Author Topic: Nimota Rangerx 150cc  (Read 43911 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zery6098

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Nimota Rangerx 150cc
« on: July 12, 2010, 09:26:11 pm »
Salam..aku baru kat sini.Ade pakai motosikal tapi zaman bujang dulu.aku pakai rx-x.Sekarang ni aku tengah berkobar-kobar nak selidik pasal scrambler yang dimotardkan.Memang kenala dengan aku yang ketinggian 179cm ni.Baru-baru ni aku ade pegi kat satu kedai kat kuala terengganu.Hajat di hati nak survey Kawasaki KLX150.Tapi macam kecik je.So,aku masuk la dalam kedai tu.Aku terjumpa Demak dan Nimota Rangerx.Aku try test duduk atas moto tu,macam ok je.harganye pon takdela mahal sangat.Ade sape2 yang pakai moto ni kat sini?Performance die camane?Spare parts ok ke?Aku try google,aku tak jupe la manufacturer yang buat moto ni.cuba kawan2 tgk link kat bawah.Bukan nak tolong promote nih.Nak tanye pendapat.Sori la mod kalau terlanggar undang2 kat forum ni.aku baru kat sini.

You are not allowed to view links. Register or Login



Offline honda-nighthawk

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 257
  • The Forgotten One is free from all bonds
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #1 on: August 19, 2010, 01:54:44 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam..aku baru kat sini.Ade pakai motosikal tapi zaman bujang dulu.aku pakai rx-x.Sekarang ni aku tengah berkobar-kobar nak selidik pasal scrambler yang dimotardkan.Memang kenala dengan aku yang ketinggian 179cm ni.Baru-baru ni aku ade pegi kat satu kedai kat kuala terengganu.Hajat di hati nak survey Kawasaki KLX150.Tapi macam kecik je.So,aku masuk la dalam kedai tu.Aku terjumpa Demak dan Nimota Rangerx.Aku try test duduk atas moto tu,macam ok je.harganye pon takdela mahal sangat.Ade sape2 yang pakai moto ni kat sini?Performance die camane?Spare parts ok ke?Aku try google,aku tak jupe la manufacturer yang buat moto ni.cuba kawan2 tgk link kat bawah.Bukan nak tolong promote nih.Nak tanye pendapat.Sori la mod kalau terlanggar undang2 kat forum ni.aku baru kat sini.

You are not allowed to view links. Register or Login

Kalau tak salah kira, moto rangerx ni di buat kat indonesia.
Mungkin rebadge dari honda lama.

Nimota City Sport 125 memang di buat kat indonesia, memang brand honda.

google honda CS1, pasti dapat cari.



Offline donat

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 35
  • " Ride n Ride"
    • http://img412.imageshack.us/img412/5729/showlettertp9.gif
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #2 on: August 21, 2010, 01:40:19 am »
Salam Bro,

Sy ada test ride moto ni last Sunday... Menurut tokey kedai tu, details Nimota RangerX adalah seperti berikut:

1) Keluaran Sykt Star berpengkalan di Johor
2) Mould dr enjin Honda Hawk
3) berkapasiti 200cc (bukan 150CC)
4) Mempunyai enjin 'balancing'..(kurangkan gegar)
6) LED signal, Analaog meter
7) Crystal headlamp
8) Harga dlm RM 7500++


Pusing2 area kedai shj.... Bunyi ekzos dan kemasan exterior xberapa cun sgt... bagus lg Demak DTM 150, Digital Meter lagi.. Cutting lebih kurang Demak... bab sparepart xtau la pulak.. pd sy, bagus bro test Demak DTM 150 juga..rskan perbezaan nya.... Then baru beli..Demak rm 6500, Nimota rm 7500 (tp 200cc)...

** Sy test di Kuching..mungkin harga semenanjung ada murah skit rsnya... Cuba bandingkan..




SELAMAT TEST RIDE.... ;)
« Last Edit: August 21, 2010, 01:48:34 am by donat »

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #3 on: August 22, 2010, 07:49:37 pm »
Demak nampak cantik - copy bulat bulat macam KTM (nama pun DTM?!)
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline warque

  • AFD2012
  • *****
  • Posts: 1232
  • NOKIA 3310 user
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #4 on: August 30, 2010, 04:44:13 pm »
pagi tadi dok berkejar kejaran dgn nimota nie kat area sg ramal kajang.. boleh tahan laju jugak le.. tapi reka bentuk nye agak ol skool la...
wasap : 011 2385 4070

Offline zery6098

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #5 on: August 31, 2010, 10:25:11 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam Bro,

Sy ada test ride moto ni last Sunday... Menurut tokey kedai tu, details Nimota RangerX adalah seperti berikut:

1) Keluaran Sykt Star berpengkalan di Johor
2) Mould dr enjin Honda Hawk
3) berkapasiti 200cc (bukan 150CC)
4) Mempunyai enjin 'balancing'..(kurangkan gegar)
6) LED signal, Analaog meter
7) Crystal headlamp
8) Harga dlm RM 7500++


Pusing2 area kedai shj.... Bunyi ekzos dan kemasan exterior xberapa cun sgt... bagus lg Demak DTM 150, Digital Meter lagi.. Cutting lebih kurang Demak... bab sparepart xtau la pulak.. pd sy, bagus bro test Demak DTM 150 juga..rskan perbezaan nya.... Then baru beli..Demak rm 6500, Nimota rm 7500 (tp 200cc)...

** Sy test di Kuching..mungkin harga semenanjung ada murah skit rsnya... Cuba bandingkan..




SELAMAT TEST RIDE.... ;)

Salam bro...

harga kat terengganu lebih kurang 5k la.Tak lebih 6k..Tu aku berminat gak tuh...Demak DTM tu bape hengget??

Offline pratchai

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #6 on: September 22, 2010, 11:04:05 am »
bro donat,,di kuching kat mana kedai tuh.?..teringin jugak nak tengok Nimota nihh...

Offline crypherdiethiesse

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 289
  • Save a biker. Look twice, save a life!
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #7 on: October 04, 2010, 05:40:22 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro donat,,di kuching kat mana kedai tuh.?..teringin jugak nak tengok Nimota nihh...

PM jer bro donut... mesti dia reply...  :)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Harley Jacket for sale!!!
You are not allowed to view links. Register or Login++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Offline aspide1008

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 868
  • Kebersihan Hakiki Dari Hati Yang Suci
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #8 on: October 10, 2010, 01:38:02 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam Bro,

Sy ada test ride moto ni last Sunday... Menurut tokey kedai tu, details Nimota RangerX adalah seperti berikut:

1) Keluaran Sykt Star berpengkalan di Johor
2) Mould dr enjin Honda Hawk
3) berkapasiti 200cc (bukan 150CC)
4) Mempunyai enjin 'balancing'..(kurangkan gegar)
6) LED signal, Analaog meter
7) Crystal headlamp
8) Harga dlm RM 7500++


Pusing2 area kedai shj.... Bunyi ekzos dan kemasan exterior xberapa cun sgt... bagus lg Demak DTM 150, Digital Meter lagi.. Cutting lebih kurang Demak... bab sparepart xtau la pulak.. pd sy, bagus bro test Demak DTM 150 juga..rskan perbezaan nya.... Then baru beli..Demak rm 6500, Nimota rm 7500 (tp 200cc)...

** Sy test di Kuching..mungkin harga semenanjung ada murah skit rsnya... Cuba bandingkan..




SELAMAT TEST RIDE.... ;)

dato' donut...

memang xdak ka yg 150cc punya?sy br kenal sorang brader pakai nimota ranger...dia kata 150cc...huhu...tp dia punya pergi mmg power la...ms ronda2 dgn dia (saya nak demak dtm ja), rs dia punya power tuh mmg lain macam...dia tubuh agak berisi, bawak pilion...huhu...nak kata da aksi kejar mengejar tuh xla...tp ms panjat bukit ampang dr hulu langat, nampak cam gagah je moto nih...kl betul 200cc,xhairan la kot...hehe...  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline vtecinside

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 851
  • haluan kiri
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #9 on: October 26, 2010, 09:05:11 pm »
aku ader tgk moto ni..nak try tapi tak sampai la plak..
tapi kalo ikutkan enjin nampak mcm enjin moto honda cg jer pakai push rod kan.

nimota city 125 pon lain mcm rupenye rege 4k+++ kot
kalo saper berminat aku leh jer bawak tapi sape2 area ipoh la.
lain2 moto pon ader

Offline matdin97

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 1393
    • myTerengganu.net
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #10 on: November 02, 2010, 09:19:13 am »
ni harga yang 150cc (harga kat terengganu)
Nimota ranger x - RM 5 600
Demak ranger x - RM 4 880



Demak (tapi design tak yang macam DTM tu..)


Nimota
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline PIEDOIH

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 16
  • motor.. janji ada tayar dua..hehhe
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #11 on: November 03, 2010, 10:27:40 am »
lawa jugak nimota ni..
kalau ada enjin,tayar dua,chasis,hendal, seat...bla3... motor la tuh..

hehehehehe~

Offline aspide1008

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 868
  • Kebersihan Hakiki Dari Hati Yang Suci
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #12 on: November 03, 2010, 11:31:45 am »
mmbr saya dah lanyak nimota ni sampai 7000 km...ok ja...laluan dia jalan2 kat ulu langat...moto nih nampak gagah. & lasak..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline PIEDOIH

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 16
  • motor.. janji ada tayar dua..hehhe
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #13 on: November 03, 2010, 11:57:51 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
mmbr saya dah lanyak nimota ni sampai 7000 km...ok ja...laluan dia jalan2 kat ulu langat...moto nih nampak gagah. & lasak..

hah! boleh tahan jugak tuh~
kalau ada enjin,tayar dua,chasis,hendal, seat...bla3... motor la tuh..

hehehehehe~

Offline koncho

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #14 on: November 05, 2010, 11:44:59 pm »
hmmm...ada tak sesapa yang dah bawa nimota ni masuk offroad?macamana performance dia terutama di bukit? ??? ::)

Offline aspide1008

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 868
  • Kebersihan Hakiki Dari Hati Yang Suci
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #15 on: November 06, 2010, 12:38:03 am »
nanti saya tnya mmbr...moto dia mmg berlumpur ja...duduk area ulu langat...kwsan berbukit2.. ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ivan7

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 380
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #16 on: November 12, 2010, 12:51:31 pm »
ranger ni 150cc ayau 200cc???/
td i tgk kat kedai,tauke ckp 150cc je....
rm5k OTR....
td bunyi dia kurang memuaskan la...

Offline MIRI RANGERX

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #17 on: November 16, 2010, 05:14:00 am »
aku kera sebagai land survey kt miri swk..first memang nk ambik demak..tp bila di kaji wiring moto dmxr 150 tu x berapa elok la..so aku try ambil nimota rangerx..so u all tau la kerja land survey memang krja dlm utan..rangerx memang ssuai skali..bukit,hutan jaln batu ldang sawit..semua aku dh try..mmg best laa..cuma buat sdikit modifikasi..dah jd cantik..tp bila dh tgok DTM tu mcm cantik jer..tp x try lg la...ada sapa2 g dh try DTM t x??

Offline de @t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #18 on: November 16, 2010, 09:44:48 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
ni harga yang 150cc (harga kat terengganu)
Nimota ranger x - RM 5 600
Demak ranger x - RM 4 880



Demak (tapi design tak yang macam DTM tu..)


Nimota
salam
murah harga motor juga di pantai timur. mereka naka mengalakkan orang pakai fesen scrambler.
nimota tu macam patern scram lama. kalau enjin  cg tu demak pun pakai enjin yang sama kan.

Offline ivan7

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 380
Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #19 on: November 16, 2010, 09:32:36 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku kera sebagai land survey kt miri swk..first memang nk ambik demak..tp bila di kaji wiring moto dmxr 150 tu x berapa elok la..so aku try ambil nimota rangerx..so u all tau la kerja land survey memang krja dlm utan..rangerx memang ssuai skali..bukit,hutan jaln batu ldang sawit..semua aku dh try..mmg best laa..cuma buat sdikit modifikasi..dah jd cantik..tp bila dh tgok DTM tu mcm cantik jer..tp x try lg la...ada sapa2 g dh try DTM t x??
brape topspeed ranger 150?

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Nimota Rangerx 150cc
« Reply #19 on: November 16, 2010, 09:32:36 pm »