Author Topic: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?  (Read 17296 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« on: September 16, 2010, 11:07:45 pm »
Salam semua,

Tension betul sejak TV9 tukar format ni... video semua kena tengok kat tonton.com.my. Selalu aku download Pasukan Gerakan Marin kat web lama TV9 tu...sekarang dah tak bole... mintak tolong pada sesiapa yang tau cara download..aku dah cuba cara ni :

1 . Guna Flashgot kat Mozilla tak boley
2. Internet Explorer terus takleh bukak tonton.com.my tu... kalau bole senang sket..aku biar dia stream pastu leh kutip kat temp IE
3. Guna IDM buat autodetect FLV... takleh gak

...kalau ada sesiapa ada cara nak download harap dapat kongsi kat sini...Terima kasih :)


"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline sparkling_silver

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 177
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #1 on: September 16, 2010, 11:46:33 pm »
kena login la plak...xdapat nk tolong  :laugh: :laugh:
SILA LA KLIK KEDAI SAYA..

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #2 on: September 16, 2010, 11:53:15 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
kena login la plak...xdapat nk tolong  :laugh: :laugh:
register je...free :D
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline mshjohorean

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 250
  • fuh fuh fuh....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #3 on: September 17, 2010, 05:14:23 pm »
susah sket nak download.. sbb video stream dari flash jugak

video stream terus dari file ni
You are not allowed to view links. Register or Login

konsep sama dgn yg kat Uk/Japan yg stream HD movie dlm web.

kena cari software yg leh captured stream movie, kalau tak silap xtn file yg d save adalah .ts
« Last Edit: September 17, 2010, 05:48:42 pm by mshjohorean »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #4 on: September 17, 2010, 06:58:33 pm »
plugin download helper pun takleh tangkap.. power betoi.. hehe

tggu jer kiba, ada la nnt solutionnya.. hee
019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #5 on: September 17, 2010, 07:29:54 pm »
itula kdsayang... tension aku... nak download PGM tu.. best tengok team CQB tu...huhu

aritu sempat amik bomb disposal... ni masa style lama...mesra pengguna :D

"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #6 on: September 18, 2010, 06:56:35 am »
aku dah komplen kat video download helper... tgk la nnt kot2 la depa buat keluar add on versi baru.. hehe
019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #7 on: September 22, 2010, 07:09:20 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
converter~~~

 ;) ;)
converter apa? masa download convert terus ke camna? cuba terangkan? kalau bole kasi kongsi la... :D
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #8 on: September 23, 2010, 12:07:36 am »
maybe converter tuh bila streaming, ko leh convert. sama gak fungsi mcm video downloadhelper..
019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #9 on: September 23, 2010, 02:30:32 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
maybe converter tuh bila streaming, ko leh convert. sama gak fungsi mcm video downloadhelper..
tak bagitau converter apa :D

hang dah try takleh kan?
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #10 on: September 23, 2010, 08:47:49 am »
cuba try orbit downloader.. kat situ ada orbit grab...
Do U Suzy? BACK TO BASICS...

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #11 on: September 23, 2010, 09:51:20 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
cuba try orbit downloader.. kat situ ada orbit grab...
rasa macam tak bole...takpa aku try nanti...tenkiu :D
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline soundsyst64

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
    • Lowyat.net
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #12 on: September 23, 2010, 12:18:03 pm »
tonton.com.my use the same streaming system macam hulu.com, which kamu tak boleh dowload dia punya content.

only thing is use techSmith snagIt capturing software :)
Rides
Suzuki RC80 -> Modenas Kriss 1 2001

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #13 on: September 23, 2010, 01:47:21 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tonton.com.my use the same streaming system macam hulu.com, which kamu tak boleh dowload dia punya content.

only thing is use techSmith snagIt capturing software :)
wah...sempoi bro...nanti aku try..terima kasih :)
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #14 on: September 23, 2010, 03:08:32 pm »
snag it tuh ko record apa yg papar kat monitor kan? baguih gak idea tuh...hehe
019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #15 on: September 23, 2010, 03:13:42 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
snag it tuh ko record apa yg papar kat monitor kan? baguih gak idea tuh...hehe
hang pernah guna ka snag it?
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D

Offline soundsyst64

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
    • Lowyat.net
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #16 on: September 24, 2010, 04:35:23 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
snag it tuh ko record apa yg papar kat monitor kan? baguih gak idea tuh...hehe

yes. ia juga boleh record video + sound sekali. :)
Rides
Suzuki RC80 -> Modenas Kriss 1 2001

Offline srx100

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 271
  • standard kilang
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #17 on: September 24, 2010, 05:04:30 am »
realplayer plus pun tak dapat nak auto detect download
14-35, aap 1.40-1.60x17, tt900 70/100 80/90, ngk cpr6ea-9, anf 125, stanley 18w

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #18 on: September 24, 2010, 05:44:37 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
hang pernah guna ka snag it?

pernah pakai.. tapi nie kena carik yg ada crack punya lah.. senang jer nak pakai

019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline Kiba

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 1877
  • my way or the highway....
Re: Macam mana nak download video dari www.tonton.com.my?
« Reply #19 on: September 28, 2010, 09:11:16 pm »
aku dah instal snag it... tapi macam record image je... aku dapat yang siap crack...
"mess with the best die like the rest"

"Silat Cekak Hanafi Penang" :D