Author Topic: [Panduan] Setting Carb V11  (Read 31401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
[Panduan] Setting Carb V11
« on: October 03, 2010, 12:34:09 am »
Antara isi-isi penting thread terdahulu:

Adjusting: The airscrew requires a flathead screwdriver for adjustments. Start by turning the screw clockwise all the way in until it reaches its closed position. A good rule of thumb is to go all the way in and then back it out one and a half turns. From there, turn it in or out until your bike feels like it has just the right amount of snap on the bottom end. The minimum adjustment is generally about one full turn out, and the maximum that you'll ever want to go is about two and a half turns out. If you're anywhere out of that range, look at changing the size of the pilot jet.


kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak = terlalu lean.




camni:
*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)
*kalo setting carb rich= agak sukar nk hidup waktu sejuk(sebab myk lebih n plug masih sejuk-pembakaran kurg sempurna)...tp kalau terlalu rich plug juga cepat "kong"(sebab plug ada heat range khas utk membolehkan fungsi self-cleaning pd elektrod plug)...(combustion chamber pun kotor@performance drop)...
**jadi kene carik setting yg balance antara dua tersebut...


sedikit panduan ..
1. Cari kamus
2. Bace ni

BIKE WON'T START AFTER A CRASH HEAVY USAGE/ENGINE TEMP. HIGH

Pilot too lean

Idle set too high

Improper starting procedure

Bike wants hot-start button (KTMs and 400Fs)

BIKE RUNS ON OR WONT IDLE DOWN WHEN THROTTLE IS CHOPPED

Idle set too high

Air leak in intake or engine

Pilot too rich (when bike is hot)

BIKE WONT START WHEN COLD OUTSIDE

BIKE SPUTTERS/WONT CLEAN OUT AT HIGH RPM

Main jet too rich

Air filter over-oiled

Spark plug has debris on electrode

BIKE COUGHS & STALLS IN SLOW TURNS

Pilot jet too lean

Idle set too low

Valves set too tight

Decompressor is set too tight, so turning the bars engages release slightly

BIKE HESITATES OR BOGS OVER DEEP WHOOPS OR G-0UTS

Float level too low

Carb vent tubes blocked

Main jet splash shield not installed

Float level too high, gas is trapped in vent tunes (install T-vents)

BIKE STARTS BUT WONT TAKE THROTTLE WITHOUT SPUTTERING

Pilot jet too rich

Water in fuel

Debris in main jet

BIKE SUDDENLY STARTS SPUTTERING/GAS FLOWS FROM VENT TUBES

Stuck float check valve

Debris in gas or carb

BIKE RUNS HOT/FEELS SLOW & FLAT ON STRAIGHTS

Main jet too lean

Fuel octane too low, causing detonation

BIKE COUGHS & STALLS WHEN YOU WICK OPEN THROTTLE

Needle too lean

Slide cutaway too lean

Pumper circuit blocked or too lean


ermmm..ni bab ni dah kire masuk dalam pengeluwapan petrol kat dalam carb tuh..

(kalau sape tau camne air-cond berfungsi akan faham mende nih)

-petrol menyerap tenaga haba untuk menjadi wap....maka apabila haba disekitar(dekat carb) dah kene serap maka body carb turut menjadi sejuk....(biler dah sejuk kondensasi berlaku maka carb pun berpeluh)


jarum lbh baik jgn adjust lgsg...letak kt takuk tgh je klip jarum tu....

plug perang dh cukup bagus lar tu...lbh2 nnt minyak kuat + bwk slow blh sbbkan plug cpt kong..
melainkan nk setting jln jauh/ men highway, mmg kene bg jd coklat gelap skit...

ni setting yg biase aku lalui lar...lain org lain skill...
ada org setting men pulas2 minyak smpai nk pecah enjin, pastu tgk plug..
ada org setting try set kt jln, kalo rasa tak cun, baru setting blk..

tmpt aku punya setting, try bwk,tarik gear 1,2,3 pastu mati enjin,tgk plug...
nk set tgk plug ni lbh baik pakai plug yg lama, biar ada carbon skit2...
plug baru nnt ssh plak nk tgk die punya color..

tgk kt plug...
-kalau semua putih = main jet kecik , pilot jet kecik
-kalau tgh putih , tepi hitam = main jet kecik , pilot jet kecik
-kalau tgh hitam , tepi putih = main jet besar , pilot jet besar

-kalau tgh coklat , tepi putih = main jet dh cun , pilot jet kene kecikkan
-kalau tepi coklat , tgh hitam = pilot jet dh cun , main jet kene kecikkan

-kalo plug dh coklat cun tp mcm ada kelabu2 skit = 2T kurang

-up main jet - plug tgh tgh jd itam klu bsar sgt.
-up pilot jet - plug tepi jd putih klu bsr sgt.

lain bengkel, lain cara...yg penting, hasil akhir, dpt setting yg cun....


Aku ader satu cara setting carb yg lain dari semua,
biasanya aku setting untuk carb Uma racing...
caranya sangat senang bagi mereka yg tak tau
nak set carb jenis powerjet nih,
first cari moto yg sama pakai carb tu,
start dan rem biar sama bunyi ngan moto kita.
tune sampai betul2 sama.
aku tak gerenti 100% jadi,
tapi comform bole jalan....

-step dia::

1) tinggikan timing dalam 3k (agak-agak)
2) pusing skru angin tutup sampai enjin semput-semput nak mati
3) bukak skru angin perlahan-lahan sampai rpm naik maksimum (meraung paling tinggi masa bukakn skru angin tuh)
4)ejas timing bagi stended..
5)test...
6)check plug
7)kalau ok..berjaya
8)kalau plug itam sangat atau putih sangat cuba rujuk dekat link dalam page1 apa yang kene buat


*kalo setting carb lean=senang nk hidup waktu sejuk (terutama waktu pagi)..tetapi time running boleh menyebabkan kerosakan pada enjin kerana suhu combustion chamber yg terlampau panas(valve bengkok/piston berlubang/PV cair@patah/motor jem panas)

4 stroke memang cepat panas dan lambat sejuk..
lagi panas lagi sedap..
cuma kalau panas sebab setting lean memang jadi seperti yg dinyatakan di atas...


aku nak terai jawab..kalau ko dah set dgn air filter dapat cun,pastu baru nak buka filter tu jawabnya lari balik la setting tu nanti sbb flow rate angin tu dah lain..mula2 set dgn halangan (filter),tiba dapat udara direct pulak tanpa halangan (filter)..mahu tersedak carb tu nanti..(membobok la tu)..so kalau nak setting carb ni,kena set dgn suma barang yang ko nak pakai..macam air filter tu..kalau ko nak pakai air filter,ko pasang n set carb..kalau taknak pakai,juz buka n set carb tu..

pasal susah senang dapat setting tu aku ta berapa pasti bagi moto dah modi..tapi bagi moto stended kuar kilang,senang kalau pakai filter rasenya..sbb kuar kilang pon mmg dah ade dgn filter yang mmg dah jurutera kaji masa design..

dah buat dan sukses sukses ( bak kater ajis do re mi )




-perasan x kalau kita bukak skru ejas angin nanti timing akan naik lepastu kalau bukak lagi sampai satu tahap timing akan turun kembali dan semput-semput...itu kalau pilot jet sesuai....tapi kalau pilot jet tak cukup besar pusing sampai skru angin tercabut pun timing takkan turun semula...

To re-emphisize: If the idle never drops when you're turning the fuel screw in, you need a smaller pilot jet. If the idle never drops when you're turning the fuel screw out, you need a bigger pilot jet.


-katakan kita mula set dengan pilot saiz #20.0....dari skru setting angin tutup habis..kita bukak pelan-pelan dan rpm akan naik dengan sendiri....tapi bila dah bukak habis skru setting pun still xdapat lawas (akan dengar dekat ekjoz letup-petup halus)....jadi sebab pilot xcukup besar untuk membenarkan angin masuk dalam takung carb untuk tolak minyak masuk melalui ruang-vakum...jadi minyak xsampai...

-kalau pilot terlebih besar pulak akan jadi bila dah tutup trottle tapi RPM lambat turun....sebab::minyak still masuk dalam ruang pembakaran melalui lubang vakum pilot jet... (pilot jet=bypass slide carb)


-jumlah udara yang masuk dimalarkan/ditetapkan...dan kita perlu melaraskan jumlah minyak untuk mencapai pembakaran yg sempurna....jika pilot jet kecik...kita perlu open screw dengan besar(bukak abis) untuk mencapai pembakaran yang sempurna...sebaliknya jika pilot besar...kita bukak sikit je fuel screw pun dah memadai untuk mencapai pembakaran yg sempurna....


-katakan pilot jet terlalu kecil...kita dah bukak abis screw..tapi pembakaran belum sempurna....so kita perlu upkan pilot(besarkan pilot--seperti yg bro pomen sarankan sebelum nie)...


*rasenye bro sendiri yang keliru ni...fungsi PJ tu cube bro fahamkan semula...PJ pada carb "air screw" mahupun "fuel screw" tetap sama..iaitu membenarkan minyak masuk berpandukan aliran udara tekanan vakum...

*rujuk semula 2 gambar ni...kalau bro ibaratkan paip air dengan "shutter valve" *anggap sebagai "air" atau "fuel" screw dan pilot jet pulak kita bayangkan sebagai meter air...





*bro tengok kedudukan shutter valve tu sebelum serta selepas meter bacan meter tetap sama jika penggunaan air pada kedua-dua meter sama...(anggap meter sebagai pilot jet yang sama saiz)

*jadi jika perlu pilot besar maka bacaan meter menjadi besar....jika perlu pilot kecil bacaan meter menjadi kecil....tidak kira kedudukan shutter valve dimana (dalam kes carb tidak kira skru tu jenis "air" atau jenis "fuel"


-rujuk gambar...area biru...pilotjet lengkapkan coverage semua area..(dari 0 trottle sampai full trottle) *tengok area 0 trottle sampai 1/4 trottle hanya pilot jet yg ada kaler biru=fungsi utama pilot




kes pilot ngam>>dgn "fast-idle@1800" cube bro tutup skru angin sampai habis...and then bro bukak skru tu pelan2 timing akan naik tinggi maksimum contohnya@2700rpm betul x???bila sampai tahap tu dah kira ngam....tapi katakan kita gatal tangan bukak lagi skru tu beberapa pusingan..idle yang dah naik tadi akan jatuh semula ke tahap contoh@1600rpm dan akan dengar dekat ekjoz semput2(tuss tuss tuss)

kes pilot kecik>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis....and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalahnya dah bukak sampai habis pun even cabut skru tu pun timing cuma naik tinggi sikit jer contoh@2300rpm jer...(skru jadi kurang sensitif pada perubahan)

kes pilot besar>>dgn fast idle yang sama@1800rpm tutup skru angin sampai habis...and then bukak skru tu pelan2 timing akan naik...tapi masalanya baru bukak 0.6 pusingan timing dah naik maksimum ke You are not allowed to view links. Register or Login even terbukak lebih sikit 0.65-0.7 pusingan timing akan terus jatuh mendadak dan semput (skru jadi super-sensitif pada perubahan)
« Last Edit: November 09, 2010, 07:29:39 pm by chamie »



Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #1 on: October 03, 2010, 12:36:29 am »
-Antara website yang berguna:

*plug reading guide--->You are not allowed to view links. Register or Login

*lagi panduan plug--->You are not allowed to view links. Register or Login

*panduan plug--->You are not allowed to view links. Register or Login

*tentang carb--->You are not allowed to view links. Register or Login

*mikuni theory--->You are not allowed to view links. Register or Login

*istilah nisbah minyak-udara (air-fuel ratio)--->You are not allowed to view links. Register or Login

*carb tuning--->You are not allowed to view links. Register or Login

*video set carb--->You are not allowed to view links. Register or Login

*ts + airbox---> You are not allowed to view links. Register or Login

*how to set pilot screw--->You are not allowed to view links. Register or Login

*the fuel screw--->You are not allowed to view links. Register or Login

*Set Standard Carb PWK Dinyatakan ---> You are not allowed to view links. Register or Login

*Set Standard Carb PE Lak ---> You are not allowed to view links. Register or Login


Saiz Carb

lagenda : Mikuni VM17
kriss : Keihin 18mm
wave125 : Keihin 18mm (lain model dgn kriss)
ex5/wave100 : Keihin 16mm/17mm (xpasti)
shogun : Keihin 18mm (dgn TPS)
135LC : Mikuni 22mm (dgn TPS+accelerator pump)
125z : Mikuni 24mm
rxz : Mikuni 26mm
moskito : Keihin CV24mm
gtr : Keihin CV24mm
vs125/150 : Mikuni CV26mm
ego/nuvo : Mikuni CV26mm
jaguh : Mikuni CV28mm
fx125/belang : Mikuni CV26mm
fxr : Mikuni CV29mm
kips : Keihin PE28mm / Keihin PWL28mm
nsr : Keihin PE28mm
tzm : Mikuni 30mm
txr : Mikuni VM26SS 26mm

p/s:maybe ada beberapa carb yg kurang tepat jenamanya  


Saiz mainjet & pilotjet std carb

                       Main jet       Pilot jet
TZM            :      155              35
RXZ             :   210 & 195        22.5
125Z            :
135LC           :      105             22.5
Lagenda        :      105             17.5
Wave125       :       78              35
EX5              :       75              42
DREAM          :       72              40
Kriss110        :       82              45
TS125          :      85               27.5
Kips             :     132               45
TXR             :   190 & 260         25
Belang R 150 :     110  

p/s:maybe ada beberapa carb yg kurang tepat mj & pj nya


Saiz Mainjet & Pilotjet Dipasaran

Saiz Pilot Dipasaran : die akan naik 2.5# (cth : 22.5,25.0,27.5,30.0)

Saiz Mainjet Dipasaran : die akan naik 5# (cth : 80,85,90,95)

*ni utk carb wave100,wave125,ts,kriss, dll.tp ada yg dijual tk ikot saiz ni,ikot carb jgk.*
« Last Edit: October 04, 2010, 02:49:38 pm by chamie »

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #2 on: October 03, 2010, 12:37:30 am »
Picture Rujukan

-mangsa carb wave125

ni gmbar skru timing & skru angin.
yg 1st dari kiri yg kedalam sikit tu,itu skru angin
yg 2nd dari kiri yg terjojol@terklua sikit tu,itu skru timing
jgn salah pusing ye.kang meletop naik bumbung


ni gmba cap sliding + spring sliding + sliding + jarum
pic ni ikot susunan.mcm ni lah disusun dlm carb nnti.jgn silap pulak ye.
lobang kat sliding tu tmpat masuk kat cable throtel.masukkan ikot situ.
then sangkut kn die kat bwh skali tu.ikot je alur lobang tu kebawah.




ni gmba perut carb.kat sini ada mainjet,pilotjet,pelampung,dan ape bnde tah kecik kat pelampung tu.
aku pnggil die roket.mcm tu lah kedudukan die dlm perut carb ye.
yg putih die pelampung.bwh pelampung tu ada roket ( tk nmpak ).then 1st lobang dari pelambung tu
ada mainjet + holder mainjet.
lobang lagi 1 tu yg last itu pilotjet.
lepas bukak smue die jadi kosong cmtu.
setelah dibukak smue.ni yg ada dlm perut carb tu

gmba no 4 tu mainjet dgn holder die.mainjet tk dpt nk bukak.sbb dh hancur.hehe
mainjet yg ats tu.yg kecik.yg bwh die tu holder die.yg mcm nat tu holder die.ats die tu mainjet

gmba no 5 tu pilot jet.

gmba no 6 tu pelampung + sendal + roket













SERVIS CARB ANDA

You are not allowed to view links. Register or Login
seperti yg dikatakan...  ;)

carb wave125.... (aq xde carb rxz, tp basically semua carb sama jer)
[You are not allowed to view links. Register or Login
belah atas tu boleh diceraikan...
You are not allowed to view links. Register or Login
tp klu dr kat motor... xpyh smpi tanggal jarum tu~

then terbalikkan carb tu...
You are not allowed to view links. Register or Login
nmpk itu skru, ada 2 sbnrnya tp terlindung tgn aq, bukak both screws...

skrg nie dh smpi kat belah dlm...
You are not allowed to view links. Register or Login
yg warna cerah tu float, bila dibukak akan jadi cam nie...
You are not allowed to view links. Register or Login
yg dari kiri, pin, pelampung n jet pelampung tu...

You are not allowed to view links. Register or Login
selepas tu, kat pic nie, dari kiri, pilot n kanan dia, mainjet...
tanggalkan...

selepas tu, korg bersihkan la dgn gunakan petrol... cuci bagi dia bersih, xde kotoran n habuk2....
pas hbs tu semua, assemble la blk...

You are not allowed to view links. Register or Login
tgk dari kiri, tu skru angin, kanan dia skru idle...

cara set carb, ada kat panduan setting carb ya~
ada apa2 kurang jelas, utarakan la soklan ada...

« Last Edit: October 03, 2010, 12:43:11 am by chamie »

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #3 on: October 03, 2010, 12:38:56 am »
Gambar Plug @ Plug Reading @ Colour Plug

You are not allowed to view links. Register or Login
collection colour plug

(1)Oil Fouled                    (2)Oil Fouled                    (3)Carbon Fouled                    (4)Too Cold


(5)Too Cold                    (6)Cold or Rich But OK                    (7)Cold or Rich But OK                    (8)Cold or Rich But OK


(9)Good                    (10)Good                    (11)Good                    (12)Good


(13)Real Good                    (14)the Best                    (15)Best                    (16)Best


(17)Best                    (18)Good                    (19)Good                    (20)Good


(21)Kinda Hot But OK                    (22)Hot or Lean But OK (?)                    (23)Hot or Lean But OK (?)                    (24)Hot or Lean But OK (?)


(25)Too Hot or Lean                    (26)Too Hot or Lean                    (27)Too Hot or Lean                    (28)Too Hot or Lean
Pre-Ignition Range                    Pre-Ignition Range                    Pre-Ignition Range                    Pre-Ignition Range


(29)Too Hot or Lean
Pre-Ignition Range
« Last Edit: October 03, 2010, 12:44:56 am by chamie »

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #4 on: October 03, 2010, 12:40:09 am »
mari mengisi tempat kosong  ;D

Saiz mainjet & pilotjet std carb

                       Main jet       Pilot jet
TZM            :      155              35
RXZ             :   210 & 195        22.5
125Z            :
135LC           :      105             22.5
Lagenda        :      105             17.5
Wave125       :       78              35
EX5              :       75              42
DREAM          :       72              40
Kriss110        :       82              45
TS125          :      85               27.5
Kips             :     132               45
TXR             :      190             22.5
Belang R 150 :     110 
« Last Edit: October 03, 2010, 12:58:07 am by chamie »

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #5 on: October 03, 2010, 12:41:22 am »
soalan cepu emas

You are not allowed to view links. Register or Login
salam otai2 semua
saya baru berjinak2 dalam alam set mengeset ni. hehhee
cam ne nak set angin?
setiap kali buka pasang carb idle untuk minyak dengan angin mesti kena setting balik kan?
saya pakai moto 125z

You are not allowed to view links. Register or Login
salam sumeua..
nak tanyer ckit nie..
baru nk belajar set2 carb nie..
knp eh?? kalo setting dah dapat?? tp bler kter bukak plug n pasang blik..,
mcm lari cket setting dier??
mmg cm2 ker??

You are not allowed to view links. Register or Login
salam..
yg mane satu skru timing kat carb LC ye?  ;)


dari yang lepas

You are not allowed to view links. Register or Login
nak tanya sikit... lagenda pakai cab rxz... blok tak silap aku 58mm time lari 80-100 ok je.. tapi time up dari tu.. minyak jadi off n kering.. seolah olah minyak dari tank lambat support ke cab tu?Huh  bila berhenti start balik hidup balik.. dia jadi macam lambat support minyak dari tank ke cab tu.. naper yerk.. ade sesape leh membantu ape problem dia tu Huh? yg mengharap

You are not allowed to view links. Register or Login
paip minyak dah masuk betul?...kedudukan carb?....carb baru ke?

You are not allowed to view links. Register or Login
yup cab baru.. kedudukan dia dah ok.. tapi kat pipe minyak tu ade dua penapis minyak.. satu dekat tangki.. satu kat cab.. sebab pipe tu di potong dan di ganti ngan penapis minyak tu.. ade impact ke penapis tu??

You are not allowed to view links. Register or Login
mungkin jgk..cuba pakai satu je pnapis minyak....sebab rxz tempat minyak masuk dari ataskn?

You are not allowed to view links. Register or Login
Salam sume otai carb..
Sye nye carb ada problem lor..
Dulu ok..cun giler mantap..tp sekarang ada beberapa masalah..
1. Carb sejuk.
2. Minyak mcm air milo..(cpt sgt larap) $$$
3. Bawak 30-40 dye nk termati.
Info motor..
1. SSTWO DC.
2. Carb Rxz (24mm)
3. Pston 0.75 (baru lay blok 2bln)
4. Masa guna carb ss (20mm)mslh yg sme juga tmbul.
5. Exzos stndard kilang.
6. Guna airbox tnpa airfilter sbb jika guna airfilter angin xley support.
Tl0g lah otai2 sume..xkan tiap2 bulan nk beli carb baru.. :( :( :(

You are not allowed to view links. Register or Login
kondisi plug camne,hitam legam pekat or camne...kalo menjet besar sangat xsyokk gak

You are not allowed to view links. Register or Login
klu set carb, pastu terasa panas lak enjin.... filter dalam airbox buang... carb ngn enjin semua std... macam mana?

kalau enjin cepat panas tu angin tak cukup bukak.terlalu lean kot.
« Last Edit: October 03, 2010, 01:15:35 am by chamie »

Offline BigbosNobulu

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 316
  • >>WARRhaAhahaaAha<<
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #6 on: October 03, 2010, 01:20:54 am »
Park kejap...  8) 8) 8) :) :) :)
TUNGGANG CERMAT
       MINYAK PON CERMAT

Offline PiJaQ

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 548
  • pengecat bintang
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #7 on: October 03, 2010, 01:23:10 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau enjin cepat panas tu angin tak cukup bukak.terlalu lean kot.
jawapan pantas dan ringkas... trimas chamie~
PiJaQ - PiKaT

Offline amier90

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1258
  • misi pulau perhentian
    • myspace.com
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #8 on: October 03, 2010, 01:37:14 am »
kalau lean x kena up mainjet ke bro chamie?

Offline wismilak

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1128
  • "patah kaki"
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #9 on: October 03, 2010, 01:53:08 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalau lean x kena up mainjet ke bro chamie?
lean xsemestinya pd mj sahaja..
xcaye cube g google..
memag poning la ekau membaca...haha

Offline AsXdoX

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 906
  • wakakakaaaa~
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #10 on: October 03, 2010, 02:14:19 am »
quote gak ko updated PJ&MJ std yg aku isi tu ea chamie...ingat ko x amek pedulik tadi..heheheh
If you go FAST ,go alone but If you go FAR go together
....speeding dosent kill, crushing will....

Offline chamie

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1969
  • Dunlop TT900 - Maxxis M6002
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #11 on: October 03, 2010, 02:45:58 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
quote gak ko updated PJ&MJ std yg aku isi tu ea chamie...ingat ko x amek pedulik tadi..heheheh

tiap kali nk bukak rumah baru aku tgk balik dari page 1-20  ;D ;D ;D
agak2 mcm info je aku sumbat la kasi update.nk update awal2 pon bukan org bace sgt.time rumah baru ni la org bru bace.

You are not allowed to view links. Register or Login
klu set carb, pastu terasa panas lak enjin.... filter dalam airbox buang... carb ngn enjin semua std... macam mana?

You are not allowed to view links. Register or Login
kalau enjin cepat panas tu angin tak cukup bukak.terlalu lean kot.

You are not allowed to view links. Register or Login
jawapan pantas dan ringkas... trimas chamie~

aku rasa mcm tersalah kasi jawapan je.
kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak,terlalu lean.
so kalau spec std tkde kacau MJ&PJ,just kecik kn balik angin tu.nk kasi die rich sikit

sory ye,td bru ulang kaji. ;D ;D
« Last Edit: October 03, 2010, 02:57:44 am by chamie »

Offline din88

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 354
  • Tunggang dgn Cermat, Ingatlah Org yg Tersyg
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #12 on: October 03, 2010, 10:22:45 am »
parking
Part Catalog GT128
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline huhu

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 493
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #13 on: October 03, 2010, 10:45:07 am »
2. Carb Rxz (24mm)

rxz 26mm...


lau salh tolog tunjukkan :)

Offline huhu

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 493
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #14 on: October 03, 2010, 11:00:22 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
mari mengisi tempat kosong  ;D

Saiz mainjet & pilotjet std carb

                       Main jet          Pilot jet
TZM            :      155                35
RXZ             :   210(milinium)   22.5
                     195(catalyzer)
125Z            :      100               15
135LC           :      105               22.5
Lagenda        :      105               17.5
Wave125       :       78              35
EX5              :       75              42
DREAM          :       72              40
Kriss110        :       82              45
TS125          :      85               27.5
Kips             :     132               45
TXR             :      190             22.5
Belang R 150 :     110 

Offline PiJaQ

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 548
  • pengecat bintang
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #15 on: October 03, 2010, 11:15:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku rasa mcm tersalah kasi jawapan je.
kalau enjin cepat panas tu angin terlebih bukak,terlalu lean.
so kalau spec std tkde kacau MJ&PJ,just kecik kn balik angin tu.nk kasi die rich sikit

sory ye,td bru ulang kaji. ;D ;D
smlm aku pi kedai, pomen kedai tlg set, tp dia cakap mj set xkena lagi ni, minyak lebih... boleh explain x?
PiJaQ - PiKaT

Offline enduro_110

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 327
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #16 on: October 03, 2010, 11:34:19 am »
maknenye mj tu besa..
minyak masuk lebih dari yg sepatutnya..
tu yang set xngam..
law salah tlg betulkan ;D

Offline PiJaQ

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 548
  • pengecat bintang
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #17 on: October 03, 2010, 11:40:27 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
maknenye mj tu besa..
minyak masuk lebih dari yg sepatutnya..
tu yang set xngam..
law salah tlg betulkan ;D
adakah berpunca dari aku buang filter dari kotak angin?
PiJaQ - PiKaT

Offline AsXdoX

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 906
  • wakakakaaaa~
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #18 on: October 03, 2010, 03:32:37 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
2. Carb Rxz (24mm)

rxz 26mm...


lau salh tolog tunjukkan :)

rxz 24 la...uma baru 26...kips 26...tzm 26...
If you go FAST ,go alone but If you go FAR go together
....speeding dosent kill, crushing will....

Offline wismilak

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1128
  • "patah kaki"
Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #19 on: October 03, 2010, 04:09:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kalu motor susah start pagi,camne?

time panas cun je.
kan description ats ade sebut...
minyak lebih r 2 kot...
tp kdg2 mcm minyak cun2 je...jd g2 gak..
xpun pilot kecik kot...sbb aku pernah try ejas pilot je dulu...
pilot kecik susah start..up cket, snang..

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: [Panduan] Setting Carb V11
« Reply #19 on: October 03, 2010, 04:09:13 pm »