Author Topic: MOD BOLEH LOCK.....TQVM....::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16  (Read 15878 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
salam,


okeh2.....pilih mana yg terbaaeekkk...ni FINAL!!!.....

yg atas design megatron_26

yg bawak design recorn





jom bincang2 lagik.....umah lama kt sini

VERSION 1: You are not allowed to view links. Register or Login
SEASON 2: You are not allowed to view links. Register or Login
STAGE 3: You are not allowed to view links. Register or Login
LEVEL 4:   You are not allowed to view links. Register or Login
PARKING TINGKAT 5: You are not allowed to view links. Register or Login
TINGKATAN 6 ATAS: You are not allowed to view links. Register or Login
EJEN 007: You are not allowed to view links. Register or Login
Versi 8: You are not allowed to view links. Register or Login
BUSUT SEMUT NO 9: You are not allowed to view links. Register or Login
PIT STOP 10: You are not allowed to view links. Register or Login
LOT 11: You are not allowed to view links. Register or Login
BULAN 12: You are not allowed to view links. Register or Login
13 GHOST: You are not allowed to view links. Register or Login
Versi ZX-14: You are not allowed to view links. Register or Login
Verso AR-15: You are not allowed to view links. Register or Login





""mostly recommend for motorcycle use, are the "heavy-duty" oils. They are commonly misunderstood, and often referred to as "diesel oils." They are NOT energy conserving, have higher zinc levels, as high as 0.16%, and by virtue of their multi-duty have a better engine protection package than an oil that is only rated "SL". These heavy-duty oils are rated SJ or SL, plus CH-4. They are currently closer in formulation to the motorcycle specific oils and to the "SG" oils that many motorcycle makers recommend.""

Allison C4 is an industrial and heavy duty commercial wet clutch and gear oil spec (banyak guna pada sistem transmissi kenderaan komersil). <--- Sesuai untuk motosikal.


yg ni plak senarai PERTAIFUKO yg start dan dah lama guna EO Diesel nih.......dah lama nak....dan dah jauh mereka berride.....hehehe....

**********************************************************************
Founder: milo - from shogun thread

naib founder2(15 years experience on EO Diesel....with special formula): nasrider

naib founder2(alot of experience) - GIGATA
**********************************************************************

1. sarjantulang - shogun SP/Proton BLM/Perodua Kelisa - Mobil Super Diesel/Mobil Delvac
MX

2. sop2z  -  shogun SP/kriss 110 - Mobil Devlax Hi Performance
3. tahawk - kriss100/kriss120/nissan vannete 1.4. - Mobil Super Diesel/BHP
4. WKQ4913 - Yamaha 125z - Shell Rimula R3X
5. Pun_R1(Pengguna TEGAR) - Modenas Kriss 110/Nitro EX5/Perodua Kancil/
 - EO Mobil Super Desel + 200ml ATF MITSINBO/SHELL RIMULA
6. Suka_vios - Yamaha rxz135cc/ honda ex-5horsepower - Mobil Super Diesel + ATF Dexron
-III Mercon

7. Alex8fire - Wave 125 X - RIMULA X
8. Nytroz - JaguhStreetRodBuruk - Mobil Devlax Hi Performance
9. Blk.whiteWavE86 - WAVE 125s - Mobil super Diesel
10. syam TUDM(Pengguna TEGAR) - Smash Revo/Panther/GT128 - Mobil
Super Diesel-> Shell Rimula X

11. bdk bru blajo- Rxz /pnther.- Mobil Super Diesel
12. amex - yamaha 125 - EO???
13. ariyako - yamaha 125z - Shell Rimula R3X
14. jerren - Belang - Mobil Delvac Super 1300
15. skolahlama- Shell Rimula R3X
16. sham_stalker  - Bakal pengguna Shell Rimula
17. ZUKI86 - MOBIL DELVAC MX  - FZ150i
18. SMKST - LC135 ES - MOBIL Super Diesel
19. KamenRiderZX-Wave125S-Shell Rimula R3X
20. seekers-kriss100(mobil super diesel)
21. inikoi-naza gtr(Mobil super diesel / BHP Heavy Duty Synguard 2000)
22 . Bang Eid - LC135ES - Shell Rimula R3X
23. maarz - 125zr - shell rimula R3X
24. kdsayang - CBR150 - Shell RIMULA X
25. dreadsoul110 - BELANGR150 - Mobil Super Diesel
26. ihsanyasashii - LC135 - Rimula
27. hokkageke4 - RXZ/Belang - Rimula
28. geng balbol - LC135 - DELVAC MX
29. vios88 - WAVE125 - Rimula -(CBR bila bang??hehehe)
30. aki_tycoon - KAWASAKI ZX-7 - Castrol atau HANSFORD...
31. mf_yamato - LC135 SS - shell rimula X
32. janggot8159 - ::motor pe ek??:: - Rimula
32. valentino - Lagenda - Rimula R3X
33. faris5884 - Kriss - Mobil Super Diesel
34. ise414 - wave100r - rimula3x
35. suriwan - FX125 - DELVAC MX
36. megatron_26 - WAVE125 - RIMULA
37. takumi_paehwara - Kriss 110,wave100,C70 - Mobil SD
38. apeNDots - Lagenda Z - RIMULA
39. Mady_Z - RXZ - SHELL RIMULA X
40. bokku - GT128 - Mobil
41. janggot8159 - EX5 - RIMULA
42. eightynine - Lagenda - RIMULA
43. prx2cha - WAVE 125 - Rimula
44. umarluffy - Kriss - Super Diesel
45. daus007 - Lagenda - RIMULA R3X
46. william_shogun - shogun sp - RIMULA R3X
47. Lingo - Smash Revo - Super Diesel
48. payid23 - SHOGUN SP POWER - RIMULA
49. redbull34 - WAVE125R POWER - RIMULA
50. santero_amar - LC135 MONSTER - RIMULA
51. kriss6559 - Kriss HAYATE - C A L T E X   D E L O / R I M U L A   R 3 X
52. djTom - Nouvo - RIMULA R3X
52. motorama - kriss - RIMULA X
53. lazirsuy - wave/FXR150 - RIMULA
54. recorn - LC ES - RIMULA
55. N18 - LC135 ES - Shell Rimula R3X
56. crazy_throttle - RXZ - RIMULA R3X
57. keropoklekor007 - kriss 110 - MOBIL SD
58. axiest - LC(super power) - RIMULA R3X
59. napi_wave - WAVE125R - RIMULA R3X
60. dude03 - WAVE S - RIMULA
61. lah wsa - LC135 - RIMULA
62. arelane - LAGENDA MONO 130cc POWER - RIMULA R3X
63. ivan7 - shogun - RIMULA R3X
64. fozan - shogun - RIMULA R3X
65. ymihar - shogun - RIMULA R3X
66. kuan - LC SS - RIMULA R3X
67. slayarcher - kriss - RIMULA R3X
68. deathcrane - SMASH - RIMULA R3X
69. mehmet - EX-5 - RIMULA R3X
70. smsn - wave - RIMULA R3X
71. imcop - wave x - RIMULA R3X
72. swissdec - GT128 - RIMULA R3X
73. bunta - shogun - RIMULA R3X
74. rakuzas - shogun - RIMULA R3X
75. kop - shogun - RIMULA R3X
76. wan_sp - shogun - RIMULA R3X <-----baru beli td...siap tipon aku...hehehe
77. zeugen21 ~ KRISS 110 ~ SHELL RIMULA R3X
78. penzoil21 - Lagenda carb 28mm(toyol byk) - RIMULA R1
80. muaz_90 - LC SS/FX110 - Shell Rimula R3X
81. apekejal - Karisma Kapoor - RIMULA R3X
82. Syam1166 - Kriss 110 - Shell Rimula R3X
83. fiesxu  - shogun sport - RIMULA R3X
84. asyraf_smile - LC135 SS - Shell Rimula R3X
85. fuulthrottle - Lagenda  - Shell Rimula R3X
86. palam - WAVE X - RIMULA R3X
87. dc_sdk - Kriss 160cc - Mobil Super Diesel
88. corganx2 - kriss110 - RIMULA R3X/DELVAC MX
89. aizil - Kriss100 - BARDAHL
90. shark eye - LC135 SS - shell rimula r3x/mobil delvac mx
91. afiq34 - Shogun RR leh pi 130-140kmj - rimula
92. tajul_akb - FZi - RIMULA R3X
93. afeeq - shogun(marshall)  -RIMULA R3X
94. labi2koci - shogun - RIMULA R3X
95. Benchoz - JRD Klon Lagenda (modi) - Rimula r3x
96. chamie - motor pe ek?? - Rimula R3X
97. nabelon  - FZ150i - Mobil SD
98. CastoricosX - Lagenda 110 Z - Rimula R3X
99. hahahuhu - Lagenda - Rimula R3X
100. knight - kereta, motor - AMEXOIL
101. apiz_legend - shogun - Mobil SD
102. bfu9278 - shogun - Rimula R3X
103. danny_radeon - LC SS - Rimula R3X
104. Belang Tarung 150 - LC/Belang - Rimula R3X
105. locomotion - FZ150i - RIMULA R3X
106. zulhirosue - LC ES - RIMULA
107. izz999 - Lagenda Ottomen - DELO400/Rimula
108. mino4617  - LC SS  -Rimula
109. acu - XCITE - RIMULA R3X
110. puteraracing - LC SS - rimula X
111. akunoman - motor pe ek?? - HDEO??



p/s: will UPDATE TIME BY TIME

sarjantulang
« Last Edit: January 07, 2010, 12:58:11 PM by sarjantulang »



You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #1 on: January 04, 2010, 04:31:56 PM »
salam,


Mobil Super Diesel



selain dari EO Mobil Super Diesel tu,boleh juga cuba....

1. Mobil Delvac MX 15w-40=RM72 <-------aku rekemen yg ni....best...aku dah pakai...
2. Caltex Delo 400 15w-40=RM92 <------- ni tengah OTW nk beli....hehehe
3. Shell Rimula X atau Rimula R3X atau R1 atau R3 atau 3+ atau R6 <------yg ni dah cuba....cun
4. Castrol CR8 <-------yg ni ZX7 dah cuba....hensem
5. Bardahl
6. ELF
7. Pennzoil Long Life 15w-40(harga tak pasti)
8. Maxoil UNIVERSAL PLUS CG-4/ SH SAE 20W50 = RM185.00 18liter
9. Pennzoil LongLife Gold SAE15W50 7Liter = RM75.00
10.Pennzoil HDX SAE40 5Liter = RM45.00
11.Duckhman SAE20W50 5Liter = RM60+++



VISCOSITY INDEX:(kredit to bro GIGATA yg POWERRRRR....hehehe)




You are not allowed to view links. Register or Login
Berkenaan persoalan HDEO (Heavy Duty Engine Oil) ni... kalau mengikut rekemen dari pakar-
pakar lubricants, tribologist etc... Spesifikasi API yg diutamakan utk kita perhatikan dan
refer adalah C-Rating tu.. yang S-rating (eg: API SJ or SL or SM) tak diutamakan dalam
memilih minyak injin Heavy Duty (Diesel) nie...

So kalau boleh kita, pencinta-pencinta EO Diesel nie pilih lah spesifikasi C-rating
terkini.... tapi yg sesuai dan terbukti bagus/optima utk kegunaan motosikal. Mengikut
maklumat dari web-web terkemuka yg banyak bincang bab EO Diesel (HDEO) nie contohnye:
BOBISTHEOILGUY Forum, Thumpertalk, Rotella Forum, Noria dan lain-lain ... sepakat mereka
prefer EO diesel rating CI-4 plus/CI-4 untuk digunakan pada motosikal.

Ade juga kaki-kaki eksperimen yg. dah mencuba EO diesel rating terkini iaitu API CJ-4
(Minyak jenama SHELL rotella CJ-4 dan CALTEX DELO 400LE) pada motosikal-motosikal mereka.
So far diorang tak komplen banyak sangat. Cuma adalah sedikit sebanyak feedback
berdasarkan OIL ANALYSIS yg diorang buat ke atas minyak tu.. menunjukan minyak API CJ-4
(langsung dah takde support utk GM ALLISON C-4) nie kalau diguna pada motosikal, jangka
hayatnye tak tahan lama dan minyaknye mudah berubah viscosity/grade (lari grade dari SAE40
turun ke 30) kalau dibanding rating CI-4/CI-4 plus. Minyak HDEO rating API CH-4 pulak
dikira kurang superior sedikit nak dibanding ngan CI-4/CI-4 plus dan CJ-4 dari segi
basestock minyak tu sendiri dan additives yg digunakan. Tapi masih boleh digunakan kalau
CI-4/CI-4+ susah nak dapat.

Seterusnya kita lihat pada spec ACEA rating plak... kalau anda perasan... dekat belakang
botol EO diesel / dalam technical data (Product Data Sheet) minyak tu ... ade tulis ACEA
E2 atau ACEA E5 atau latest ACEA E7 ... E9 ? Ahhaaa... ini pulak susah saya nak explain...
tak reti sangat... tapi kalau baca bab ACEA standards nie plak... dia adalah rating bagi
performance, usage interval and operation bagi EO diesel tu. Anda sumer boleh refer sini
--> You are not allowed to view links. Register or Login, ada penerangan sedikit sebanyak pasal ACEA
classification/rating (mintak maaf sebab ini lama nyer ACEA specs).

sarjantulang
« Last Edit: January 06, 2010, 10:03:34 AM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #2 on: January 04, 2010, 04:32:04 PM »
antara quote2 menarik dari PAKAR2 yg dah lama guna:

You are not allowed to view links. Register or Login
Salam,

Sorry lah bro semua baru tau ada tajuk ni, sebenarnya saya dah lama (sekitar 15 tahun) guna eo diesel engine pada motor dan kereta saya dan dah lama dapat berjimat tapi tak semua, saya campurkan sebab minyak motorsikal sebenar ada additive untuk gearbox dan clucth basah.

Memang takde masalah pada engin sebab engine diesel lebih lasak dan memang perlu minyak yg bagus tapi disebabkan engine diesel guna kuantiti yg banyak untuk satu engin seperti bas perlu 17 liter maka harga jadi murah tetapi gred minyak tidak kurang malah lebih baik lagi dari kebanyakkan minyak kereta dan motor lain, jadi rumusannya bukan minyak yg mahal atau murah tetapi jenama dan jenis kegunaannya yg membuat ia berbeza harga, nampak sgt kita dipermainkan oleh peniaga.

Cuma selama ini saya taklah berani nak rekomen member sebab ramai yg berfikiran dalam kotak dan tak berani dan juga saya agak risau pula jika kebetulan engin mereka bermasalah bukan disebabkan eo diesel nanti saya pulak dipersalahkan, baguslah jika dlm tajuk ini ramai yg berhati terbuka dan berfikiran diluar kotak dan nampak sendiri betapa selama ini kita hanya dipermainkan.

Baru2 ini saya telah mencuba pula minyak Automatic Transmission Fluid Oil untuk gearbox auto dan power stering sebab agak hairan kenapa minyak tersebut boleh diguna agak lama dan tidak memerlukan penukaran macam eo dan juga sebab guna kebetulan ada lebihan selepas tukar minyak ATF, keputusannya amat memberansangkan, engin lebih senyap dan terasa lebih lembut, gear juga lebih lancar dan tiada bunyi kasar seperti biasa bila tukar gear, oleh yg demikian sejak dari masa itu saya telah gunakan ATF Oil sebagai additive tambahan pada engin kereta dan motor saya pada nisbah sukatan satu gelas setiap kali tukar minyak, terpulang kepada anda nak percaya atau tidak tapi niat saya cuma nak berkongsi, jika nak mencuba risiko sendiri tanggung.

Saya bukan bermaksud disini semua jenis minyak boleh diguna sebagai eo, contoh minyak brek tak boleh sebab bukan bersifat pelincir, tetapi jika bro semua perhatikan sifat2 minyak ATF adalah;

1)Pelincir.

2)Di pam dalam sistem gear box dan power stering pump sama macam sistem eo dengan oil pump dlm engine.

3)Gred yg sesuai (minyak gearbox manual sgt likat)

Jadi sifat2 yg ada pada ATF juga ada pada eo, tidak sepatutnya ada masalah untuk jadi minyak tambahan kepada eo. Nasihat saya jika ada lebihan minyak ATF jgnlah dibuang begitu saje, jika tak brann nak guna sila beri pada saya ye................... ;D ;D ;D




You are not allowed to view links. Register or Login
Betul tu untuk engin kereta 3 liter saya buh segelas ATF oil, untuk motor 4stroker cub dan 2stroker kapasiti eo 1 liter biasanya saya guna 50% minyak eo diesel 30% eo motorsikal dan 20% lagi ATF.

Memang selama ni saya belasah jer campurkan tapi pemahaman asas tentang sifat2 minyak2 tersebut perlu ada, jika main hentam saja pun tak boleh juga, eo utk setiap engin berbeza dimana amat penting untuk laluan piping oil pump ke sekitar engin, jika terbubuh minyak yg lebih pekat mungkin boleh mengakibatkan minyak lambat naik dan boleh menyebabkan overheat serta menambah kelelasan besi2 dalaman engin.

Bukan semua org boleh terima terutama yg buta teknikal maksud saya sebagai contoh ada yg tak faham apa fungsi gear pada kenderaan dan siap cakap "aku dah masuk gear lima kereta aku tapi tak dapat potong lori buruk tengah panjat bukit heran gak". So org2 camni kita cakap berbuih2 pun dia takkan faham betapa bolehnya guna minyak eo diesel dan atf pada engin.

Saya mula guna sejak saya ceburkan diri dlm bidang jentera berat 15 tahun dulu dimana saya perhatikan minyak yg jentera berat guna 10w40 sama dengan motorsikal so kenapa tak boleh guna pada motosikal dan kereta dan beli dengan harga murah dapat berjimat.



You are not allowed to view links. Register or Login
Tak pernah diyatakan dlm stiker botol atau tin minyak atf tu, jika minyak gearbox manual memang ada tulis 80w90 +- camtu tapi atf tak jumpa lagi stated kat botol dan tak tau berapa tapi yg pastinya ia cair dari 10w30 eo kancil so tak sepatutnya ia melikatkan lagi eo dlm engin.

ATF ni dlm gearbox auto dan power stering diguna untuk peliciran dan juga sebagai minyak hidrolik untuk fungsi2 gearbox auto dan power stering so ia mestilah berada di tahap pelincir yg sgt baik dan tahan tekanan termasuk juga tahan kepanasan tetapi jangka hayatnya dlm manual secara purata sekitar 30 hingga 40k km untuk penukaran, tak sama macam eo perlu tukar maksimum pun 10k km. So sepatutnya ia sgt baik jika ditambah sebagai aditive dlm eo.



You are not allowed to view links. Register or Login
Nasihat saya jgn guna semata2 eo diesel pada engin sebab bahagian dalaman engin diesel takde gearbox dan clutch basah begitu juga dengan eo kereta tak boleh guna semua pada motorsikal, campuran mesti dibuat dan tak perlu eo motor nisbah lebih dari eo diesel, biasa saya buat beli eo motorsikal yg gred baik dan mahal tapi guna sebagai tambahan aditive contoh eo diesel 70% eo motorsikal mahal 30% dan saya dapat berjimat guna eo motor yg mahal tu kepada 3 kali tukaran eo engin kapasiti 1 liter.

Saya pernah juga guna eo diesel 70% dan minyak gearbox manual 30%, hasilnya juga ok dan takde masalah pada engin motorsikal, pendek kata semua minyak lebihan tukar gearbox oil saya tak pernah terbuang. Malah kekadang boleh dapat free kat workshop2 kereta biasanya owner tinggal jer lebihan minyak sebab tak tau guna utk apa termasuk pomen, kekadang tu pomen tanya mau pakai apa saya cakap taruk dlm engin dia kata saya gila.......hehe, lantaklah selama ni pun dia tak pernah merasa duit saya repair engin obohol atau overheat sebab guna minyak2 ni engin jadi tambah lasak.




You are not allowed to view links. Register or Login
Takde hal, janji kita kongsi ilmu untuk dapat berjimat sebab eo kereta dan motorsikal semakin lama semakin mahal, ni pun member workshop kereta dah beli banyak2 simpan stok sebab nak naik harga lagi katanya, mana taknya stok tak cukup, cina2 ni sibuk beli banyak2 simpan wat stok, bila harga dah naik nanti boleh jual pada harga mahal, untung atas angin.


You are not allowed to view links. Register or Login
Jenis eo yg bagus saya cadangkan caltex dan mobil, dulu castrol bagus sebab mereka jaga kualiti eo yg mereka jual, saya ada kenal sorang supervisor kilang castrol katanya QC selalu periksa gred dan kualiti sehinggakan masa loading ke lori pun QC ambil sampel minyak test, jika didapati gred menurun makan semua minyak dlm lori tersebut mesti dipunggah keluar semula untuk recheck semua minyak2 tersebut,
 tapi sekarang ni dah di beli oleh BP, semua staf castrol dulu dah dioffer bersara dan staf2 baru tak setaraf macam staf2 lama castrol so gred eo nya dah menurun.





You are not allowed to view links. Register or Login
Ye betul, mat2 rempit zaman saya dulu pakai rxz ycls, rxs, gipang dsb masa merempit mereka pakai fully ATF tapi mereka rahsiakan sebab itu adalah rahsia sulit motor mereka jadi power.

Lagi satu nak tambah kelebihan dexron 3 pada ATF oil tu adalah supaya minyak tidak berbuih atau berbusa semasa engin beroperasi memang kelihatan di level minyak hitam tepi engin tu tak nampak buih semasa engin hidup jika ada guna ATF, jika takde memang biasa nampak ada buih dan cermin level tu makin lama makin gelap macam kotor melekat tapi jika guna atf cermin tu akan sentiasa bersih jer.

Tentang eo bergred 20w50 dan kelihatan nampak kurang sesuai sebab pekat sgt untuk engin motorsikal, selalu yg saya buat boleh cairkan atau turunkan gred dgn campuran eo kereta kancil bergred 10w30 pada nisbah 60% eo 20w50 dengan 40% 10w30, secara tak lansung gred campuran tersebut dah menghampiri 10w40 bersesuaian untuk engin motorsikal.



You are not allowed to view links. Register or Login
Lagi satu saya nak kongsi pernah tak korang tahu bahawa minyak mineral bijan castrol atau silkoline R40 tu boleh diguna fully sebagai eo untuk kegunaan perlumbaan dan perlu dibuang segera sebaik lepas habis perlumbaan atau main trek, kalu tak caya tengok betul2 keterangan manual label pada tin atau botol R40 tersebut memang ada nyatakan boleh dan perlu dibuang segera atau diguna hanya sekali semasa di trek.

You are not allowed to view links. Register or Login
Info penjagaan eo dan engin sentiasa bersih dan kurang enapan agar tidak perlu membuat valving utk 4stoker atau cuci head utk 2stroker adalah guna wire plug performance dan guna plug yg bergred tinggi, saya cadangkan guna ngk g power platinum, harga tak sampai rm 20 satu untuk motorsikal, disamping pembakaran penuh plug tersebut juga tahan lasak dan takde masalah cari rod seperti plug2 biasa yg tiba2 je engin mati sebab center rod plug cari atau putus, kes2 yg sering berlaku disebut motor aku makan plug la, jika guna ngk ni takde masalah2 tu lagi.

Bila pembakaran sempurna maka kurang karbon yg terkumpul di dinding blok, head, valve, ekjos port maka engin dan eo akan kelihatan bersih dan jangka hayat yg panjang.

Cara bawa kenderaan juga tidak boleh manjakan sgt engin, sesekali kena tarik high rpm buang karbon2 dalaman engin baru dapat jimat, jgn ingat bawa motor slow2 jer ni boleh jimat tapi blok kotor dah kena wat top obohol pun kena duit juga.



You are not allowed to view links. Register or Login
Tak perlu oil treatment dah sebab atf tu memang dah ada dexron III makjun untuk eo dan engin.

You are not allowed to view links. Register or Login
Itu yg saya maksudkan dapat berjimat dan guna bahan bagus yg selama ni terbuang, kalu sebab idea saya nak beli2 atf rasa dah lari tajuk juga cuma kalu betul nak feel juga boleh ar beli botol kecil, saya rekomen honda atau toyota yg ada tertera atf atau power stering oil, benda yg sama tapi label lain2.

You are not allowed to view links. Register or Login
Jika tak salah, saya pernah tanya kedai2 parts yg ada jual minyak2 gred tu kata toke tu dexron III ni bermakna dlm atf tu dah ada ubat supaya tahan dari berbusa atau berbuih yg akan membuatkan hidrolik pump gear auto dan power stering pump tidak berfungsi sebab dah dimasuki buble angin sama macam kita kena bleeding brek pump sampai keluar semua buble dlm piping dan pump brek barulah dapat prestasi maksima brek.

Mercon tu bermaksud atf tu dah ada ubat supaya tahan kepanasan akibat dari cara pemanduan lasak dan cuaca yg panas serta beban haba yg terhasil dari tekanan hidrolik. Ia juga berfungsi supaya kualiti atf tahap yg lebih lama lagi dari kerosakan dan lasa dari stress pengunaan.


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam semua,

1st time saya posting nie...  Saya juga nak kongsi pengalaman saya yg. tak seberapa nie berkenaan penggunaan minyak enjin HDEO (Heavy-Duty Engine Oil) nie... Saya dah guna EO Diesel ni hampir 2 tahun ke atas tikus putih saya (Modenas Kriss1 - '98). Alhamdulillah motor saya masih gagah dan sihat. Tahun pertama saya gunakan minyak engine diesel CALTEX DELO 400 15W-40 (CI-4+ / SL), dari segi engine running dan gear changing OK dan selesa cuma kadang? ada sedikit rasa macam klac slipping apabila motor ditunggang aggresif. Saya suspek sebab Caltex Delo 400 nie kalau menurut spesifikasinya ..dia tak support ALLISON C-4 (for Heavy Duty gear usage). Jadi tips penting (dapat dari forum? seperti Bobistheoilguy.com dan Rotella forum) kita kena pastikan ada tertulis support for ALLISON C-4 kalau nak gunakan EO Diesel pada motosikal. Maka kalau nak diikutkan kita tak perlu menambah ATF Dexron III (yg. juga pada spesifikasinya support Allison C-4) pd. EO Diesel melainkan anda gunakan EO yg sememangnya tak support Allison C-4 (contoh: DELO 400, Petronas URANIA Supremo CJ-4 dan EO kereta.)

OCI (oil change interval) saya semasa guna DELO 400 ialah setiap 3000 KM dan terkadang lajak hingga ? 4500 KM.

Tapi akhirnya saya terpaksa tukar minyak enjin kepada jenama alternatif disebabkan CALTEX DELO 400 dah naik harga (RM90+/5L). Saya kini menggunakan SHELL RIMULA X 15W-40 (API CH-4), RM 13 seliter, sekarang dah label/packing baru --> SHELL RIMULA R3 X 15W-40, sama je tue... Rasa lebih mantap dari DELO 400 disebabkan dia support ALLISON C-4. Clutch menggigit? xde slipping ... heheh  :o. Bab sprint memang puas hati. Pasal berbuih pada EO diesel nie anda tak perlu risau sangat sebab itu menunjukan detergency minyak EO diesel tu sendiri utk membersihkan enjin. So far saya dah guna hampir 6 bulan, 4 kali tukar minyak Shell Rimula nie... Dalam 4 kali tukar tu saya juga ada gunakan Shell Rimula X SAE 40 (Monograde), RM 11 seliter. Pun support Allison C-4 tapi pada saya beza harga 1 liter cuma RM2 berbanding Rimula R3 X 15W-40 tue..

Saya rekomen kalau nak gunakan SHELL RIMULA lebih baik pilih Rimula R3 - X sebab spesifikasi dia lebih mantap dari segi TBN (Total Base Number) dan lain?. TBN value tinggi bermakna lebih tahan dalam lawan asid, karat dan jangka hayat minyak lebih lama (baik untuk extended drain interval).
Mobil delvac MX pon OK sepertimana salah seorang ahli sini dah gunakan. Pun support Allison C-4, jadi tak perlu tambah additional additives atau ATF etc... cuma harga pun agak mahal sedikit berbanding SHELL.

Sekian feedback dari saya...

You are not allowed to view links. Register or Login
Bab menambahkan ATF dengan EO diesel nie saya tak rekemen sebab utama adalah grade EO Diesel akan berubah (Viscosity asal juga akan berubah). Contohnye ATF Dexron III nie agak cair (hampir menyamai kelikatan EO SAE30 atau boleh jadi serendah SAE20). Maka sekiranya dicampur dengan EO diesel yg spec'd SAE 15W-40, kemungkinan besar akan berubah menjadi kelikatan seperti minyak 10W-30 atau silap campuran boleh lebih cair (10W-20 or 15W-20 ... etc) yang mana akan mempercepat proses kehausan BEARING.

Kalau perlu guna EO campuran, saya cadangkan guna EO kereta 15W-50 atau 20W-50 (70%) kemudian dicampurkan dengan ATF Dexron III (30%) utk dapatkan grade yg hampir menyamai spesifikasi EO motosikal iaitu SAE 10W-40. Tang 40wt nie yg sangat mustahak.

Kita tak mahu nanti dalam enjin, bila tang bearing EO tu berkelakuan macam EO yg spec'd 10W-20 atau rendah lagi, yg boleh menyebabkan metal-to-metal contact.

Note: EO kereta yg sebaiknya boleh digunakan utk motosikal adalah berspesifikasi API SH kebawah. Minyak API SM tidak digalakkan sebab ada "Friction Modifier" yg. dah terbukti akan buat klac motosikal slipped! (berlaku hanya pada motosikal berklac basah = transmisi & injin berkongsi housing/sump) macam kebanyakkan motosikal kita gunakan di Malaysia nie.


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam, betul tu... yg SAE40 tu adalah MONOGRADE. Dari segi kesedapan tu... tak tau lar nak beza. Dua-dua so far masa guna dulu best jek... Tapi yg SAE40 Monograde tu kalau direfer pada technical specs dia kurang ROBUST (kurang canggih ler senang citer) nak dibanding yg multigrade Rimula X 15W-40 atau R3 X 15W-40 (ini packaging baru !! :o bagi Shell Rimula X 15W-40 yg masih bertimbun dekat Stesen Minyak SHELL - Jangan KONPIUS !!!  ::)). Yang Rimula X SAE40 atau packaging baru Shell Rimula R3+ SAE40 masih boleh digunakan tanpa ragu-ragu cuma bagi aku ia tak sesuai untuk extended drain (lajak KM penggunaan melebihi spesifikasi pengeluar - Yamaha, Honda, Suzuki, Modenas dll..)

Pasal GM ALLISON C-4 tu... takyah sakit kepala... kalau takda pon OK motor kita ... Tapi kalau ade spesifikasi tu lagi best rasa clutch (lebih grip). Tapi pepehal pon ...menurut review dari omputih yg dah lama guna EO Diesel kat motor-motor diorang tak kire SUPERBIKE, MX, KTM, CRUISER, HARLEY DAVIDSON, Scooter etc. asal HDEO (Heavy Duty Engine Oil) dari brand SHELL ROTELLA / RIMULA (Market Europe & Asia), CALTEX DELO dan MOBIL DELVAC diorang tak agak-agak sesah guna sebab dah lama diorang explore dan buat eksperimen... BERKESAN, TERBAIK, dan mesti PILEHHH punye LAR!!!  ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
Engin motor dikira heavy duty pasal guna eo skit sgt 1 liter utk kapcai dan guna untuk gear serta clucth sistem, bukan semua ada sistem coolant, mana cukup tahan eo2 motor pasal tu kena tukar ikut 1k km, boleh tahan ker duit eo kejap2 dah kena tukar, kalu tak tukar boleh rasa engin dah kasar dan panas, eo disel tahan lama boleh lajak hingga 5k km dan masih rasa tak kasar dan tak panas, cuma jika kurang kena top up itu saja.

ni PERTAIFUKOSTER EO Diesel....hehehe

sarjantulang
« Last Edit: January 04, 2010, 04:37:34 PM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #3 on: January 04, 2010, 04:32:11 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam kepada Tuan Rumah n Warga MBC keseluruhannye...
tOm baru 2 hari menggunakan EO diesel Rimula X ni kat dlm nouvo. Takde ayat lain yg sesuai selain semuuuttttttttt , memang semmmmmmmmmuuuuuut. Enjin memang senyap, so apa lagi...test bawak plak, perghhhh...pulas minyak, motor terus jln, tkde bunyi langsung semasa penukaran gear <---yg ni buat lawak sikit. Tapi ada satu benda la yg tOm tak puashati tentang penggunaan EO diesel ni, petrol bertambah plak...selalu isi rm7 ringgit leh guna dlm masa 3 hari, tapi semalam isi rm7 ringgit(isi semasa beli Rimula X kat stesen Shell jln Shapadu) hari ni dah nk kena isi lagi...adehh...ini la akibat meronda tk ingat dunia, kesemuuuuuutan enjin membuatkan taknak berhenti, ari ni munkin bercadang nk ke Morib plak...cam?? ada sesapa nk folo?? hehehe


**sorry gambar tk cantik, tangan kiri tuang minyak, tangan kanan snap gambar ;D


Terima kasih kepada tuan tanah yg berusaha keras untuk menyakinkan rakan2 di MBC untuk menggunakan EO diesel. Terbaik diasia.

p/s kepada yg baru nk beli jgn terkejut kalau menerima soalan cepumas "Abg. ni minyak enjin diesel, kat moto tk leh guna"


You are not allowed to view links. Register or Login
Hari Ahad lepas aku servis sagun sp aku.. tukar minyak hitam/oil filter. Pagi isnin pegi keje dah terlambat sikit so aku pun full throttle la dari bukit mahkota ke sg besi. lepas hantar wife aku kat sg besi aku terus ketempat keje kat teknologi park. masa parking moto (enjin tak padam lagi) aku perasan ada bunyi agar kasar bila aku rem enjin. bunyi tu macam bunyi dari crank bearing jer. bila rem enjin rasa macam berat dan berbunyi agak berdesing bising. hati mula berdebar.."aduh..nak obohol pulak ker sagun aku nih?".

Tengahari waktu lunch aku pun start motor...bunyi tadi dah hilang..lega sikit..aku tak puas hati terus bawak motor pusing2 kl dan patah balik ke opis...bunyik tu ada balik.."aduhhhh".. masuk opis dengan kepala berat terus masuk MBC kalo ada apa2 info yg boleh menolong.. ZASSSS!!!!! EO Diesel???!!!! aku mesti cuba sebelum aku membenarkan pomen membaraikan enjin sagun aku....

Balik keje ambil wife aku kat Sg Besi..terus masuk highway. singgah kat Shell sebelum tol sg besi, sambar Rimula R3X terus balik rumah kat Pajam, Nilai...(+-100km pergi & balik). Sampai rumah terus buang semua EO/oil filter & bleeding sampai betul2 kering..masuk oil filter baru/ Rimula. Start enjin..rem...bunyi kasar tu ada lagi tp beberapa saat lepas tu hilang...hari dah malam, tak sabar nak tunggu esok.

Dipendekkan cerita...(dah panjang sangat cerita aku nih..) hari ni dah hari keempat aku jadi warga EO Diesel...so?... memang mantap...smooth...ringan...bunyi2 kasar hampir hilang (tp bunyi teped ada lg) masuk gear lembut..petrol?..aku tak pasti lg.. keseluruhan???!!  POSITIF!!!.... tq rakan2 MBC terutamanya Sarjan Tulang.....aku cadang nak guna kat kereta aku pulak....

p/s : kepada otai2.. bunyi apa sebenarnya kat enjin aku tu???..

You are not allowed to view links. Register or Login
Assalammualaikum  Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera,

Terlebih dahulu saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada yang berusaha Tuan Rumah, saudara SarjanTulang a.k.a PCM (Pakar Campur Mencampur)  ;D Otai2 EO Diesel MBC, Pengguna-pengguna baru EO Diesel MBC, tuan-tuan puan-puan hadirin hadirat yang saya hormati sekalian.

Alhamdulillah, saya ingin mengucapkan kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan taufik dan inayahNya, dapat kita berkumpul bersama-sama di dalam ruang perbincangan ilmiah ini, untuk sama-sama kita berkongsi ilmu dan bertukar-tukar pendapat.

Hadirin-hadirat yang dihormati sekalian.

Untuk pengetahuan anda semua, saya juga merupakan pengguna baru EO Diesel. Hasil hasutan oleh kata-kata manis saudara Tuan Rumah kita  ;D saya teracun untuk menggunakan EO Diesel ini untuk kuda hitam Honda Wave 125R saya yang telah berusia 4 tahun.

Sebelum ini saya merupakan pengguna setia EO Motorsikal Full Synthetic di mana modal yang agak besar diperlukan setiap kali membuat penukaran baru. Dengan harga yang agak tinggi adalah tidak mampu untuk saya yang telahpun bekeluarga menampung kos tersebut dan saya cuba mencari alternatif lain. Alhamdulillah, saya secara tidak sengaja telah melawat ruangan EO Diesel ini dan terus mencuba. Tahniah buat Tuan Rumah dan Otai2 yang telah banyak memberi info dan nasihat berguna buat saya..... (tepuk sikit)  ;D

Penggunaan pertama saya adalah dari produk berjenama SHELL RIMULA R3 (RM12.90)


kali pertama menggunakan EO ini, saya amat teruja dengan kesenyapan enjin dan kelembutan ketika penukaran gear. Sungguh lancar. Jarak perjalanan seharian yang agak jauh lebih kurang 80KM pergi dan balik saya gunakan sepenuhnya untuk menguji produk ini dan ternyata amat mengkagumkan. Enjin saya lancar dan tidak tersekat-sekat. Malah kelajuan yang saya cari-cari selama ini tiba-tiba datang tanpa pengubahsuaian melampau pada sistem enjin saya.

Pada penukaran yang seterusnya saya menurunkan gred EO tersebut kepada SHELL RIMULA R1 (RM11.90)

hasil yang agak sama dapat saya rasakan tetapi ada sedikit kekurangan waktu penukaran gear kerana tidak berapa lembut dan idling yang agak tidak stabil. Performance pula masih sama seperti biasa.

Dan pada penukaran terkini saya kali ini saya telah menggunakan SHELL RIMULA R3X 15-40W (RM14.50)


hasilnya........... performance yang lebih mantap....  ;D

Kesimpulannya di sini, saya amat berpuashati dan akan terus menggunakan EO DIESEL pada motorsikal saya dan insyaallah pada kereta saya pada masa yang akan datang.

SHELL RIMULA.... SAYA MESTI PILEYYYYYYYYYY.... SEMMMMMMMMMMUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

You are not allowed to view links. Register or Login
mne de rpm nek turun...
aku pakai idle cantek je mcm gune EO moto......
 ;D ;D ;D

yg xbes bau hanget je pakai rimula ni...tp siket je....
baru la bes...pakai EO rimula...
sampai ke hidung dpt feel........ ;D ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
Salam....

setelah membaca thread mengenai EO Diesel ni..... maka saya pon pada hari ini bersamaan 09.12.09 telah memasukkan Rimaulah R3X dlm LCES saya....stakat ni masuk gear rasa lembut ckit & enjin pon cam sonyap......mgkin makin lama akan jadi lagi sodap.....bsk saya nak test mcmana keadaan motor masa poi keje laks......trimas kepada Otai2 EO yg membuat kajian terperinci..... ;D ;D

mcm ucapan da.........

You are not allowed to view links. Register or Login
jen..i baru tukar rimula r3x....
compare sebelum guna EO mobil tu...
skrg..rimula lagi smooth......berbaloi jugak...

You are not allowed to view links. Register or Login
review lagi...

ak smlam g bangi pas sbuh trus gerak...
skali kick je tros stat...
dkat2 area sblom tol sungai ramal besh sgt bwak+jalan pon clear smpai tersmpak la ngan wave 100 sorang ni...
bunyi ejos die dah pom2 kuat, rase2 dah modi moto tuh...
ak potong je la sbab xprasan ag mase tuh...
ttbe die kejar blakang...
tkjot ak... :o :o
pstu ak test la speed nk tgk power eo ni...
dpt gak la tggl die kejap...
pstu da dkat nk smpai smpang ak pon slow...
die lntas smbil pndang ak bnyak kali tkut ak kjar ag...
ak dah x kejar dah..
mklum la 100% moto stendet...

tp syes... mmg semmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuutttttttt la....
wlaupon stendet leh gak la kjar moto pom2 bdak tuh...
tp mybe die x full power ag kot...
ak pon x bran jgak nk full trottle... ade ag la baki2 skit...

jen...
jd ke tts smalam???
sori la ak xdapek nk g...
bru je bsmangat abis aturcomp tu nk g tts...
last2 kne rushing blek umah ade hal...

You are not allowed to view links. Register or Login
gear lembut.........siyes beb........
caltex pon klh...mobil SD pon klh...
rimula r3x bes..xpyh tggu 100-200km...
tuang...start..trus jln...
trus dpt rase gear lembut...
moto ringan siket...tp tu sbb myk baru...
tggu 600km..tgk ringan lagi ke tak...
kat moto kriss aku..rimula terbaek dr Mobil SD & caltex.......


You are not allowed to view links. Register or Login
Smash Revo je... hehe..
dlu gne mobil super diesel tu pun atas hasutan bro syam tudm tu.. ;D

review..
sme la cm yg lain2 tu..

semuttt x ingt punye.. mule2 mmg rse berat ckit..
enjin senyap.. (yg ni pling ketara r beza klu pki eo motor bse2 tu.. ;D)
top dpt smpai cpat.. 110 je.. jrg2 120km.. xbrani lelaju. :D

overall mmg best r... yg x best nyer cashier dok was2 kt kite, kite pn skolah jgk, stakat nk eja diesel tu bleh la.. xperlu la tye bnyk kali..haha..


You are not allowed to view links. Register or Login
mak aiii. aku baru berehat dari touring ke selatan dah byk pages dah
ini review aku berbanding mobil SD dan rimaula x sae15-40
-SD aku pakai dlm 2 minggu (milage 1960)
-rimau la aku baru pakai dlm 1 minggu (milage 1655+420=2075

-SD murah dlm sikit dlm rm14 tapi rimaula dlm rm14.5
-rimaula boleh swipe bonuslink tapi SD takleh
-performance tak byk beza cuma rimaula pada awal2 tuh kerap slip cluth. SD aku tak pernah slip cluth. aku punya kesimpulannya adalah bukan salah pada EO tapi diriku coz aku rasa time pakai SD, nak masuk gear tak perlu kuat sgt. tapi lepas pakai rimaula, ko kena kuat skit coz kalau buat stail pakai SD, memang slip clutuh
-maks rpm SD cuma 11.5 k rpm manakala rimaula 12k rpm (sbb turun bukit. kui kui kui)
-bila tarik coz aku pakai fast throttle, memang dua2 sedap
-bab temperature plak. aku rasa rimaula lagi sejuk dari SD. sejuk skit jer.

kesimpulannya, aku akan stick to rimaula berbanding SD coz
1. ada swipe bonuslink jer

kalau tadak, aku akan pakai SD coz jimat lima kupang.

sekian, cibiru melaporkan. go team rocket gooo

You are not allowed to view links. Register or Login
Review Perbandingan Mobil Super Desel dan Shell Rimaula ;D

Mobil SD Pro
-murah 5 kupang dri rimaula.... ;D
-botolnya menarik.. :)
-eo for starter racun ;D
-sennang nak start enjin ;D
-bila off enjin.enjin mati trus ;D
-mampu men silentkan enjin anda :-*
-minyak nih kaler dia menyakinkan :)
-gear ringan beb :D


Mobil SD conts-
-pekat gak..amik 300km gak tuk cair= full power
-leh tahan sampai RPM 10k tpi lmbat naik skit <--bergantung pada enjin gak....
-makin susah didapati
-xbanyak spec macam Rimaula :P
-masa awal2 pakai enjin amat panas sampai kuar haba :P
-Ade leak power masa rpm pertengahan skit-- <--enjin atau EO..We Never Know ;D


Shell Rimaula Pro
-cair..-jadi tuang2 dapat rasa full power dah..
-Its a Shell la brader ;D
-berlambak2 di stesen minyak shell <perlih laa
-performance lebeyy mantop dri sd
-seng capai top speed oooo..rasa rimula nih macam Mobil SD +ATF :-*
-Pikap lagik sedap dan berterusan dri SD
-enjin rasa ringan amat dan sedapppp
-spec dia kaw2 punyaa
percaya atau tidak...Rimaula menaikkantop speed sebnyak 10kmh ;D

Shell Rimuala Cont-
-Mahai 5 kupang dri SD
-ada bnyak pilihan..sampai 3 lak tuh..kalo main sambo aaja mmg no komen..jdik baca aa lebel tuh dulu :P
-enjin mmg panas all the time dan RPM suka naik turun
-kaler EO kurg meyakinkan..Koko kehitaman..cm mi nyak recycle aja ;D
-Susah skit nak start enjin..enjin rasa AMAT-AMAT ringan..cam dah loose ooo :( tpi kalo dah start xde hal...xkan matinya :D
-dan yg plg best--bunyi kocking enjin mai balik :-\ :-\
-masa changging gear ketat skit :P

SHELL RIMAULA DAN MOBIL SD 8)
-Semuuuuuuuuuuuuuttttt aja ;D
--Dua2 lagik sedap dri eo motor yg biasa2 :-*  malah 3 kali lagi best ooooooooo 8) 8)
-murah ooo.dri nak beli yg harga rm50 tuk sipakai 2000KM kebawah,.....HDEO lh pakai sampai max 5000km
-Menjimatkan minyak petrol 8) sebb enjin ringan dan xmengerang
-melindungi enjin ngan baik dan mantopp.
-lambat mintak tukar eo nih ;D


Jadik..buat la pengadilan ngan baik..aku penah try 5 botol SD dan skang run in Rimaula..Duckhams 500km saja :-*
Kesimpulnnya..EO DESEL BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ;D

iklan----perbandingan nih aku buat secara pemerhatian dan rasa yg aku dah rasa akt KISS  aku....aku tk dibayar tuk puji mana2 ..aku tak untung pun...cuma aku untung enjin semuuuuuuuuuuuuuutttttttttt ;D
Choose the best--Do at your own risk---dan Diam Diam Sudaaaaaaa ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
salam kpd semua otai eo diesel nih...
ni aku punya 1st post tp aku dh teracun lame dh...
smlm aku da tkr rimula 3+ RM 12.90..
mase beli tu aku terus tanye cashier tu eo lori ada tak??
so xde la yg pelik2.... hehe.. mase mule2 tukar, enjin mase start terus bersemut...
bwk ok, n minyak rase cm jimat sket...
eo diesel, sy harus pilleyyyyyyyy!!!!!!!! ;D ;D

You are not allowed to view links. Register or Login
Tiin..tiin...kriss tumpang parking jap.. ;D
eo diesel membuatkan moto aku semutttttttttt walaupun skrg dah cecah 2000 km bersama mobil sd.
apa yang aku prasan la kan.makin enjin panas,makin semutttttt plak.
lagi2 klau long distance..


You are not allowed to view links. Register or Login
da dkat sebulan da ak pakai shell rimula rx..
tiap2 ari ak full throttle g klas..
tiap2 ari la moto ak bau hangit.. takut woo..
tp enjin smooth je.. x knocking pun..
kalu ak taruk mintak diesel kat tank moto ak ok x??
kot2 semuut je.. minyak pun jimat..

You are not allowed to view links. Register or Login
penat jd ejen dah... ;D ;D ;D

tuka cite versi ke-8..
bgos3...

jen..
dfta name ak kt atas...shell rimula r3x...
td g bangi jap...
bawak pnye bawak tau2 da 120...
tkejut kejap... :o :o
slalu enjin da meraung...
ni sedap jek... ::) ::)

esok pas suboh pon nk g bangi gak ni ade atur comp...
abis abis tuh leh la g tts... ;D ;D
jen ak book tmpat ek esok...
harap2 xde prob..

You are not allowed to view links. Register or Login

salam sarjen..  ;D ;D

nk cite skit pasal eo diesel nie..

nk kongsi pengalaman ngn brader2 sume. heh.


td sy test maintan 60kmh.. pahtu.. 80 kmh.. pahtu 100 kmh..

mase sy balik dari shell stelah isi stengah tank dan testing high speed utk first time pkai EO Diesel RIMULA X..

rase cam moto rxz ku mntak tukar gear lambat.. gearing shift pon ringan..

igt ke mase 140 tu gear 6 dah.. rupenye baru gear 4..

pahtu.. masok gear 5 da 155kmh.. masok gear 6.. dah 170... maintan smp balik..

padahal baru isi petang tadi.. heheheh ..  ;D ;D

memang SEeeeemmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt~~

sy vote utk SAYA MESTI PILEY>>~~~!!! thx for founder bro milo ,, tv3 bergerak = bro nasraider, bro jentulang , gigata krn telah berjaya meracuni sy utk gune EO Diesel nieh..

time kasih sgt2....

EO Diesel mmg best..  8) 8) :police: :police:

You are not allowed to view links. Register or Login
salam bro sume..

sy nk wat review psal petang td..

dlm kul 5.30.. sy gi bengkel moto.. sbb carb ade prob..

prob carb nie muncul sblum letak EO Diesel lagi.. hehe.. ( saspen jek.. )

bile hanta bengkel.. pomen kate.. carb ade bahagian leaking.. pahtu.. service2 tukar itu tukar ini..

ade la rm40 habis..

pahtu.. tros seting carb bagi power dan x bog.. testing dgn membe..

rxz membe : EO moto
rxz sy : HDEO ..

mse sy pkai EO moto dulu.. moto sy mmg xleh langsong kejar moto dy even nk pintas pon x lepas..
tp setelah pkai HDEO ni.. power gile2.. td overal meter topspeed yg dulunye hanye 160kmh ,, dah jadik 180 kmh nk cecah 190 kmh..
bayangkan betapa seeemuuutttnye HDEO nieh...  :-* :laugh: :police:
 seeemmmmuuuuuuuuuutttttttt~ jeh.. smp tercabot skru penahan ekjos ., mujur ekjos x tercabot teros.. hohoho  :police: :angel:

hahaha.. xprasan sbb sseemmmmuuuuttt sgt..

thx utk HDEO dan founder2 serta bro2 skalian alam kerana telah mengesyorkan HDEO kpd sy.. ;)

Sy telah pileyyy..~  8) 8) ;D :D ;)

You are not allowed to view links. Register or Login
salam kpda otai2 HDEO skalian........utk pgthuan korng,aku lama da pratikan thread ni.....jd kmarin dengan rasa TANPA WAS WASnya aku pn membli sebotol SHELL RIMULA R3X utk diminumkan pada moto aku yg tak brapa nak laju2.....hasilnya amat menakjubkn,gear yg slama ni rasa keras ckit tetiba ja jd lembut sangat2....cuma pickup gear 2dan 3 ada berat ckit.....mklum la first tme pkai minyak ni...enjin dan HDEO blum lg brapa mesra2...mlu2 kucing lg.... masok gear 4 ok.....tp tak brani nak full throtle....takat bwa 90 je..tu pn pulas throtle suku je...ingt org yg trsayang la katakan...bab bnyi enjin tak payah nak cakap....dah terbukti di moto masing2 yg pakai HDEO.....memang seeeemmmmuuuuuuuuuuuuuuuttttttt...apapun terima kasih d ucapkan pada korang2 suma yg telah melemparkan racun2 dan terkena pada diriku ini.....sekian                                                                                                                                                                                  HIDUP HDEO :laugh:,HIDUP HDEO :D,HIDUP HDEO :laugh:.........Gunakanlah Tanpa Was Was                                                     
« Last Edit: January 04, 2010, 04:37:05 PM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #4 on: January 04, 2010, 04:32:24 PM »
FREQUENTLY ASK QUESTION (FAQ)

by: OTAI HDEO, pun_r1

meh sini aku nak tulih 1 FAQ

EO DESEL DAN ATF

Apa itu HDEO ???
Sejenis Pelincir kerja berat-heavy duty yg digunakan pada kenderaan komersial-diesel.....juga sesuai digunakan pada enjin motor.

Apakah itu ATF ???
Auto Transmission Fluid yang digunakan dalam sistem gearbox kenderaan automatik..

Antara Jenis EO desel terbaik tuk digunakan ???

Mobil Super diesel...Mobil Delvax MX...Shell Rimula family...

Antara jenis ATF terbaik tuk dicampurkan ???

TAK KISAH...asalkan ia ATF yang belum dipakai..Lagi afdal kalo yang ada  DEXRON III

Sebab apa campur ATF dalam HDEO ???
Tuk menambah kesedapan enjin ....bermakna enjin akan lebih ringan dan lembut <--semuut la ;D

Berapa banyak nak bubuh ATF ni dalam campuran. ???

Jangan melebihi 70% sahaja...Campuran dilingkungan 80% HDEO-20% ATF  @ 90% HDEO-10% ATF
-dinasihatkan tidak melebihi sukatan sebab ATF mampu merubah sifat EO itu sendiri jika dicampur berlebihan..
EXAMPLE...KRISS--800ML HDEO-200ml ATF

Petua2 tambahan ???
Jika nak masuk ATF,dan xpenah masuk ATF sebelum nih..SILA TUKAR OF anda tuk kesan maksima ;D <--sekadar nasihat ;D



nukilan driku yg HENSEM ;D ;D
kalo ada apa2 yg aku tau kemukankan lah..kalo aku tau aku cuba jawab.. ;D
« Last Edit: January 04, 2010, 04:36:30 PM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sarjantulang

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 3683
  • Petro Canada Engine Oil
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #5 on: January 04, 2010, 04:32:31 PM »
salam,

meh sambung bincang kt sini........

harap2 tiada lagik yg provoke2, kutuk2 cam dulu2......penat ler nk layan....lantak korang ler nk pakai ke tak....ehehehe

bincang dgn info.....orang tnya jawap jelah.....lawan dgn fakta, bukan dengan EMOSI....nnti bertambah provokasi dalam ni....hehehe



KURANGKAN SPAM.......KEEP THIS THREAD CLEAN


p/s: kpd sesape yg review dia hamba tak masukkan, harap maaflah....byk ler....satu posting leh muat 12000++ patah perkataan jek....klu sampai 2-3 posting utk review, cam membazir posting jek....tp harap maklum jelah....sama jek....semuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttt

sarjantulang
« Last Edit: January 04, 2010, 04:35:39 PM by sarjantulang »

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline putrav6

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #6 on: January 04, 2010, 04:46:16 PM »
Salam...

fuh rumah baru...parking sat... ;) ;)
putraV6@afieq/wave125r/afk 7*7*/Ipoh-T.Intan=Perak

Belang Tarung 150

  • Guest
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #7 on: January 04, 2010, 05:01:00 PM »
Tinggal Jejak kat Umah Varu Nih..
Crett..

Belang Tarung 150

  • Guest
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #8 on: January 04, 2010, 05:04:56 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
bro dah bape org geng 'dohc' pake eo diesel?? akumie mmg susah nak gacun dia pakai eo diesel ni..satu cara je, pinjam belang dia wat pi jln2, pastu tuko eo diesel tgh jln...pastu bg balik belang dia tu..mesti tergezut rasa enjin syemut len mcm heeee ;D

Stakat Yg Di Kenal Pasti..Ada 2 Org..Kencan Ngan Saya..Kambing Soon Abg Dwarft Kita..Haha,Dah kena Racun Baik Punyer Dari KD Luv N Akuh..Hehe..Gud Job To Laskar Seymuut KD Lov..Racun Mengena Woo..Wakaka..

Offline tajul_akb

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 53
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #9 on: January 04, 2010, 05:19:59 PM »
stiker tak siap lagi ka?dah mengigil dah ni menunggu ::)

Offline megatron_26

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 133
  • "FISHING ' SPIRITS ' NATURE"
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #10 on: January 04, 2010, 05:21:35 PM »
Salam... syabas umah baru dah bukak...pindah lagik.... cepat tul pindah sampai nak tinggal jejak pun susah wakaka

Aku?........ aku bukan pengguna eo disel.......... aku taruk semuuutttttt banyak2 kat enjin tuh..... korang tak percaya? lantak korangla yang penting aku sentiasa semmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttttttttt je.... hahaha... selamat berforum... bincang perkara yang berilmiah sahaja k..... cabooooooootttttttttttttttttttttttttttttttttttttt


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline swissdec

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
  • cukuplah sekadar besederhana...
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #11 on: January 04, 2010, 05:22:10 PM »
ntah..
tu pon tggu sticker nie.
 ;D ;D ;D ;D




Offline megatron_26

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 133
  • "FISHING ' SPIRITS ' NATURE"
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #12 on: January 04, 2010, 05:23:41 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ntah..
tu pon tggu sticker nie.
 ;D ;D ;D ;D

sabor kengkawan.... saudara recorn kita ade tanggungjawab.... so kita kene bagi dia masa.... tak lama dah tu...
kalo korang dah tak sabar sangat... pi potong logo rimula kat botol tuh pastu tampal kat moto bape banyak korang nak hehe... jgn mareeee...............


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline swissdec

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 215
  • cukuplah sekadar besederhana...
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #13 on: January 04, 2010, 05:31:16 PM »
hehehe..
orait..
 ;) ;) ;)




Offline ymihar

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 9
  • the shogunsamurai 777
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #14 on: January 04, 2010, 05:36:49 PM »
Salam.. Wahai sang semuuuuuutttttttt sume.. Laju tol korang.. Aku da t'tgl brape thread da ni.. Pasal sticker tu amacam? X thu citer pn ni.. Ni pn bkk web pakai hanset je..









p/s:- aku kne kurung kt kem plkn da..jg budak2 plkn ni..tu psl x online..

Offline quedac

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 26
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #15 on: January 04, 2010, 05:59:15 PM »
errr ... anai-anak naik busut semut ....  ;D ;D ;D
Achieve Financial Freedom by investing in Public Mutual Fund. PM for details
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
JANA WANG DENGAN PREPAID. Sertai MyMode Sekarang! Klik You are not allowed to view links. Register or Login dan daftar FREE

Offline kdsayang

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 330
  • ilusms km2ku
    • boy power
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #16 on: January 04, 2010, 06:11:50 PM »
abg Dwarft siap call dari singapore lagi minta nasihat aku. wakakaka

cuma racun kat abg besaq pakai bandana biru yg tak kena lagik... larikkk
019-4 lapan zero 5 three lapan 9
Knowledge Is Power, Cash Is King

Offline corganx2

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 148
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #17 on: January 04, 2010, 06:22:29 PM »
hai sume..td aku mlenjan ntah bpe km..lbih kurg 100km gak kot..semutttttttt aje..tp enjin agak panas ar..takut aku.. ;D ;D ;D

Offline recorn

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 866
  • Illahi anta maksudi wa ridhoka mathlubi
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #18 on: January 04, 2010, 06:26:02 PM »
salammmmmmmmmm....



wah laju tu.smlm baru je page 16....hari ni umah baru dah........uiks semuuuuuut

ni pasal sticker
sample gambiran


mintak maap kwn2............ harga yg printer ni bagi mmg murahh....tapi quality dia mcm tuttttttttt......x pernah pulak dia buat camni............mgkin kuantit sikit kott..... quality ni mmg saya reject..............besok nak antar printer lain.....tapi harga dia x melebehi RM3.00 boleh ker??? ??? saya cuba minta paling murah...........ada satu printer ni dia bagi rm 2.00......x pe saya cuba tgk bsk kalau sempat antar tempat lain yg lagi murahhhh & berkualiti................ maap kwn2



Offline takumi paehwara

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1398
  • MBCian
Re: ::HDEO / EO Diesel Inside:: Versi M-16
« Reply #19 on: January 04, 2010, 06:46:13 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
hai sume..td aku mlenjan ntah bpe km..lbih kurg 100km gak kot..semutttttttt aje..tp enjin agak panas ar..takut aku.. ;D ;D ;D

melenjan pergi mana ko?
panas sebab toyol ni.
bukan HDEO. ;D


You are not allowed to view links. Register or Login
salammmmmmmmmm....



wah laju tu.smlm baru je page 16....hari ni umah baru dah........uiks semuuuuuut

ni pasal sticker
sample gambiran


mintak maap kwn2............ harga yg printer ni bagi mmg murahh....tapi quality dia mcm tuttttttttt......x pernah pulak dia buat camni............mgkin kuantit sikit kott..... quality ni mmg saya reject..............besok nak antar printer lain.....tapi harga dia x melebehi RM3.00 boleh ker??? ??? saya cuba minta paling murah...........ada satu printer ni dia bagi rm 2.00......x pe saya cuba tgk bsk kalau sempat antar tempat lain yg lagi murahhhh & berkualiti................ maap kwn2

semacam jugak..
tapi xpew.
go go go recorn!!
 ;D