Author Topic: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5  (Read 14960 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tupie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 58
  • Way Of LIFE
    • AUTOSHIFT.NET
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #180 on: March 21, 2011, 02:24:27 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
mai tgk mai ;D
- exzos Hi Speed dambaan jejaka masa kini di sini sudah sampei ;D cekidaut~


saspek tu kilowatt  8)

ejoz dambaan aku gak nih..ade cita2 gak nk masuk kat wave100...tp bunyi dia cane? ader bising mcm yy pang x?



You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Ochoi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1158
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #181 on: March 21, 2011, 02:27:05 pm »
hi sepidd mcm abu tu best :D :D
SPAREPART 2ND UNTUK DIJUAL
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tupie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 58
  • Way Of LIFE
    • AUTOSHIFT.NET
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #182 on: March 21, 2011, 02:31:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login


abg jaba nk maket ejoz takim yer? :P



You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Happie or Sleepie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 95
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #183 on: August 12, 2011, 07:45:50 pm »
Otai2 semua, nak tanya sikirt...

Klu nak guna muffler/tabung Yoshitakmurah LC135 tuh dan sarung pada manifold [beli ngan forumner kat MBC] Fx125 ok tak?  ::)
 
Apa yg boleh happie pikir ialah wield kan tabung tuh ngan manifold jer... tapi mslh nyer... spr dibw  ;D

Happie pernah dgr sifu2 kate, manifold after market nih tak serupa ngan ori punyer psl tak dpt supply power yg ckp... so tak kira tabung tuh yoshi ka akra ka brothers ka pon talak gune.. betul tak?  ::)

Pastu motor akan underpower psl manifold tuh tak ckp padat/power dan sbg...

Apa kata kamu?  ;D


Offline Kamen Rider Decade

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 354
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #184 on: August 12, 2011, 08:26:14 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Otai2 semua, nak tanya sikirt...

Klu nak guna muffler/tabung Yoshitakmurah LC135 tuh dan sarung pada manifold [beli ngan forumner kat MBC] Fx125 ok tak?  ::)
 
Apa yg boleh happie pikir ialah wield kan tabung tuh ngan manifold jer... tapi mslh nyer... spr dibw  ;D

Happie pernah dgr sifu2 kate, manifold after market nih tak serupa ngan ori punyer psl tak dpt supply power yg ckp... so tak kira tabung tuh yoshi ka akra ka brothers ka pon talak gune.. betul tak?  ::)

Pastu motor akan underpower psl manifold tuh tak ckp padat/power dan sbg...

Apa kata kamu?  ;D




aku pun tertanya-tanya gak...muffler suma walaupun bentuk lain fungsi sama jer....hmmmm...

Offline Happie or Sleepie

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 95
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #185 on: August 13, 2011, 10:12:55 am »
Lai3 otai2 mana yg bleh kasi info sket psl soalan happie?  ;D

Offline nkarul

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 128
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #186 on: September 04, 2011, 08:36:12 pm »
aku nak cari ejoz motor ninja250

target nak pakai yoshimura,.,


ade info pasal harge tak?

Offline waf3ng

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2406
  • ~YAsuMAzuHAki~
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #187 on: September 05, 2011, 12:24:53 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku nak cari ejoz motor ninja250

target nak pakai yoshimura,.,


ade info pasal harge tak?

cuba tanya taiko2 kat forum info motor ninja250...
tapi bese ny rm1.5k tu xlari jauh...hehehe...
Click di sini --->> You are not allowed to view links. Register or Login

Offline baba

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 596
  • hanya jauhari yang mengenal manikam
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #188 on: September 07, 2011, 06:18:53 pm »
siapa nak tolak second hand kat aku ekzos yoshimura original utk moto lc, meh PM aku..
kalau market ekzos baru brapa rm?
baba / Lc ss / black&white / WRC / 03-2008 / Au3 KL / 012-2349598

Offline gerohero

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 360
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #189 on: September 07, 2011, 08:01:53 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
siapa nak tolak second hand kat aku ekzos yoshimura original utk moto lc, meh PM aku..
kalau market ekzos baru brapa rm?


market dalam RM500-RM600 lebih..

gerohero / FZ150i / MCF 1023 / Jun 2012 / Melaka / 0193758511

Offline hahahoho_hei

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 225
  • nameku aidil
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #190 on: November 07, 2011, 04:44:58 pm »
otai ekzos semua...
kalau nak balut silencer dengan fibre tu camne?
den pakai ejos abm cutting standard(135LC)..
lubang die kecik la...tak macam CJ ipoh cutting standard..
so,dapat balut sikit je..
wtb=>ejos ABM cutting standard untuk yamaha 135LC
         cdi brt click 135LC
         head 135LC standard/racing
wts=>helmet KHI condition 9%...harge letak sendiri...bukak RM15

Offline Ajid

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 369
  • Laju- laju pun sembunyi juga time hujan.Huhuhu..
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #191 on: November 09, 2011, 10:41:03 am »
Salam..

betulkan kalau salah ye.. ::)

chamber ni maksudnya ekzos yg ada bentuk tabung kan?

kalau ekzos panjang mcm ex5, kriss & wave 125 s/r yg bentuk tak macam tabung tu kategori apa?

 ;D :D :D
Kejayaan manusia hanya dlm agama, taat perintah Allah & ikut sunnah Rasulullah SAW

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lantzo

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 301
  • adoyai....
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #192 on: November 17, 2011, 03:38:03 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
otai ekzos semua...
kalau nak balut silencer dengan fibre tu camne?
den pakai ejos abm cutting standard(135LC)..
lubang die kecik la...tak macam CJ ipoh cutting standard..
so,dapat balut sikit je..

penah tgok org masuk fibre kat tabung 3bs rxz?klu aku dulu cabut silenser, cari batang penyapu sumbat dalam exzos...skrang dah ade ruang skit..masukkan fibre sikit2 dalam tabung smpai ponoh.....kluarkan batang penyapu masukan silenser sambil pusing2.....setel......

aku rasa ejos abm cutting standard(135LC)  punn camtu jugak...bro tunjuk gmbar pun ok jgk..

Offline arrave_electro

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 39
    • Inginkan Telefon Al-Quran?
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #193 on: November 18, 2011, 12:00:44 am »
Ekzos YOSHIMURAHHHHH pilihan ku...bump 1x ...LC135 ;D ;D ;D
Inginkan Telefon Al-Quran atau alat-alat digital Islam?Sila klik link!!!
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline anas89

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 581
  • D.O.H.C P.O.W.E.R
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #194 on: January 06, 2012, 08:32:23 pm »
kat mana leh dapatkan ahm m1 utk belang?
saya biasa-biasa saja.

Offline agbi72

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 93
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #195 on: April 02, 2012, 07:26:49 pm »
nak tanya . ekzos apa yang okayy untuk dimasukkan ke kriss 120 ? dan harga nya sekali .

Offline Kamen Rider Decade

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 354
Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #196 on: April 08, 2012, 12:58:16 pm »
leo vince nyer mano???

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Ekzos / Racing Chamber Kegemaranmu :: Versi 5
« Reply #196 on: April 08, 2012, 12:58:16 pm »