Author Topic: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15  (Read 20314 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #120 on: April 02, 2010, 09:13:56 am »
Assalamualaikum semua ahli2 Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo,
nak joint korang jadi ahli club, mesti boleh kan...hehehehehe.....aku pakai 100sukan........moto stendet habis...cuma pakai dick brake ss depan n box givi kat belakang n sport rim racing boy..hehehee

so...soalan pertama nak tanya...aku nak bagi moto aku power pick-up n top speed..apa yang perlu aku buat? barang apa nak tukar (rasa macam nak buat macam moto cubprit ni..hehehe)...otai-otai..minta bantuan anda..tq
« Last Edit: April 02, 2010, 09:16:21 am by MNH »

Offline faiz_bikerz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #121 on: April 02, 2010, 09:14:13 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
time kcih...hehe...aku pkai mtr ss110 bese je,cma aku cnvert jd ss 2,yg aku hairn dn plik,nk guna tmpt duduk ss 2 mcm mna?x blh psang..x kn nk kna guna tngki ss 2 kot.. nnt la aku upload,x snap lg,kmera jem pnas...haha.. ;D
Hai abg awi..salam kenal dari saya..
Nak guna seat tu boleh cuma set tu ada yg perlu di ejas sikit kalau x nanti seat terangkat dah x lawa..

Offline faiz_bikerz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #122 on: April 02, 2010, 09:16:27 am »
Hai MNH,salam kenal dari saya..
Meh la join bagi menambahkan ahli lagi..lagi ramai lagi bagus..

Untuk masalah pickup + top speed tunggu abg2 kite jawab kan erk.. ;D ;D

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #123 on: April 02, 2010, 09:25:29 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hai MNH,salam kenal dari saya..
Meh la join bagi menambahkan ahli lagi..lagi ramai lagi bagus..

Untuk masalah pickup + top speed tunggu abg2 kite jawab kan erk.. ;D ;D

ok tq faiz...bukan apa dah apakai lama dah moto ni...pickup n top speed x macam xde....nak jual xleh...ini tak jual maa..champion punya maa...sayang giler...kalau beli sebijik lagi moto baru dah jadi banyak moto pulak..underutilized lak....so tu la..perancangan sekarang ni...nak bikin kasi mantoppppppppppppppppp.......mau titik itu LC....hehehe titik lagenda dah ler....

Offline faiz_bikerz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #124 on: April 02, 2010, 09:34:14 am »
K..ala x payah pening2 simpan duit kasi sambar motor besau sudah.. ;) ;)

Offline tetikus

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1018
  • 1+1 = 11
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #125 on: April 02, 2010, 09:42:10 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
ok tq faiz...bukan apa dah apakai lama dah moto ni...pickup n top speed x macam xde....nak jual xleh...ini tak jual maa..champion punya maa...sayang giler...kalau beli sebijik lagi moto baru dah jadi banyak moto pulak..underutilized lak....so tu la..perancangan sekarang ni...nak bikin kasi mantoppppppppppppppppp.......mau titik itu LC....hehehe titik lagenda dah ler....

bkn ker stended da boleh titik lagenda  ker ::) ::)

You are not allowed to view links. Register or Login
Jangan la panggil abg faiz,segan la saya masih kanak2 lagi umur baru 12tahun.. ;D ;D
Panggil faiz sudah..
keskes...sama la kite..aku pun msh berumo 12 taun...bln 5 ni bru tambah setahun lg  ;D ;D
Max 300; characters remaining: 266

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #126 on: April 02, 2010, 09:50:57 am »
Salam~
bro2 sekalian~
klau engine agak berbunyi~
kne overhoul balik atau nak gne oil treatment~
oil treatment 2 ape ke bende eh???
moto y100~

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #127 on: April 02, 2010, 09:54:15 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
K..ala x payah pening2 simpan duit kasi sambar motor besau sudah.. ;) ;)

hahahaha...xpa xpa....kalau moto besau kira cerita lain tu....moto 100 sukan ni pakai pi kerja hari2...so nak kasi power lah...hehehehe pegi balik keje lebih kurang 30km....paling laju pun 110km/h jer....nak bagi habis meter....help..help..camne nak buat..apa barang kena tukar? kat mana mau beli...

Offline faiz_bikerz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #128 on: April 02, 2010, 09:57:32 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
hahahaha...xpa xpa....kalau moto besau kira cerita lain tu....moto 100 sukan ni pakai pi kerja hari2...so nak kasi power lah...hehehehe pegi balik keje lebih kurang 30km....paling laju pun 110km/h jer....nak bagi habis meter....help..help..camne nak buat..apa barang kena tukar? kat mana mau beli...
100sport 110km.j dah laju tu bos,mau laju mcm mana lagi..
Kalau untuk kegunaan harian elok enjin standard je kalau dah modified bawa hari2 pun x best minyak pun kuat..

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #129 on: April 02, 2010, 09:59:56 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
100sport 110km.j dah laju tu bos,mau laju mcm mana lagi..
Kalau untuk kegunaan harian elok enjin standard je kalau dah modified bawa hari2 pun x best minyak pun kuat..
korek block~
bkak oil 2t lbih~
moto bleh gerak 130km~
nak 140km bleh tpi moto gegar~
mnyak 4t gne yg mahal kau x jem panas~
rsenyer la~
tanyer pendpat bro2 lain yg lbh tau~
sbb moto y100 gua 130km sbb 2 jer~
haha

Offline dosnx

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 141
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #130 on: April 02, 2010, 10:09:58 am »
perghh... dah maju ssports skrang. dah lama aku x masuk forum nih. shabasss..

Offline tetikus

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1018
  • 1+1 = 11
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #131 on: April 02, 2010, 10:14:56 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
korek block~
bkak oil 2t lbih~
moto bleh gerak 130km~
nak 140km bleh tpi moto gegar~
mnyak 4t gne yg mahal kau x jem panas~
rsenyer la~
tanyer pendpat bro2 lain yg lbh tau~
sbb moto y100 gua 130km sbb 2 jer~
haha
tambah lg..
lay ckit piston bia jd bentuk dome kt sisi permukaan piston tu..
lay magnet.
lay mngkuk clutch
spring clutch racing @ rxz
ekzos selapis
korek lubang ekzos n angin pada blok
lubang 2t kt crancase pun korek gak safety nk elak jem
carb tukar yg besar...
rantai 415
koil tukar..
reedvalve tukar yg karbon
tayar sotong + rim aloi
2t pakai yg mahal..motul ke..gp5000 ker..keskeskes

otai2 lain sila tambah

 ;D ;D ;D

Max 300; characters remaining: 266

Offline iqbal860

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 50
  • November 12, 2007, 11:40:07 pm...huhu
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #132 on: April 02, 2010, 10:50:57 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
tambah lg..
lay ckit piston bia jd bentuk dome kt sisi permukaan piston tu..
lay magnet.
lay mngkuk clutch
spring clutch racing @ rxz
ekzos selapis
korek lubang ekzos n angin pada blok
lubang 2t kt crancase pun korek gak safety nk elak jem
carb tukar yg besar...
rantai 415
koil tukar..
reedvalve tukar yg karbon
tayar sotong + rim aloi
2t pakai yg mahal..motul ke..gp5000 ker..keskeskes

otai2 lain sila tambah

 ;D ;D ;D



uik...tetikus...ne spec nak main drag je  :o
tel: 0148054509
koi anak jati pAhaNG..

sape2 yang ada masalah komputer AREA Kuantan ... just give me call

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #133 on: April 02, 2010, 11:57:26 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
100sport 110km.j dah laju tu bos,mau laju mcm mana lagi..
Kalau untuk kegunaan harian elok enjin standard je kalau dah modified bawa hari2 pun x best minyak pun kuat..

yela..nak sampai 110 tu berapa punya jauh daaa.....macam nak meletup jer enjin, kalau moto tu boleh blah 130 ke....rasa konfiden kit nak menten 110 atas hway....ni 110 dah full throtal..rasa nak tanggal je enjin...heheheheehe...tapi setuju gak nanti minyak kuat..mentekedarah...tq tq

pada kawan2 yang dah bagi nasihat tu..terima kasih banyak2....akan dipertimbangkan tq tq tq...

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #134 on: April 02, 2010, 11:59:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bkn ker stended da boleh titik lagenda  ker ::) ::)

oooo ya ka....tu la memang ada rasa boleh titik lagenda...pernah titik beberapa kali, tapi rasa macam lagenda tu bawak slow kot....hehehe

Offline yamaha sukan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #135 on: April 02, 2010, 12:01:18 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Assalamualaikum semua ahli2 Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo,
nak joint korang jadi ahli club, mesti boleh kan...hehehehehe.....aku pakai 100sukan........moto stendet habis...cuma pakai dick brake ss depan n box givi kat belakang n sport rim racing boy..hehehee

so...soalan pertama nak tanya...aku nak bagi moto aku power pick-up n top speed..apa yang perlu aku buat? barang apa nak tukar (rasa macam nak buat macam moto cubprit ni..hehehe)...otai-otai..minta bantuan anda..tq

salam bro n welcome to the club bro...nk bg moto laju erk....selalu bgn lambat pepagi ker?hehehehe...

You are not allowed to view links. Register or Login
pegi balik keje lebih kurang 30km....paling laju pun 110km/h jer....

teruk moto awak bro...standard yamaha sukan leh g 120km...hehehehe...tp depends pd mesin awak lah....

nk kasi up kalo ade budget lebih:

overhaul moto dulu then masukan bearing fag or skf (hi speed pd crankshaft)....br ringan n safe skit minyak
pkai carb ori pun ok kalo ade ss pun cun gak (setting mainjet n pilot jet kene ngam)
kasi potong mangkuk clutch
buat lubang ekzos skit kt block
ekzos selapis n buat silencer besar skit.....
setting spoket

kalo nk bg ringan lagi:
buang tank 2t (tp leceh pasal awak kene bancuh 2t setiap kali isi minyak)
pakai clutch mati...ss punyer memang ngam ngan yamaha sukan
tukar rim aloi (tp aku x rekomen pasal jalan kt kl banyak berlubang)

optional:
tambah api skit (tp kalo terlebih tambah piston awak akan bocor)

p/s: kalo ader yg terkurang siler la tambah yer... n tetikus punyer spec tu sekilo dh out meter ;D ;D ;D
« Last Edit: April 02, 2010, 12:04:09 pm by yamaha sukan »

Offline tetikus

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1018
  • 1+1 = 11
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #136 on: April 02, 2010, 12:06:19 pm »
tumpang tanya..
yamaha sport gear dia sampai bape ?
4 jugak kan ?
Max 300; characters remaining: 266

Offline childz

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 55
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #137 on: April 02, 2010, 12:08:53 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tumpang tanya..
yamaha sport gear dia sampai bape ?
4 jugak kan ?
haah 4 jer~

Offline yamaha sukan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 4
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #138 on: April 02, 2010, 12:09:14 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
tumpang tanya..
yamaha sport gear dia sampai bape ?
4 jugak kan ?

 ::) ::) ::)

Offline MNH

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Yamaha Sport, Sport II, SS110 & SSTwo V15
« Reply #139 on: April 02, 2010, 12:28:23 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro n welcome to the club bro...nk bg moto laju erk....selalu bgn lambat pepagi ker?hehehehe...

teruk moto awak bro...standard yamaha sukan leh g 120km...hehehehe...tp depends pd mesin awak lah....

nk kasi up kalo ade budget lebih:

overhaul moto dulu then masukan bearing fag or skf (hi speed pd crankshaft)....br ringan n safe skit minyak
pkai carb ori pun ok kalo ade ss pun cun gak (setting mainjet n pilot jet kene ngam)
kasi potong mangkuk clutch
buat lubang ekzos skit kt block
ekzos selapis n buat silencer besar skit.....
setting spoket

kalo nk bg ringan lagi:
buang tank 2t (tp leceh pasal awak kene bancuh 2t setiap kali isi minyak)
pakai clutch mati...ss punyer memang ngam ngan yamaha sukan
tukar rim aloi (tp aku x rekomen pasal jalan kt kl banyak berlubang)

optional:
tambah api skit (tp kalo terlebih tambah piston awak akan bocor)

p/s: kalo ader yg terkurang siler la tambah yer... n tetikus punyer spec tu sekilo dh out meter ;D ;D ;D


haaa.......tq tq....advise yang bagus. tapi..maksud buat lubang ekzos skit kt block...buat lubang baru kat blok ke?