Author Topic: EO JTX (JET TURBO EXTREME)  (Read 29819 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wanh

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #120 on: April 05, 2010, 10:34:31 pm »
salam bro man..

utk minyak eneos 15w-40 dah test x?dpt brp nm?

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8453
  • hands-on habbits
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #121 on: April 06, 2010, 09:03:22 am »
malam tadi...balik keje..

tuang minyak JTX ni 250ml jer (mintak sikit kat member)

lepastu campur dalam EO sedia ada....


-start enjin pusing satu blok lepastu simpan motor parking...


-bangun pagi pegi keje...start enjin biasa jer..bagi warm-up sikit....jalan pegi keje..(mix jem+highway)....noticable enjin lembut dan terasa lebih padat....especially bila high rev....


-dan macam yang user JTX dah biasa alami...RPM idle enjin akan menten rendah (tanpa buat apa2 adjustment pada carb/injection)....time bayar tiket parking biasa timing enjin tinggi yang amat....sampai terpekik tukang jaga tiket tu...tapi arini timing malu2 segan silu jer....tapi enjin tak mati....

-dan rasa bahang dari enjin berkurangan


p/sI:itu 250ml jer campur minyak hitam lama....kalau pakai jtx100%...expect better condition  ;)
p/sII:lepasni kene beli setong 4liter tros baru hensem....
p/sIII:RZ....enjin hensem tu kasi minum baekk punyer la....  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline encikgalol

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1274
  • <<AMD Fanboy>>
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #122 on: April 06, 2010, 09:11:08 am »
Dah masuk hari ke-2 pakai JTX.. tukar gear mmg sedapppp.. sedap banyak berbanding pakai rimaula.. start enjin pepagi kurang sikit bunyi hingar berbanding masa pakai Rimula.. hmmm.. kalaulah diaorang leh rendahkan lagi harga dapat RM25@30 seliter, konfem lagi meletup minyak nih..
LAWAN TETAP LAWAN!! MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH!! INI KALILAH!!

Offline myms

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 257
  • motor semput ku
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #123 on: April 06, 2010, 09:13:25 am »
feedback yg memberangsangkan...menambah lagi racun...hati mula xtenang...

bla lg nk sumbat JTX ni!!!
Updated!!! 8/10/2011
Jaket Mesh IZ2 size M = beli RM250 nk tolak RM130 je!!!

Offline caswell87

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 467
  • ~EX5-JGN6603~ V100-JFA7431~ Belang r 150-BLA4904~
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #124 on: April 06, 2010, 11:59:54 am »
bro.. minyak itam da smpi jangka hayat ni... hehe.. nk kne tuka.. t sy dtg kdai bro.. tp sblm tuh sy nk test dlu la minyak yg sy kai sblm ni kt mesin tu.. bleh? ;D

Offline nk3371

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 2901
  • nom nom nohorom!
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #125 on: April 06, 2010, 12:23:06 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

-dan rasa bahang dari enjin berkurangan

yg ni mmg rasa perbezaan nya...
enjin FU150 ni ko paham2 la dier nyer bahang camner kan..?
benti kt traffic light, kaki kt bawah pn rasa lg "kehangatan cinta" nya...;D

lately, enjin aku rasa ringan jer dgn pergerakan throttle...
yg pikap tu toksah citer la sbb dh sumbat setan kerinting dari siam 5 ekor...;D

nanti nk test low RPM idle camne...nk try set 1K...
tgk time enjin panas @ benti traffic light enjin mati ker x...

Offline XxTheStructureFallxX

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 425
  • JUSTIN BEANBER
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #126 on: April 06, 2010, 01:29:22 pm »
bro..
sori tgh hari tadi nk baik in kn duit kt bro..
skali duit rm 50 hilang..

x dak rezeki..
insyaallah lagi 2 minggu saya beli...
kalo ada duit esk lusa saya beli..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Mat misteri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
  • B Full Rider
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #127 on: April 06, 2010, 01:33:04 pm »
hmm sy teringin gak pakai minyak ni tp baru je tukar shell vsx+of
insyaallah nak try masa nak tukar minyak hitam lain kali ;)

minyak jtx ni semi ke fully ???

« Last Edit: April 06, 2010, 01:38:20 pm by Mat misteri »
AFX 8450|017-3017520|SS 07|

Offline rockstaraider_rr

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 776
  • FEAR ALLAH???
    • http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?PHPSESSID=e67dmpqjm2s244otua3g14h9o7&/topic,41459.460.html
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #128 on: April 06, 2010, 01:59:29 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro man..

utk minyak eneos 15w-40 dah test x?dpt brp nm?

belum lg bro..takpa nanti kita tuggu mungkin sesiapa datang bawa minyak nie ke kedai saya.. ;)

Offline rockstaraider_rr

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 776
  • FEAR ALLAH???
    • http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?PHPSESSID=e67dmpqjm2s244otua3g14h9o7&/topic,41459.460.html
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #129 on: April 06, 2010, 02:00:34 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
hmm sy teringin gak pakai minyak ni tp baru je tukar shell vsx+of
insyaallah nak try masa nak tukar minyak hitam lain kali ;)

minyak jtx ni semi ke fully ???




ni mineral only..sila baca thread page 1..tq.. ;)

Offline rockstaraider_rr

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 776
  • FEAR ALLAH???
    • http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?PHPSESSID=e67dmpqjm2s244otua3g14h9o7&/topic,41459.460.html
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #130 on: April 06, 2010, 02:02:51 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro..
sori tgh hari tadi nk baik in kn duit kt bro..
skali duit rm 50 hilang..

x dak rezeki..
insyaallah lagi 2 minggu saya beli...
kalo ada duit esk lusa saya beli..

insahaAllah bro..ada hikmah disebalik kejadian..mungkin DIA nak gantikan rm 50 tu dgn sesuatu yg lebih besar nilainya..Saya doakan bro dimurahkan rezeki..amin.. ;)


Kepada yg bagi komen positif terima kaseh dan semoga kita dapat berurusan lg inshaAllah.. ;)

Offline rockstaraider_rr

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 776
  • FEAR ALLAH???
    • http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?PHPSESSID=e67dmpqjm2s244otua3g14h9o7&/topic,41459.460.html
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #131 on: April 06, 2010, 02:27:25 pm »
ini adalah gambar gear box 125z yg pernah pakai minyak hitam jtx.. ;)



Offline hasanal

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 772
  • EX5-->TZM150-->FX125-->FX125-->FXR150
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #132 on: April 06, 2010, 02:29:40 pm »
let the good product speak itself!

Offline Mat misteri

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 25
  • B Full Rider
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #133 on: April 06, 2010, 06:36:21 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login

ni mineral only..sila baca thread page 1..tq.. ;)

sudah dibaca semula...wah mmg bgs la minyak sentiasa ada kat besi,nak2 waktu pagi dimana minyak hitam semi/fully sintetic akan mendap dan enjin running tanpa pelincir buat 10-15sec :o
mmg haritu sbelum nak tukar shell vsx mmg berkenan nak pakai JTX ni tp tak cukup org untuk share
lagipon thread ni wujud 3 hari lepas tuka shell vsx tu

insyaallah nak try nanti...
ps;ada review sapa2 dah pakai minyak untuk melebihi 3,000km tak,rasa ringan lagi tak ???
« Last Edit: April 06, 2010, 06:46:23 pm by Mat misteri »
AFX 8450|017-3017520|SS 07|

Offline wanh

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 41
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #134 on: April 06, 2010, 08:05:17 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
belum lg bro..takpa nanti kita tuggu mungkin sesiapa datang bawa minyak nie ke kedai saya.. ;)
ok noted

Offline FaiZNiaga

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 166
  • rxz - wave 125 - 135lc - zzr250 - ss2RS + ele150
    • FaiZNiaGa
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #135 on: April 06, 2010, 08:24:17 pm »
salam,

jtx 5000 nya ko ada x man? bape sebotol ya?

jtx1000 x penah pkai, tp jtx5000 aku selalu pkai 50ml+ eo lain.moto lc135.

so far blok modi tu bertahan dah lebih1 1/2thn lg n boleh gi lg if full throttle...

ada sekali bukak blok hr tu...piston bersih jer...head kotor sbb penggunaan petrol yg x tetap brand n x jaga spark plug..

penah beberapa kali gak eo kering, tp enjin terselamat dari bahana jem.. syukur n puas hati.

ada aku buat uji kaji rendam dgn air+jtx tu... tp x jmpa lak botolnya...yg pasti, walaupun eo dah blen smpi buih2 dgn air, Jtx still grip pd permukaan besi... dah nak setahun gak peram tu..

happy using (^^)
~ Silkolene Pro4, Comp4, Petro Canada Duron XL,Selenia Linx,Evinrude Johnson TCW-3 For Sale ~
You are not allowed to view links. Register or Login @ Facebook:> FAS Trading

Offline Acan_capiX

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
  • FMS. Klik siggy untuk page kami.
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #136 on: April 06, 2010, 09:19:46 pm »
baguslah minyak ni. kalau guna kat enjin turbo ok ke?
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kameracing

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 59
    • BorongSakan.Com.My
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #137 on: April 06, 2010, 10:20:23 pm »
EO rimula aku ni mcm dh out..dh dekat 3000km..abg man, sy nak beli 1 liter jer boleh?bank esok..pos ke tganu
You are not allowed to view links. Register or Login

Online man_sate

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 176
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #138 on: April 06, 2010, 10:27:08 pm »
salam....time kasih td bro man...pnt td tnjk demo...siap amk video g... ;D ;D...bile nk upload kasi tau ye bro...
sy pkai da kt lc...lc tu da terbia stat bln 11 taun lpas......skang n paki EO JTX....mmg syok ;D ;D...sblm tuka EO JTX mmg kasar la bnyi enjin...mcm2 bnyi ad...pas pkai j mmg lembut j enjin...mmg bez la bro...tanx ;D ;D

Offline rockstaraider_rr

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 776
  • FEAR ALLAH???
    • http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?PHPSESSID=e67dmpqjm2s244otua3g14h9o7&/topic,41459.460.html
Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #139 on: April 06, 2010, 10:41:06 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam,

jtx 5000 nya ko ada x man? bape sebotol ya?

jtx1000 x penah pkai, tp jtx5000 aku selalu pkai 50ml+ eo lain.moto lc135.

so far blok modi tu bertahan dah lebih1 1/2thn lg n boleh gi lg if full throttle...

ada sekali bukak blok hr tu...piston bersih jer...head kotor sbb penggunaan petrol yg x tetap brand n x jaga spark plug..

penah beberapa kali gak eo kering, tp enjin terselamat dari bahana jem.. syukur n puas hati.

ada aku buat uji kaji rendam dgn air+jtx tu... tp x jmpa lak botolnya...yg pasti, walaupun eo dah blen smpi buih2 dgn air, Jtx still grip pd permukaan besi... dah nak setahun gak peram tu..

happy using (^^)

Aku akan jual juga satu hari nanti..masih belum bersedia nak jual lg..tp untuk pengatahuan bro jtx 5000 nie bila dah campur dgn minyak hitam lain dia akan jd jtx 1000..so, pi mai,pi mai,tang tuuu.. ;)


You are not allowed to view links. Register or Login



EO rimula aku ni mcm dh out..dh dekat 3000km..abg man, sy nak beli 1 liter jer boleh?bank esok..pos ke tganu

boleh hanya rm 48 sahaja terpasuk kos penghantaran.. ;)



You are not allowed to view links. Register or Login
baguslah minyak ni. kalau guna kat enjin turbo ok ke?

lebih dari boleh..nanti saya uploadkan video honda integra turbo,caldina turbo,kancil turbo,yg dah pakai.. ;)



Kpd yg bertanyakan sebelum ini iaitu berapa bacaan nm setelah melebihi kegunaan 1000 - 2500 km jawapannya sila lihat video ini.. ;)


minyak hitam jtx setelah 2500 km.. ;)

[youtube]

You are not allowed to view links. Register or Login[/youtube]

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: EO JTX (JET TURBO EXTREME)
« Reply #139 on: April 06, 2010, 10:41:06 pm »