Author Topic: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?  (Read 50140 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline autotrof

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 29
  • Mahukan prestasi maksimum
RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« on: February 17, 2011, 01:55:47 PM »
Betul ke RXZ dan 125Z akan/telah dihentikan pengeluarannya?



Offline koie06

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 922
  • D.I.Y At Your Own Risk
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #1 on: February 17, 2011, 02:26:37 PM »
ade gak dengar cite nie...tp sumber dr mne ek?...

ape motif nak stopkan production RXZ n 125Z nie?...moto tgh laku nie...

kalo sbb nak stopkan production 2stroke npe yamaha je?...Kawasaki cmne lak?...

Offline patrickstar

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1029
  • MBCian since 5/6/2007 ヤマハ
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #2 on: February 17, 2011, 02:33:29 PM »
cerita "dengar-dengar" ni dah lama sgt.dari tahun 2000 lg aku pernah dengar.
semua kata dapat cerita dr org dalam.kesudahannye moto still kuar smp skrang  ;D

tp xpe, kita tunggu dan lihat je la.
Bye2 er6n.welcome to versys

Offline koie06

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 922
  • D.I.Y At Your Own Risk
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #3 on: February 17, 2011, 02:35:48 PM »
btol2...kite tunggu dan lihat...

brg2 moto aku da ade spare da... :D :D

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #4 on: February 17, 2011, 02:38:54 PM »
salam,

harapnya ZX150 tak kena stop....kalau tak, tak merasa ler aku nk pakai...huhuhh

motor 2T lain takpe kalau nk stop...hahaha.... ;D ;D

p/s: stop production motor takpe, jangan STOP keluar production minyak 2T sudaaaa.... >:( >:( >:( ;D ;D ;D

sarjantulang

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline koie06

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 922
  • D.I.Y At Your Own Risk
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #5 on: February 17, 2011, 02:41:15 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam,

harapnya ZX150 tak kena stop....kalau tak, tak merasa ler aku nk pakai...huhuhh

motor 2T lain takpe kalau nk stop...hahaha.... ;D ;D

p/s: stop production motor takpe, jangan STOP keluar production minyak 2T sudaaaa.... >:( >:( >:( ;D ;D ;D

sarjantulang
tu la...aku pun teringin gak nak pakai ZX150 tu...

kalo 2T stop production alamatnye pakai minyak masak pastu bwk slow2 je la...hehe...

br asap b'kepul?... :laugh: :laugh: :laugh:

Offline BarrySheene Jr.

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1266
  • Wakakakaka.........
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #6 on: February 17, 2011, 06:01:35 PM »
2t production memang xkan berhenti,sebab Marine/Outboard/Sangkut engine banyak pakai 2T,sebab engine mostly 2 Stroke Direct Fuel Injection.kalau 125z n rxz memang akan stop tak lama lagi,walaupun model cukup panas.lepas ni memang banyak yg akan boikot brand Yamaha,bg peminat setia model 2-Stroke. ;D ;D ;D

Offline mukri

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 402
  • power comes when u need it
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #7 on: February 17, 2011, 07:09:28 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
assalamualaikum dan salam sejahtera abang2 semua..
saya dapat info ni dari kawan tempat kerja..
dia ada kawn yang kerja dekat HLY.. katanya HLY da kumpul barang2 rxz  masok dalam store..
sebab nak stop production.. so siapa2 pakai rxz tu belilah spare parts awal2 ya.. lepas ni susah nak dapat dah.. kalau dapat pn mahal lah.. n kalau murah pn tak ori :)
125z lak mcne?

kalo jumpe tgur2 la...

Offline mr_nice

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 15
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #8 on: February 17, 2011, 08:30:49 PM »
psl merempit?
ape dieorg peduli,kalo tak dah lama dieorg stop production
haha

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #9 on: February 17, 2011, 08:40:06 PM »
dengar dari kawan aku yang sepupu dia punya jiran punya
kakak ada seorang kenalan facebook yang kemungkinan ada
terdengar dari cleaner yang telah diberhentikan kerja dari
satu ajen jual motor yamaha yang rxz dan 125z akan diberhentikan
pengeluaran ..........

Hai, ini semua khabar angin yang Tiada Apa Apa makna.
Tengok aje Honda ex5 yang keluar time rxz dulu, masih lagi keluar.
Tak pun berhenti? Kat malaysia ni memang macam itu. Selagi boleh jual, dia jual jugak!
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #10 on: February 17, 2011, 09:19:01 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ok terasa diperli :)

bukan maksudku nak perli, make peace not war!
 Tapi hanya mengatakan Selagi Tiada Apa pengesahan dari
Hly, toksah kita buat spekulasi. Lagipun Tiada model Baru yang
dibawak masuk untuk menggantikan rxz dan 125z yang masih
top selling tu.
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline ubai88

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 218
  • lalala~~~
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #11 on: February 17, 2011, 10:55:10 PM »
susah nk pecaya...2 moto ni sumber pendapatan utama HLY selain LC dan legenda...
nak tunggu press conference dari orang HLY sendiri baru pcaya...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline BarrySheene Jr.

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1266
  • Wakakakaka.........
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #12 on: February 17, 2011, 11:28:10 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
itu xda apa berita lagi bro.. kemungkinan tu ada.. sbb dengar alasan nk stop ramai mat2 rempit xda wawasan guna dua jentera. tambah lagi yang operate ekzos.. dahlah standard cemar udara + lagi cemar bunyi.. dengar2 ituah sebabnya..
kalau sebab ni,memang tak munasabah langsung.kalau moto 4T yg dah modified,emisson sgt tinggi jugak,lg2 dah carb besar n ekzos open.kalau 4t psg ekzos open,dari jauh dah leh dgr,sebab bunyi dier jauh.lg2 kalau macam 135LC,memekak jer bunyi kalau spec dah open.lg dahsyat bunyi dari 2-Stroke.pasal emission?bukan moto 2-stroke je source dier,bas2 dan kenderaan diesel lagi teruk,lagi besar enjin lg tinggi emission,tak kisah lah ade asap or tak,emission is emission.moto 2-stroke memang byk,tapi intensity of emission tak besar macam kenderaan besar.kat Malaysia ni,pencemaran air lagi teruk dari udara,kita di sini masih lg mempunyai udara yg bersih,berbanding negara2 lain.

ini semua marketing strategy,sebab nak orang beli moto 4-stroke,parts banyak,kalau rosak banyak untung sebab banyak parts nak dibeli utk enjin 4T.clearly bukan sebab emission n merempit.HLY nak make more money dgn membutakan orang.semua ni kenyataan.

kalau tersalah cakap,tolong betulkan. ;D

Offline patrickstar

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1029
  • MBCian since 5/6/2007 ヤマハ
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #13 on: February 18, 2011, 08:17:55 AM »
kalau la betul, akhirnya terbukti cerita2 khabar angin yg telah kedengaran dari awal tahun 2000 telah menjadi kenyataan  ;D
Bye2 er6n.welcome to versys

Offline Ajid

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 370
  • Laju- laju pun sembunyi juga time hujan.Huhuhu..
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #14 on: February 18, 2011, 08:50:35 AM »
Salam...

125z ni dah bertahun2 atas jalan, begitu jgk dgn abg dia rxz..
entah berapa sangatlah peratus pencemaran asap 2T bbanding asap2 factory, bus, lori..
 ;D :D :D

P/S: Aku pernah melihat sebuah moto 135 LC tggalkan aku dgn asap putih..
Pelik jugak..
Aku sangkakan 125z.. ;D
Aperrdaaaa....
Kejayaan manusia hanya dlm agama, taat perintah Allah & ikut sunnah Rasulullah SAW

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline patrickstar

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1029
  • MBCian since 5/6/2007 ヤマハ
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #15 on: February 18, 2011, 08:55:20 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam...

125z ni dah bertahun2 atas jalan, begitu jgk dgn abg dia rxz..
entah berapa sangatlah peratus pencemaran asap 2T bbanding asap2 factory, bus, lori..
 ;D :D :D

P/S: Aku pernah melihat sebuah moto 135 LC tggalkan aku dgn asap putih..
Pelik jugak..
Aku sangkakan 125z.. ;D
Aperrdaaaa....



tertinggal satu asap lg yg jadi punca pencemaran seluruh dunia.asap rokok  :D ;D
Bye2 er6n.welcome to versys

Offline panzer

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 31
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #16 on: February 18, 2011, 05:37:18 PM »
Aku rasa dia nak naikkan sales je sebab orang takut pasni takde peluang dah beli 2T bikes new, jadi akan berlumba-lumba la  beli.
Yang ada SBK pun beli as third bike kot.

Offline apiqz{125}

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 579
  • Klik Signature sy untuk tahu cara dpt SIDE INCOME
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #17 on: February 19, 2011, 08:55:09 PM »
kat tempat aku dah takde rxz baru..tauke tu cakap yamaha dah stop production..
Program terbaru, Hot $ Spicy lagi
Tak perlu menaja pon dapat wang > You are not allowed to view links. Register or Login

Offline bbl

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 103
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #18 on: February 19, 2011, 09:25:14 PM »
biasa la malaysia...marahkan nyamuk kelambu dibakar...nk membendung mat rempit,stop kua motor2 ni...

Adat gajoh berjueke gading,adat rima bersabungke taring,adat manusio meniti dari atah mato keghih,mengarung di dale urat daroh,ute mah ku baya mah,ute daroh...ku baya daroh...eeeeeiiiiiirghhhhhhhhh!!

Offline BenArtzam

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 69
  • LonelY RideR Sebab
Re: RXZ dan 125Z dihentikan pengeluaran?
« Reply #19 on: February 19, 2011, 10:43:12 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
biasa la malaysia...marahkan nyamuk kelambu dibakar...nk membendung mat rempit,stop kua motor2 ni...

erk malaysia.. asal naik motor je mat rempit.. asal mat rempit je motor.. asal 2strokers je rempit, asal rempit je 2strokers.. haha..
Knowledge about Motorcycle : 10%