Author Topic: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N  (Read 16749 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kaKiMotOku

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Small Action, Big Difference!
Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« on: October 27, 2010, 01:24:42 PM »


Salam dan selamat sejahtera kepada semua peminat thread Blade
Untuk general informasi mengenai bagaimana untuk menyelenggara Blade anda dan hasil kreativiti pemilik Blade sebelum ini sila rujuk thread ini.


Video section




Video service sendiri blade...berguna untuk beginner  :

Camna nak tukar brek pad..

Camna nak cabut fairing...

Camna nak tukar air filter...

Camna nak cabut tangki minyak...

Camna nak sunat@ buang kill switch..

Camna nak pasang paddock stand...

Cara-cara adjust rantai blade

Bole rujuk kat sini:
You are not allowed to view links. Register or Login

Sesi keras tangan bersama Abg Jai...cara2 cabut ekor huduh moto blade ;D ...tenkiu kakimototku aka Jai ensem :P

Satu lagi DIY ekor belakang oleh bro merufella :D

Topic berkaitan:
Need help on blade:
You are not allowed to view links. Register or Login

New Facelift :
You are not allowed to view links. Register or Login

Website hyosung /blade international:
You are not allowed to view links. Register or Login

Review on Hyosung EFI
You are not allowed to view links. Register or Login

Galeri gambar blade:
You are not allowed to view links. Register or Login

Kelab Pemilik Naza Blade kat Malaysia:
Bikers69j - You are not allowed to view links. Register or Login
GGB Bike Point - Facebook

Part kacuk moto naza blade: ...masa tengah poket nipis
1.Speedo cable = Suzuki Rg sport
2.Cable clutch = Vespa
3.Oil Filter = Suzuki VS125/ Suzuki FXR
4.Brake pump = Yamaha 125z
5.Spark plug= Skuter Suzuki V125
6.Brake pad = yamaha 125z/ Suzuki VS125/ Suzuki OEM
7.Mentol lampu belakang = Honda EX5
8.Fius = fius kereta
9.Lampu belakang = Naza GTR 150(LED)
10.Side mirror naked = Honda EX5 sahaja (Yamaha thread side mirror berbeza)
11.Minyak Itam = Motul 500, AGIP dan Maxxoil (Common engine oil used)
12.Side mirror blade250R = Honda fireblade or Suzuk3i GSX,

Pomen berkaliber naza blade
**********************


RZM bIke Clinic (Bard pomen)..(subang suria/paya jaras) 013-2993931 atau AYai (asstnt bard) 0173870497

Info Service Center Shah Alam
***********************

Just nak update untuk kemudahan kengkawan yang tidak tahu contact number NAZA Service Centre di Shah Alam.
Naza Shah Alam 03- 55143388 - Mr. rosani - service and parts 
Khaimy Mekanik Manager  019 319 6307 atau 03- 55143388 samb 238

Info dari saudara de@t :D

Manual naza blade 250
******************

Owner manual:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Service Manual:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Parts Catalogue:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Manual naza blade 650
******************

Owner manual:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Parts Catalogue:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Service Manual:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Parts Catalogue Water Decal only
You are not allowed to view links. Register or Login

Prosedur tukar nama:


Sedikit history  :)


References:
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
« Last Edit: August 01, 2013, 11:00:51 AM by kaKiMotOku »


Come and join us MBC Hyosung @ You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kaKiMotOku

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Small Action, Big Difference!
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #1 on: October 27, 2010, 01:29:07 PM »
Harap sebarang perbincangan dapat dilakukan di Thread Naza Blade 250/650 R & N Version....

Sekian Terima Kasih
Come and join us MBC Hyosung @ You are not allowed to view links. Register or Login

Offline unpro

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1842
  • Mari meleper...
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #2 on: November 22, 2010, 11:52:44 AM »
Penjagaan Clutch cable.

Apabila menarik clutch, lihat pada engsel lever di mana cable clutch kelihatan. Biasanya kabel clutch akan bergesel dengan pemegang lever. Letak grease di kawasan ini supaya cable tahan lebih lama.


dari bahagian berwarna silver kepada lever, ada bahagian yang bergesel. Bergantung pada motor.

Shot at 2008-12-16[/IMG]

Offline unpro

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1842
  • Mari meleper...
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #3 on: November 22, 2010, 11:53:27 AM »
Speedo cable boleh diganti dengan suzuki RG. Walaupun sedikit pendek, masih muat dan jaaauuuuhhhh lebih murah.

Shot at 2008-12-16[/IMG]

Offline Alantris

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 94
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #4 on: January 31, 2011, 11:15:53 PM »
Bagi pembeli Blade 650 tahun 2004 dan 2005, sila pastikan ada tanda dot di depan cylinder head untuk memastikan cylinder head telah ditukar dengan "revised" model. Bagi 250, pastikan chain tensioner telah ditukar dengan yang baru dengan coil spring yang improvised. Complete revised head untuk 650 boleh didapati pada harga bawah RM4000 siap penghantaran melalui HyosungSource, dan juga tensioner unit. Untuk 250 jugak, pastikan tak ada bunyi knocking pada bahagian crankcase, Engine V-Twin tak suka rev tinggi, tapi the only way untuk dapatkan speed above 100mph dengan 250 ialah rev sampai redzone, prolonged, ni akan menghancuskan crankshaft bearing, sekaligus cam bearing yang ikut rentak crankshaft. Kalau belum pecah, bearing ni boleh diganti pada kos rendah. Lagi satu, make sure cooling system ok, drain air radiator dan pastikan tak ada karat, radiator 650 senang karat. Untuk 250, pastikan gak tak ada oil leak, 250 guna oil cooler, oil pressure penting nak pastikan minyak hitam cycle masuk dan keluar radiator tu secukupnya dan still bleh lubricate engine dan maintain plain bearing nyer float. Kalau ada leak, takut drop in oil pressure sekaligus radiator tu jadi buffer area plak, yang akan meresultkan pada premature wear. Dan perhatikan karat2 pada chassis, chassis dia steel, prone untuk karat, both 250 dan 650. Pendapat seposen saya.

Offline kaKiMotOku

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • Small Action, Big Difference!
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #5 on: February 21, 2011, 01:53:05 PM »
aku amik dari Korider.com as per what atlantris explained before....

ANY MODIFICATION DONE IS AT YOUR OWN RISK. PLEASE CONSULT YOUR EXPERT FIRST BEFORE APPLY.

Just A step by step walkthrough for the CDI Modification that are all over the forum.

The Bike:
Australian Delivered 2007 Hyosung GT250R
M815 CDI Unit (From Factory) ? Imprinted 32900 (on top of CDI Unit).

Symptoms:
The bike was getting the well known flat spot in cold weather.

Tools:
Pointy nose pilers
8mm socket/ spanner/ Shifter
Insulators ? Shrink wrap, electrical tape, ect.

1)Remove Seats
2)Take bolt from the CDI mount

3)Cut blue and green cable going to the brown plug in the CDI unit.

4)Insulate the wires and secure them.

5)Put the CDI and the seats back in the bike

6)test ride

This took me about 5 minutes.

It should be noted that this mod is easily reversed with a Soldering iron and some shrink wrap. keep in mind that these cables are connected to the CDI and are important. If your confuration is different to what is in the pictures be very cautious with this.

Test ride gave a far smoother torque curve from 2500 all the way through to redline. The bike is far easier to ride at low revs.

I know this thread is nothing new to the forum bit there seems to be a lot of confusion as to the CDI Configurations.
Come and join us MBC Hyosung @ You are not allowed to view links. Register or Login

Offline asrul

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 392
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #6 on: April 17, 2011, 04:50:52 PM »
Kpd owner2 blade EFi ... jika lampu EFI korang nyala masa ride ...hentikan motor ke tepi di tempat yg selamat..jgn matikan enjin dulu ..biar enjin running dalam keadaan neutral..

Buka seat belakang dan ambil soket EFI spt dlm gambar di bawah



Loop kan 2 connector pada soket spt dalam gambar di bawah...



Kod 'error' EFI akan terpapar pada skrin meter motor anda (contoh mcm dalam gambar di bawah)


Check kod error tersebut dan dengan merujuk buku manual.

Bawa motor anda ke service centre utk pembaikan.

Offline axzel

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 131
  • Makanan Rohani adalah Taqwa dan Iman
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #7 on: May 29, 2012, 08:47:03 AM »
Salam otai2 blader semua, ana ada masaelah camana nak cabut ekor blade ana tu. tengok gambar kat atas ni masih lagi kurang jelas. Part yg kureng tu kat bahagian tebuk menebuk tu. Ada sapa2 yg boleh bg penerangan detail lagi tak supaya ana xtersalah tebuk nnt. Tkasih bro2 sekalian.  :afro:
Selamat Berpuasa Dibulan Ramadhan

Offline koeampang

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #8 on: July 05, 2012, 04:51:00 PM »
aku tuka handle 250n tp, brek depan x boleh pasang sbb kabel pendek......... cam mna nak buat & sapa boleh buat? :crybaby2:

Offline axzel

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 131
  • Makanan Rohani adalah Taqwa dan Iman
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #9 on: July 06, 2012, 09:36:21 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku tuka handle 250n tp, brek depan x boleh pasang sbb kabel pendek......... cam mna nak buat & sapa boleh buat? :crybaby2:
beli part kacuk la bro, cabel tu bleh tukar ngan RG Sport apa2 yg seantero dgnnyer...
Selamat Berpuasa Dibulan Ramadhan

Offline qarzza

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #10 on: September 13, 2012, 11:47:23 PM »
video2 manual kat page depan tu dah lame tak leh pakai,
boleh mintak tuan tanah uploadkan semula ke youtube?
pengguna2 baru seperti saya nak buat rujukan...
dari dulu teringin...akhirnya...

Offline dauglas

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #11 on: August 03, 2013, 05:06:55 PM »
SALAM SEMUA SAYA NI BAKAL MENGGUNAKAN BLADE250R EFI GTR SO BOLEH SAPA2 BAGI KOMEN UNTUK BLADE 250R GTR KE.....

Offline Apeet_PKL

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
  • Salam Perkenalan untuk semua bikers..............
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #12 on: August 09, 2013, 07:42:11 PM »
salam....blade saya efi R250...masalah saya lampu EFI menyala & motor jadi drop tiba2 Then... dalam keadaan neutral RPM terlalu tinggi sampai 4...tolong beri pencerahan ttg masalah ni bro2 sekalian....adakah masalah ni bersangkut dengan rectifier or coil....?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Deanjj.cbr

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #13 on: October 26, 2013, 02:37:06 AM »
Tgh dok tfikir.. ad ka tuan2.. yg tau dan boleh ke tak.. nak masukkan enjin cb400 dlam frame naza blade 250.. kasi vromm~.. dan mana tmpat bgkelnye.. dlu2 cita2 nk agkat cb4.. tp plat singapore prbolem sgt2 kt mlysia.. so naza dlu..  agak2 boley k x.. harap tuan2 yg tau.. ley kongsi idea.. hehe.. :D

Offline YUZ1338

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: Sudut Informasi dan kreativiti Blade 250/650 - R or N
« Reply #14 on: December 04, 2013, 10:57:25 PM »
bagus projek tuh..cb400 enjin 4 inline ..bunyi merdu..kalu jadi boleh upadte kengkawan sini..