Author Topic: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20  (Read 40179 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline affique

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 40
    • Performance Quality Parts
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #120 on: June 30, 2010, 11:51:30 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
metre baru 210kmj je kan?hehe
mmg ade owner dpt ke kmj and metre dah putus.
dye kecikkan rantai..
tp std owner laen dpt smpi 200kmj gak kan?
urm..
ade ke cdi racing?

if nak tukar cdi, ambil cdi cheetah.
ingatlah yg tersayang bro.
2T Quicksilver->> You are not allowed to view links. Register or Login

XADO & 2T Envirude Johnson XD30->> You are not allowed to view links. Register or Login

Offline acap jcf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 286
  • ZX150 DOWNGRADE TO 135LC ??
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #121 on: July 01, 2010, 08:11:01 AM »
yer bro..
hehe
bwk laju tgk tempat gak.hehehe
OVERHAUL DAN UPGRADE 135LC ANDA
Harga berpatutan dan InsyaAllah puas hati

Offline kipas

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4972
  • Cincin Rosmah RM24 Juta tuh...
    • http://www.kawasakikips.com
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #122 on: July 01, 2010, 06:54:39 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
owh, sebab tu meter dia tulis max 200kmj aje. kalau nak laju, ko kena tukar meter yg bacaan lebih besar. cthnya.. ZX14 ke, ZX10 ke... kui kui kui..
kalo meter digital leh pegi 999kmh....huhuhuhu....
percakapan dan tulisan anda mencerminkan diri anda siapakah anda sebenarnya...
jgn menukar lorong ketika kona!!!awas jaga-jaga air licik lelehan dari lori sampah..licin wooo...

Online germ_mar

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 308
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #123 on: July 02, 2010, 09:21:18 PM »
salam,
sapa tau kat mana nk beli moto zx150 ni kat kelantan?

Offline pjc2t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 236
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #124 on: July 02, 2010, 09:33:51 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam,
sapa tau kat mana nk beli moto zx150 ni kat kelantan?

SENG MOTORS
 4108-B, JALAN SULTAN PUTERA (TELIPOT), 15200 KOTA BAHRU, KELANTAN.
    
Tel : 09-748 5332
Fax : 09-748 5205

Online germ_mar

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 308
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #125 on: July 04, 2010, 09:32:55 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
SENG MOTORS
 4108-B, JALAN SULTAN PUTERA (TELIPOT), 15200 KOTA BAHRU, KELANTAN.
    
Tel : 09-748 5332 begin_of_the_skype_highlighting              09-748 5332      end_of_the_skype_highlighting
Fax : 09-748 5205

ok tq
kat Jalan Sultan Yahya Petra kot,
Jalan Sultan Putera x wujud pun rasanya.

Offline kick_ingoal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 163
  • 110km/h=max speed
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #126 on: July 04, 2010, 02:50:42 PM »
salam suma,saya pengguna baru kips,sblom ni guna 125z ja.
ubah angin plak guna cc besar skit ;D
harap bro2 suma boleh beri tunjuk ajar ;) ;)

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #127 on: July 04, 2010, 08:59:27 PM »
welkam ke dunia kips.

apa beza kips dengan tupai jet? beza tangki besar, kepit kat celah kangkang. sistem brek serupa alldisc depan belakang, suspensi monoshock belakang, gearbox 6 speed klac mati tapi 2 perkara yang seronok ialah... pecutan moto selepas 7,000rpm dan penggunaan minyak dan 2T yang sangat jimat.

tayar stended yang guna tiub tu cuma sesuai utk kegunaan biasa. kalau nak ride bersemangat, sila tukar ke jenama yg best.

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline pjc2t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 236
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #128 on: July 05, 2010, 08:40:44 AM »
tayar jenama yg best...brp rege dia? aku dah survey2..jumpa battlax jer..xleh blah la..mahal sgt

Offline acap jcf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 286
  • ZX150 DOWNGRADE TO 135LC ??
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #129 on: July 05, 2010, 12:16:31 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tayar jenama yg best...brp rege dia? aku dah survey2..jumpa battlax jer..xleh blah la..mahal sgt
maxxis oke gak kot..
harge 180..
tp ta taw model yg mane.
survey cm tu je.(tye org)
OVERHAUL DAN UPGRADE 135LC ANDA
Harga berpatutan dan InsyaAllah puas hati

Offline kakeq

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 59
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #130 on: July 06, 2010, 07:35:38 PM »
salam alll.....    :)

nubies here.....  nak tye sket..

kat mner boleh dapat 'SERVICE MANUAL BOOK' erk ???
dgn 'PART CATALOGE' sekali....
utk model KIPS zx150 BARU TU
tolong....
« Last Edit: July 07, 2010, 05:37:55 PM by kakeq »

Offline kick_ingoal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 163
  • 110km/h=max speed
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #131 on: July 07, 2010, 08:56:36 PM »
sapa2 tau kips yang baru kluar kedai guna 2t & minyak enjin apa..?
saya tanya kedai diorang pon tak tau sebab minyak2 tu suma dah diisi kat kilang..

Offline pjc2t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 236
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #132 on: July 08, 2010, 08:52:25 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
sapa2 tau kips yang baru kluar kedai guna 2t & minyak enjin apa..?
saya tanya kedai diorang pon tak tau sebab minyak2 tu suma dah diisi kat kilang..

slalu isi kat kilang ni..dtg dlm tong besar..diorg pum sket2 masuk moto..
susah nak cari spy org kawasaki..hehehe

Offline lone_31

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #133 on: July 08, 2010, 03:59:13 PM »
salam semua..sy budak baru belajar,sy ada beberapa persoalan tentang kawasaki zsr cyclone,antarany..

1.nombor kat blok cyclone yang mana betul 1779 ke 1855?
2.ekzos plk mcm mna nak tau ekzos PDK ke tak?
3.apa beza ZSR besa dgn ZSR cyclone?

harap otai2 dan bro2 sekalian dpt membantu.. ;D
« Last Edit: July 08, 2010, 10:01:43 PM by lone_31 »

Offline Kira0021

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • A one year-old Kips ^.^
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #134 on: July 08, 2010, 06:48:53 PM »
Salam perkenalan kepada senior2 sekalian XD
Saya budak baru kat sini...
so saya harap senior2 kat sini bole beri tunjuk ajar kat saya...especially geng2 kips...yoroshikuonegaishimasu!  ;)
Speed till you freak!

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #135 on: July 09, 2010, 04:55:43 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam semua..sy budak baru belajar,sy ada beberapa persoalan tentang kawasaki zsr cyclone,antarany..

1.nombor kat blok cyclone yang mana betul 1779 ke 1855?
2.ekzos plk mcm mna nak tau ekzos PDK ke tak?
3.apa beza ZSR besa dgn ZSR cyclone?

harap otai2 dan bro2 sekalian dpt membantu.. ;D

wsalam.

1. ada 4 jenis blok utk superkips.
a) 1724 utk KRZ (blok jepun)
b) 1779 utk superkips yang kebanyakan dari thailand seperti Scorpion dan Serpico SS (KRZ Siam) dan ZSR
c) 1855 utk ZSR cyclone dan ZX model terawal 2002/3. blok ini ada edisi istimewa iaitu 1855 GOLD. kaler gold. dikabarkan blok paling powerr...
d) 1878 blok utk ZX sampai sekarang.

2. paip PDK kalau utk model cyclone tak melengkung di leher tapi terus saja masuk ke perut ekzos. biasanya di perut ada tulisan PDK tersembul seolah dicetak dari dalam. camner nak explain ye... he he.. nt la aku cari sample.
dan tentunya, end can PDK

3. beza antara ZSR dan ZSR cyclone ada macam2.
a) pertamanya cyclone cuma ada satu kaler iaitu hijau (dan silver+kuning). rim hijau.
b) ada tulis cyclone besar kat sisi... heh heh.. (jawapan bodoh nie :D)
c) blok cyclone 1855, zsr 1779
d) zsr paip ada lengkung di leher, cyclone lebih lurus. tabung ekzos angle berbeza seolah tembak ke bulan.
e) CDI tak sama
f) tak silap lah... dalam banyak2 kips, cuma cyclone ada damper steering. maybe semua ZSR pun ada kut. kurang pasti.

gambar di bawah ialah Serpico SS (KRZ Thai). tengok lengkung paip ekzos dia.



yang ni pulak paip PDK utk kips. aku tak pasti original ke tidak. dan aku tak pasti peformance - untested.





« Last Edit: July 12, 2010, 10:30:14 AM by alldisc »

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline acap jcf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 286
  • ZX150 DOWNGRADE TO 135LC ??
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #136 on: July 09, 2010, 06:08:50 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
slalu isi kat kilang ni..dtg dlm tong besar..diorg pum sket2 masuk moto..
susah nak cari spy org kawasaki..hehehe
sye bru servis zx saye..
kat sunrock..pomen tu kate std minyak hitam and 2t pakai elf
memandai je pakai dlm tong...
4t dye galakkan org pakai 4t kilang..
hehe
and lps dah servis pakai elf tu,,
dpat blek bau kilang dowh..hehe
OVERHAUL DAN UPGRADE 135LC ANDA
Harga berpatutan dan InsyaAllah puas hati

Offline kick_ingoal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 163
  • 110km/h=max speed
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #137 on: July 10, 2010, 10:38:42 PM »
lepas seminggu bawak kips ni saya rasa memang terbaek la moto ni,
berbaloi dengan harga. pasni try long distance balik kampung plak,nak tengok camna perfomance kips ni :police: :police:

Offline pjc2t

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 236
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #138 on: July 12, 2010, 09:16:04 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
sye bru servis zx saye..
kat sunrock..pomen tu kate std minyak hitam and 2t pakai elf
memandai je pakai dlm tong...
4t dye galakkan org pakai 4t kilang..
hehe
and lps dah servis pakai elf tu,,
dpat blek bau kilang dowh..hehe

betul pe..cuba keja kat kilang2 moto..
mmg diorg pam dlm tong...takkan nak isi utk 2000unit moto..buka satu2 botol 1liter..
sure diorg amik dlm tong...order dr ELF liter besar punya...
bukan maksud aku..tong tu..xda brand pa2

Offline acap jcf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 286
  • ZX150 DOWNGRADE TO 135LC ??
Re: Kawasaki KIPS/Super KIPS 150 - Sprocket 20
« Reply #139 on: July 12, 2010, 11:02:28 AM »
hbs ape maksud bro dgn "susah nak cari spy kawasaki?"
hehe
lg satu.,.
dye kate kalau motor kite ni..
mg sesuai pakai minyak hita kilang jer
RM22
dye kate yg lain yg mahal2 n tahap kelikatan dye lain
dye kate kebanyakan owner kips yg naik turun court tk dpt warranty sbb tukar minyak hitam lain dr kilang..
seram jer.
hehe
OVERHAUL DAN UPGRADE 135LC ANDA
Harga berpatutan dan InsyaAllah puas hati