Author Topic: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***SOLD***Mod, item can be lock,tq.  (Read 24703 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline akie_surf

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 20
  • F4i
1) Buatan: Honda
2) Nama Model: CBR 600F1_Japan Spec
3) Keupayaan Enjin (cc):595cc
4) Warna:Merah
5) Tahun Dibuat: 1988
6) Tarikh Pendaftaran: 1996_Malaysian Registered
7) Pemilikan: 3
8) UbahSuai:
a. Fully Cover Set CBR 600rr
b. OEM Speedo Meter, Head Light & Rear Light - CBR600rr
c. Digital Temperature belum dapat setting wiring lagi?. Jangan terkejut suhu naik melebihi 100?C
d. Exhaust telah diubah pada bahagian sisi, mufler akan digantikan dengan yang lebih besar.
   
9) Sebab Motor hendak dijual: Upgrade / Tukar Selera / Semi retire (ada 3 pilihan)
10) Lokasi: Ipoh
11) Batuan (mileage): Meter baru? mileage masih rendah
12) Harga: 35k (negotiable) 30k (boleh neg...)   harga ramadhan : rm25K
13) Contact No : 012 5515849
14) Plate No : WEL XXXX

Sekiranya ingin melakukan pertukaran suka sama suka amat dialukan, hanya terbuka untuk pemilik Honda Shadow 600.
Dengan syarat perlu tambah modal RM10k (neg..)
Resit pengubahsuaian yang mencecah berbelas ribu ringgit akan diberikan kepada pembeli sebagai bukti.


You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login



« Last Edit: September 04, 2013, 09:17:04 am by akie_surf »


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pojie_harley

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR
« Reply #1 on: July 02, 2010, 07:09:09 pm »
bro honda shadow ajer ker nak hehehhe
harga mati berapa bro leh pm wa ...
wa dah gian lak nak guna superbike nie tapi easy rider still bela
bro kalau 1500 cc vulcan boleh ker bobbers chopper bagi tau berapa wa nak kena tambah heheheh ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline feezdya

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • FeezdyA
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR
« Reply #2 on: July 21, 2010, 03:10:45 pm »
pojie! asal nak tukar angin plak..eh ducati monster aku nak?aku nak jual haha..nak upgrade touring plak
Renew 0r Buy your insurance online!!
Click link You are not allowed to view links. Register or Login

Offline pojie_harley

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR
« Reply #3 on: August 07, 2010, 05:18:41 am »
tukar angin sebab pak ngah aku dia pakai z7 naked asyik vrooommm kat aku ajer...
aku suruh dia pakai harley dia cakap tulang dah reput .... hehhhhehe
wah bro asyik tukar motor ajer bro nie banyak duit yerk kasi wa ajer ler cam tu hehehhehe
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lambong

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1132
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #4 on: May 09, 2011, 05:02:06 pm »
teringin la aku nak buat motor mcm nih jugak..
Coverset dah ada.. nak sarung kat F4i.. Tapi, tak pandai..
Err, nih tank 600RR gak ker.?

Offline akie_surf

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 20
  • F4i
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #5 on: September 21, 2011, 01:02:27 am »
Yer... complete cover set CBR600RR...  8)
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Semak09

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
  • Somak - Samun.
    • Muncet Entertainment - Malaysia Radio and TV Collections.
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #6 on: September 28, 2011, 04:55:58 am »
bump  :o
Nak Dengar Radio Malaysia Online? You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Pelesit Merah

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #7 on: December 12, 2011, 08:23:19 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
1) Buatan: Honda
2) Nama Model: CBR 600F1_Japan Spec
3) Keupayaan Enjin (cc):595cc
4) Warna:Merah
5) Tahun Dibuat: 1988
6) Tarikh Pendaftaran: 1996_Malaysian Registered
7) Pemilikan: 3
8) UbahSuai:
a. Fully Cover Set CBR 600rr
b. OEM Speedo Meter, Head Light & Rear Light - CBR600rr
c. Digital Temperature belum dapat setting wiring lagi?. Jangan terkejut suhu naik melebihi 100?C
d. Exhaust akan diubah pada bahagian sisi, mufler akan digantikan dengan yang lebih besar.
    Ruangan terhad sekiranya mufler dibahagian bawah terutama apabila ada penumpang. (modifikasi didalam fikiran owner@owner akan tanggung kos)
9) Sebab Motor hendak dijual: Upgrade / Tukar Selera / Semi retire (ada 3 pilihan)
10) Lokasi: Ipoh
11) Batuan (mileage): Meter baru? mileage masih rendah
12) Harga: 35k (negotiable) 30k (boleh neg...)
13) Contact No : 012 5515849
14) Plate No : WEL XXXX

Sekiranya ingin melakukan pertukaran suka sama suka amat dialukan, hanya terbuka untuk pemilik Honda Shadow 600.
Dengan syarat perlu tambah modal RM15k (neg..)
Resit pengubahsuaian yang mencecah berbelas ribu ringgit akan diberikan kepada pembeli sebagai bukti.


You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login




nak tanya sket berapa mounting engine cbr 600rr..urgent!!

Offline aWe89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 181
    • my FB
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #8 on: January 20, 2012, 03:02:13 pm »
bro.. mileage yg sebetulnya brape km???
enjin da penah overhaul lom??

tq ::) ::) ::)

Offline wgf2417

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 53
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #9 on: May 09, 2012, 11:32:17 am »
Slam bro...nak tanya fairing lama F1 ada simpan lagi tak...kalau ada berminat untuk membeli mana2 part yang boleh digunakan..

Offline kepala paip

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 46
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #10 on: June 06, 2012, 10:03:46 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
1) Buatan: Honda
2) Nama Model: CBR 600F1_Japan Spec
3) Keupayaan Enjin (cc):595cc
4) Warna:Merah
5) Tahun Dibuat: 1988
6) Tarikh Pendaftaran: 1996_Malaysian Registered
7) Pemilikan: 3
8) UbahSuai:
a. Fully Cover Set CBR 600rr
b. OEM Speedo Meter, Head Light & Rear Light - CBR600rr
c. Digital Temperature belum dapat setting wiring lagi?. Jangan terkejut suhu naik melebihi 100?C
d. Exhaust akan diubah pada bahagian sisi, mufler akan digantikan dengan yang lebih besar.
    Ruangan terhad sekiranya mufler dibahagian bawah terutama apabila ada penumpang. (modifikasi didalam fikiran owner@owner akan tanggung kos)
9) Sebab Motor hendak dijual: Upgrade / Tukar Selera / Semi retire (ada 3 pilihan)
10) Lokasi: Ipoh
11) Batuan (mileage): Meter baru? mileage masih rendah
12) Harga: 35k (negotiable) 30k (boleh neg...)
13) Contact No : 012 5515849
14) Plate No : WEL XXXX

Sekiranya ingin melakukan pertukaran suka sama suka amat dialukan, hanya terbuka untuk pemilik Honda Shadow 600.
Dengan syarat perlu tambah modal RM15k (neg..)
Resit pengubahsuaian yang mencecah berbelas ribu ringgit akan diberikan kepada pembeli sebagai bukti.


You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login
like

Offline kerbau itam

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #11 on: June 20, 2012, 09:29:24 am »
salam bro....moto ni dah dijual ke.... :icon_bounce:

Offline kerbau itam

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #12 on: June 20, 2012, 09:34:03 am »
opppsss sori bos....xperasan iklan ni dah lama di post.... :icon_colors:

Offline akie_surf

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 20
  • F4i
Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #13 on: July 25, 2012, 03:57:10 pm »
Motor masih belum dijual,,,,

Buat masa sekarang dalam proses akhir untuk memperkuatkan cover set bracket... 

Ekzos telah diubah pada bahagian sisi...tiada lagi bawah seat...


HARGA RAMADHAN : RM25k
You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Honda CBR 600F1@CBR600RR ***HARGA RUNTUH***
« Reply #13 on: July 25, 2012, 03:57:10 pm »