Author Topic: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2 (MOD boleh lock)  (Read 30934 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8475
  • hands-on habbits
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #240 on: March 22, 2010, 01:54:22 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
apa keburukan kalau motor standard gaban tapi pakai racing cam?


jadi lah motor modi...takde namanya motor std gaban lagi dah...

buruk baik tu tertakluk pada banyak sebab...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline speedrider

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 273
    • Speedrider Networks
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #241 on: March 22, 2010, 02:34:40 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

jadi lah motor modi...takde namanya motor std gaban lagi dah...

buruk baik tu tertakluk pada banyak sebab...

Hehehe, maksud aku...
Aku pasang racing cam tanpa porting dan lain2 punya modi (termasuk pakai carb standard)

- racing cam
- set sprocket.

Boleh effect dari ketahanan motor tak? Maksud aku...... Aku pakai motor ni ulang alik pi kerja saja, cuma dah lemau sikit dah sekarang. Nak pakai cam ni untuk pick-up saja.

Ada bad effect tak?
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8475
  • hands-on habbits
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #242 on: March 22, 2010, 03:15:47 PM »
masuk cam wajib set carb semula...std pun boleh tp wajib re-jet...


takat ulang ali pi keje xde pape...myk itam mcm bese la slalu check...


myk jer la tuang lebih pasal dah laju lebih...
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline imcop

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 807
  • "良い夫のために良い妻"
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #243 on: March 22, 2010, 06:18:49 PM »
nak tnye jgk.. ;D ;D

ok x klu high cam pki ngn carb ts125 ::) ::)

pastu kene tun carb blek ke? ???

"Hidup umpama air"

Offline enduro_110

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 327
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #244 on: March 22, 2010, 06:21:42 PM »
of kos bebeh

Offline speedrider

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 273
    • Speedrider Networks
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #245 on: March 22, 2010, 10:42:43 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
masuk cam wajib set carb semula...std pun boleh tp wajib re-jet...


takat ulang ali pi keje xde pape...myk itam mcm bese la slalu check...


myk jer la tuang lebih pasal dah laju lebih...

tq untuk tips tu bro.
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline amier90

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1258
  • misi pulau perhentian
    • myspace.com
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #246 on: March 23, 2010, 03:04:34 AM »
pomen:
mane lagi bagus highcam ke cam potong?
ade orang cakap kat aku cam potong lagi bagus...
budak mentah je guna cam potong ni...
pastu die bagi contoh..
orang barat sume pakai cam potong kalu nak race keta/moto..
sebab kalu pakai highcam je dah leh fight ngan keta orang barat dah ramai org asia ni leh fight ngan diorang...

Offline racingzonne (rahmatullah)

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 5728
  • stage 3 on process (95%)
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #247 on: March 23, 2010, 08:37:57 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hehehe, maksud aku...
Aku pasang racing cam tanpa porting dan lain2 punya modi (termasuk pakai carb standard)

- racing cam
- set sprocket.

Boleh effect dari ketahanan motor tak? Maksud aku...... Aku pakai motor ni ulang alik pi kerja saja, cuma dah lemau sikit dah sekarang. Nak pakai cam ni untuk pick-up saja.

Ada bad effect tak?

klu enjin takcukup comp leh lemau kat low rpm n minyak kuat skit ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
pomen:
mane lagi bagus highcam ke cam potong?
ade orang cakap kat aku cam potong lagi bagus...
budak mentah je guna cam potong ni...
pastu die bagi contoh..
orang barat sume pakai cam potong kalu nak race keta/moto..
sebab kalu pakai highcam je dah leh fight ngan keta orang barat dah ramai org asia ni leh fight ngan diorang...
sebenarnya ikut setting..setengah orang suka low.. setengah orang hi cam..
bukan masalah menag atau kalah... kekadang nasib atau regulation...
klu perasan orang barat semua gila bigbore n banyak cylinder... orang2 asia pakai small bore... cc baru bape tp pakai turbo n supercharge... so masing2 ada kelebihan...


gambar2 motot aku :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8475
  • hands-on habbits
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #248 on: March 23, 2010, 09:24:13 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
pomen:
mane lagi bagus highcam ke cam potong?
ade orang cakap kat aku cam potong lagi bagus...
budak mentah je guna cam potong ni...
pastu die bagi contoh..
orang barat sume pakai cam potong kalu nak race keta/moto..
sebab kalu pakai highcam je dah leh fight ngan keta orang barat dah ramai org asia ni leh fight ngan diorang...


aku rase tersalah maksud nih...


high cam dgn low cam.....

-tepuk dada tanya selera...suka main high rpm tarik panjang2 ke suka main low rpm-midrange tarik pendek2....

panjang high..
pendek low...

kalau cam potong pun boleh jadi high-cam..boleh jadi low cam...cam si RZ tu cam potong tapi kategori highcam giler babas sampai terbabas  ;D ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline racingzonne (rahmatullah)

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 5728
  • stage 3 on process (95%)
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #249 on: March 24, 2010, 02:35:44 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

aku rase tersalah maksud nih...


high cam dgn low cam.....

-tepuk dada tanya selera...suka main high rpm tarik panjang2 ke suka main low rpm-midrange tarik pendek2....

panjang high..
pendek low...

kalau cam potong pun boleh jadi high-cam..boleh jadi low cam...cam si RZ tu cam potong tapi kategori highcam giler babas sampai terbabas  ;D ;D ;D
wakaka aku punya cam dah kategori custom.. potong pun ye... weld pun ye :D
yang terbabas sampai naik bas tu ko ;D

gambar2 motot aku :D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline amier90

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1258
  • misi pulau perhentian
    • myspace.com
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #250 on: March 24, 2010, 06:14:42 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

aku rase tersalah maksud nih...


high cam dgn low cam.....

-tepuk dada tanya selera...suka main high rpm tarik panjang2 ke suka main low rpm-midrange tarik pendek2....

panjang high..
pendek low...

kalau cam potong pun boleh jadi high-cam..boleh jadi low cam...cam si RZ tu cam potong tapi kategori highcam giler babas sampai terbabas  ;D ;D ;D
owh baru faham...
orang yang gitai saya ni budak ipoh..
guna kriss warna merah..
moto die main ngan 125z stendet leh tapau senang2 je..(die cakap la)

brape ea duration cam ex5 stendet?
kalau highcam s4 270 kan?
standard 260?
kalu salah tolong ajar...
baru blaja bab cam ni...
x khatam lagi... ;D ;D

Offline apiqz{125}

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 579
  • Klik Signature sy untuk tahu cara dpt SIDE INCOME
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #251 on: March 26, 2010, 01:04:12 PM »
Standet 260..
S4=270
S5=??(280)ker?
>nie sume tuk pikap lebih kn?
Klau yg 300 tue s7 ker??
Kte smpai s7 jew..tp knape ada yg ckp smpai 330 tue??tue s brape?leh trangkn??
Program terbaru, Hot $ Spicy lagi
Tak perlu menaja pon dapat wang > You are not allowed to view links. Register or Login

Offline lordsasuke

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 531
  • hati kering cicah teh-o
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #252 on: March 26, 2010, 01:12:21 PM »
haa..jap2..nak tanye otai2 n sifu2..

high atau low sesuatu cam tu bergantung pada ape?

lift dia atau degree dia?
« Last Edit: March 26, 2010, 01:14:06 PM by lordsasuke »
ternyate aku mmg lembab.. bukan nye paradox dah..lain kali takmau pelan2 dah..aku nak tarik dari gear 1 sampai habis ..kalau tak nanti ade org potong..bia org nak kate ape asalkan aku tak sakit hati lagi..i dont want banana fruit two time!

WTS: carb.125z, piston 53.25mm, cover seat kriss100[/s

Offline C.D.I

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1306
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #253 on: March 26, 2010, 02:46:01 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Standet 260..
S4=270
S5=??(280)ker?
>nie sume tuk pikap lebih kn?
Klau yg 300 tue s7 ker??
Kte smpai s7 jew..tp knape ada yg ckp smpai 330 tue??tue s brape?leh trangkn??

xjugak ... aku punya 330 punya untuk main top je  ::) camne plak ek ...
330 yg untuk over lap punya ...  8) hensem la gak cam ni ...

Offline amey

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 153
  • lagenda jalanan
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #254 on: March 28, 2010, 04:51:25 AM »
teringn nk pki s6 kat lagenda
klu pkiade effect kat top mtr x
pick up mmg terase jgk kn.
maner lorrr gmbow2 nie
hehe

Offline zuel

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 971
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #255 on: March 28, 2010, 11:26:19 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
teringn nk pki s6 kat lagenda
klu pkiade effect kat top mtr x
pick up mmg terase jgk kn.


mak oi..tingginye...try la..nk tahu jgk performancenye cmne.. :D
Wave125 r singapore/thai in the making...

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8475
  • hands-on habbits
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #256 on: March 29, 2010, 09:27:12 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Standet 260..
S4=270
S5=??(280)ker?
>nie sume tuk pikap lebih kn?
Klau yg 300 tue s7 ker??
Kte smpai s7 jew..tp knape ada yg ckp smpai 330 tue??tue s brape?leh trangkn??


aku ada jumpa jer s8/s9 punye cam..

tapi susah nak carik...baik pakai cam custom jer...buat la s berape2 pun  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline BarraquE

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 2046
  • Bikeless
    • https://www.facebook.com/barraque.waharp
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #257 on: April 02, 2010, 09:30:14 AM »
kalo cam UMA Racing tok lagenda yg  bru kuar tu ok tak?
brape degree ek?
Muhammad Al Barraq
Batu Pahat - Selangor - Batu Pahat

Offline ise414

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1015
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #258 on: April 11, 2010, 01:51:58 AM »
Jom meneka cam ape ;D ;D ;D

Offline srx100

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 271
  • standard kilang
Re: Kebaikan/Keburukan Hi Cam V2
« Reply #259 on: April 11, 2010, 03:05:43 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Jom meneka cam ape ;D ;D ;D


kiri - cam standard
tengah - high-cam
kanan - low-cam

main teka je
14-35, aap 1.40-1.60x17, tt900 70/100 80/90, ngk cpr6ea-9, anf 125, stanley 18w