Author Topic: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11  (Read 46357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline encikgalol

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1278
  • <<AMD Fanboy>>
Rumah lama:
version 2: You are not allowed to view links. Register or Login
version 3: You are not allowed to view links. Register or Login
version 4: You are not allowed to view links. Register or Login
version 5: You are not allowed to view links. Register or Login
version 6: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 7: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 8: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 9: You are not allowed to view links. Register or Login
Version 10: You are not allowed to view links. Register or Login

Laman Web Rasmi SYM Malaysia :
You are not allowed to view links. Register or Login

No. Plat Senarai Owner GTS/VTS
1. Mie-G -  WTY6468 - Hitam - Wangsa Maju - Bukit Damansara - Balakong
2. Tenno - WTG2497 - Hitam - Bandar Saujana Putra - Putrajaya
3. AsriSR - WSP6448 - Depan evo 250 (warna hitam) + belakang gts (warna silver) - KL Sentral - Slim River
4. Razi - WTX6544 - Grey - Putra Heights - Fed.Highway - Bangsar - Jln P.Ramlee
5. WRF - WRF3334 - Grey - Putra heights - Sek 16 S.Alam - KL
6. Apis@jebat - WTW2787 - Grey - Seremban - KL - 0135045479
7. mrpanot - WSS5005 - Subang - kelana jaya
8. mazran81 - WTT8081
9. abang_buttak - WUG4221 - 017-3182900
10. juragan71 - WUC2494 - Hitam - Kg Pandan - Bandar Utama
11. AsIkO - KCT1507 - Silver - Arau,Perlis
12. zack blacken - WUG4514 - bandar baru bangi
13. nazwangeo -WUG9240 - Saujana Utama Sg. Buloh
14. Kukukaki - WTP4181 - (Sabtu pg KL-Alor Gajah, Rabu ptg Alor Gajah-KL, Khamis pg KL-Alor gajah, Sabtu ptg Alor gajah-KL)
15. sylbinates  - WUH9115 - Kg Pandan, MRR2-Teknoloji Park, Bkt Jalil
16. faizul_fzr - WTQ2528 - Grey -  Banting/Shah Alam - 0126335350
17. ponato - RJ2938 - jitra/arau
18. trustdesign - AHG 4979 - Hitam- Sg. Petani - KL - Sg.Petani(seminggu sekali)
19. Aie - NCD9029 - Black - Sek 22, S.Alam - Jln Sultan Ismail, KL
20. cikgu_bkx - BKX3742 - Silver - Kuala Selangor
21. azulkarnain - WUJ 6234 - Grey - Jalan Ipoh, KL
22. Jaar1951 - WUH1951 - Hitam- Segambut, kl
23. fithri - BKR 1404 - Grey - Subang Suria Section U5 Shah Alam
24. aeroj5 - WUC6137 - Dark Blue - bukit puchong - LDP - NPE
25. jep77 - WUK2503 - Grey - Kajang - Cheras - Bangi
26. kaycu - KCU5505 - Silver - Alor Star.
27. fairol - WUK8560 - sg. balak, kajang - belakang bank negara
28. 7792 - WUC7792 - Hitam - Saujana Impian Kajang - Jln Cheras - Jln Loke Yew - Dayabumi
29. shamsulridzuan - BKY1721 - Taman Desa - Bukit Kiara
30. yee81 - WUF 2761 -bandar baru selayang
31. Egeen486 (syahril) - BGR84 - Tmn Putra Perdana Puchong - Jalan Duta
32. akey_z - WTA4567 - Grey - Sg.Ramal Dalam, Kajang - Wangsa Maju
33. rinz7278 - PJU 7278 - Tmn serai Maju-Bgn Serai- k kurau,sbln sekali hway ke shah alam
34. encikgalol - PJV9802 - Bukit Mertajam - Bayan Lepas - Danok - Betong
35. carliph - BLA1453 - Grey - USJ - Subang Jaya - Damansara - Bandar Utama
36. WUM7077 - WUM7077 - Grey - Bdr Seri Putra - Bandar Utama
37. najib_PJT - PJT3394 - Hitam - Sungai Pinang - Seberang jaya - Sungai Dua
38. wiramerah - WQF8054 - Grey - Klang - PKNS Shah Alam - UM - Federal Highway
39. PoKKe - PJG1590 - Gurun - Bukit Kayu Hitam - Danok - Sg.Petani
40. encikbakar - WUJ5015 - Seri Kembangan - KL
41. kamen_rider - BKX1964 - Hitam - Shah Alam- Damansara Height
42. perrrgh - WUP7530 - Selayang - Cyber
43. Emanspr - BLA2420 - Taman Medan - PKNS S.Alam - Putrajaya - Tg. Malim
44. mat komeng - WRC4900 - Putih - Equine Park - Shah Alam
45. wajarian - BKX1439 - Kelang - 019-315 7626
46. khairul1211 - WTU304 - Grey - Putrajaya - Ampang
47. MOVEving  - WUP3428 - Kajang - Masjid India
48. msc.yashimura - BKL5521 - Putih - USJ - Sunway - Subang - 0123699943
49. SBAHARIN - PHR467 - GREY - PB - PEN - PB
50. BLB 5012.. Grey.. 0162090836
51. Ramizan WUQ 7521 kl-seremban 019 2268232
52. hizan hasan/gizen/park long PJS2621 penang-sg petani-alor setar
53. fadeli BLB 1231 hitam menawan - pulau indah - shah alam - pj
54. Zulu - BKU649 - Shah Alam - Damansara
55. Azran PJW3353 Lunas-Penang
56. aztech,QMQ6646,kajang/bangi - klcc - kota damansara
57. shafeeqgt Plate WUT 3949


Sila sertakan nickname/nama,location dan plet moto utk update owner list.

INFO-INFO BERGUNA MENGENAI MOTOR SYM GTS/VTS 200

MAN SENG MOTOR SERVICE CENTER (Ah Chung)
GTSRider main service center.


MMR Shah Alam


You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
Lokasi MFORCE Segambut.

No 17 ,Jalan Segambut Atas
Taman Segambut 51200
Kuala Lumpur, Malaysia
No phone kedai 03-62581333
No phone mekanik Rahim 013-3243986

Kilang SYM, Jalan Rozhan, Alma, Bukit Mertajam (10pagi - 6 petang Isnin-Jumaat,Sabtu 10 pagi-1ptg,Ahad tutup,boleh dtg utk buat stendet service,claim warranty,cari spare part ori)




Download price list + komponen VTS 200
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
1. METZELER
110/90/13 M/C 56P TL FEELFREE
130/70/12 56L ME 7-Teen
130/70/12 62L reinf. ME 7-Teen

2. BRIDGESTONE
110/90/13 55P Bridgestone Hoop B03
130/70/12 49L Bridgestone ML50
130/70/12 62L Bridgestone Hoop B02

3. CONTINENTAL
110/90/13 M/C 56Q Conti Twist
130/70/12 M/C 56P Continental Zippy 1
130/70/12 M/C 56P Continental Twist Race
130/70/12 M/C 62P reinf. Continental Navigator

4. MICHELIN
110/90/13 M/C 56P Gold Std
110/90/13 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC
130/70/12 56L Michelin Bopper
130/70/12 M/C 56P Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC
130/70/12 M/C 62P reinf. Michelin City Grip / Michelin Pilot Sport SC

5. PIRELLI
110/90/13 M/C 56P Pirelli Diablo Scooter
110/90/13 56P Pirelli GTS 23 Front
130/70/12 56L Pirelli SL 26
130/70/12 56L Pirelli SL 36 DJ
130/70/12 56P Pirelli SL 26
130/70/12 M/C 56P Diablo Scooter

6. DUNLOP
110/90/13 M/C 56P Dunlop Run Scoot 207F RS
130/70/12 62L Dunlop Run Scoot 207 RS
130/70/12 62P Dunlop Run Scoot 207 RS

7. AVON
110/90/13 56P Avon Viper Stryke
130/70/12 62P Avon Viper Stryke

Byk lagi tayar lain mcm DURO, KENDA, IRC dlm pasaran.

Cara2 nak baca rating tayar, contoh M/C 56Q Continental Twist:
M/C - Motorcycle
56 - Berat max. beban boleh tanggung tayar dlm lb. paun ( 56 = 494 lb. paun, 62 = 584 lb. paun)
Q - Rating kelajuan ( J = 62 mph, L = 75 mph, P = 93 mph, Q = 100 mph / 160 kph, S = 112 mph)  
Continental Twist - Jenama Tayar

Info tambahan..harus dilihat rating tayar pada motor. Kalo rating tayar tidak sepadan kelajuan penggunaan boleh menyebabkan kehilangan prestasi tayar, daya kawalan dan kegagalan tayar.

You are not allowed to view links. Register or Login
Salam Bros,

Info tambahan utk rujukan semua..

Harga barangan kat Chuan & Cycle, PJ Uni. Garden:

1. Steel Plate tmpt letak kaki = RM 95 / set
2. Steel Ring Cap tmpt petrol = RM 60
3. LED tower type (2 tone) = RM 150 / set
4. YSS absorber = RM 730
5. CDI unit = RM 270
6. Dr. Pulley 14.5g = RM 120
7. Voltage Stabilizer = dr RM 150 - RM 250
8. Alarm (M-Force) = RM 150
9. Strobe Light = RM 130
10. Air Horn (BMW) = RM 130
11. Nuovo 135LC signal = RM 185
12. Side Mirror Signal LED = RM 360 / set
13. Lampu HID 0.43k = RM 250
14. Ekzos AHM Racing = RM 750

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Uploaded with You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
bila pakai abs racing boy, kena tambah washer dekat mounting screw bawah sebab width mounting abs racing boy lebar lebih 3mm. Dah 7000km lebih pakai racing boy..ok xde masalah dan setanding dgn YSS yg digunakan sebelum ni. Kedua, spt prnh disebut dalam posting awal...adjust ukuran spring dari base bawah dan atas tepat pada 15cm.

Benda ni sama dgn abs racing boy utk elegan atau gts\vts------------->perlu tambah washer di bawah untuk elak 'freeplay' yg blh sebabkan rasa gegaran.

You are not allowed to view links. Register or Login
1- meter petrol indicator x menunjukkan aras yg betul
2- selepas 18000km keatas, kemungkinan menghadapi sindrom gasket block bocor adalah tinggi
3- masalah piping ekzos yang samada bocor atau patah terus
4- masalah srew swing arm yang kerap patah
5- masalah chrome cover ekzos yang mudah tertanggal
6- masalah gasket bahagian coil dan water pump yang bocor
7- masalah handle yang cenderung ke kiri bila dilepaskan
8- masalah cylinder pump disc brake yang kerap tersekat sebabkan disc haus dan brake pad haus tak sekata
9- masalah collar seal kat autoclutch mudah calar\rosak sebabkan bila pila pulas throttle, cvt bergegar
10- masalah driveface plate cvt cepat haus\makan di permukaan
11- sindrom enjin tetiba mati atau sebu ( carburetor)
12-  ada sape nk tambah lagi  :D  




You are not allowed to view links. Register or Login
klu ride stail biasa..pakai semi pong dah ok Motul 4100 pun ok cuma nk jaga sikit pastikan minyak ori buka minyak (recycle) boleh pakai sampai 2500-300km.

Kalau pakai fully synthetic, petraonas pun setakat ni banyak feedback yang positif...aku pakai castrol power 1 ..pakai syhthetic ni boleh drag schedule tukar minyak hitam sampai 4000 km.

Lagi satu jangan risau pasal minyak oil change nyala setiap 1,000km..tu buat panduan je..

rule of thumb.

pada kali kedua tukar minyak hitam - tukar minyak gear oil sekali

pada kali ketiga tukar minyak hitam - bersihkan oil filter, check airfilter, servis cvt

so just ikut je cycle penukaran minyak hitam tu

Quote
Dah pakai lebih tiga bulan..performance kira okla cuma setakuk kurang sikit je dari YSS...

1- yang pada pendapat peribadi aku YSS maintan performance yang mantap dan pada waktu yng sama kekalkan ride mode utk comfort tapi RB ni ada terasa keras sikit. Beza RB dgn YSS ni cuma bila jalan straight line yng beralun atau ada bonggol, daya serapan (damping) YSS lebih baik.

2-Handling lebih kurang sama cuma RB kalau setting coil spring atau tyre pressure x betul boleh rsa performance drop secara signfikan. Tyre pressure mesti 32psi manakala height coil spring dari base tapak bawah dan top mesti ditala pada ketinggian 150mm (boleh adjust melalui ring di base abs).

3-Dua2 belah abs dan tyre pressure ni kena pastikan setting sama. Ni penting sebab kalau tak bila buat emergency brake guna brake belakang, ada tendency tayar belakang akan membuang sedikit ke kiri atau kanan.

4- Lepas lebih tiga bulan, kehausan tayar sekata (Metzeller) x spt abs jenis 'cipalang' yng pernah aku beli kat sentul dulu....tak sampai sebulan ada kesan permukaan beralun kat surface tayar.

5- Waktu ride dlm hujan lebat...masih rasa stable lagi...cuma tak seperti YSS , abs RB ni bila lalu atas permukaan jalan ketika hujan renyai ada tendency sindrom 'twitching' bahagian belakang tapi masih pada kategori boleh diterima lagi.

So, bagi yang budget limited, boleh le pakai RB, tapi klu ada budget lebih pakai YSS

Quote
tu standard dengan engineering flaws SYM. Ada EMPAT bahagian kritikal exzos yang perlu ambil perhatian:

1- tengkuk manifold - kalau ride long distance dan selalu full throttle senang patah terutamanya kalau bawak pilion. Kedudukannya terdedah pada faktor luaran seperti hujan. Suhu yang panas terkena air sebabkan metal fatigue dan karat.

2- paip manifold (macam gambar posting aliman) - kalau welding balik pastikan welding guna acelyne torch jangan pakai welding current

3- screw ekzos mounting di bahagian tabung ekzos - dalam jangkamasa tertentu boleh patah kena check periodically

**Problem 1,2 & 3 ni juga boleh disebabkan kerana bush screw ekzos dekat swing arm dah haus, bila dah haus manifold tu akan flex dan kekadang terkena kat besi double stand sebelah kanan . Bush ni takde sparepart tapi klu kena tukar p kat Sym order part bush absorber ( sama saiz dan ngam)

4- ekzos silencer ( dalam tabung ekzos) - selepas enam bulan keatas kena check ( ketuk ekzos pakai tapak tangan dan kalau ada bunyi macam benda longgar, maknanya kena 'operate' ekzos tu welding balik)

Quote
Sekadar nak jelaskan pada semua tentang mitos pakai Dr Pulley boleh hasilkan topspeed MELEBIHI keupayaan maksimum GTS/VTS sebab aku perhatikan ramai yang salah faham fungsi rollerweight Dr Pulley ni

Dr Pulley hanya:
- alternatif kepada roller OEM
- extended life dalam proses wear n tear roller (roller biasa dalam 5,000km- 8,000km saja)
- menghasilkan daya pickup yang lancar

Dr Pulley tidak:
- meningkatkan secara mendadak topspeed lebih daripada keupayaan maksimum GTS/VTS*

Apabila disebut topspeed, roller Dr Pulley hanya membantu skuter anda mencapai topspeed yang mampu dicapai dengan lebih effisyen berbanding roller OEM

Informasi lebih lanjut sila layar : You are not allowed to view links. Register or Login

Quote
Bagi yg baru pakai VTS nk tambah assesori mcm runninglight ni, pakai dgn berhemah jangan siang hari pun bantai pasang gak sebab jangkamasa panjang x elok untuk coil, bateri atau rectifier..pasang bila perlu je, contoh waktu malam atau semasa ride dalam hujan. satu biji bulb signal ni 21W kalau 4 dah 84W...maksimum capacity keupayaan coil ialah 110-120W..kalau pasang lampu je 55w..campur running light dah jadikan coil atau rectifier 'kerja kuat'.

ada beberapa pilhan workshop utk pasang assesori ni so jadilah pengguna yg bijak compare rege dengan workmanship sekali, kat MMR rege assesori Side mirror LED RM360 siap pasang, DR pulley RM110, AHM exhaust RM650, Kepak tepi (fibreglass) RM320, 260mm cloverleaf brakedisc RM380

Quote
GTS/VTS/EVO ni ada empat kritikal area yang kita kena hati2 dan make sure pomen tu pasang betul2..

1- screw exhaust mounting - lebih afdal diikat guna torque wrench (jangan sesekali guna impact wrench)
2- screw hub rim( belakang) ke shaft pastikan diikat guna tangan dulu sampai agak ketat sikit baru guna impact wrnech
3- screw engine oil drain (guna torque wrnech tapi klu mekanik yg berpengalaman dia blh agak berapa force tekanan untuk ikat)
4- screw swing arm

You are not allowed to view links. Register or Login
MF SUNGAI PETANI

1) Cat
    Warna : Apa2 kale pun leh
    Harga : RM 500 ( 1 kale atau 4 kale )
    Jangka Masa : 7 hari bekerja

2)Upah pasang DR.Pulley
    Harga : RM 20
    Jangka Masa : 1-2 jam temasuk servis belt

3)Moto tesengguk2
    Harga Upah: FREE ( cuma ketat kan soket betina ) klu kes lain RM 20.00
    Harga coil : RM 50.00
    Harga Auto clucth n Pulley 1 set : +/- RM 280.00
    Jangka Masa : begantung pada tahap kerosakan..

4)Brek Belakang
    Harga Upah: RM 20.00
    Harga Brek Assm. Belakang : RM 260.00
    Jangka Masa : 7 hari bekerja (Barang kena oder)

5)Upah pasang lampu lip lap
    Harga Upah: RM 20 (termasuk wayar2)
    Harga Suis : RM 12.00 - 1 bijik
    Harga Relay : RM 8.00 - 1 bijik
    Jangka Masa : bergantung kepada tahap kedeepavalian moto anda...

6)Upah pasang lampu bapak Polisi
    Harga Upah: RM 45 (termasuk wayar2)
    Harga Lampu : RM 85.00 - 6 kale (kedai acc kete RM 80.00)
    Jangka Masa : 1-3 jam

KOLEKSI GAMBAR-GAMBAR VTS/GTS YANG DIPHOTOSHOPKAN


See the full album here : You are not allowed to view links. Register or Login

CARA-CARA NAK LETAK GAMBAR DI FORUM MBC DENGAN CARA PALING MUDAH (GUNA AKAUN FACEBOOK)

1. Dalam akaun facebook, guna function upload Photos :


2. Pastikan Share album with di set kepada 'Everyone' - JANGAN LETAK GAMBAR BOGEL ANDA PLAK DALAM ALBUM NIH


3. Pegi ke gambar yg nak dipost ke dalam forum, pastu right click :
- Untuk Firefox : Right click dekat Image, pastu amik Copy Image Location :


- Untuk Internet Explorer, leceh skit.. right click, pastu amik Properties..


Pastu copy semua info yg ada dalam Address (URL) tuh..


- Untuk Google Chrome, mcm nie plak caranya :
- Right click pada image, pastu amik Copy Image URL


Bila dah siap, masuk ke dalam forum, tekan butang imej, pastekan (Ctrl+V) URL yg kita dah copy tadi ke dalam antara tag [i m g]   [ /  i mg].


« Last Edit: December 31, 2010, 02:28:40 AM by encikgalol »


LAWAN TETAP LAWAN!! MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH!! INI KALILAH!!

Offline MaD1278

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 475
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #1 on: December 16, 2010, 05:44:56 PM »
serius gila kuasa
you never ride alone...

Offline cm-1212

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #2 on: December 16, 2010, 05:54:47 PM »
salam semua members...

sy nih org baru dalam dunia permotoran scooter... so nak mintak tunjuk ajar dari semua otai2 yg memakai sym nih... sebenarnya dah ambik vts 200 pada 10/12/2010 lepas... cuma tak pakai pun lagi.. minggu ni baru nak mula bawak... hehehe..

orang parit buntar.. kerja kat mentakab.. rumah skang nih kat putrajaya.. balik minggu2 ke putrajaya... huhu.. tu yg ambik moto nih... pernah test drive sekali... rasa sedap bangat... terus beli... ambik moto di GTMax Shah Alam..

mintak tolong untuk updatekan sy... BLB 5012.. Grey.. 0162090836

moga dapat kenal korang semua...
« Last Edit: December 16, 2010, 05:57:58 PM by cm-1212 »

Offline shamsulridzuan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 165
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #3 on: December 16, 2010, 05:58:54 PM »
Sambung dari V10 pasal running light.

Memang meriah pasang semua lip lap tu. Tapi adakah kita beli motor SYM sebab nak meriah atau sebab comfort riding.

Tapi kan, kalau sekali sekala buat konvoi malam, pastu lalu depan Dataran Merdeka - mesti happening punya. Cam perarakan kereta berhias. ekekekkek

Kalau ada duit lebih aku nak buh lampu ultra ungu kat bawah motor. Kasi scan jalan raya  ;D
BKY1721 Silver VTS on the loose

Offline akey_z

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 317
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #4 on: December 16, 2010, 06:10:43 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sambung dari V10 pasal running light.

Memang meriah pasang semua lip lap tu. Tapi adakah kita beli motor SYM sebab nak meriah atau sebab comfort riding.

Tapi kan, kalau sekali sekala buat konvoi malam, pastu lalu depan Dataran Merdeka - mesti happening punya. Cam perarakan kereta berhias. ekekekkek

Kalau ada duit lebih aku nak buh lampu ultra ungu kat bawah motor. Kasi scan jalan raya  ;D

Aku beli motor ni dulu sebab tak larat nak bawak kete pegi keje, letih sebab nak tempuh jem pastu nak motor yg boleh long distance. Mula2 dulu nak pakai motor tu maintain standart kilang je, langsung tak nak modi tapi skrg dah ada modi sikit, sikit jek tak banyak.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline MaD1278

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 475
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #5 on: December 16, 2010, 06:24:56 PM »
ye korang bygkan berapa save aku :

dulu naik keta :

Parking - RM180
Petrol - RM400
Sebulan RM 580

sekarang naik SYM
Parking -  Free
Petrol - RM100

berapa punya byk saving le.. tapi kalau tolak risk naik moto ngan keta... lain le kiranya... kui kui kui
you never ride alone...

Offline carliph

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 214
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #6 on: December 16, 2010, 06:34:22 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ye korang bygkan berapa save aku :

dulu naik keta :

Parking - RM180
Petrol - RM400
Sebulan RM 580

sekarang naik SYM
Parking -  Free
Petrol - RM100

berapa punya byk saving le.. tapi kalau tolak risk naik moto ngan keta... lain le kiranya... kui kui kui


ishhh kalau bab jimat ni mmg aku sokong...jauh beza cost dia... ::) aku sokong sesangat bro...bykkan berdoa sebelum naik moto, insyaAllah selamat... ;D

Offline ajaaja

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 167
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #7 on: December 16, 2010, 06:39:20 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ye korang bygkan berapa save aku :

dulu naik keta :

Parking - RM180
Petrol - RM400
Sebulan RM 580

sekarang naik SYM
Parking -  Free
Petrol - RM100

berapa punya byk saving le.. tapi kalau tolak risk naik moto ngan keta... lain le kiranya... kui kui kui


Memang save la tuh.

naik kereta kadang2 pun tak selamat jugak...

Cuma yang naik motor, selain dari doa kena jugalah ikut jalan motor, bukan jalan kereta.!


Offline akey_z

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 317
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #8 on: December 16, 2010, 07:19:40 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ye korang bygkan berapa save aku :

dulu naik keta :

Parking - RM180
Petrol - RM400
Sebulan RM 580

sekarang naik SYM
Parking -  Free
Petrol - RM100

berapa punya byk saving le.. tapi kalau tolak risk naik moto ngan keta... lain le kiranya... kui kui kui


Tambah satu lagi, jimat tol. Bagi sesiapa yg menempuh plaza tol macam aku hehehe......
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline encikgalol

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1278
  • <<AMD Fanboy>>
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #9 on: December 16, 2010, 07:59:48 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
serius gila kuasa

haaiiippp.. jgn cakap banyak.. saya bakal PM ganti abg mulut merah.. sumbat ISA karang baru tau.. hahaha..
LAWAN TETAP LAWAN!! MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH!! INI KALILAH!!

Offline cm-1212

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #10 on: December 16, 2010, 09:23:56 PM »
travel naik moto memang save dan mudah.. Tak le beratur berhimpun dalam jem..

mana nak cari set utk tampung tayar...? Tools n cacing.. Brapa kosnye..
« Last Edit: December 16, 2010, 09:36:06 PM by cm-1212 »

Online wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1253
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #11 on: December 16, 2010, 09:54:42 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
travel naik moto memang save dan mudah.. Tak le beratur berhimpun dalam jem..

mana nak cari set utk tampung tayar...? Tools n cacing.. Brapa kosnye..

Aku beli kat Masjid Negara je time solat Jumaat. Kat Maidin atau tempat jual barang barang cina bersepah. Harga murah je RM5. Tapi dok simpan je tak pernah pakai. Nak jadi cita pernah member punya tayar wave 125 kena paku. Aku pun gunakan la buat pertama kali. Cucuk punya cucuk sampai tertembus ke tebing tayar. Kira tebuk satu lagi lobang la dah jadi 1 lobang extra. Terpaksa guna 2 cacing untuk tampung. Last last member aku tu terpaksa tukar tayar baru kerana lobang yg besar sangat ;D ;D

Offline cm-1212

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #12 on: December 16, 2010, 10:16:32 PM »
wajarian, wah, ok la tu.. Kos efektif.. haha.. Tapi at least ada pengalaman guna cacing tu.. Kali pertama pun buat dua kali.. Riso jugak.. Sbb tiap2 minggu ulang alik putrajaya -mentakab.. So kena prepare le.. Torch light.. Pam.. Belt.. Basic tool.. N punture repair kit ni.. Hehe..

Online wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1253
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #13 on: December 16, 2010, 10:38:09 PM »
Tesco ada jual pump yg guna cigaret lighter tu dlm RM35. Hari tu pergi Cameron dah try member punya bila satu elegan pancit. Kejap je naik angin tayar. Aku pun nak p beli.

Offline fithriomar

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 161
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #14 on: December 16, 2010, 10:47:13 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Aku beli kat Masjid Negara je time solat Jumaat. Kat Maidin atau tempat jual barang barang cina bersepah. Harga murah je RM5. Tapi dok simpan je tak pernah pakai. Nak jadi cita pernah member punya tayar wave 125 kena paku. Aku pun gunakan la buat pertama kali. Cucuk punya cucuk sampai tertembus ke tebing tayar. Kira tebuk satu lagi lobang la dah jadi 1 lobang extra. Terpaksa guna 2 cacing untuk tampung. Last last member aku tu terpaksa tukar tayar baru kerana lobang yg besar sangat ;D ;D

besok cari dkt masjid negara la jawabnya cari tool cacing tu.. dkt area pintu masuk masjid tu ke wajarian?

Offline cincaluk

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 47
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #15 on: December 16, 2010, 10:58:07 PM »
aku biasa gak pakai cacing nih..dulu zaman study mmg kerap ulang alik seremban melaka & masa awal2 keje, seremban-putrajaya....

cacing tuh, kalu simpan setahun lebih pun, gam dier kuat lagi...cucuk kt tayar kena perlahan, tarik kena laju

tp dok pikir, antara yg "slime" (botol ijau) tu ngan cacing, mana lagi efektif eh? xpernah guna slime tu, tp byk review otai2 kate bagus

Offline edi99

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 847
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #16 on: December 17, 2010, 12:32:22 AM »
Terima kasih kepada En. Galol dengan kerja sukarela ikhlasnya bukak thread baru ...kelas gitu
Apa Jua Kelebihan Yang Anda Miliki...Ia Hanya Sementara...Jangan Sesekali Memperkecilkan Kekurangan Orang Lain

Offline gizen2

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 85
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #17 on: December 17, 2010, 03:24:55 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tesco ada jual pump yg guna cigaret lighter tu dlm RM35. Hari tu pergi Cameron dah try member punya bila satu elegan pancit. Kejap je naik angin tayar. Aku pun nak p beli.

ooo...yang berenti kat balai bomba simpang pulai tu...
PeNaNg.....sYm OrAnGe...

Offline MaD1278

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 475
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #18 on: December 17, 2010, 09:08:04 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
haaiiippp.. jgn cakap banyak.. saya bakal PM ganti abg mulut merah.. sumbat ISA karang baru tau.. hahaha..

hahahaha.. cam faham je aku tuju kat sapa.. keekkeke
you never ride alone...

Offline MaD1278

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 475
Re: SYM VTS 200 - TERUS MEMACU KEHADAPAN BERSAMA DR PULLEY+CDI RACING - V11
« Reply #19 on: December 17, 2010, 09:13:42 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
besok cari dkt masjid negara la jawabnya cari tool cacing tu.. dkt area pintu masuk masjid tu ke wajarian?

jumpa kat masjid negara .. kita makan sup
you never ride alone...