Author Topic: HONDA WAVE 125 V111 - edisi bersepai lagiiiiii  (Read 21135 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline raynorton

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1035
  • MECHANICAL ENGINEERING
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #20 on: September 23, 2011, 07:09:42 PM »
hi saya minat moto ni...tapi sblm tu nk join tts dulu...dgr citer budak2 die peramah... ;D ;D
*Overhaul,Modified,Service* Yamaha,Honda,Suzuki,Gilera disediakan

murah dari kedai jimat rm100-200-300 dari kedai...compom puas ati...warranty lepas overhaul...

-Pie- 0123872413

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1159
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #21 on: September 23, 2011, 07:15:58 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hi saya minat moto ni...tapi sblm tu nk join tts dulu...dgr citer budak2 die peramah... ;D ;D

geng2 cam dua batang pi main jauh2 hahaha
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline automalaya

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2790
  • "WE'RE NOT JUST BIKERS, WE'RE BROTHERS." ^_^
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #22 on: September 23, 2011, 07:32:04 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
minat tapi kurang mampu.....tapi lebih minat kat fulltime 4wd hehehe

Wah, itu dah macam subaru s204.. ;D Fulltime 4wd atau dengan kata lain awd(all wheel drive).. :D
Berminat dengan PERODUA BARU? Mari kita bincangkan.. Sila klik sini --> You are not allowed to view links. Register or Login
Fan Page FB --> You are not allowed to view links. Register or Login Atau hubungi saya secara terus di talian 017 - 680 8983

Offline minturob

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 826
  • siapa berusaha, dia berjaya
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #23 on: September 23, 2011, 07:42:08 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
geng2 cam dua batang pi main jauh2 hahaha

adik bonceng abg boleh?  ;D
hidup belum tentu, mati sudah pasti
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mkadzmi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1159
  • 2013 RZ Tuning Racing Team akan cuba yang TERBAIK
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #24 on: September 23, 2011, 07:42:57 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
adik bonceng abg boleh?  ;D

hang mai umah aku japgi....
RZ Tuning 2013 RZ  Tuning 2013

Offline hafizumi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 7737
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #25 on: September 23, 2011, 08:47:09 PM »
sape2 yg x berkenaan p main jauh2 seblom saye delete.. wakakakakakakaka..  :laugh: :laugh: :laugh:

Offline whiteWavE86

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 390
  • Permulaan bukan soalan,penamat adalah jawapan
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #26 on: September 23, 2011, 09:39:01 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
sape2 yg x berkenaan p main jauh2 seblom saye delete.. wakakakaka ;Dkakaka..  :laugh: :laugh: :laugh:

Amboi garangnye umi ;D , ades da lama x turun fnf

My fb       You are not allowed to view links. Register or Login
HwC @ FB - You are not allowed to view links. Register or Login

Offline hafizumi

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 7737
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #27 on: September 23, 2011, 11:54:05 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Amboi garangnye umi ;D , ades da lama x turun fnf

meh la turun BBS.. aku banjer..

Offline khairulazim

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #28 on: September 24, 2011, 12:26:00 AM »
OTAI2..aku pkai wave125 ultimo..aku dah stahun pakai..aku nak bikin bg dpt tapau lc standard..cmne nak wat??..mntk pendapat tlg..aku tnsion kne tapau ngan lc kwn aku..pe brg2 yg dpt wat moto aku pegi laju??
« Last Edit: September 24, 2011, 05:17:22 PM by khairulazim »

Offline mie mie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #29 on: September 24, 2011, 01:26:39 AM »
tumpang parking sat otai2 yang peramah semua  ;D
hamba newbie lagi dunia permotoran ni mahu tumpang belajar  ;)
 
kelajuan selamat untuk motosikal hanya 60km/h
sayangilah nyawa anda

Offline paeh369

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #30 on: September 24, 2011, 01:42:23 AM »
Salam..selamat bkenalan..leh pggil aku paeh,asal telok intan tp skang duk kt ipoh blaja.Aku pakai wave125R merah n dh lame mncari forum owner2 wave 125 ni..time kasih.. ;D

Offline Acan_capiX

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • FMS. Klik siggy untuk page kami.
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #31 on: September 24, 2011, 02:14:03 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
OTAI2..aku pkai wave125 ultimo..aku dah stahun pakai..aku nak bikin bg dpt tapau lc standard..cmne nak wat??..mntk pendapat tlg..aku tnsion kne tapau ngan lc kwn aku..

sy bukan otai, tapi nak tolong jawab. huhu... carb ts pilot jet 27.5 main jet 105 + blok racing 57 + high cam cms + sproket 14-34/15-37.
InsyaAllah boleh bergurau ngan kawan anda tu.  ;D

nak laju lagi, tanya yang pakar. huhu
« Last Edit: September 24, 2011, 02:15:50 AM by Acan_capiX »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ikan_kering

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 142
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #32 on: September 24, 2011, 02:43:31 AM »
  ::) ::)
bersambung esok.. esok edit balik. tak larat nk post byk2 gambar.
kembali stended.

~stended itu mengancam!~

Offline WNW218

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 542
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi wnw kena tapau dgn EX5 wawawa
« Reply #33 on: September 24, 2011, 08:28:44 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hi saya minat moto ni...tapi sblm tu nk join tts dulu...dgr citer budak2 die peramah... ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

v4 lah....tolonglah v4 hahahaha.....

slm,

Awat abam pie tak mai smlm?

V4...... tak larat aku nak menten 4 piston....

ni kalau dpt beli sticker KTM pun dah cukup bagus wakaka.

Offline WNW218

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 542
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #34 on: September 24, 2011, 09:38:50 AM »
Ronda2 terjumpa plak benda ni, apa benda ntah ni



maybe abam2 otai bleh explain sikit..
« Last Edit: September 24, 2011, 09:49:37 AM by WNW218 »

Offline Acan_capiX

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • FMS. Klik siggy untuk page kami.
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #35 on: September 24, 2011, 10:11:46 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ronda2 terjumpa plak benda ni, apa benda ntah ni



maybe abam2 otai bleh explain sikit..

takutnya tengok valve tuuuu...  :o :o :o

apa pun semalam fnf mmg puas hati, walaupun geng wave 110 sorang je turun.  :P. minum kat pelita, lepak-lepak kat dataran dan jalan-jalan pusing highway masa balik.  :D

paling puas hati walaupun bawak pillion tapi motor kuning blok 57 tak boleh nak kejar naik bukit...  :P :P :P

port baru dah jumpa  tu, port apa?
« Last Edit: September 24, 2011, 10:15:41 AM by Acan_capiX »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline WNW218

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 542
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #36 on: September 24, 2011, 11:16:25 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
takutnya tengok valve tuuuu...  :o :o :o

apa pun semalam fnf mmg puas hati, walaupun geng wave 110 sorang je turun.  :P. minum kat pelita, lepak-lepak kat dataran dan jalan-jalan pusing highway masa balik.  :D

paling puas hati walaupun bawak pillion tapi motor kuning blok 57 tak boleh nak kejar naik bukit...  :P :P :P

port baru dah jumpa  tu, port apa?

wakaka moto kuning semput... kena pakai ekzos satu lagi yg kat umah tu kot

port FNF smlm tu le, maybe bleh la jadikan port baru....
harap2 lain minggu geng2 adik w125 bleh join ramai2


Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #37 on: September 24, 2011, 11:39:48 AM »
minggu depan insyaallah boleh join.semalam tak boleh,sebab hari ni ada exam :D
ape2 pon macam meriah.pelita klcc tu kedai nasi kandar pelita ke nama dia ?

Offline WNW218

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 542
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #38 on: September 24, 2011, 11:51:09 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
minggu depan insyaallah boleh join.semalam tak boleh,sebab hari ni ada exam :D
ape2 pon macam meriah.pelita klcc tu kedai nasi kandar pelita ke nama dia ?

ya betull

Offline Acan_capiX

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • FMS. Klik siggy untuk page kami.
Re: HONDA WAVE 125 V111 - edisi Port baru dah jumpa
« Reply #39 on: September 24, 2011, 12:40:30 PM »
minggu depan? kena setting motor lagi la nampaknya. masing-masing meliar je...  :P

ni gambar pembakar semangat. pinjam ye ikan_kering. hehe...





You are not allowed to view links. Register or Login