Author Topic: Honda CBR 250 R: Version 6 (Edisi deposit dah settled, mutonya mana?? )  (Read 20752 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline naaim

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
Lai lai lai...

Umah No 6


sila sila sila

Versi terdahulu
versi 5 = You are not allowed to view links. Register or Login

versi 4  = You are not allowed to view links. Register or Login

versi 3 = You are not allowed to view links. Register or Login

versi 2 = You are not allowed to view links. Register or Login


Gambar







Spec

      
Sales name CBR250R
Model type Honda MC41  
Overall length ? Overall width ? Overall height (m) 2.035 ? 0.720 ? 1.125
Wheelbase (m) 1.370
Ground clearance (m) 0.145
Seat height (m) 0.780
Curb weight (kg) 161 (STD) 165 (ABS)
Riding capacity (No. of people) 2
Minimum turning radius (m) 2.5
Engine type CS250RE, liquid-cooled 4-stroke DOHC single cylinder
Displacement (cm?) 249
Bore ? Stroke (mm) 76.0 ? 55.0
Compression ratio 10.7
Fuel supply system Programmed fuel injection system (PGM-FI)
Starter type Self-starter
Ignition type Full-transistor battery ignition
Lubricating type Wet sump
Fuel tank capacity (L) 13
Clutch type Wet multiplate with coil springs
Transmission type Constant mesh 6-speed return
Transmission gear ratio 1-speed 3.333
2-speed 2.118
3-speed 1.571
4-speed 1.304
5-speed 1.115
6-speed 0.963
Reduction gear ratio (primary, secondary) 2.808 / 2.714
Caster angle/Trail (mm) 25?00?/ 95
Tire size Front 110/70-17M/C
Rear 140/70-17M/C
Brake type Front Hydraulic disk
Rear Hydraulic disk
Suspension type Front Telescopic
Rear Swing arm (Pro-link suspension system)
Frame type Diamond






Modification / special edition


kredit to : motomalaya.net


kredit to : motomalaya.net








Review / rujukan
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login




[/quote]
« Last Edit: March 23, 2011, 08:35:05 pm by naaim »


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline naaim

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
Lai lai lai...

Tadi baru call BSH 4S Serdang... order da masuk 4.... muto no 1 pon belom deliver lagi.. mana ABS CBR250r aku neh?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline PAPAbikes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
parking blade buleh?
kita kan adik beradik 250cc...  ;D ;D ;D

Offline seipher83

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
  • Aku Hidup Dalam Blues~
sama la kita parking blade~ 250cc gak..hhuhuhuhuhu~ ;D

Offline orange

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
muto oh muto, kenapa ko tak smpi lg,
macammana aku nak smpi, kilang masih blum bagi,
kilang oh kilang kenapa tak boleh bagi,
macammana aku nak bagi, kuota x cukop lg,
 :D ;D

Offline aki_tycoon

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 419
  • time to downgred sementare....
tumpang jejak...:P
"we must stop the chain of hatred by knowing others pain,before we can gain the true peace"...(sape kenal ayat ni ayat sape??)...

Offline pokjak-kun

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
tak sabar.............

Offline amirzzz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • Kacak Bergaya Itu Bukan Aku...
parking efjek doble stand standard kejap..

minat ler moto nih.. heheh :D

Offline nashriq

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Saya ada call Honda 4S Seksyen 17 Shah Alam baru petang tadi.

Orang kedai jawab dengan rasa terkejut, "Motor baru saja sampai hari ni."

Dia cakap dia terkejut sebab saya mcm tau-tau saja motor dah sampai.

Dia mintak saya datang esok untuk tambah deposit dan lepas tu dia akan sediakan semua dokumen-dokumen yang berkaitan. Harap-harap hujung minggu ni motor boleh siap.

Esok nanti saya update lagi sebab tadi tak sempat nak tanya harga OTR.

Buat brother naaim dan mohdkhairi, cuba-cubalah tanya tempat booking hari tu samada dah sampai belum. Menurut orang kedai tadi, yang sampai 2 buah, dua-dua standard warna merah.

Offline nashriq

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
Mungkin boleh tukar nama thread jadi, "Edisi motor baru sampai ke showroom".  ;D

Offline naaim

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 71
You are not allowed to view links. Register or Login
Saya ada call Honda 4S Seksyen 17 Shah Alam baru petang tadi.

Orang kedai jawab dengan rasa terkejut, "Motor baru saja sampai hari ni."

Dia cakap dia terkejut sebab saya mcm tau-tau saja motor dah sampai.

Dia mintak saya datang esok untuk tambah deposit dan lepas tu dia akan sediakan semua dokumen-dokumen yang berkaitan. Harap-harap hujung minggu ni motor boleh siap.

Esok nanti saya update lagi sebab tadi tak sempat nak tanya harga OTR.

Buat brother naaim dan mohdkhairi, cuba-cubalah tanya tempat booking hari tu samada dah sampai belum. Menurut orang kedai tadi, yang sampai 2 buah, dua-dua standard warna merah.

kalau sampai pon, bukan saya punya...saya no 2 ... hehehe bulan 4 lah.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline suncrescent

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
kadang-kadang aku kesian dengan honda,
buat 150cc kena pangkah dengan geng fz, rxz, lc,
buat 250cc pun kena pangkah dengan geng ninja..
tah apa salah honda,
yang duk memangkah tu pun tah apa penyakit, bukan dapat untung apa-apa pun, bukan pegang share kawasaki, yamaha pun,
dapat tambah musuh je lah kot..
sama-sama pakai motor kot.. apa salah kalau ride sama-sama..

Offline lagenda558

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 195
wow!!!...dah nak kuar dah... tahniah kepada yg dpt memilikinyer... ;D



You are not allowed to view links. Register or Login

Offline PAPAbikes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
You are not allowed to view links. Register or Login
kadang-kadang aku kesian dengan honda,
buat 150cc kena pangkah dengan geng fz, rxz, lc,
buat 250cc pun kena pangkah dengan geng ninja..
tah apa salah honda,
yang duk memangkah tu pun tah apa penyakit, bukan dapat untung apa-apa pun, bukan pegang share kawasaki, yamaha pun,
dapat tambah musuh je lah kot..
sama-sama pakai motor kot.. apa salah kalau ride sama-sama..

sebenarnya yg suka memangkah ni geng2 yg tak pakai 250cc je..
(kategori yg pakai below 250 and above 250)
the fact is among 250cc owner, we respect each other...  ;)

buat ape nak gaduh2 kita ni tiga beradik je kat malaysia (ninja / blade / cbr)

Offline mohdkhairi

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
You are not allowed to view links. Register or Login
Saya ada call Honda 4S Seksyen 17 Shah Alam baru petang tadi.

Orang kedai jawab dengan rasa terkejut, "Motor baru saja sampai hari ni."

Dia cakap dia terkejut sebab saya mcm tau-tau saja motor dah sampai.

Dia mintak saya datang esok untuk tambah deposit dan lepas tu dia akan sediakan semua dokumen-dokumen yang berkaitan. Harap-harap hujung minggu ni motor boleh siap.

Esok nanti saya update lagi sebab tadi tak sempat nak tanya harga OTR.

Buat brother naaim dan mohdkhairi, cuba-cubalah tanya tempat booking hari tu samada dah sampai belum. Menurut orang kedai tadi, yang sampai 2 buah, dua-dua standard warna merah.

dah call semalam tokey cakap belum sampai lagi,

kalo tak minggu ni konpem minggu depan,

kalo minggu depan pon tak sampai tunggu lah muto sampai,

semalam masa call saja berlakon sikit tanya pasal muto ni tokey cakap order pertama belum sampai dan tak boleh amik order lain selagi muto pertama tak sampai,

saya tanya balik siapa yang pertama order tu,

lepas dia cek order katanya nama orang tu mohd khairi,

lepas tu saya cakap saya lah mohd khairi, :D

moral of the story konpem saya tak kena pangkah :P
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mohdkhairi

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
You are not allowed to view links. Register or Login
Lai lai lai...

Tadi baru call BSH 4S Serdang... order da masuk 4.... muto no 1 pon belom deliver lagi.. mana ABS CBR250r aku neh?

harap2 bulan 4 sampai le CBR ABS tu,

semalam ada tokey cakap sape yang order versi ABS dapat lambat sikit berbanding Standard sebab katanya kat siam pon lambat dapat versi ABS ni,

kalo nak cepat dapat kena sergah kedai tiap2 hari, :P
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline amirad

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Pergh! Hebat betul penangan CBR250 ni. Kelibat pun tak nampak lagi tapi dah create perasaan yg membuak-buak. Termasuk diri aku sendiri. Aku pun bercadang nak reki kat Honda 4S S17 shah alam.
Its not what u ride. Its how u ride.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline cupcai

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 820
You are not allowed to view links. Register or Login
kadang-kadang aku kesian dengan honda,
buat 150cc kena pangkah dengan geng fz, rxz, lc,
buat 250cc pun kena pangkah dengan geng ninja..
tah apa salah honda,
yang duk memangkah tu pun tah apa penyakit, bukan dapat untung apa-apa pun, bukan pegang share kawasaki, yamaha pun,
dapat tambah musuh je lah kot..
sama-sama pakai motor kot.. apa salah kalau ride sama-sama..

100% sokong...dah lama nak cakap pasal isu ni jugak..kutuk mengutuk sesuatu jenama tu ..boleh dapat apa? Lebih baik info sharing dgn riders lain tentang pro n con motor yg anda miliki drp .......ni tak bagus la..tu tak cantik la...dapat bonus dari kilang motor ke? Tak suka atau tak sanggup, jangan beli....as simple as that. Kilang mana-mana takkan tutup..semamta-mata 1-2 tak suka pada produk mereka, ramai lagi menyukai barangan tu.
« Last Edit: March 16, 2011, 08:31:50 am by cupcai »

Offline anod

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 384
  • Born to be Wild.....
kepada owner yg bakal dpt motot,
cogrates. klu dah on the road tu, sila2 lah kasi review yek. tak lupa juge kalau dah ada tu, mai la fnf. bleh belek2 & test ride. ok?
alang alang mod, baik beli yang besar terus. yeahhh
- Honda Wave S & BMW R1200C

Offline aHLengChai

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 6283
  • BeLajaRLah menGHormaTi oRg anDai maHu d HormaTi~
kawan aku dak gegurl pun dh placing order..tatau ape cer
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)