Author Topic: membeli cicak tokek  (Read 8528 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline myth7

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 803
  • bike ME..
Re: membeli cicak tokek
« Reply #20 on: March 16, 2011, 10:37:19 am »
wah best nye dpt hayabusa, aku ade kenal org kat kmpg bela cicak ni. besa gak tp tak tau brp berat. kalo jd org tgh je dpt hayabusat sebijik jadi la kikikiki.
You are not allowed to view links. Register or Login

 You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: membeli cicak tokek
« Reply #21 on: March 16, 2011, 11:33:06 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
ni tokeknye kan   ;D



nie gambar real ka nie...?klu cm ni bkn g hayabusa bugatti pn dapat...tp awat skali tgk cm raksasa otomen ja
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline rojak

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 457
  • Motor Satu Piston Je.......
Re: membeli cicak tokek
« Reply #22 on: March 16, 2011, 11:41:52 am »
ape yang best tokek nie?ntuk wat pet ke ntuk wat ubat?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zaihany88

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 713
  • Syg kriss Kuat2..;D
Re: membeli cicak tokek
« Reply #23 on: March 16, 2011, 01:45:56 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
nie gambar real ka nie...?klu cm ni bkn g hayabusa bugatti pn dapat...tp awat skali tgk cm raksasa otomen ja

gamba atas tu betol..tak ingt la berat dier 46KG atau 64KG...


Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: membeli cicak tokek
« Reply #24 on: March 16, 2011, 02:52:09 pm »
gler besar,,ni msti 64 kilo nie xsangka aku ada sebesar cmni..ptt la kucing tu pun usha dr jauh jer..klu rossi yg jmpa mybe 46 kilo..hehehe
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #25 on: March 16, 2011, 05:33:20 pm »
takda sapa nak jd jutawan ker...haha..bugatti veyron pun boleh beli kalau dpt 2-3 kilo,,
330gm kalau ada pun ok juga..tp harga takleh jd jutawan ler..harga sentiasa berubah..tgk keadaan..kalau kecil sgt kena bela dulu...ada yg sms saya.. bertanya..mohon email kpd saya gambar serta berat tokek..pastikan jari adalah 5..yang 4 jari bukan spesis yang  dicari..
alon alon

Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: membeli cicak tokek
« Reply #26 on: March 18, 2011, 11:48:12 am »
semalam dok la sembang ngn budak umh pasal menatang nie..alih2 dia lg expert..rupanya dia pn penah aktif jap cr tokek smp sabah sana..(habaq aku p melancong)..pastu citer2 dia tunjuk stu mms ada owner tya market..gmbr tokek siap dok atas timbang n beratnya mmg exceed 420g la...cter2 g bru aku tau ada yg 4 jari 5 jari lidah brcabang xbercbng...nie la 1st time aku tgk menatang nie..xtau plak malaysia ada menatang cicak ni..besaq plak tu
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #27 on: March 21, 2011, 09:23:59 pm »
masih menanti seller...buyer ready dah ni.
alon alon

Offline nytroz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 224
Re: membeli cicak tokek
« Reply #28 on: March 25, 2011, 10:26:20 am »
saya pun ade bela sekor, mmg tokek bintik merah, cuma size dia agak kecik.... last timbang bulan 1 berat dia dlm 40gram je, masih kanak2 lagi kot, tapi mmg betul, kalo pegang dia masa nak bersihkan sangkat lepas tu dia merajuk tamau makan, ngade btul, tapi kalau time lahap tu 4-5 cengkerik boeh habis dilahap satu malam, agak2 berat camni hayabusa leh pakai tak? kalo tak hayabusa hayakecit pun boleh kot..? huhuhuhu....

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #29 on: March 25, 2011, 12:10:00 pm »
harga telah berubah..sila hubungi saya untuk harga terkini..tk
« Last Edit: April 01, 2011, 10:00:21 pm by nieez@m »
alon alon

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #30 on: March 25, 2011, 12:13:58 pm »
aku adalah broker sekadar mencari sesuap nasik...senarai di atas adalah akunya direct agen..aku deal dgn dia..komisen aku mintak dgn seller..ni international buyer.. semua negara yang ada tokek memang dia akan pergi dan beli. malaysia,indonesia, thailand, laos, philipine dan negara berhampiran.kalau nak tahu lebih lanjut boleh  pm aku..kalau ada tokek negara lain pun blh pm aku...nnt aku email syarat dia..
alon alon

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #31 on: March 28, 2011, 01:14:52 pm »
maklumat terkini dari who..pembelian akan dihentikan pada tarikh 31/3/11.. maknanya 1 hb april tokek dah tiada nilai lagi. boleh goreng jer...kalau buat hiasan pun boleh, tapi kena ada lesen memelihara..denda adalah rm20k seekor,.. jadi siapa yang ada tokek berat 330g keatas mohon hubungi saya secepat mungkin sebelum tamat tarikh yang diberikan.tk
alon alon

Offline Pom Pom

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: membeli cicak tokek
« Reply #32 on: March 28, 2011, 01:46:44 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
maklumat terkini dari who..pembelian akan dihentikan pada tarikh 31/3/11.. maknanya 1 hb april tokek dah tiada nilai lagi. boleh goreng jer...kalau buat hiasan pun boleh, tapi kena ada lesen memelihara..denda adalah rm20k seekor,.. jadi siapa yang ada tokek berat 330g keatas mohon hubungi saya secepat mungkin sebelum tamat tarikh yang diberikan.tk

panjang 1 jengkal nak x?

area kelantan.yg lain kecik2 je.


lari lari lari dari  sang hantu.
WTB Disk Skala @ LC es

Offline phl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: membeli cicak tokek
« Reply #33 on: March 28, 2011, 02:04:18 pm »
bro klu betul harga 320g tue.. aku ada bro..

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #34 on: March 29, 2011, 11:48:36 am »
berapa ada bro..min 2 ekor..sila email ke saya gambar diatas timbang..email ke You are not allowed to view links. Register or Login  nt saya maklumkan harga terkini...tk
alon alon

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #35 on: March 29, 2011, 11:52:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
panjang 1 jengkal nak x?

area kelantan.yg lain kecik2 je.
1 jengkal takde value lg bang..bela dulu..untuk who sememangnya akan dihentikan pada 31hb ni..tp saya ada buyer dari korea yang masih perlukan tokek ini walaupun selepas 31hb..tetapi deal secara international.. renyah sikit.. yang ni takde cash money..tp hasilnya sama juga....harag adalah berubah ubah..jika who dah tutup dari membeli..kemungkinan harga barang menjadi murah..jd sapa yg ada tu di alualukan jual sekarang atau anda tertangkap sebab tiada lesen...hubungi saya segera..0133503680..sms pun boleh...email pun boleh..   You are not allowed to view links. Register or Login
alon alon

Offline ee_geramnya

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 85
Re: membeli cicak tokek
« Reply #36 on: March 29, 2011, 11:03:36 pm »
mcmna nak tangkap cicak ni ? ... guna apa ? .. nak pki umpan ker? ..
Lalu kami tidurkan mereka dengan nyenyaknya dalam gua itu,bertahun-tahun,yang banyak bilangannya.. Al-Kahfi 18-11.

Dan mereka telah tinggal tidur dalam gua mereka;Tiga ratus tahun dengan kiraan ahli kitab dan sembilan lagi (dengan kiraan kamu)..Al-Kahfi 18-25

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #37 on: March 30, 2011, 10:53:09 am »
mcm2 cara boleh dilakukan..pakai tangan boleh..pakai jaring boleh..perangkap pun boleh..seeloknya jgn direct pakai tgn.. sbb secara automatik bila kita pegang dia akan meronta,dan kita pun akan pegang semakin kuat,, cicak ni mudah stress.. bila stress berat badan menjadi susut dgn cepat sekali.. cicak yang besar berbahaya kalau dipegang..saya dimaklumkan berat yang melebihi 300g biasanya ada bisa..bisa dikatankan sama seperti ular kapak.. jd..utamakan keselamatan..pakai glove kulit seeloknya..info yg saya dpt di pulau perhentian mmg byk spesis ini..tp orang tak berani ambil. dikatakan ada orang pernah tangkap dan jual..kemudian tuannya(jin) datang dan meminta memulangkan balik..tak tahu la kebenarannya..kalau nak tahu cubala..mmg byk disana..member baru balik dari sana..banyak gambar tokek dia ambil..tp tak berani tangkap..
alon alon

Offline apy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1405
  • DoNt L3t Ur LiFE B4sE oN Fe4R
Re: membeli cicak tokek
« Reply #38 on: March 30, 2011, 03:20:02 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
SENARAI HARGA TOKEK MENGIKUT BERAT

Harga Tawaran kami:
Pakej A
330-350gram 18inci Rm400k/ekor(minima 2ekor)
360-380gram=20inci Rm600k
390gram.      =1.5Juta
Bayaran penuh kepada broker+owner.
Pakej B
400-499gram=22inci 16J/100gram500-599gram=26inci 20J/100gram
600-699gram=29inci 23J/100gram
700-799gram=32inci 26J/100gram
800-899gram=36inci 30J/100gram
900-999gram=42inci 33J/100gram
1kg-1.9kg. =45inci 86J/100gram
2kg up.    =50inci 100J/100gram

30% daripada harga maksimum ini(Pakej B) akan di potong oleh Asiagecko.70% untuk Broker+Owner

16 JUTA bg setiap 100gram or mmg sekor 16 juta?
mmg kaya WHO nie
You are not allowed to view links. Register or Login]

Offline nieez@m

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 347
Re: membeli cicak tokek
« Reply #39 on: March 31, 2011, 01:10:34 pm »
apy...itu range dia 100gm cth 400-499= 100g.. harga untuk seko..tetapi kena baca dibawah tu...30% akan dipotong oleh asiagecko kerana dia adalah direct agen yg jual kepada buyer. tak termasuk komisen saya 10%...harga yang kami bagi adalah harga penuh untuk setiap ekor yang dibayar oleh buyer..maksudnya memang tiada selindung tentang harga tu. owner tahu harga sebenar dan upah untuk agen / broker...maksudnya owner cuma dapat dlm 60% bersih selepas ditolak bayaran asiagecko dan saya....kami sebenarnya agen kepada buyer dari korea dan bukan who..kelebihan kami ialah harga yang kami tawarkan adalah yang tertinggi. dan kelebihan lain ialah untuk pengetahuan WHO akan melabuhkan tirainya pada hari ini..start esok tokek tidak akan dibeli lagi oleh WHO.. tetapi kami still beli lagi sehingga tarikh yang akan diberitahu kelak...harap siapa yang ada tokek atau kenal owner tokek boleh rojer saya untuk dapatkan syarat penjualan.....
alon alon

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: membeli cicak tokek
« Reply #39 on: March 31, 2011, 01:10:34 pm »