Author Topic: demak DMX-R 150 vs KLX 150  (Read 21157 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline koncho

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 10
demak DMX-R 150 vs KLX 150
« on: March 03, 2010, 08:13:34 AM »
geng,apa pendapat korang tentang dua model ni?mana2 sekutu yang ada pakai dmx-r cuba komen sikit tentang pengalaman guna kuda ni.dari pengalaman aku yang lepas,kawan aku ada guna demak ni,standart pekak habis.kami punya trip dari kota kinabalu ke ba'kelalan,lawas.dari jalan raya sampai ke offroad,dua orang kwan aku tu memang menggigit dengan klx 250.baik mz ke,bkjek ke,klx150 ke seme diaorang makan.so aku nak mintak komen dari korang tentang dua model diatas dari segi perfomance...aku dalam dilema,nak angkat demak ke klx,toooolongla geng..



Offline Abg Acid

  • Storm Riders
  • *****
  • Posts: 5418
  • Bike Tour Advisor. Location : Muar Malaysia.
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #1 on: March 06, 2010, 07:15:36 PM »
Nak minta tolong , tulis lah dengan menggunakan sususan ayat ayat yang baik sikit. Kami tidak mahu websisite mBC di gelar website sampah. posting anda berbelit untuk di baca.
You are not allowed to view links. Register or Login
Wind in your hair, flies on your teeth! Yeah, thats what travel on a motorcycle is all about.
You are not allowed to view links. Register or Login   .Tel +6019 6588 402

Offline epygamma

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 245
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #2 on: March 07, 2010, 12:08:50 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nak minta tolong , tulis lah dengan menggunakan sususan ayat ayat yang baik sikit. Kami tidak mahu websisite mBC di gelar website sampah. posting anda berbelit untuk di baca.

betul2, sopan la cket kan

Offline arelane

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1623
  • yo yo all jer~
    • Fesbuk...
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #3 on: March 09, 2010, 02:23:44 PM »
better amik yang ori buka celupan......

yang celupan ni, sparepart sakt woooo....

baru pakai bape bulan nampak dah macam bape taun pakai.....

Offline karipapas

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 155
  • 0=}:;;;::::::::::::>
    • facebook
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #4 on: March 17, 2010, 04:51:48 PM »
betul ke camtue...?

umm... klx 150 berbaloi kee kalau beli? kecik sgt laa...
just pendapat dua posen aku.... hehehee... dr segi rupa paras semata-mata...
tk penah try bawak lagi klx150....  :P

tapi ada kawan tempat kerja dulu pakai Ranger... enjin suma ok jee... hari2 ulang alik tempat kerja dalam
60-70km pergi balik... selama lebih kurang 3 tahun... takde apa2 masalah...
cuma mungkin kualiti cat dan krom tk sama dengan motor2 lain... senang karat...

sparepart rasanya tk susah mana... apa2 kenderaan sekalipun yang kita guna... cuma yang susah ialah pomen yang biasa repair motor tue...

last thing... apa2 kenderaan sekalipun yang kita guna... kalau selalu tarik pick-up, mesti pendek jangka hayat enjin dia... kalau nk laju biar dh top gear atau mula memecut bila dh masuk gear 3 atau 4...
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline deewan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #5 on: March 18, 2010, 12:06:04 AM »
demak DTM

Offline zillane

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #6 on: April 07, 2010, 11:01:53 PM »
hello semua..

hi, saya nak tumpang tanya sikit.. saya baru beli dmx r from Batu Caves.. saya hendak bawa balik ke manjung.. dengan menunggangnya.. so, saya tak pasti samada is it sesuai untuk perjalanan jarak jauh?? jaraknya lebih kurang 370 km dari Kuala Lumpur ke Manjung.. Terima kasih ye..

Offline deewan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #7 on: May 10, 2010, 07:36:50 AM »
boleh xde halnyer...lg pun moto br lg...mber aku dr johor ke kl...ride sorg2 jer...

Offline atoy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 840
  • 99 better than 46
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #8 on: May 10, 2010, 08:49:08 AM »
sehari aku bawak moto ni ulang alik keje 110km, aku keje 5 hari seminggu.. so kau kira la.. and kalau kau baca buku kapcai bulan berapa entah dia bawak dari klang kot gi bukit kayu hitam... ok jer... cuma aku nasihatkan setiap 150km kau stop la kalau nak jaga enjin and badan hehehehe..

Offline hayameslust

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #9 on: May 10, 2010, 09:15:26 AM »
aku pkai dmx-r jugak, kalau nak bandingkn performance, memang dmx-r tak bole la kawan...klx-150 mmg kasi awk mkn asap la...
mmber aku pkai klx-150 kami da try bandingkn power dua motor ni.

tp ape2 pun,aku tak pkai klx sbb kecik sgt...badan aku besau mna padan...huhuhu...

dmx-r ni kne tukar enjin la..aku tgh mencari enjin kawasaki kips -150, nak subat kat moto aku. sape2 ada nak jual sila bg phne no ok...

Offline bukanakukata

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
    • Klik!
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #10 on: May 13, 2010, 01:21:48 AM »
Salam semua

Kalau DMX-R, memang tahan.

Aku tiap hari berulang Rawang-Shah Alam pergi keje. Pergi+balik= 70km (plus minus), 5 hari seminggu. No problem.

Minyak pun jimat.

Anyway, pokok pangkalnya kena tanya diri sendiri la, nak DMX-R or KLX? KLX pun ok gak.

Ikut citarasa.

Aku dulu tak angkat KLX sebab duit tak cukup (hahaha) dan KLX ni kecik, macam kapcai. Bagi aku nampak buruk (sorry ye KLX riders,citarasa kita berlainan).

Tepuk dada tanya selera.
EX5-->Modenas-->?

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #11 on: May 20, 2010, 12:16:07 PM »
Aku rasa KLX tu power-wise lebih kurang je ngan DMX, cuma body KLX kecik, so kelebihan power to weight ratio mmg dia menang. Enjin KLX tu kalau disumbat kat dirtbike fullsize mcm DMX mau slow gak. Dari segi taya je dah boleh nmpk ringannya, 21/18 lawan ngan 19/16. Rider KLX yg dah convert rim besar atau taya besar pun boleh rasa power ada drop sbb berat.


Offline aboyaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #12 on: May 27, 2010, 06:13:12 PM »
salam sume

saya baru gak pakai dmx-r

baru tukar ekzos\
hasilnya dapat la pickup yg sedikit memuaskan.
minyak?mmmgggggg tersangggaaaatttttt la save
cuma tappad punya bunyi teramat la menyingung perasaan
tapi apa pun saya baru sebulan pakai
nak minta la pendapat dari bro2 yg ada banyak knowledge pasal motor nih.
paling tak tahan top speed tersangat la hancur 90km/h max

apa yang patut saya modified utk kasi lagi power?
plsssss advice?

tq

Offline scooter fans

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 87
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #13 on: June 09, 2010, 02:52:52 PM »
aku rasa labih kurang aja kedua dua motor ni..yang klx ni mcm motor zamam awal 80an..ingat tak honda xl125 tu. harga pun mahal..yang dmx-r tu lawa...harga pun ok..ada orang kata tak tahan engine dia..tapi aku tengok ada orang pakai hari hari ok juga aku tengok..
mcm mana pun tanya selera sendiri lo...

Offline atoy

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 840
  • 99 better than 46
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #14 on: June 09, 2010, 03:14:31 PM »
baru semalam aku jumpa dmxr lalu tepi aku atas jambatan tapi kecewa la pulak sebab dia tampal sticker honda kat moto dia... malu ker?... aku kalau orang tanya tahan ke moto ni..aku cakap tahan la dgn harga dia dah murah takkan la nak dapat power mcm yang mahal kot... apa pun dmxr aku ni the best sebab jinak jer... bawak pegi mana pun ok...

Offline panglima89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
  • AHD660
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #15 on: July 03, 2010, 09:51:43 PM »
Salam semua,
KLX ringan. Seronok di belasah. Tergolek mcmana pun no problem. Dr segi ketahanan amatlah berbeza dgn moto jalanraya yang lain. Pada pendapat teman, DMX/DTM pun ok. Setakat moto2 scram purba yang seangkatan dengannya bulih lg ditewaskan. Diantara dua, teman pilih KLX150s.

Offline karat

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
  • KIPS RIDER
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #16 on: July 03, 2010, 10:57:06 PM »
kalau aku ambik klx,agak2nyer kenape aku pilih klx,korang bleh pikir sendiri  ;D ;D ;D
Hati mesti kering,korner jgn terbaring...

Offline aboyaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 3
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #17 on: July 13, 2010, 03:35:01 PM »
salam
just info untuk pengunna dmx....berhati2 bila nak buat modifikasi...spare part dia pelik2.payah nak cari yg bole ngam.pasal enjin pendapat saya klu da 150 dirt tu kita terima jer lah hakikatnya mmg tak leh nak laju mana klu on road.so klu nak laju cari lah moto laju...da mcm2 eksperimen saya buat kt dmx saya....kesudahan nya enjin yg problem....

Offline panglima89

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 8
  • AHD660
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #18 on: July 14, 2010, 11:37:56 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam
just info untuk pengunna dmx....berhati2 bila nak buat modifikasi...spare part dia pelik2.payah nak cari yg bole ngam.pasal enjin pendapat saya klu da 150 dirt tu kita terima jer lah hakikatnya mmg tak leh nak laju mana klu on road.so klu nak laju cari lah moto laju...da mcm2 eksperimen saya buat kt dmx saya....kesudahan nya enjin yg problem....

Jgn dilayan sgt kalau moto lain laju dari kita onroad. Kalau layan offroad, emm.... moto2 pesen mcm ni mmg best. Batu pun bolih panjat. kehkehkeh

Offline kay01

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 519
  • hidup mesti terus... walau perjalanan jauh......
    • Forum Rasmi CBR150R di Malaysia
Re: demak DMX-R 150 vs KLX 150
« Reply #19 on: July 15, 2010, 04:00:48 PM »
aku tertarik dgn bentuk lingguk DTM.....

tp aku suka pada power delivery yg KLX berikan...
eeemm....