MBC Forum Banner

Author Topic: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1  (Read 3129 times)

Offline PaKCiKKoRdi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Assalamualaikum semua,ada tak pengguna dinamik dalam nie?biase korang kalo modi,ape jer korang gentel moto tu.share ler resipi sikit.cepat sikit sampai opis.#HaHa
« Last Edit: 24 January , 2019, 01:32:59 AM by PaKCiKKoRdi »

Offline syaheensaharudin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Nak kasi terbang ler Modenas Dinamik nie..🚴🏼💨
« Reply #1 on: 13 January , 2018, 23:39:44 PM »
waalaikumussalam, carb masok carb 125, block porting manje2 sket, lay block hehehe... tuhjelah bleh bagitau

Offline Chrsitavorius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1
« Reply #2 on: 25 January , 2018, 16:32:41 PM »
I love the way the members have responded very well.

Offline oldwave

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1
« Reply #3 on: 30 January , 2018, 15:12:27 PM »
Salam satu MBC, saya tengah cari 2nd bike utk kegunaan harian.. banyak jumpa dinamik ni dalam mudah.my.. soalnya, senang bela tak dinamik nih? spareparts masih mudah dapat ke lepas dah stop production ni? Mohon otai2 share ilmu sikit..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Wave 100 - Wave 125 - GT128 - FZ150i - Wave 125X - XJ6 Diversion F - Spacy 100 - Wave Dash 110i

Offline haiisuan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1
« Reply #4 on: 10 April , 2018, 10:51:21 AM »
betul ke boleh masuk crankshaft RR?

Offline pirateofyoursoul

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 654
  • Popularity: +0/-0
  • OraMinggirTabrak!
    • View Profile
Re: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1
« Reply #5 on: 10 April , 2018, 14:57:53 PM »
Salam satu MBC, saya tengah cari 2nd bike utk kegunaan harian.. banyak jumpa dinamik ni dalam mudah.my.. soalnya, senang bela tak dinamik nih? spareparts masih mudah dapat ke lepas dah stop production ni? Mohon otai2 share ilmu sikit..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
rasanya ok je ni..spapreparts masih senang kot..tapi saya tak pernah pakai tau..
RageAGainstTheMachine!
OraMinggirTabrak!

Offline PaKCiKKoRdi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Nak kasi terbang ler Modenas Dinamik nie..🚴🏼💨
« Reply #6 on: 24 January , 2019, 01:25:40 AM »
waalaikumussalam, carb masok carb 125, block porting manje2 sket, lay block hehehe... tuhjelah bleh bagitau

Boss pakai Dinamik jugak ka? La nie mmg da geli2 sikit2, cuma tak tahan tang minyak dan 2t jela. Sehari 3liter and 2t seminggu 1liter. Nangis wooo. Hahahaha

Offline PaKCiKKoRdi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Popularity: +0/-0
    • View Profile
Re: Modenas Dinamik : Nak kasi terbang ler nie..🚴🏼💨 VOLUME 1
« Reply #7 on: 24 January , 2019, 01:28:49 AM »
Salam satu MBC, saya tengah cari 2nd bike utk kegunaan harian.. banyak jumpa dinamik ni dalam mudah.my.. soalnya, senang bela tak dinamik nih? spareparts masih mudah dapat ke lepas dah stop production ni? Mohon otai2 share ilmu sikit..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Wassalam tuan. Buat masa nie part blh dpt lagi. Ada juai lg. Tp risau gak kadang2 kalau dalam group atau fb biasa diorg akan main harga. Cuma kene pandai cari la. Buat masa nie, rasa da 3 tahun pakai alhamdulillah lagi. Cuma ring jer bunyi sikit. Nti ada masa kne top overhaul balik. Kasi sedap balik. Buat g keje balik keje, g site visit(yg dekat2 la), g konvoi(pengkalan balak balik hari). Hehe