Author Topic: DEMAK DX90  (Read 20801 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
DEMAK DX90
« on: April 19, 2011, 10:57:56 AM »
As salam semua,
Ada sesiapa pakai moto demak dx90 disini ????



Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #1 on: April 20, 2011, 09:41:04 AM »
Saya memiliki Kawasaki D Tracker 250 dan Yamaha Ego utk gi kerja. Baru2 ni saya berkenan ngan moto Demak DX90 sbb bentuknya yg classic, sangat mirip Honda C70 dan dengar cita ianya mengunakan engine EX5 Dream. Ada mbc'an yg tahu ttg moto ni boleh tlg bagi info, TQ

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #2 on: April 21, 2011, 10:34:59 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #3 on: April 21, 2011, 11:02:45 AM »
As salam mbc'ian semua,
Semalam dah bawak balik moto Demak DX90 mcm gambar dalam link tu (color pon sama) walau pon tak dapat apa2 info kat sini lagi. Dah tak boleh tahan hehehehehe
anyway thanks to all viewers for viewing this topic

Offline Lazri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
Re: DEMAK DX90
« Reply #4 on: April 21, 2011, 02:06:54 PM »
woi tak menyempat2.. ;D
takpa..hang tolong bagi review sikit..kualiti cat, krom camna..engine,brake, lampu,plastik,..
enjin sama ngan ex5 ka? lampu terang tak?brapa harga on the road?

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #5 on: April 21, 2011, 04:09:03 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
woi tak menyempat2.. ;D
takpa..hang tolong bagi review sikit..kualiti cat, krom camna..engine,brake, lampu,plastik,..
enjin sama ngan ex5 ka? lampu terang tak?brapa harga on the road?

As salam tuan
Moto demak DX90 ni dari buatannya nampak kemas termasuk catnya, barang krom nampak ok tapi tak dapat nak agak lagi kualitinya (kena tungu beberapa bulan). engine ok mcm EX5 Dream l/kurang (dapat terus buang engine oil lama & masuk slikolene comp4) brake mmg kurang sbb takda disc tapi masih sesuai dgn moto, Lampu sederhana (tak terlalu terang & tak malap) barang2 plastik nampak mcm ada quality gak,

Masalahnya masa ambil moto cuma rear tyre hub bergesel ngan cover rantai belah dalam ( suruh bengkel grind sikit dah selesai masalah - tak jejas apa2) seat depan & belakang takda lock tapi penutup petrol ada lock (seat belakang mudah ditangalkan) Fuel guage ada bawah seat depan

Harga berbeza mengikut kedai tapi saya ambik RM3,3++ otr
Tak boleh nak komen banyak sbb baru pakai tapi buat masa ni kira puas hatilah. salam

Offline aspide1008

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 868
  • Kebersihan Hakiki Dari Hati Yang Suci
Re: DEMAK DX90
« Reply #6 on: April 21, 2011, 05:19:47 PM »
tahniah kerana berani amik product demak...xramai berani macam kita... ;D saya pki demak dtm ...  :D sejak september 2010...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #7 on: April 22, 2011, 09:37:06 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tahniah kerana berani amik product demak...xramai berani macam kita... ;D saya pki demak dtm ...  :D sejak september 2010...

Ya, dan tahniah juga untuk tuan

Offline Lazri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 62
Re: DEMAK DX90
« Reply #8 on: April 22, 2011, 06:29:50 PM »
lepas ni boleh join geng motor klasik lee..cuma tak payah ejas contact point..ermm pakai elektrik starter tak?

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #9 on: April 25, 2011, 09:51:28 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
lepas ni boleh join geng motor klasik lee..cuma tak payah ejas contact point..ermm pakai elektrik starter tak?

As salam semua
Sorry tuan lambat reply, sibuk sikt. Semalam pon satu hari ride gi fraser hill (bukan ngan DX90) hehehehe
Ya moto ni elektrik starter, ada beberapa ciri2 yg berbeza dangan Honda C70
1) Lampu Belakang
2) Signal light
3) Ignition, bawah tengkuk
4) Elektrik starter

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: DEMAK DX90
« Reply #10 on: May 17, 2011, 11:34:28 PM »
As salam..
ok tak motor ni ? setakat nk bwk dlm 80km/h ok je kn ?
motor nmpk mcm ringan dan santai je..
kasi review skit.. berminat juga dgn ini motor.. hehe..
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #11 on: May 18, 2011, 11:08:41 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
As salam..
ok tak motor ni ? setakat nk bwk dlm 80km/h ok je kn ?
motor nmpk mcm ringan dan santai je..
kasi review skit.. berminat juga dgn ini motor.. hehe..

As salam semua
Dah hampir sebulan pakai moto ni buat ulang alik gi kerja (setakat ni mmg takda masalah) dan yg paling best minyak jimat

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: DEMAK DX90
« Reply #12 on: May 18, 2011, 11:51:50 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
As salam semua
Dah hampir sebulan pakai moto ni buat ulang alik gi kerja (setakat ni mmg takda masalah) dan yg paling best minyak jimat

terbaik tu.. setakat da guna sebulan ni enjin or part2 motor semua dalam keadaan ok lagi tak ?
lampu dia kalau waktu malam ok tak suluhan dan ketarangan dia ?
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #13 on: May 18, 2011, 05:20:06 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
terbaik tu.. setakat da guna sebulan ni enjin or part2 motor semua dalam keadaan ok lagi tak ?
lampu dia kalau waktu malam ok tak suluhan dan ketarangan dia ?

As salam tuan
Setakat ni semua ok, tak ada masalah langsung. Selain dari gi kerja,sekali sekala bawak gi sungai buluh dan shah alam ( cukup 1000km tukar minyak comp4 dan lepas tu bukak trottle, dapat 100kmj - Top speed)
yg masalahnya orang tak berhenti henti tanya hehehehehe yg dok ingat c70 pon banyak

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: DEMAK DX90
« Reply #14 on: May 18, 2011, 08:43:00 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
As salam tuan
Setakat ni semua ok, tak ada masalah langsung. Selain dari gi kerja,sekali sekala bawak gi sungai buluh dan shah alam ( cukup 1000km tukar minyak comp4 dan lepas tu bukak trottle, dapat 100kmj - Top speed)
yg masalahnya orang tak berhenti henti tanya hehehehehe yg dok ingat c70 pon banyak

ini sudah kira bagus ini.. cc90 boleh 100km/h tanpa masalah dah kira ok la tu..
hehehe, rupa pon mmg dah sebiji c50/c70.. siap ada starter pula kn..
otr RM3,3xx amik kat kedai mana ni ye ?
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #15 on: May 19, 2011, 09:34:46 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ini sudah kira bagus ini.. cc90 boleh 100km/h tanpa masalah dah kira ok la tu..
hehehe, rupa pon mmg dah sebiji c50/c70.. siap ada starter pula kn..
otr RM3,3xx amik kat kedai mana ni ye ?

Saya amik kat KST bikers, sec 25 Shah Alam tapi kalau minat tak perlu ke sana sbb kat KL pon banyak (setapak ). Moto ni sangat mendapat perhatian (mungkin tak banyak atas jalan lagi kot) dan utk pengetahuan semua, pusat service nya di Jalan perusahaan 2, batu caves.

Salam

Offline syahBangi

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 11
Re: DEMAK DX90
« Reply #16 on: May 19, 2011, 06:57:55 PM »
Terjumpa kat Petronas dpn JPJ Penguatkuasa Semenyih.. rasa moto staff petronas tuh, sebab salu de kat situ.. :laugh:

Siap dah pakai stiker body ori c70 ;)
« Last Edit: May 19, 2011, 07:01:07 PM by syahBangi »

Offline wsk7836

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
Re: DEMAK DX90
« Reply #17 on: May 19, 2011, 07:29:22 PM »
bole thn 8)

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: DEMAK DX90
« Reply #18 on: June 01, 2011, 11:50:05 PM »
ada komen apa2 lagi tentang motor ni ?
tuan tanah.. macam mana dengan perkembangan motor ni ? ok tak..
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline YMN

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 17
Re: DEMAK DX90
« Reply #19 on: June 02, 2011, 11:10:02 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ada komen apa2 lagi tentang motor ni ?
tuan tanah.. macam mana dengan perkembangan motor ni ? ok tak..

As salam semua,
Dah sebulan lebih guna hari2 gi kerja, semingu 6 hari tapi bukan tu saja, moto ni saya gunakan sepenuh masa
utk kemana pon. Gi belanja barang dapur pon guna gak (bukak seat belakang letak raga - bila dalam raga penuh sangkut lak kat kiri kanan, tempat lock helmet. lagi ada barang masuk kat bakul depan) dah mcm bai jual roti lah pulak hehehehehe. Ada satu hari gas masak habis pon angkut ngan moto tu gak.

Masuk duke gi kerja full trottle dan setakat ni mmg takda masalah.