Author Topic: Berita-Berita Dari Yamaha V3  (Read 37597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wlj7449

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3509
    • This Is My Life...
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #20 on: March 19, 2011, 11:27:34 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
btul bro..
mungkin ada 5 gear ;D

Ada kot? Pasal sebelum ni...
Ada geng MBC gak spyshot lc baru ni dengan disk kat blakang, kaler merah + hitam, rim hitam lips merah, ada klac dan disk depan besar...
 ??? ::)

Re-upload:




« Last Edit: March 20, 2011, 12:06:44 AM by wlj7449 »

Offline wlj7449

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3509
    • This Is My Life...
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #21 on: March 20, 2011, 12:39:42 AM »
Model klac...
You are not allowed to view links. Register or Login

***Tapi design agak/amat buruk laa... Xpe, janji 5 speed... :P

Offline cap ayamz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 79
  • MBC...we are just not bikers,we are brothers..,
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #22 on: March 20, 2011, 12:51:06 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Model klac...
You are not allowed to view links. Register or Login

***Tapi design agak/amat buruk laa... Xpe, janji 5 speed... :P
yg nii btol2 yg 5 speed punyer ker???bleh thn gak lar....

Offline orange

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #23 on: March 20, 2011, 06:14:21 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..

kat V2 ada orang sebut pasal xj6.. yang launch skali ngan lc hari tu adalah xj6 versi fairing..kalau hrga lebih kurang er6, nmpk gaya sale kawa akan tergugat kot..kalau la..taktau la kot2 yamaha dah ckdkan moto ni blom ;D ;D





ini model di launch jugak ker pada hari tu?

Offline palaktrakuku

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 157
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #24 on: March 21, 2011, 02:25:26 PM »
agak2 xj6 ni ckd x?????...tp nape xde usd fork......

Offline myth7

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 803
  • bike ME..
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #25 on: March 21, 2011, 03:05:55 PM »
aku rs ni ckd KOT. USD tu kena tanye yamaha japan. mungkin nak murahkan hage jualan. lg pun bukan jenis sport. tu yg fork biasa je.
You are not allowed to view links. Register or Login

 You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline aliman

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #26 on: March 21, 2011, 03:54:57 PM »
XJ6 ingat FZ6 tapi enjin sama je. Hamsem ni ler sbk ckd wow

Offline mdfarid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 33
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #27 on: March 21, 2011, 04:32:52 PM »
Berita baik untuk peminat Yamaha LC135 2011 !!!!!!  :o

Aku baru sahaja dapat email daripada HLYM. Menurut HLYM, buat masa sekarang mmg dilancarkan versi auto clutch 4-speed. Bagi yang versi manual clutch 5-speed berkemungkinan akan dilancarkan pada bulan Mei. Seperti di spyshot sblm ini terdapat 2 versi -1- motor warna putih versi auto clutch -2- motor warna hitam/merah versi manual clutch. Jadi nantikan woooohooo!!!!!!!!! ;D
« Last Edit: March 21, 2011, 04:37:16 PM by mdfarid »

Offline palaktrakuku

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 157
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #28 on: March 21, 2011, 08:26:35 PM »
cantik...de mase lg kumpul duit...agak2 de sampai 7500 x lc manual clutch 5 speed??

Offline broken_leg

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
  • i love my brothers
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #29 on: March 21, 2011, 11:18:50 PM »
yeah...cun laa....boleh kumpul duit lagi ni.....
join fb group "HONDA WAVE 125 R/S/X/ULTIMO
"....jom meriahkan group honda wave125

Offline myth7

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 803
  • bike ME..
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #30 on: March 22, 2011, 01:36:45 PM »
takyah tunggu 5speed beli je 4speed clutch tgn. kebanyakkan LCIANS akan bukak gearbox utk pakai gearbox yg lg power root.
5 speed tak semestinye laju  :P
You are not allowed to view links. Register or Login

 You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kaizer77

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #31 on: March 22, 2011, 02:01:28 PM »
saya baru shaja dpat email dari yamaha...
buat pengetahuan semua
lc 135 baru auto clutch ade 4 speed shaja.....
lc 135 manual clutch ade 5 speed,disc break dpan blakang.....
pada 18 march 2011 telah dilancarkan kedua2 model ini....
sesiapa yang tak percaya boleh survey2 di kdai motor ye

Offline mdfarid

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 33
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #32 on: March 23, 2011, 01:41:12 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
saya baru shaja dpat email dari yamaha...
buat pengetahuan semua
lc 135 baru auto clutch ade 4 speed shaja.....
lc 135 manual clutch ade 5 speed,disc break dpan blakang.....
pada 18 march 2011 telah dilancarkan kedua2 model ini....
sesiapa yang tak percaya boleh survey2 di kdai motor ye


Yang 135LC (ES) manual clutch 5-speed sekarang belum ada kat kedai pasal belum production. Kat kedai yang ada cuma 135LC auto clutch 4-speed, ada 3 warna. Yamaha 135LC (ES) 5-speed akan berada dipasaran atau di kedai dalam bulan April atau Mei. Kena tunggu sikitlah.  ;D
« Last Edit: March 23, 2011, 01:42:47 PM by mdfarid »

Offline wsk7836

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
Re: Berita-Berita Dari Yamaha V3
« Reply #33 on: March 23, 2011, 06:56:16 PM »
ada budak forum carig**d nampak org bwak X1r :o
dia cakap siap pakai tradeplate..
dkt dgn kilang yamaha jugak..sungaibuloh
tapi x taw la... ???
dia x dapat snap gambar laju btul,

Offline abol

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 6284
    • From Bikers To Bikerz
Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #34 on: March 24, 2011, 11:44:38 AM »
Dengan tema "MENAKLUKI SAGALANYA" Yamaha Hong Leong melancarkan motorsikal terbaru mereka Yamaha LC135, bertempat di Putrajaya Marriott Hotel & Spa, IOI Resort City. Dirasmikan oleh YB Dato? Sri Mustapa Mohamed. Pada kesempatan ini juga yamaha mempamerkan motorsikal berkuasa 600cc yang direncanakan untuk pemasangan tempatan, Yamaha Fazer 600.




« Last Edit: March 24, 2011, 12:06:19 PM by abol »
"The Imam is a sheild from the back of which the Muslims fight and protect themselves. If the Imam commands to fear Allah and guides, his will be a big Reward, if he orders other than this he will bear the burden of it." [Muslim]?al-ummah turid Khilafah Islamiyyah?

Offline podgie

  • Licensed Seller
  • ***
  • Posts: 645
Re: Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #35 on: March 24, 2011, 12:12:37 PM »
kene start menabung ni

4 dapur tu.....

er6 2 dapur je

mesti lagi syiok ni.... ;D

◥◣You are not allowed to view links. Register or Login

◥◣Contact No: 013-9223498-anep

Offline ashiem

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 20
Re: Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #36 on: March 24, 2011, 12:16:56 PM »
FUUHHH....ckd beb....geget jari gak tgk ni...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline abol

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 6284
    • From Bikers To Bikerz
Re: Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #37 on: March 24, 2011, 12:21:49 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kene start menabung ni

4 dapur tu.....

er6 2 dapur je

mesti lagi syiok ni.... ;D
LC 5 gear tu dah tengok ker? boleh buat main MSS tak tahun ni?, Rim belakang lebar sedikit dari yg biasa. Fazer ni korang kena masuk 600cc ler...heheh ;D
"The Imam is a sheild from the back of which the Muslims fight and protect themselves. If the Imam commands to fear Allah and guides, his will be a big Reward, if he orders other than this he will bear the burden of it." [Muslim]?al-ummah turid Khilafah Islamiyyah?

Offline azamreeves

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 293
  • Uia-Sg Besar-Johor Bahru
Re: Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #38 on: March 24, 2011, 12:23:22 PM »
berapa estimate rege nih. my dream bike ni. touring ride position ....damnnnn ;D
We Who Conquer The Wind~http://azamreeves.blog.com

Offline abol

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 6284
    • From Bikers To Bikerz
Re: Fazer 600 bakal bertemu peminat Yamaha
« Reply #39 on: March 24, 2011, 12:34:59 PM »
Maklumat yg ad Rm 42k-46k, mereka telah testing line haul, jalan 10 biji macam mana...heheheh
Dengan pengumuman yamaha akan meningkatkan pengeluaran dari 180k(2010) unit bike tahun lepas ke 240k tahun ini 2011, kemungkinan model ini berada dalam pasaran tahun ini memang tinggi...hehehe
itu saja maklumat yg ada...
"The Imam is a sheild from the back of which the Muslims fight and protect themselves. If the Imam commands to fear Allah and guides, his will be a big Reward, if he orders other than this he will bear the burden of it." [Muslim]?al-ummah turid Khilafah Islamiyyah?