Author Topic: Kawasaki K1  (Read 11733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline acap jcf

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 286
  • ZX150 DOWNGRADE TO 135LC ??
Kawasaki K1
« on: April 01, 2010, 01:44:24 pm »
sape ade pakai motor ni?


OVERHAUL DAN UPGRADE 135LC ANDA
Harga berpatutan dan InsyaAllah puas hati

Offline nik2121

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 442
Re: Kawasaki K1
« Reply #1 on: April 01, 2010, 01:50:31 pm »
dengar crite gear K1 ni leh sumbat kat LC ek..
camne diorang modi ntah... leh jadi gear 5 LC

Offline gilos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki K1
« Reply #2 on: April 01, 2010, 07:06:13 pm »
aku pakai  :D

Offline zxram

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Kawasaki K1
« Reply #3 on: April 03, 2010, 02:02:39 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
aku pakai  :D

aku pon pkai///
\\

Offline zxram

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Kawasaki K1
« Reply #4 on: April 07, 2010, 08:59:52 am »
saper ade spot rim depan n blakang k1... brp rega... aku nyer dh truk bengkok....

Offline gilos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki K1
« Reply #5 on: April 08, 2010, 01:25:59 pm »
aiyoo..susah mau cari oo..itu spotrim.

Aku pakai Kriss punya spotrim, kena tambah sleeve kat bearing..buleh laa kekekek... :D

Offline SS-Rider

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 177
  • 2010-SPM CanDiDaTe
Re: Kawasaki K1
« Reply #6 on: April 17, 2010, 05:58:08 pm »
salam..

x silap moto K1 ni ley convert..
lg satu..moto ni brape cc yer?
Bermula fikrah dengan fikir,
kerana berfikir datangnya zikir,
bila berzikir terserlah kebenaran
dan kebenaran itu datangnya dari Al-Quran?
Renung-renungkanlah akan kebenarannya

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1177
  • argon
Re: Kawasaki K1
« Reply #7 on: April 17, 2010, 06:07:28 pm »
dekat bahagian DIY ader kawa K1 ni pakai coverset kriss pasal coverset standard payah nak dapat..
kira K1 ni jadi kriss 2 stroke ler..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline hakiMonster

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 224
  • YAMAHA the best ever...tech3 with sterilgarda R1
Re: Kawasaki K1
« Reply #8 on: April 19, 2010, 11:46:53 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..

x silap moto K1 ni ley convert..
lg satu..moto ni brape cc yer?
x silap ku 125cc k1 ni..
klu slh tlg betol kan kwn2...

Offline jfx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 13
Re: Kawasaki K1
« Reply #9 on: April 19, 2010, 01:58:25 pm »
kawa K1 ni 115cc je...
geng ngan suzy Rg Sport, yamaha ss 10...
dulu ada mag yg buat review kawa K1 ni...diaorg bandingkan antara 3 tu...nama mag tu MOTOSIKAL kalo tak silap aku la...
signel belakang dia unik sket...

Offline gilos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki K1
« Reply #10 on: April 19, 2010, 02:38:12 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
dekat bahagian DIY ader kawa K1 ni pakai coverset kriss pasal coverset standard payah nak dapat..
kira K1 ni jadi kriss 2 stroke ler..

uhuk uhukk...patutla makan tersedak keluar sambal kat idung..ko ngumpat moto aku rupanya..kekekekekkk  ;D :P :) ;) :D

Offline pirelli

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1177
  • argon
Re: Kawasaki K1
« Reply #11 on: April 19, 2010, 07:15:41 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
uhuk uhukk...patutla makan tersedak keluar sambal kat idung..ko ngumpat moto aku rupanya..kekekekekkk  ;D :P :) ;) :D

mana ader mengumpat bro..
wa tolong promote lagi motor lu..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline aQ

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 5
  • pembalis danger!
Re: Kawasaki K1
« Reply #12 on: June 04, 2010, 12:07:48 pm »
salam...

nak tanya skit..

bape harga 2nd hand rimsokan k-1 ni ek?

dia punya brand enkei japan kan?

ingat nak bagi idop balik la saya punya muto ni.....

teringat masa zaman layan koner kat bellemy dulu....
...errk. korang pnye k-1 masih jalan ke da tido skrg ni?

ape kata kalau korang tepek gambar k-1 memasing kat benang ni ;D ;D ;D

tapi aku xpandai le nak tepek2 gambar kat sini le :'( sape boleh tulong? 
« Last Edit: January 31, 2011, 01:31:48 am by aQ »
harimau malaya yg sebenar adalah Tomoyuki Yamashita. Sila rujuk buku sejarah tingkatan 3

Offline ginagong

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 427
  • my rider......
Re: Kawasaki K1
« Reply #13 on: June 02, 2011, 11:21:18 pm »
salam...ada sbijik K1 tak register untuk dijual...
ada yang berminat?
kalau berminat, nanti saya post dalam motosikal untuk dijual detailnya....

tq..
Nak jimat minyak petrol / diesel hingga 50%? klik link di bawah
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline gilos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki K1
« Reply #14 on: June 03, 2011, 10:32:45 am »
aiyo bro..moto K1 ni pon ader lg ke unregister punya??
...saya punya register 1995,sudah 16taun oo..

kasi post gamba...hehehe :)

Offline ginagong

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 427
  • my rider......
Re: Kawasaki K1
« Reply #15 on: June 03, 2011, 12:12:18 pm »
ada bro...
cat cantik n stiker takde rosak apa2 pun...
semua barang lengkap...
cuma sayap plastik (putih) sebelah kanan jer takde...

kalu kat kelate ore panggil ebe...
hehehhe.......

meter motor 4km...
saya tak bukak thread dalam motosikal untuk dijual sebab takut takde yang berminat jer...
Nak jimat minyak petrol / diesel hingga 50%? klik link di bawah
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline gilos

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: Kawasaki K1
« Reply #16 on: June 05, 2011, 11:58:08 pm »
tak cuba tak tau bro...kalo kena dgn harga, mana tau ade yg berminat..

pasal sayap tu, saya selalu beli spare parts K1 kat kawasaki sunrock glenmarie...tak penah lg ada parts yg takde...paling2 pon harga je la mahal skett..sbb ori..takde local

Offline ginagong

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 427
  • my rider......
Re: Kawasaki K1
« Reply #17 on: June 06, 2011, 09:32:56 am »
harga mahal gak bro...
5K lebih...
Nak jimat minyak petrol / diesel hingga 50%? klik link di bawah
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline fahim02

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 18
  • ape kejadahnya mat rempit berlumba2 kat luar sana!
Re: Kawasaki K1
« Reply #18 on: June 12, 2011, 05:01:16 pm »
bru prtame kli nengok mto ni...org tua y pakai semua dh buruk
~*Semlm adlh kenangan*~

Offline yuszx

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Kawasaki K1
« Reply #19 on: October 05, 2011, 12:35:15 am »
ekzos ape bulih sumbat kat k-1 ni? aku tgk ekzos yamaha ss mcm ngam je. kedai moto mane area sentul yg terer welding ekzos moto ye?

lagi 1 carb k-1 aku pkai skrg bkn yg ori (ori kne curi). jadi aku ade carb rxz ingat nak sumbat kat k-1. nak tau manifold carb ade jual ke tak k-1--->carb rxz pasal manifold ori tu kan mulot kecik ngan rendah.

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Kawasaki K1
« Reply #19 on: October 05, 2011, 12:35:15 am »