Author Topic: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM  (Read 33885 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #20 on: August 01, 2011, 12:44:16 pm »
Salam.. betul ke enjin Sym bonus 110 ni.. sama je dengan modenas kriss100 ? cuma Sym bonus110 ni CC dia besar sikit je dari modenas kriss100 ?
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline dewaijau

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 12
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #21 on: December 14, 2011, 04:00:18 pm »
Salam..
semalam adalah g test moto ni, pomen ada bagitau enjin sama mcm ex5 cuma cc ja yg lebih so x perlu risau pasal part2 enjin nih cuma parts luaran ja yg kena order direct kat kilang di penang.
Harga kat sni RM3400+ RM130(insuran + rdtax). Warna hitam mmg menarik. Klau nk dibandingkan dgn ex5, bonus ni lebih value sbb ada sportrim, starter n disk brake tp ada gak org bgtau yg meter bonus nih ringan, sng2 ja jejak 120km/h. Saya x peduli sangat pasal top speed tu tp yg penting minyak x kuat, spare part senang, mentenen mudah (xdak oil filter-kata tokei kdai)), leh bwk anak n bini pi market/ ronda taman, leh travel 60 km/ daily pi dan lik keja dah memadai.
Saya mmg berminat nk beli motor nih tpp still dok survey kdai mana yg bleh offer yg menarik. Owner2 yg dah guna moto ni silalah bagi komen pasal motor nih... ;D

Offline Rider_sejati

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
  • biar jd mat rempit yg berilmu..
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #22 on: December 24, 2011, 03:01:49 pm »
Salam semua bikers,

Tunggu thn depan MMC untuk SYM-Bonus 11O di panggil E-Bonus, Engine standart sama dengan 110 nih,cuma tukar cast pg spoke n disk break pg drum.harga best..dgr@ xsmp 3k..(tgu launching dulu) pasang tempat sama gak kt SYM alma.nt upload gambar.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #23 on: December 24, 2011, 04:41:34 pm »
Pakai rim spoke ni x bleh guna tayar tubeless. Leceh sket kalu kena paku terus pancit. Agak bahaya klu tgh laju.
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline Optomos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 32
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #24 on: January 05, 2012, 10:33:52 pm »
Tadi aku terkedu kena tgk pickup sym bonus ni kt traffic light. Motor ni ada yg 125cc ke? Tak pun moto tu dh bikin sebab tokey kedai motor yg empunya.

Offline hondabulat4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 221
  • AKU HANYALAH KAPCAI...
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #25 on: January 09, 2012, 12:37:12 pm »
Salam...tumpang tanya bonus 110 ni dia punya stroke n bore sama ke dgn ex5 class 1 stroke 55.5 bore 50.0

Terima Kasih.

Offline voltronnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 96
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #26 on: February 02, 2012, 11:03:19 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam...tumpang tanya bonus 110 ni dia punya stroke n bore sama ke dgn ex5 class 1 stroke 55.5 bore 50.0

Terima Kasih.
Bukan bore ngan stroke je sama malah semua komponen sama 100% bentuknya. quality je beza.. oh ya cylinder block sym masih cast iron tak mcm class 1 guna aloi..


Offline hondabulat4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 221
  • AKU HANYALAH KAPCAI...
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #27 on: February 03, 2012, 03:12:51 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bukan bore ngan stroke je sama malah semua komponen sama 100% bentuknya. quality je beza.. oh ya cylinder block sym masih cast iron tak mcm class 1 guna aloi..


10q bro...siap bergambar lg...saya suka tgk gambar2 cam ni... ;D

Offline kisame

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 297
  • XJ6 Naked - idaman
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #28 on: March 07, 2012, 04:38:52 pm »
semalam aku ada test ride sym joyride 110cc... pusing dekat2 situ jerla..
tokey kedai bagi aku test... tak jadi takpe katanya..
hehehee
aku pun bawa la pusing satu taman.. hasilnya...
selesa..
enjin smooth n tiada bunyi kasar... (enjin memang senyap giler)
agak ok la..
gear agak ketat untuk ditukar.. (mungkin masih baru lagi kot..)
tiada gegaran...
cume design yang agak pelik... sebab lampu belakang ikut model scooter diorg...
kire ok la pada aku untuk kategori moped 110cc ni...
harga lebih kurang dalam RM4800+++ otr
Do you know why people cheat and lie? Because they know it's easier to get forgiveness than permission.

Offline bikelove

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #29 on: April 15, 2012, 08:11:09 pm »
salam semua ,nak tanya , saya ada satu sym bonus 110 , macam mana dengan spare part dia ? berapa harga tudung enjin , dan berapa harga pipe original nya ? sebab ada calar sikit i nak tukar.

minta tolong.... ;)

Offline hondabulat4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 221
  • AKU HANYALAH KAPCAI...
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #30 on: April 15, 2012, 10:07:01 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam semua ,nak tanya , saya ada satu sym bonus 110 , macam mana dengan spare part dia ? berapa harga tudung enjin , dan berapa harga pipe original nya ? sebab ada calar sikit i nak tukar.

minta tolong.... ;)
wslm...leh masuk web ni untuk harga spare parts You are not allowed to view links. Register or Login

Offline bikelove

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #31 on: April 16, 2012, 07:34:36 pm »
tema kash tapi tak da pun yang i nak puya ... :(

Offline hondabulat4ever

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 221
  • AKU HANYALAH KAPCAI...
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #32 on: April 16, 2012, 09:17:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tema kash tapi tak da pun yang i nak puya ... :(
x de ke???rasanya dalam katalog tu semua jenis parts ada sekali dgn harga...document tu fomat excel...kena cari betul2..

Offline bikelove

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #33 on: April 16, 2012, 10:46:19 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
x de ke???rasanya dalam katalog tu semua jenis parts ada sekali dgn harga...document tu fomat excel...kena cari betul2..

bang tak da ni , cuma sesetengah ada je... :(

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #34 on: April 17, 2012, 11:15:18 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bang tak da ni , cuma sesetengah ada je... :(
bikelove harga tu ada dlm file tu. hanga kena tgk page E0-1. harga penutup bahagian atas rm 9.3 kupang, penutup valve rm4.5 kupang
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline bikelove

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #35 on: April 17, 2012, 06:58:49 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bikelove harga tu ada dlm file tu. hanga kena tgk page E0-1. harga penutup bahagian atas rm 9.3 kupang, penutup valve rm4.5 kupang


macam na tngok ni? i punya bonus 110 , penutup enjin ngan pipe tak lukis kat gambar pon...

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #36 on: April 18, 2012, 09:37:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login

macam na tngok ni? i punya bonus 110 , penutup enjin ngan pipe tak lukis kat gambar pon...
Kat bagian bwh page tu ko ada nampak tab yg ada word frame group 1 dsbnya. ko scrol ke kanan sampai nampak tab EO1
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline bikelove

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 38
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #37 on: April 18, 2012, 07:07:43 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kat bagian bwh page tu ko ada nampak tab yg ada word frame group 1 dsbnya. ko scrol ke kanan sampai nampak tab EO1


thanks you very much BRO !!!!!! i sudah dapat !! ;D

Offline GIlera_Owner

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2400
  • KTM
    • klik jer... malu? lak
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #38 on: June 28, 2012, 10:17:13 am »
mungkin aku akan beli moto ni.. kapcai yg paling murah setakat ni.. pasal laju ke tak lantak lah.. nak bwk gi keje balik keje gi kedai beli sayur dah..
100cc.. 690cc.. 1500cc dvvt

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 152
Re: (SYM Bonus 110) - New Moped from SYM
« Reply #39 on: June 28, 2012, 10:43:10 am »
As Salam....

Gileras Owner, kalau saya mungkin akan amik SYM Joyride 110 tu...pelik tpi menarik...depan mcm ala2 retro, belakang moden konsep...gabungan yg mmg pelik tapi menarik...tapi apa pn pilihan ditangan anda...kapcai yg value for money...