Author Topic: harga 135lc baru rm4999  (Read 9805 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
harga 135lc baru rm4999
« on: January 12, 2010, 09:50:22 AM »
salam otai2 mbc...aritu usha2 dlm mudah..tgk2 harga 135lc..jmpe ad n... You are not allowed to view links. Register or Login ....hrga otr rm4999..kne tnggu 3-4bulan..leh caye ke?.. ???


deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline wlj7449

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3509
    • This Is My Life...
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #1 on: January 12, 2010, 10:01:17 AM »
Mudah.my ni terkenal sbb mudah nak cari/jual/beli...
Dan mudah gak bagi penipu nak cari makan...
Ramai dah kena...
So kawe cadangkan, baik x payah percaya sangat... :angel:

Bukan nak boikot mudah.my, tapi jangan percaya 100% pada penjual kat dalam tu... ;)

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #2 on: January 12, 2010, 10:10:27 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mudah.my ni terkenal sbb mudah nak cari/jual/beli...
Dan mudah gak bagi penipu nak cari makan...
Ramai dah kena...
So kawe cadangkan, baik x payah percaya sangat... :angel:

Bukan nak boikot mudah.my, tapi jangan percaya 100% pada penjual kat dalam tu... ;)


btol jgk tu..sbb kene tnggu lme sgt..dlm mse 4bln die da bole lari ke mana da.. :-\
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline chym

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 775
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #3 on: January 12, 2010, 11:17:39 AM »
btul tu..
-  live to ride -
- ride for pride -

Offline mukri

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 402
  • power comes when u need it
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #4 on: January 12, 2010, 11:36:32 AM »
btol tu,aku skong mg...hahahah

kalo jumpe tgur2 la...

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #5 on: January 12, 2010, 11:45:06 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
btol tu,aku skong mg...hahahah


xdop kije kte arini..duk tgk mbc jela..hahaha
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #6 on: January 12, 2010, 01:08:27 PM »
aslm. kemungkinan?? memang ada.

kepastian? kena check sendiri. pastikan:-

1. motor tulen, bukan demak atau lexur pakai coverset yamaha :D
2. motor tahun 2010 bukan keluar kilang 2008 dan belum jual sampai skrg
3. motor bukan claim insurance (cth, kedai dilanda banjir dan semua motor t :oenggelam) atau mangsa cannibalised :'(


kemungkinan yg ada pulak, sykt menurunkan harga jualan motor utk bersaing dalam afta. tapi apa2 hal kena clearkan stok tahun lepas dulu. sbb tu kena tunggu 2-3 bulan.

kes macam ni senang saja.... beli motor biar COD dan nampak motor dgn mata kepala sendiri. pastikan penjual ada kedai dan alamat.

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #7 on: January 12, 2010, 03:06:11 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aslm. kemungkinan?? memang ada.

kepastian? kena check sendiri. pastikan:-

1. motor tulen, bukan demak atau lexur pakai coverset yamaha :D
2. motor tahun 2010 bukan keluar kilang 2008 dan belum jual sampai skrg
3. motor bukan claim insurance (cth, kedai dilanda banjir dan semua motor t :oenggelam) atau mangsa cannibalised :'(


kemungkinan yg ada pulak, sykt menurunkan harga jualan motor utk bersaing dalam afta. tapi apa2 hal kena clearkan stok tahun lepas dulu. sbb tu kena tunggu 2-3 bulan.

kes macam ni senang saja.... beli motor biar COD dan nampak motor dgn mata kepala sendiri. pastikan penjual ada kedai dan alamat.


da tnye advertiser iklan tu... die ckp xde ready stock...kre xleh tgk moto la....kne buat full payment pastu tnggu dlm 3-4bulan...otai2 mbcian penah beli moto mcm n x?...buat full payment...tnggu 3-4bln bru dpt moto..hrga die mmg murah dr market la..
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #8 on: January 12, 2010, 03:16:18 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

kemungkinan yg ada pulak, sykt menurunkan harga jualan motor utk bersaing dalam afta. tapi apa2 hal kena clearkan stok tahun lepas dulu. sbb tu kena tunggu 2-3 bulan.



afta n cne ea bro..terang siket..hee ???
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline mukri

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 402
  • power comes when u need it
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #9 on: January 12, 2010, 03:20:13 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
aslm. kemungkinan?? memang ada.

kepastian? kena check sendiri. pastikan:-

1. motor tulen, bukan demak atau lexur pakai coverset yamaha :D
2. motor tahun 2010 bukan keluar kilang 2008 dan belum jual sampai skrg
3. motor bukan claim insurance (cth, kedai dilanda banjir dan semua motor t :oenggelam) atau mangsa cannibalised :'(


kemungkinan yg ada pulak, sykt menurunkan harga jualan motor utk bersaing dalam afta. tapi apa2 hal kena clearkan stok tahun lepas dulu. sbb tu kena tunggu 2-3 bulan.

kes macam ni senang saja.... beli motor biar COD dan nampak motor dgn mata kepala sendiri. pastikan penjual ada kedai dan alamat.
nk COD  mcmne bila da kne tunggu 3-4 bulan bro?dlam masa tu kmgkinan company tu dh bleh pindah or tukar almt or tukar person...mcm skim cpt kaya daaaaaaa

kalo jumpe tgur2 la...

Offline nik2121

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 442
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #10 on: January 12, 2010, 03:34:35 PM »
xpun penjual ni nak wat ala2 airasia gitew...
guna duit yg dpt utk rollin' modal...

Offline felixthecat

  • Licensed Seller
  • **
  • Posts: 281
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #11 on: January 12, 2010, 03:37:59 PM »
dia amek deposit abg...then (kemungkinan la)

-dia rolling duit tu..buat meniaga..sebab dia takdak modal..lepas beberapa bulan bila dh dpt profit br la dia jual lc tu...silap2 bkn lc..demak ke nitro ke ape ke..
-ataupn last minute dia kata..stock takdak...dia pulangkan balik duit..lepas beberapa bulan..
-worst case...stock takdak..kedai takdak...dia songlap duit.kedai tutup.kedai moto jadi petshop.

bukan nak buruk sangka tapi langkah berjaga2..
tgk yg jual tu pn mcm org perseorangan..sekarang ni kalau ada company established pn boleh tipu org apatah lagi org perseorangan mcm ni.
kalau yakin...cukup syarat..takdak ragu..tau proses dan prosedur.teruskan.kalau tak.hentikan.

 :angel:
I came. I saw. I don't care.

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #12 on: January 12, 2010, 03:56:09 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
dia amek deposit abg...then (kemungkinan la)

-dia rolling duit tu..buat meniaga..sebab dia takdak modal..lepas beberapa bulan bila dh dpt profit br la dia jual lc tu...silap2 bkn lc..demak ke nitro ke ape ke..
-ataupn last minute dia kata..stock takdak...dia pulangkan balik duit..lepas beberapa bulan..
-worst case...stock takdak..kedai takdak...dia songlap duit.kedai tutup.kedai moto jadi petshop.

bukan nak buruk sangka tapi langkah berjaga2..
tgk yg jual tu pn mcm org perseorangan..sekarang ni kalau ada company established pn boleh tipu org apatah lagi org perseorangan mcm ni.
kalau yakin...cukup syarat..takdak ragu..tau proses dan prosedur.teruskan.kalau tak.hentikan.

 :angel:

xyakin da aku..uhuhu..tq2..
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline alldisc

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 747
  • 2 stroke craze - Bernafas pun keluar asap!
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #13 on: January 12, 2010, 04:41:12 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

da tnye advertiser iklan tu... die ckp xde ready stock...kre xleh tgk moto la....kne buat full payment pastu tnggu dlm 3-4bulan...otai2 mbcian penah beli moto mcm n x?...buat full payment...tnggu 3-4bln bru dpt moto..hrga die mmg murah dr market la..

satu trick bila membeli di internet - JANGAN SERAHKAN DUIT TANPA BARANG.
cara nak atas masalah ni mudah saja... Cash on Delivery. no barang, no money. tunggu laa... 3-4 bulan lagi kalau betul sahih si penjual tu genuine.

You are not allowed to view links. Register or Login
afta n cne ea bro..terang siket..hee ???

penah dengar tak apa itu AFTA? ianya adalah perjanjian perdagangan bebas cukai antara negara asean. setiap produk yang di ekspot di kalangan nergara terbabit tidak boleh dikenakan cukai.

cthnya di negara kita barangan antara negeri pun tidak dicukai. apa akan jadi jika beras dari kedah nak jual kat johor kena cukai? atau budu dari kelantan jual kat KL pun kena cukai?? konsep yg sama mahu diwujudkan dalam ASEAN sebagai galakan dan dorongan memajukan perdagangan dan mengukuhkan ASEAN dalam blog perdagangan dunia.

kasik bersihh.. yehaaa...

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #14 on: January 12, 2010, 05:32:52 PM »
takde la lc murah cam tu, jangan kena tipu demak ke nitro ke, dah kasi duit dapat barang ciplak pas tu nak claim syarikat tak wujud, menangis kat tepi jalan pun orang takkan kesian!
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline gerohero

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 360
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #15 on: January 12, 2010, 06:26:40 PM »
jangan caya iklan2 mcm tu.. buat payment pastu tggu 3-4 bulan.. hehehe murah tu mmg murah tp sanggup ke ko tggu 3-4 bulan.. tu je aku tanye.. takut2 lepas je 3-4 bulan xda khabar berita.. sedar2 dah kene kelentong.. mmg lukenabeb!! hahaha

gerohero / FZ150i / MCF 1023 / Jun 2012 / Melaka / 0193758511

Offline BFW4200

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1201
  • You don't know me.. but I'll let you be the judge!
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #16 on: January 12, 2010, 07:35:29 PM »
boleh je kalu nak beli tp ngan syarat kena wat surat perjanjian...
dan surat perjanjian tue disertakan salinan IC dan cop pesuruhjaya sumpah...
then setlle.. kalu dia tipu kita leh detect dan saman dia... ;) ;)

Offline sp4rtan

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #17 on: January 13, 2010, 09:39:51 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
jangan caya iklan2 mcm tu.. buat payment pastu tggu 3-4 bulan.. hehehe murah tu mmg murah tp sanggup ke ko tggu 3-4 bulan.. tu je aku tanye.. takut2 lepas je 3-4 bulan xda khabar berita.. sedar2 dah kene kelentong.. mmg lukenabeb!! hahaha

mmg xsggup tnggu pn..hehehehe..  ;D
deuter bag and onitsuka tiger.... You are not allowed to view links. Register or Login

Offline jflcorp

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1022
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #18 on: January 13, 2010, 09:43:45 AM »
pergi aje agen HL Yamaha, puas hati, ada waranti lagi
JFLCORP / KAWASAKI GPZ500S / QP ???? / Standard Sports Touring Gaban/ 2 nd Bike KAWASAKI NINJA250R Sg Bike / FBE ????D / Standard Sports Touring / Proton Saga FLX Manual Executive White JNE ????

Offline wlj7449

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3509
    • This Is My Life...
Re: harga 135lc baru rm4999
« Reply #19 on: January 13, 2010, 10:04:05 AM »
Penipuan ni datang dalam pelbagai bentuk...
Jangan jadikan kita salah seorang daripada mangsa...
 ;D ;D ;D