silver) - KL Sentral - Slim River
4. Razi - WTX6544 - Grey - Putra Heights - Fed.Highway - Bangsar - Jln P.Ramlee
5. WRF - WRF3334 - Grey - Putra heights - Sek 16 S.Alam - KL
6. Apis@jebat - WTW2787 - Grey - Seremban - KL - 0135045479
7. mrpanot - WSS5005 - Subang - kelana jaya
8. mazran81 - WTT8081
9. abang_buttak - WUG4221 - 017-3182900
10. juragan71 - WUC2494 - Hitam - Kg Pandan - Bandar Utama
11. AsIkO - KCT1507 - Silver - Arau,Perlis
12. zack blacken - WUG4514 - bandar baru bangi
13. nazwangeo -WUG9240 - Saujana Utama Sg. Buloh
14. Kukukaki - WTP4181 - (Sabtu pg KL-Alor Gajah, Rabu ptg Alor Gajah-KL, Khamis pg KL-Alor gajah, Sabtu ptg Alor gajah-KL)
15. sylbinates  - WUH9115 - Kg Pandan, MRR2-Teknoloji Park, Bkt Jalil
16. faizul_fzr - WTQ2528 - Grey -  Banting/Shah Alam - 0126335350
17. ponato - RJ2938 - jitra/arau
18. trustdesign - AHG 4979 - Hitam- Sg. Petani - KL - Sg.Petani(seminggu sekali)
19. Aie - NCD9029 - Black - Sek 22, S.Alam - Jln Sultan Ismail, KL
20. cikgu_bkx - BKX3742 - Silver - Kuala Selangor
21. azulkarnain - WUJ 6234 - Grey - Jalan Ipoh, KL
22. Jaar1951 - WUH1951 - Hitam- Segambut, kl
23. fithri - BKR 1404 - Grey - Subang Suria Section U5 Shah Alam - Paya Jaras-KL sentral-Paya jaras
24. aeroj5 - WUC6137 - Dark Blue - bukit puchong - LDP - NPE
25. jep77 - WUK2503 - Grey - Kajang - Cheras - Bangi
26. kaycu - KCU5505 - Silver - Alor Star.
27. fairol - WUK8560 - sg. balak, kajang - belakang bank negara
28. 7792 - WUC7792 - Hitam - Saujana Impian Kajang - Jln Cheras - Jln Loke Yew - Dayabumi
29. shamsulridzuan - BKY1721 - Taman Desa - Bukit Kiara
30. yee81 - WUF 2761 -bandar baru selayang
31. Egeen486 (syahril) - BGR84 - Tmn Putra Perdana Puchong - Jalan Duta
32. akey_z - WTA4567 - Grey - Sg.Ramal Dalam, Kajang - Wangsa Maju
33. rinz7278 - PJU 7278 - Tmn serai Maju-Bgn Serai- k kurau,sbln sekali hway ke shah alam
34. encikgalol - PJV9802 - Bukit Mertajam - Bayan Lepas - Danok - Betong
35. carliph - BLA1453 - Grey - USJ - Subang Jaya - Damansara - Bandar Utama
36. WUM7077 - WUM7077 - Grey - Bdr Seri Putra - Bandar Utama
37. najib_PJT - PJT3394 - Hitam - Sungai Pinang - Seberang jaya - Sungai Dua
38. wiramerah - WQF8054 - Grey - Klang - PKNS Shah Alam - UM - Federal Highway
39. PoKKe - PJG1590 - Gurun - Bukit Kayu Hitam - Danok - Sg.Petani
40. encikbakar - WUJ5015 - Seri Kembangan - KL
41. kamen_rider - BKX1964 - Hitam - Shah Alam- Damansara Height
42. perrrgh - WUP7530 - Selayang - Cyber
43. Emanspr - BLA2420 - Taman Medan - PKNS S.Alam - Putrajaya - Tg. Malim
44. mat komeng - WRC4900 - Putih - Equine Park - Shah Alam
45. wajarian - BKX1439 - Kelang - 019-315 7626
46. khairul1211 - WTU304 - Grey - Putrajaya - Ampang
47. MOVEving  - WUP3428 - Kajang - Masjid India
48. msc.yashimura - BKL5521 - Putih - USJ - Sunway - Subang - 0123699943dah upgrade pakai Versys ;)
49. SBAHARIN - PHR467 - GREY - PB - PEN - PB
50. BLB 5012 - Grey (0162090836)
51. Ramizan - WUQ 7521 - KL - Seremban (019 2268232)
52. hizan hasan/gizen/park long - PJS2621 - Penang - Sg Petani - Alor Setar
53. fadeli - BLB 1231 - Hitam - pulau indah - shah alam - pj
54. Zulu - BKU649 - Shah Alam - Damansara
55. Azran - PJW3353 - Lunas - Penang
56. aztech - QMQ6646 - Kajang/Bangi - KLCC - Kota Damansara
57. shafeeqgt - WUT 3949
58. yiehani - WUX 6476 - Puncak Saujana Kajang
59. Uncle Zanter - AHJ 9434 - Grey - Taiping, Perak
60. alitt - PJV5405 - Putrajaya - KL - Kajang
61. yuberg - BLC 3077 - Hitam - Greenville, S.Alam
62. algojos - AHC7070 - Hitam - Nilai-Putrajaya-Nilai
63. Qass - WVB 2210 - Grey - Kajang - KL - Kajang
64. cruze35 - BLC 2060 - Hitam - Kajang - KL Sentral - Kajang
65. Shukzzr - JMW3895 - Kelabu - muar atau batu pahat, Johor
66. Orangevalley84(Shahrul) - BLF 7379 - Putrajaya - Telok Panglima Garang - Putrajaya
67. myrangers - WVK4674 - Bangi-Cyberjaya-bangi
68. sofian@joepilgrims (MBC) - WVF7980 - Kelabu - Bandar Tasik Puteri(rawang) - Bukit Raja
69. SINGAUTARA aka Razak - WVL3648 - Kangar
70. ND - WVJ7959 - Lembah Keramat - Wangsa Maju - Solaris Mont Kiara
71. Arif - WVQ 2788 - Saujana Utama, Sg Buloh
72. Langganu (Roslan) - TBE1028 - White - Kerteh
73. hismad - WWC 8030, Kelabu, Kg Tunku-Bangsar South-Kg Tunku
74. sop2z - BKT972 - Hitam - Temerloh - Jengka

Sila sertakan nickname/nama,location dan plet moto utk update owner list.

INFO-INFO BERGUNA MENGENAI MOTOR SYM GTS/VTS 200

MAN SENG MOTOR SERVICE CENTER (Ah Chung)
GTSRider main service center.


MMR Shah Alam


Quote from: akey_z on December 04, 2010, 10:36:48 am

Lokasi MFORCE Segambut.

No 17 ,Jalan Segambut Atas
Taman Segambut 51200
Kuala Lumpur, Malaysia
No phone kedai 03-62581333
No phone mekanik Rahim 013-3243986

Kilang SYM, Jalan Rozhan, Alma, Bukit Mertajam (10pagi - 6 petang Isnin-Jumaat,Sabtu 10 pagi-1ptg,Ahad tutup,boleh dtg utk buat stendet service,claim warranty,cari spare part ori)





Download price list + komponen VTS 200
You are not allowed to view links. Register or Login

Quote from: egeen486 on November 30, 2010, 08:49:26 pm
1. METZELER
110/90/13 M/C 56P TL FEELFREE
130/70/12 56L ME 7-Teen
130/70/12 62L reinf. ME 7-Teen

2. BRIDGESTONE
110/90/13 55P Bridgestone Hoop B03
130/70/12 49L Bridgestone ML50
130/70/12 62L Bridgestone Hoop B02

3. CONTINENTAL
110/90/13 M/C 56Q Conti Twist
130/70/12 M/C 56P Continental Zippy 1
130/70/12 M/C 56P Continental Twist Race
130/70/12 M/C 62P reinf. Continental Navigator

4. MICHELIN
110/90/13 M/C 56P Gold Std
110/90/13 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC
130/70/12 56L Michelin Bopper
130/70/12 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC
130/70/12 M/C 62P reinf. Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC

5. PIRELLI
110/90/13 M/C 56P Pirelli Diablo Scooter
110/90/13 56P Pirelli GTS 23 Front
130/70/12 56L Pirelli SL 26
130/70/12 56L Pirelli SL 36 DJ
130/70/12 56P Pirelli SL 26
130/70/12 M/C 56P Diablo Scooter

6. DUNLOP
110/90/13 M/C 56P Dunlop Run Scoot 207F RS
130/70/12 62L Dunlop Run Scoot 207 RS
130/70/12 62P Dunlop Run Scoot 207 RS

7. AVON
110/90/13 56P Avon Viper Stryke
130/70/12 62P Avon Viper Stryke

Byk lagi tayar lain mcm DURO, KENDA, IRC dlm pasaran.

Cara2 nak baca rating tayar, contoh M/C 56Q Continental Twist:
M/C - Motorcycle
56 - Berat max. beban boleh tanggung tayar dlm lb. paun ( 56 = 494 lb. paun, 62 = 584 lb. paun)
Q - Rating kelajuan ( J = 62 mph, L = 75 mph, P = 93 mph, Q = 100 mph / 160 kph, S = 112 mph)  
Continental Twist - Jenama Tayar

Info tambahan..harus dilihat rating tayar pada motor. Kalo rating tayar tidak sepadan kelajuan penggunaan boleh menyebabkan kehilangan prestasi tayar, daya kawalan dan kegagalan tayar.

Quote from: egeen486 on November 30, 2010, 09:09:20 pm
Salam Bros,

Info tambahan utk rujukan semua..

Harga barangan kat Chuan & Cycle, PJ Uni. Garden:

1. Steel Plate tmpt letak kaki = RM 95 / set
2. Steel Ring Cap tmpt petrol = RM 60
3. LED tower type (2 tone) = RM 150 / set
4. YSS absorber = RM 730
5. CDI unit = RM 270
6. Dr. Pulley 14.5g = RM 120
7. Voltage Stabilizer = dr RM 150 - RM 250
8. Alarm (M-Force) = RM 150
9. Strobe Light = RM 130
10. Air Horn (BMW) = RM 130
11. Nuovo 135LC signal = RM 185
12. Side Mirror Signal LED = RM 360 / set
13. Lampu HID 0.43k = RM 250
14. Ekzos AHM Racing = RM 750

Quote from: edi99 on November 27, 2010, 01:09:41 am


Uploaded with ImageShack.us

Quote from: edi99 on November 19, 2010, 11:56:38 pm
bila pakai abs racing boy, kena tambah washer dekat mounting screw bawah sebab width mounting abs racing boy lebar lebih 3mm. Dah 7000km lebih pakai racing boy..ok xde masalah dan setanding dgn YSS yg digunakan sebelum ni. Kedua, spt prnh disebut dalam posting awal...adjust ukuran spring dari base bawah dan atas tepat pada 15cm.

Benda ni sama dgn abs racing boy utk elegan atau gts\vts------------->perlu tambah washer di bawah untuk elak 'freeplay' yg blh sebabkan rasa gegaran.

Quote from: edi99 on November 05, 2010, 11:40:34 am
1- meter petrol indicator x menunjukkan aras yg betul
2- selepas 18000km keatas, kemungkinan menghadapi sindrom gasket block bocor adalah tinggi
3- masalah piping ekzos yang samada bocor atau patah terus
4- masalah srew swing arm yang kerap patah
5- masalah chrome cover ekzos yang mudah tertanggal
6- masalah gasket bahagian coil dan water pump yang bocor
7- masalah handle yang cenderung ke kiri bila dilepaskan
8- masalah cylinder pump disc brake yang kerap tersekat sebabkan disc haus dan brake pad haus tak sekata
9- masalah collar seal kat autoclutch mudah calar\rosak sebabkan bila pila pulas throttle, cvt bergegar
10- masalah driveface plate cvt cepat haus\makan di permukaan
11- sindrom enjin tetiba mati atau sebu ( carburetor)
12-  ada sape nk tambah lagi  Cheesy  

Quote from: edi99 on November 01, 2010, 06:14:19 pm
klu ride stail biasa..pakai semi pong dah ok Motul 4100 pun ok cuma nk jaga sikit pastikan minyak ori buka minyak (recycle) boleh pakai sampai 2500-3000km.

Kalau pakai fully synthetic, petronas pun setakat ni banyak feedback yang positif...aku pakai castrol power 1 ..pakai syhthetic ni boleh drag schedule tukar minyak hitam sampai 4000 km.

Lagi satu jangan risau pasal minyak oil change nyala setiap 1,000km..tu buat panduan je..
rule of thumb.
pada kali kedua tukar minyak hitam - tukar minyak gear oil sekali
pada kali ketiga tukar minyak hitam - bersihkan oil filter, check airfilter, servis cvt
so just ikut je cycle penukaran minyak hitam tu

Quote
Dah pakai lebih tiga bulan..performance kira okla cuma setakuk kurang sikit je dari YSS...

1- yang pada pendapat peribadi aku YSS maintan performance yang mantap dan pada waktu yng sama kekalkan ride mode utk comfort tapi RB ni ada terasa keras sikit. Beza RB dgn YSS ni cuma bila jalan straight line yng beralun atau ada bonggol, daya serapan (damping) YSS lebih baik.

2-Handling lebih kurang sama cuma RB kalau setting coil spring atau tyre pressure x betul boleh rsa performance drop secara signfikan. Tyre pressure mesti 32psi manakala height coil spring dari base tapak bawah dan top mesti ditala pada ketinggian 150mm (boleh adjust melalui ring di base abs).

3-Dua2 belah abs dan tyre pressure ni kena pastikan setting sama. Ni penting sebab kalau tak bila buat emergency brake guna brake belakang, ada tendency tayar belakang akan membuang sedikit ke kiri atau kanan.

4- Lepas lebih tiga bulan, kehausan tayar sekata (Metzeller) x spt abs jenis 'cipalang' yng pernah aku beli kat sentul dulu....tak sampai sebulan ada kesan permukaan beralun kat surface tayar.

5- Waktu ride dlm hujan lebat...masih rasa stable lagi...cuma tak seperti YSS , abs RB ni bila lalu atas permukaan jalan ketika hujan renyai ada tendency sindrom 'twitching' bahagian belakang tapi masih pada kategori boleh diterima lagi.

So, bagi yang budget limited, boleh le pakai RB, tapi klu ada budget lebih pakai YSS

Quote
tu standard dengan engineering flaws SYM. Ada EMPAT bahagian kritikal exzos yang perlu ambil perhatian:

1- tengkuk manifold - kalau ride long distance dan selalu full throttle senang patah terutamanya kalau bawak pilion. Kedudukannya terdedah pada faktor luaran seperti hujan. Suhu yang panas terkena air sebabkan metal fatigue dan karat.

2- paip manifold (macam gambar posting aliman) - kalau welding balik pastikan welding guna acelyne torch jangan pakai welding current

3- screw ekzos mounting di bahagian tabung ekzos - dalam jangkamasa tertentu boleh patah kena check periodically

**Problem 1,2 & 3 ni juga boleh disebabkan kerana bush screw ekzos dekat swing arm dah haus, bila dah haus manifold tu akan flex dan kekadang terkena kat besi double stand sebelah kanan . Bush ni takde sparepart tapi klu kena tukar p kat Sym order part bush absorber ( sama saiz dan ngam)

4- ekzos silencer ( dalam tabung ekzos) - selepas enam bulan keatas kena check ( ketuk ekzos pakai tapak tangan dan kalau ada bunyi macam benda longgar, maknanya kena 'operate' ekzos tu welding balik)

Quote
Sekadar nak jelaskan pada semua tentang mitos pakai Dr Pulley boleh hasilkan topspeed MELEBIHI keupayaan maksimum GTS/VTS sebab aku perhatikan ramai yang salah faham fungsi rollerweight Dr Pulley ni

Dr Pulley hanya:
- alternatif kepada roller OEM
- extended life dalam proses wear n tear roller (roller biasa dalam 5,000km- 8,000km saja)
- menghasilkan daya pickup yang lancar

Dr Pulley tidak:
- meningkatkan secara mendadak topspeed lebih daripada keupayaan maksimum GTS/VTS*

Apabila disebut topspeed, roller Dr Pulley hanya membantu skuter anda mencapai topspeed yang mampu dicapai dengan lebih effisyen berbanding roller OEM

Informasi lebih lanjut sila layar : You are not allowed to view links. Register or Login

Quote
Bagi yg baru pakai VTS nk tambah assesori mcm runninglight ni, pakai dgn berhemah jangan siang hari pun bantai pasang gak sebab jangkamasa panjang x elok untuk coil, bateri atau rectifier..pasang bila perlu je, contoh waktu malam atau semasa ride dalam hujan. satu biji bulb signal ni 21W kalau 4 dah 84W...maksimum capacity keupayaan coil ialah 110-120W..kalau pasang lampu je 55w..campur running light dah jadikan coil atau rectifier 'kerja kuat'.

ada beberapa pilhan workshop utk pasang assesori ni so jadilah pengguna yg bijak compare rege dengan workmanship sekali, kat MMR rege assesori Side mirror LED RM360 siap pasang, DR pulley RM110, AHM exhaust RM650, Kepak tepi (fibreglass) RM320, 260mm cloverleaf brakedisc RM380

Quote
GTS/VTS/EVO ni ada empat kritikal area yang kita kena hati2 dan make sure pomen tu pasang betul2..

1- screw exhaust mounting - lebih afdal diikat guna torque wrench (jangan sesekali guna impact wrench)
2- screw hub rim( belakang) ke shaft pastikan diikat guna tangan dulu sampai agak ketat sikit baru guna impact wrnech
3- screw engine oil drain (guna torque wrnech tapi klu mekanik yg berpengalaman dia blh agak berapa force tekanan untuk ikat)
4- screw swing arm

Quote from: PoKKe on November 30, 2010, 11:43:49 am
MF SUNGAI PETANI

1) Cat
    Warna : Apa2 kale pun leh
    Harga : RM 500 ( 1 kale atau 4 kale )
    Jangka Masa : 7 hari bekerja

2)Upah pasang DR.Pulley
    Harga : RM 20
    Jangka Masa : 1-2 jam temasuk servis belt

3)Moto tesengguk2
    Harga Upah: FREE ( cuma ketat kan soket betina ) klu kes lain RM 20.00
    Harga coil : RM 50.00
    Harga Auto clucth n Pulley 1 set : +/- RM 280.00
    Jangka Masa : begantung pada tahap kerosakan..

4)Brek Belakang
    Harga Upah: RM 20.00
    Harga Brek Assm. Belakang : RM 260.00
    Jangka Masa : 7 hari bekerja (Barang kena oder)

5)Upah pasang lampu lip lap
    Harga Upah: RM 20 (termasuk wayar2)
    Harga Suis : RM 12.00 - 1 bijik
    Harga Relay : RM 8.00 - 1 bijik
    Jangka Masa : bergantung kepada tahap kedeepavalian moto anda...

6)Upah pasang lampu bapak Polisi
    Harga Upah: RM 45 (termasuk wayar2)
    Harga Lampu : RM 85.00 - 6 kale (kedai acc kete RM 80.00)
    Jangka Masa : 1-3 jam

You are not allowed to view links. Register or Login
bawah ni aku bagi contoh rajah torque screw utk bahagian suspension:
You are not allowed to view links. Register or Login

perhatikan rajah  bawah, torque value yang sepatutnya bila ikat screw exhaust
You are not allowed to view links. Register or Login

KOLEKSI GAMBAR-GAMBAR VTS/GTS


See the full album here : You are not allowed to view links. Register or Login



Apa yang anda tinggalkan jika anda meninggal dunia?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #1 on: January 20, 2012, 09:55:38 am »
parking side stand...
tak dapat join flagoff kengkawan ke 4 negara pagi tadi dek kerna hujan terlalu lebat. jangkaan trafik sesak, jadi hampir mustahil nak tiba on-time di obr sg buluh.

Offline carliph

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 214
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #2 on: January 20, 2012, 10:36:13 am »
tak mampu lg nak bersama Kridayanti..belum ada rezeki..InsyaAllah kalau ada rezeki, pasti dapat meminangnye..harap dapat yg dara... ::) ::)

tak byk lagi review pasal KDT ni..tgh tgu lagi org bg review..mcm mana la inzalnye..

Offline ydf2112

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 63
  • waiDEE
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #3 on: January 20, 2012, 11:54:15 am »
Quote
hahaha...xsempat nk saing la bro, sure kena tggal punya! Cheesy

bro Mie-G...jumpa masa dlm pantang lg mmg la x terkejar...satgi ptg nak service..pastu full throttle all the way laaa...

x dpt join flag off td...tp smlm pi umah bro aliman smbang2...ucap slamat skali...kite tggu diorg balik 18 hari lg...xde plan nak smbut ke?
tgk sticker konvoi tu tulis...actually 7 negara include Msia bukannya 4 negara jek...Thailand-Laos-Vietnam-China-Kemboja-Myanmar...total 10800km lebih kurang...
waiDEE..................................
-92 Honda EX5-
-94 Yamaha SS110-
-00 Yamaha 125ZR-
-01 97 Aprilia RS125-
-06 Modenas Elit Sports 150-
-12 Kymco Downtown 200i-
.....................................2012
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Mie-G

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 752
  • penunggang siput gondang
    • Pru-BSN Takaful
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #4 on: January 20, 2012, 03:34:03 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro Mie-G...jumpa masa dlm pantang lg mmg la x terkejar...satgi ptg nak service..pastu full throttle all the way laaa...

x dpt join flag off td...tp smlm pi umah bro aliman smbang2...ucap slamat skali...kite tggu diorg balik 18 hari lg...xde plan nak smbut ke?
tgk sticker konvoi tu tulis...actually 7 negara include Msia bukannya 4 negara jek...Thailand-Laos-Vietnam-China-Kemboja-Myanmar...total 10800km lebih kurang...
pergh...10800km tu. terbaik lah! ;)

Apa yang anda tinggalkan jika anda meninggal dunia?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline carliph

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 214
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #5 on: January 20, 2012, 05:00:13 pm »
itu dah mcm kembara VERSYS dulu sampai sampai CHINA..tp versys tu smpai LONDON la..terbaekk..SYM boleh..scooter lagi boleh... :o

Online wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1251
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #6 on: January 20, 2012, 07:06:57 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
parking side stand...
tak dapat join flagoff kengkawan ke 4 negara pagi tadi dek kerna hujan terlalu lebat. jangkaan trafik sesak, jadi hampir mustahil nak tiba on-time di obr sg buluh.

Dorang pun lambat sebab ada hal kul 9:15 baru tiba di tambah hari hujan lebat. Hanya aku dan Blues Tmax je flag off dorang. 2 Kymco, 1 VTS dan 1 Elegan yg lain 3 elegan dan 1 vts tunggu di RnR Rawang. Memang semangat betul dorang sronok tengok. Aliman ada bawak T-shirt dan fuel additive bagi pada kami yg flag off sebagai kenangan. Memang terbaik dan d jangka balik pada 8 haribulan

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #7 on: January 24, 2012, 11:33:09 pm »
Penatnya ride...
Aku kateng... 012-9466796

Offline pakmattempe

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 442
  • berhati-hati dijalanraya. kecuaian membunuh..
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #8 on: January 25, 2012, 12:35:46 am »
dah rumah baru dah.. Lama x melawat.. Sebulan 2 ni dok kuar masuk spital je..

Offline mohdi

  • MBC Support
  • *****
  • Posts: 1279
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #9 on: January 25, 2012, 08:11:04 am »
bakpe pulops... deme yang sakit ataupun dah ubah profesion jadi doktor...
Aku kateng... 012-9466796

Offline carliph

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 214
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #10 on: January 25, 2012, 09:42:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bakpe pulops... deme yang sakit ataupun dah ubah profesion jadi doktor...

halos..ke muto yg sakit?

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #11 on: January 25, 2012, 09:48:22 am »
katanya menjaga org sakit. ini dari thread kymco downtown:

You are not allowed to view links. Register or Login
x sempat nak tts.. Sbulan dua ni dok kuar masuk spital je jaga org sakit..

tabahkan hati ya pakmat. moga dipermudahkan urusan.

Offline sylbinates

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 133
  • ..beg sireh pon dio sosah...!!
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #12 on: January 26, 2012, 08:22:46 am »
side stand jap...  ;)

jangan pikir kita punya pandai je, orang lain punya bodoh pun mau pikir jugak!! ...pinnn-pinnn.. WUH 9115.. Grey..!

Offline sylbinates

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 133
  • ..beg sireh pon dio sosah...!!
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #13 on: January 26, 2012, 08:24:15 am »
eh...lupa plak nak tanya... takde ke sesapa yg nak start benang SYM400?... atau mmg dah ada benangnya?..  ;D

jangan pikir kita punya pandai je, orang lain punya bodoh pun mau pikir jugak!! ...pinnn-pinnn.. WUH 9115.. Grey..!

Offline Mie-G

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 752
  • penunggang siput gondang
    • Pru-BSN Takaful
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #14 on: January 26, 2012, 10:55:12 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
eh...lupa plak nak tanya... takde ke sesapa yg nak start benang SYM400?... atau mmg dah ada benangnya?..  ;D
blm ada yg pakai, tu yg xde benang! :D
tp rasa mcm dah ada aritu..

Apa yang anda tinggalkan jika anda meninggal dunia?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #15 on: January 26, 2012, 11:04:24 am »
aikk? camana ada org pakai kalo belom pasarkan lagi??
last diberitakan, belom decide nak jual 400 atau 600...

Offline angahbest1912

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • "Solatku, Ibadahku, Hidupku&Matiku Kerana ALLAH"
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #16 on: January 26, 2012, 01:38:29 pm »
Assalamualaikum..

Salam Perkenalan Dari kawan.. :)

Sebenarnye Kawan Baru je menjadi pengguna Sipot Gondang nih.
Setelah sekian lama membuat research.ahirnya kawan pilih motor nih.

lamer jugak kawan study dalam forum MBC nih. Hampir setahun..
sampai naik tintong kawan.kejab bukak page yamaha (lc,Fz..)lepastu honda..(NSR, Cbr)
Suzuki..(FXR,Belang)Kawa(Ninja..)
lepastu nengok sperapart..nengok xtvt dieorang..

Lastly Sipot Gondang ni jugaklah yang kawan ambik....
ni semuenye angkara korang bubuh "Racun RoundUp" banyak sangat kat page ni. :P
sampai kawan terjebak sekali..User-user pun friendly.
banyak ilmu yg kawan belaja dari forum ni.

oklah..Untuk tatapan korang,Nilah motot kawan..
kalau terserempak tu PinPin.. PonPon... la yer.

WWG 7592 : Putrajaya - Bangi - Bukit Jalil.


Offline Mie-G

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 752
  • penunggang siput gondang
    • Pru-BSN Takaful
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #17 on: January 26, 2012, 01:45:39 pm »
Tahniah bro angahbest1912,
selamat menjadi ahli siput gondang!
nk lagi mesra, moh la join TTS.
sila masuk ke forum symowner kalau nk tahu bila TTS nya. ;)

Apa yang anda tinggalkan jika anda meninggal dunia?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline angahbest1912

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • "Solatku, Ibadahku, Hidupku&Matiku Kerana ALLAH"
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #18 on: January 26, 2012, 01:55:49 pm »
TQ bro..
baru je lepas join forum tuh..
nanti kawan nengok yee..

Offline shamsulridzuan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 164
Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #19 on: January 26, 2012, 03:19:10 pm »
Welcome Bro Angahbest

Amboi gambar ada spesel efek gitu. I like siput gondang (yg masih dara)  ;D
BKY1721 Silver VTS on the loose

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: SYM GTS/VTS200 V26: "Edisi Tahun Baru Cina"
« Reply #19 on: January 26, 2012, 03:19:10 pm »