Author Topic: Kereta kawalan jauh jenis minyak  (Read 11613 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Kereta kawalan jauh jenis minyak
« on: December 06, 2010, 12:18:16 am »
Salam...sy berhajat nk beli kereta kawalan jauh jenis minyak ni...
Tp xtau la nk beli yg mana...
Kalau boleh nak yg murah2 je sbb baru nak
belajar main...
Selalunye main yg guna bateri je..
Tp tetibe rasa nak pakai yg minyak lak...
So,ada sapa2 leh bg cadangan dan pendapat
tentang kereta kawalan jauh jenis minyak ni??



Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #1 on: December 06, 2010, 12:46:35 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam...sy berhajat nk beli kereta kawalan jauh jenis minyak ni...
Tp xtau la nk beli yg mana...
Kalau boleh nak yg murah2 je sbb baru nak
belajar main...
Selalunye main yg guna bateri je..
Tp tetibe rasa nak pakai yg minyak lak...
So,ada sapa2 leh bg cadangan dan pendapat
tentang kereta kawalan jauh jenis minyak ni??

modal berapa bro budget...kalau baru nak kenal keta nitro nie saya cadang beli 2nd je...kat mudah.com byk...lagi 1 kena tau la modal maintenance tinggi bagi kete nitro nie...tayar dia jenis span jadi kena kuar duit byk la..part2 yang lain mudah rosak kalau xcident huhuh...jadi try yang 2nd dulu kelajuan dia susah nak kawal kalau yang jenis gila laju...ada brake tapi takleh reverse macam yang pakai bateri...minyak dia pon mahal...pendek kata mahal belaka....berbanding dengan kapal terbang nitro...minyak murah maintenance murah...jatuh ke tanah body bekecai buleh beli body lain amik enjin pasang kat body baru....body kapal terbang murah je...kalau kereta ni kalau bro banyak duit xpe.... ;D ;D kalau untuk suka2 boleh je nak main nitro car ni... ;D ;D ;D

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #2 on: December 06, 2010, 12:52:40 am »
Saya pun xtahu nak badjet brape...tp dalam rm500 kot...
Ada x harga 2nd dalam rm500??
Minyak xleh pakai minyak petrol ke??
Sori sy xtahu sgt bab kereta nitro ni..

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #3 on: December 06, 2010, 01:10:39 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Saya pun xtahu nak badjet brape...tp dalam rm500 kot...
Ada x harga 2nd dalam rm500??
Minyak xleh pakai minyak petrol ke??
Sori sy xtahu sgt bab kereta nitro ni..

yang pakai petrol ada tapi harga kete 3k lebih 2nd....
kot mana pon kena pakai nitro... ;D ;D ala tank kecik je....bab nitro xde hal kira murah la tu...banyak kali leh topup
tapi bab tayar....selalu jugak la nak kena tukar kalau kaki sprint...2nd rm500 dah leh dapat...nak sedap cari 2speed tapi harga mahal cikit la 2nd...sedap dia tukar gear je yang 2speed ni... ;D ;D..kalau nak try...cuba cari 2nd kyosho fazer 1 speed.. ;D ;D ;D ;D

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8434
  • hands-on habbits
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #4 on: December 06, 2010, 01:15:16 am »
untuk starter kit...

enjin spec. paling slow....part2 lowar-arm plastik,basic suspension,tayar getah biasa,  harga 10taun dulu dalam 1.8k brand kyosho...tapi sekarang ni rasenye rege tu dapat yang cap ayam punya brand kot..


enjin racing saja brand tak ingat bulan lepas tengok dekat tamiya midvalley= RM800....


minyak petrol tak boleh pakai...only use nitro/avgas khas utk keter menan nih rm140/gelen+- kalo tak silap..ni rege lama lah..latest cube check dalam mudah.my....


tu tak termasuk engine starter dgn glow-plug heater....

belum masuk gearbox twinspeed....huhuhuhuhu....


tapi kalau dah kena penangan nitro tak heran dah yang bateri punye....
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #5 on: December 06, 2010, 01:16:27 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
yang pakai petrol ada tapi harga kete 3k lebih 2nd....
kot mana pon kena pakai nitro... ;D ;D ala tank kecik je....bab nitro xde hal kira murah la tu...banyak kali leh topup
tapi bab tayar....selalu jugak la nak kena tukar kalau kaki sprint...2nd rm500 dah leh dapat...nak sedap cari 2speed tapi harga mahal cikit la 2nd...sedap dia tukar gear je yang 2speed ni... ;D ;D..kalau nak try...cuba cari 2nd kyosho fazer 1 speed.. ;D ;D ;D ;D
Bro ni cam pakar je dlm bidang ni...ke ada keta nitro ni??

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #6 on: December 06, 2010, 01:30:58 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bro ni cam pakar je dlm bidang ni...ke ada keta nitro ni??

dah ada 2 bijik...1kyosho fazer...1 lagi hpi 2speed...yang hpi rod putus tikam blok...rod keluar kod dinding blok hahahah...laju tahap gaban la bunyi mantap...kyosho fazer patah tapak cluth malas nak main dah skrg stop la hahaha...minyak nitro ada se tong...sekarang 2bijik nitro car meingkup dah  ;D ;D ingat nak main dashyankuro je ... ;D ;D ;D...tapi aku nak jugak ko try main nitro car ni...beli jugak ;D ;D (aku paksa ko ni) ;D...aku modal pon xde last sekali terkubur la hobi aku... ;D ;D

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #7 on: December 06, 2010, 01:37:17 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
dah ada 2 bijik...1kyosho fazer...1 lagi hpi 2speed...yang hpi rod putus tikam blok...rod keluar kod dinding blok hahahah...laju tahap gaban la bunyi mantap...kyosho fazer patah tapak cluth malas nak main dah skrg stop la hahaha...minyak nitro ada se tong...sekarang 2bijik nitro car meingkup dah  ;D ;D ingat nak main dashyankuro je ... ;D ;D ;D...tapi aku nak jugak ko try main nitro car ni...beli jugak ;D ;D (aku paksa ko ni) ;D...aku modal pon xde last sekali terkubur la hobi aku... ;D ;D
kalau bab sparepart lak mcm ner??
Kt mana murah?? Minyak satu tong brape rm??
Tayar 1 set brape rm??

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #8 on: December 06, 2010, 01:49:13 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau bab sparepart lak mcm ner??
Kt mana murah?? Minyak satu tong brape rm??
Tayar 1 set brape rm??

bro duk mana.... ;D ;D ;D kalau kl/selangor...kat amcorp mall la huhuhuh... ;D ;D

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #9 on: December 06, 2010, 02:00:08 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro duk mana.... ;D ;D ;D kalau kl/selangor...kat amcorp mall la huhuhuh... ;D ;D
Minyak satu tong brape rege,?
Tayar satu set brape rege??
Saja nk tau untuk buat persediaan...
Kalau xthu rege spare part xbest gak..
Jap lagi tayar dh rosak nk g beli xder duit..
Tu yg tnya harga tyr ngan minyak tu..huhuhu

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #10 on: December 06, 2010, 02:05:33 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Minyak satu tong brape rege,?
Tayar satu set brape rege??
Saja nk tau untuk buat persediaan...
Kalau xthu rege spare part xbest gak..
Jap lagi tayar dh rosak nk g beli xder duit..
Tu yg tnya harga tyr ngan minyak tu..huhuhu

minyak rm55+- harga lama nitro 28% kuantiti xpasti la 2.5 liter kot..
tayar rm60+- bukan sekali main kena tukar bro jangan conner kat jalan tak sepatutnya dah la... ;D ;D


Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #11 on: December 06, 2010, 02:09:07 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
minyak rm55+- harga lama nitro 28% kuantiti xpasti la 2.5 liter kot..
tayar rm60+- bukan sekali main kena tukar bro jangan conner kat jalan tak sepatutnya dah la... ;D ;D


Sy ada tgk kt dlm mudah.my xdi..
Rm490 yg baru punya...ok ke tu??

Offline senduk

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 910
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #12 on: December 06, 2010, 02:39:15 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sy ada tgk kt dlm mudah.my xdi..
Rm490 yg baru punya...ok ke tu??

jenama china le tu..boleh jer untuk 1st....try rasa feel dia...

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #13 on: December 06, 2010, 03:43:06 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
jenama china le tu..boleh jer untuk 1st....try rasa feel dia...
Sparepart senang ke nak cari??

Offline pokciq

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #14 on: December 06, 2010, 09:23:58 am »
salam,
tumpang lalu TT.. nak main keter nitro ni kena ada geng,
brand yg sama ..boleh tong2..masing2 simpan parts tertentu..
satu lagik myk nyer tak leh simpan lelama..paling kuat 2 mggu jer..
dulu pernah beli ..simpan stok konon sampai sebulan pas tu try pakai ..keter
tak leh start ..rugi buang jer myk tuh...ada geng boleh kongsi2..
sekarang pakai EP -bateri- balik layan drift jer huhu...kos lagik jimat..

klu nak lebih meriah gi tgk dlm youtube..cari korea RC drift..pergh..dasat trek diorang..

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #15 on: December 06, 2010, 12:44:43 pm »
Member mmg dh ada...semua pakai brand kyosho...
Sy nak beli yg 2nd je...minyak boleh la kongsi dgn diaorang...

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 97
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #16 on: December 06, 2010, 11:03:13 pm »
Xder ke sape2 nk bgi pendapat lagi?? ???

Offline kecik_png

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 15
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #17 on: December 07, 2010, 08:05:45 pm »
salam...
sy ada jgak kereta minyak nie...
brand cen 2 speed...
skrng rest jap main coz tgh study...
stakat nie snok la main keta nie...
part dy pown boleh than...hehehehe

Offline stimpac

  • Lesen L
  • Posts: 1
  • Honda - Yamaha - Honda - Yamaha Balik!
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #18 on: December 09, 2010, 01:00:25 pm »
Bro nak main kete minyak nak main kat mane? depan rumah ke kat trek?
Kalau nak main kat trek, lupakan kete harga2 yg rm500 tu..
Kalau nak main depan rumah, boleh beli.  ;)
0 pon 0 la.. janji ROCK!!!!!!

Offline jakie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
  • aku dan laut
Re: Kereta kawalan jauh jenis minyak
« Reply #19 on: December 14, 2010, 07:56:38 am »
btol tu bro... tapi kalo nak men kat trek pun bole...
tapi kalo kena potong sayur kat coner tak jamin r... hehehe ;D
kalo brand2 biasa2 yang RTR bawah seribu pun bole dapat...
nak best pakai pro kit la brand kyosho.... serpent.... mugen...
best laju2... saya dulu pakai cen 2 speed gak... beli kat shopping complex..
last2 upgrade ... sbb tak tahan kena tapau kat koner...
kalo kat jalan straight tak pa jugak... ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login